Dodaj do ulubionych

propozycje przedłużenia linii 146 i 161

04.04.06, 11:16
www.jozefow.pl/WWW/AKT/060404A/info.html
Obserwuj wątek
    • monka_25 Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 11:26
      ale by bylo fajnie !!!!! ciekawe na ile jest to realne
      pamietam kiedys jak jeździły czerwone autobusy po józefowiesmile
      • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 11:31
        Ale to już było:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=39621852
        Pomysł rewelacyjny.
        • doomi Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 11:33
          Cholerka, wpadłam we własne sidła wink

Ale faktycznie byłoby super i trzeba sprawę monitorować i przede wszystkim
          dopingować smile))))
    • michalin.pl Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 11:45
      To by było dobre!
      --
      michalin.pl
    • morkub Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 22:34
      Widziałam dziś wieczorkiem, koło 20ej zaparkowany pod komisariatem autobus MZA z napisem PRZEJAZD TECHNICZNY na czele i samochód zarządu dróg. Myślicie, że przygotowują trasę?
      • arkadia67 Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 22:39
        Oj!smile), może coś z tego będzie!!
        • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 04.04.06, 23:35
          Ale w ciągu miesiąca dopiero ma być odpowiedź. Chyba by nie robili przygotowań zanim podpiszą
          umowę. Chociaż oczywiście wolałabym, żeby to oznaczało że już od jutra zaczynamy jeździć
          autobusem miejskim z Józefowa.
          • doomi Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 05.04.06, 08:17
            Nie wiem skąd ten wczorajszy autobus, ale... kilka lat temu jak mieli zrobić
            dodatkową linię na Bielanach do UKSW to właśnie najpierw zanim podjęli decyzję,
            to robili właśnie takie różne próbne jazdy. Żeby sprawdzić, czy trasa się
            nadaje dla autobusów oraz jak będzie wyglądała sprawa pętli (tam akurat sprawa
            była dość specyficzna).
            Myślę więc, że zanim podpiszą ewentualną umowę (na co mam ogromną nadzieję)
            muszą stwierdzić co i jak. Pewnie nawet sprawdzić czas dojazdu takiego autobusu.
            A jeśli chcą odmówić, to też być może muszą to jakoś sensownie uzasadnić, a nie
            napisać NIE BO NIE!
            • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 05.04.06, 08:20
              Rzeczywiście, brzmi rozsądnie.
              Już mi się te józefowskie autobusy śnią po nocach.
    • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 12.04.06, 00:11
      Dzisiaj coś mówili w TV3 , że jakaś inspekcja sprawdza linię autobusową Otwock-Józefów-Warszawa.
      Ale tylko tyle usłyszałam. Może będą powtarzać o 1.45 w Echach Dnia (chyba). Jakby jakiś nocny józek
      jeszcze markował, to niech nastawi ucha i nam tu napisze smile
      • chiste To nie chodziło o 146 i 161; nadstawiałem ucha 12.04.06, 09:30
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060412/warszawa_a_19.html
        _______
        Ospo czorna!
        Idź do Dorna!
        • 111majka Re: To nie chodziło o 146 i 161; nadstawiałem uch 12.04.06, 10:05
          Dobrze chiste, że nadstawiasz uch i trzymasz rękę na pulsiesmile
          • morkub Re: To nie chodziło o 146 i 161; nadstawiałem uch 12.04.06, 10:54
            Bo trzeba trzymać oko i ucho na pulsie spraw - jak mówił kiedyś słynny Kaowiec wink
            • jackie_brown Mam nadzieję, że jednak chodziło. 12.04.06, 12:34
              Kiedyś pracowałam w klubie Revita (dziś Delfin Wellness) i dojazd okazał się
              jakimś koszmarem. Nie dosyć, że do pracy musiałam jeździć przez Otwock, to
              wieczorny powrót do domu, był przykrym doświadczeniem.
              Taki autobus po prostu jest potrzebny. Mieszkańcy błot bez samochdou są odcięci
              od świata.
              • doomi Re: Mam nadzieję, że jednak chodziło. 12.04.06, 14:59
                Oj wszyscy mamy taką nadzieję smile
                Ale fakt faktem, że mieszkając "na błotach" człowiek jest odcięty od świata -
                jeśli nie ma samochodu of course. Mój syn ma tam kilku kolegów więc wiem co
                mówię. Samego w każdym razie go tam nie puszczam.

Ciekawe kiedy będą jakieś rozstrzygnięcia i decyzje w tym temacie.
    • bodoilgner Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 12.04.06, 16:22
      A ile by się tym autobusem jechało do centrum? Są arki, minibusy, pociąg. Chyba
      wystarczy. Ciekawe czy ten pomysł jest opłacalny (?).
      • do73 Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 12.04.06, 16:25
        Przecież chodzi o to, żeby PO JÓZEFOWIE było czym jeździć, nie tylko, że tak
        powiem, WZDŁUŻ ale i WSZERZ
        • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 12.04.06, 16:28
          146 nie jezdzi do Centrum, tylko na Dworzec Wschodni. Jedzie Wałem, na Saskiej Kępie Francuską i
          przez Rondo Waszyngtona.
          A 161 jedzie "tylko" do Wawra.
          Dla niektórych to rewelacyjne rozwiązanie.
      • 111majka Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 12.04.06, 19:20
        bodoilgner napisała:

> Są arki, minibusy, pociąg. Chyba
        > wystarczy

Są te Arki, owszem. Ale dla osoby korzystającej z biletu miejskiego, taka Arka (czyli jedyna możliwość
        dojechania do Józefowa) to podwojenie kosztów.
        • bbb21 Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 13.04.06, 13:16
          powiecie, że się czepiam, ale może fajniej by było żeby choć jeden z tych
          autobusów jechał piłsudskiego w michalinie? pozdrawiam słonecznie,
          wiem, że cieszy Was perspektywa autobusu w józefowie i to nawet przy stacji
          pkp, ale dlaczego nie będzie on jechał przy stacji pkp michalin??
          • doomi Re: propozycje przedłużenia linii 146 i 161 13.04.06, 13:19
            Masz rację big_grin Żądamy autobusu przy stacji pkp michalin smile))
            Może przedświąteczne życzenia się spełniają wink
            • bbb21 żądamy autobusu przy stacji pkp michalin 13.04.06, 13:23
              oooo, w końcu na mnie nie naskoczyliście!

pozdrawiam świątecznie
              • 111majka Re: żądamy autobusu przy stacji pkp michalin 13.04.06, 13:31
                Jasnę że by bylo lepiej. Bo właściwie taki to nie bardzo Was urządza.
                • doomi bbb21 13.04.06, 13:44
                  to my takie groźne jesteśmy??
                  No co Ty, to tylko pozory - musisz tutaj więcej działać jako przedstawicielka
                  michalińskiej społeczności smile Człowiek już tak ma, że najpierw myśli o swoim
                  tyłeczku ;P
                  • mamabe Re: bbb21 13.04.06, 13:47
                    doomi napisała:

musisz tutaj więcej działać jako przedstawicielka
                    > michalińskiej społeczności smile

myslisz, że tutaj działać to tutaj pisać
                    - coś zmieni w michalinie? zaniedbanym?

pozdrawiam
                  • bbb21 Re: bbb21 13.04.06, 13:49
                    czy to pomoże i czy w jakiś sposób zmieni zajęcie się sprawami michalińskimi?
                    • doomi Re: bbb21 13.04.06, 14:00
                      Tak się zastanawiam jak delikatnie Ci odpowiedzieć, ale chyba sobie daruję smile
                      Wesołych Świąt big_grin
                      • bbb21 Re: bbb21 13.04.06, 14:17
                        nie musisz mi odpowiadać,bo przecież znam odpowiedź

wesołego alleluja!
                    • sloggi Plotka u źródła 13.04.06, 14:04
                      Póki co do ustalenia są warunki finansowe, a tu UM Józefów nie jest zbyt chętny
                      do partycypowania w pełnych kosztach. Cena zależy od wozokilometra, zatem raczej
                      nie będzie to linia o wysokiej częstotliwości. Najbardziej jest brana pod uwagę
                      linia 305 w wersji 1xx czyli 7 dniowej.
                      • doomi Re: Plotka u źródła 13.04.06, 14:07
                        Czyli że znowu się skończy na nadziejach?? sad
                        • chiste Dybuk czy Anioł 13.04.06, 14:27
                          Trzysetka czy setka i tak wiadomo, że jeśli będzie, to będzie siedemsetka.
                          Chyba że się Józefów na zrękowiny ze stolycą zdecyduje.
                          _______
                          Ospo czorna!
                          Idź do Dorna!
                        • sloggi Re: Plotka u źródła 13.04.06, 14:48
                          Widzisz, ludzie marząc o autobusie nie biorą pod uwagę kosztów takiego
                          przedsięwizięcia. Jak wiadomo wpływy z biletów nie pokrywają w 100% takiej
                          komunikacji, chyba że jeździłby konduktor. Arka i Minibus się opłaca, bo tam na
                          gapę nie pojedziesz.
                          • chiste Jak nie pojedziesz... 13.04.06, 14:54
                            W Miniaku się da!
                            W Arze już gorzej... Krwiożercze bileterki grasują wink
                            _______
                            Ospo czorna!
                            Idź do Dorna!
                            • sloggi Re: Jak nie pojedziesz... 13.04.06, 14:59
                              chiste napisał:

> W Miniaku się da!
                              > W Arze już gorzej... Krwiożercze bileterki grasują wink
                              > _______
                              Czemu krwiożercze? Jazda na gape to złodziejstwo.
                              • chiste Widział to na koncu zdania? 13.04.06, 15:01
                                -> wink
                                _______
                                Ospo czorna!
                                Idź do Dorna!
                      • 111majka Re: Plotka u źródła 13.04.06, 16:02
                        Sloggi, daj link do "źródła," ok?
                        • chiste Zródło sloggiego jest bezlinkowe 13.04.06, 16:08
                          Daję stówę, że jego źródło to pewien człowiek nietoperz wink
                          _______
                          Ospo czorna!
                          Idź do Dorna!
                          • doomi Re: Zródło sloggiego jest bezlinkowe 15.04.06, 21:40
                            Tak właściwie to nie jest najwłaściwszy wątek, ale trudno...
                            Otóż czy tylko ja czegoś nie rozumiem?? Podobno SKM ma zmienić trasę i jeździć
                            do Pruszkowa, a tu Burmistrz odpowiada że może kiedyś przedłużą ją do Otwocka
                            (??)

Marta 7.04.2006r.
                            Dlaczego myśli się i rozmawia z ZTmo przedłużeniu linii autobusowych, a pomija
                            się kwestie Szybkiej Kolei Miejskiej? Obecnie jej funkcjonowanie wydaje się
                            wielkim marnotrawstwem, ze szodą dla mieszkańców Michalina, Józefowa, Świdra i
                            Otwocka.

Władze Józefowa mają niewielki wpływ na to, kiedy SKM przedłuży swoją trasę.
                            Mamy nadzieję, że kiedyś to wreszcie nastąpi. Miasto przygotowuje się do tego.
                            W tym roku zamierzamy zbudować parking przy PKP Michalin. W planie jest także
                            budowa parkingu przy PKP Józefów.

• 111majka ??? 25.04.06, 23:22
      Niebawem minie miesiąc, powinna przyjść opowiedź z ZTM. Czy ktoś coś wie na ten temat?
    • 111majka 146 nie dojedzie do J?zefowa :( 02.05.06, 01:12
      Propozycje przedłużenia linii 146 i 161 - odpowiedź Zarządu Transportu Miejskiego

4 kwietnia br. informowaliśmy Państwa o naszej propozycji dot. przedłużenia 2 linii autobusowych 146
      i 161, aby przejeżdżały przez nasze miasto.

W dniu 26 kwietnia br. otrzymaliśmy odpowiedź od Zarządu Transportu Miejskiego, z której wynika, że
      nasz postulat dot. linii 146 i 161 nie może być zrealizowany.

ZTM nie odrzuca jednak rozważenia innego sposobu realizacji usprawnienia obsługi komunikacyjnej
      naszego Miasta.

ZTM przedstawił naszemu Miastu parametry układu drogowego przewidywanego do prowadzenia
      komunikacji zbiorowej, określił między innymi szerokości jezdni i wewnętrzny promień skrętu.

Komunikacja miejska realizowana przez ZTM na terenie Józefowa wiązałaby się z ponoszeniem przez
      nasze Miasto kosztów.

Urząd Miasta dokona analizy warunków postawionych przez ZTM, także dotyczących kosztów. O
      kolejnych decyzjach będziemy Państwa informować.
      • abstrakt2003 To nie tak.... 02.05.06, 09:59
        Poprostu poroponowana trasa nie spełnia wymogów technicznych ZTM. Rozwiązaniem
        może być poprowadzenie trasy innymi ulicami lub ich przebudowa.
        Poza tym dobrze by było by władze Jóżefowa, Otwocka i Karczewa lobbowały za
        szybką przebudowa Nadwislanki aż do Otwocka (drugi pas, ronda, śwaitła itd)
        Myslę że w Józefowie przydałoby się przebić (i utwardzić) ulicę Polna aż do
        Nadwislanki. W Józefowie wschodnim przydało by się lokalne połaczenie droga
        asfaltową z Aleksandrowem.
        PS
        No i zapomniałem o najważniejszym!!!!!
        Most na Wisle i most na Świdrze (pow wschodniej stronie torów)
        TEGO NAM TRZEBA!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka