surmia 11.03.16, 08:54 linia.com.pl/2016/03/08/parking-wizytowka-jozefowa/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jack_orlando Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 09:01 no ciekawe to, że się buduje parkingi przy punktach usługowych dla mnie jest ok, bo rzeczywiście jest to potrzeba mieszkańców.. ale ta firma nie jest firmą usługową i mieszkańcy nie mają za bardzo interesu do nich witać. Odpowiedz Link
surmia Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 09:24 No, firma prywatna, ale nie jedyna prywatna, przed którą powstałby parking zrobiony przez miasto. Powstały piękne parkingi przy Sikorskiego, 3maja i innych ulicach, przed prywatnymi firmami. Jeśli tam przed Solarisem miałby powstać niewielki parking, to niech powstaje. Przecież na zdjęciu widać, że oni tam mają też parkingi wewnętrzne. Osobiście bardzo mi się taka polityka z miejscami parkingowymi podoba. Przynajmniej nie udaje się, że się utrzymuje "trawnik". Jak np. na Granicznej, gdzie wyłożono kupę kasy na trawniki z rolki i jarzębiny. Trawniki były piękne tylko przez jakieś cztery miesiące. Teraz to obraz nędzy i rozpaczy. Odpowiedz Link
m_miko23 Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 09:33 Firma optyczna na końcu ul.Sobieskiego ma swój własny,wewnętrzny parking.Zdarza się,że na ulicy parkują 2-3 samochody.Dlatego wystarczy tam zatoka parkingowa na 4-5 pojazdów i ogólne uporządkowanie poboczy związane z budową chodników.Dziwi mnie natomiast, że nie pomyślano o takich zatokach przy przedszkolu na Sobieskiego.Z punktu widzenia mieszkańców (rodziców) są one bardziej potrzebne.Planowany parking od Kossaka nic tu nie pomoże bo przed budynkiem od Sobieskiego zawsze będą parkować rodzice mający w nim dzieci.A tak swoją drogą to jadą ci zagraniczni klienci, jadą ulicą Sobieskiego i widzą: rozjeżdżone pobocza przy przedszkolu,dziurawą do granic możliwości Sadową po prawej,dziurawą Spacerową po lewej.Obrazki które kłócą się z dobrym wizerunkiem Józefowa. Odpowiedz Link
surmia Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 09:46 Nie mogę się wypowiadać, bo nie znam sytuacji. Sprawdziłam, że od Kossaka parking przy przedszkolu jest. A tu, od Sobieskiego też jest wejście do przedszkola? Jak jest to też by się przydały parkingi Odpowiedz Link
m_miko23 Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 09:50 Od Sobieskiego jest wejście do przedszkola.Korzysta z niego duża część rodziców.A pobocza są niemiłosiernie rozjechane. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 17:56 m_miko23 napisał(a): >Planowany parking od Kossaka nic tu nie pomoże bo przed budynkiem od Sobieskiego > zawsze będą parkować rodzice mający w nim dzieci. Na parkingu od Kossaka rodzice nie mogą parkować, bo przedszkolanki grzecznie upominają rodziców, że są to miejsca dla pracowników przedszkola. Samochód można zostawić tylko na chwilę. Każdy rodzic ugnie się przed taką "delikatną" presją. Odpowiedz Link
m_miko23 Re: Parkingi z problemami 11.03.16, 18:28 Tym bardziej władze naszego miasta powinny uwzględnić zatoki parkingowe na Sobieskiego.Zresztą po obu stronach ulicy jest na nie miejsce. Odpowiedz Link