marius68 18.01.07, 19:50 Podobno dziś w nocy ma wiać 130 km/h. Bez persenu tej nocy nie przeżyję. Mariusz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marius68 Re: Idzie wichura 18.01.07, 19:50 W Holandii wiatr zerwał część dachu głównego dworca kolejowego w Amsterdamie. Ze stacji ewakuowano pasażerów. Wicher, którego prędkość w porywach osiągała 130 kilometrów na godzinę, strzaskał pokrywające dach szklane panele, a ich odłamki pospadały na perony. Dworzec został zamknięty. Odpowiedz Link
marius68 Re: Idzie wichura 18.01.07, 19:58 Mówili aby nie stawiać samochodów pod drzewami. Ale u mnie nie ma takiego miejsca. Wszędzie jest pod drzewem. Mariusz Odpowiedz Link
m.przybylski Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:13 Witam! Ja pierwszy raz tutaj, to może się przywitam Cześć, mam na imię Marcin... Eeee... To nie ta bajka No dobra. Jak ktoś zobaczy lecącą antenę sat. w okolicach Piaskowa - Polna to poproszę o info odnośnie miejsca lądowania Niby sprawdziłem na wszelki wypadek, ale nie wiadomo co się stanie... ps. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona. Mieszkam w Józefowie jakieś 6 - 7 lat i nie mam zamiaru wracać do Warszawy. Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:24 Witaj Marcin. Nie musimy Cię przyjmować, już jesteć w naszym gronie Straszna wichura była tu 7 lat temu jak się budowaliśmy. Z naszego dachu spadł świetlik z pleksi, dwumetrowy z taką pólkolistą banią na górze. Spadł na działkę sąsiadow. Myśleli, że ufo u nich wylądowalo... Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:34 marius68 napisał: > Podobno dziś w nocy ma wiać 130 km/h. Na mojej ulicy wlasnie przestaly swiecic latarnie. Pewnie dlatego. -- michalin.pl Odpowiedz Link
m.przybylski Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:45 Hmm... A to ja się tak zapytam... Czy był jakiś pad zasilania tudzież przepięcie w dzień (okolice Piaskowa/Polna)? Może ktoś coś wie? Bo kurka, jak dotarliśmy do domu, to główny niebezpiecznik był wywalony. Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:47 U mnie nie było prądu przez jakies dwie godziny. Zadzwoniłam z pytaniem czy to długo potrwa. Powiedzieli, że sprawa jest poważna, bo drzewa sie gdzieś skutecznie zwalily i włączą prąd za 2-3 godziny. Włączyli po pięciu minutach Ale tak często jest. Dobrze, że nie odwrotnie. A mnie wylogowuje. To też przez tą wichurę? Odpowiedz Link
m.przybylski Re: Idzie wichura 18.01.07, 21:54 A to mogło być faktycznie coś większego. Nic to... UPS'a trzeba w końcu sobie zakupić. Tylko lodówki to on raczej nie pociągnie Odpowiedz Link
morkub Re: Idzie wichura 18.01.07, 23:28 ło matko, nie wiem, czy mnie słuch nie myli, ale grzmotneło przed chwilą... Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 19.01.07, 09:23 Macie jakieś szkody? U mnie szkód raczej nie ma, za to mam już prąd. Bo jednak nie było od 23ej. Współczuję tym co mieszkają w drewniaczkach... Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 19.01.07, 09:26 Na Wiązowskiej podobno leżą powyrywane stare sosny z korzeniami... Odpowiedz Link
obywatel25 Re: Idzie wichura 19.01.07, 09:34 Podobno!! A ile młodych ludzi na cmentarzu? PRZEPRASZAM Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 19.01.07, 09:40 Proszę. Jak nie ja widziałam to piszę podobno. (Może lepiej napisać: "a mój mąż to mówi, że na pewno leżą drzewa. Bo on to je widział na własne oczy") Odpowiedz Link
obywatel25 Re: Idzie wichura 19.01.07, 10:03 Ciechoroba,Podobno to wichura powyrywała mi wszystkie włosy z głowy! Życie jest piękne,po nocy następuje dzień. Nakręcajmy się pozytywnie,naprawdę łatwiej żyć. stary młody,młody stary. Odpowiedz Link
111majka Re: Idzie wichura 19.01.07, 10:13 Nakręcajmy się Cieszmy się, że pod tymi drzewami akurat nikt nie przechodził... W wątku o Swidrze cieszmy się, że nie wszystkie dzieci coś "zlapaly' kąpiąc się latem... W wątku o tłuczniu cieszmy się, że przecież go położyli... A tak naprawdę to cieszmy się, że mamy takie optymistyczne małonarzekające forum Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Idzie wichura 19.01.07, 11:51 111majka napisała: > Na Wiązowskiej podobno leżą powyrywane stare sosny z korzeniami... Na Wiązowskiej wyrwało swie sosny, na 3 Maja jedna, na Wyszyńskiego jedną... Więcej nie widziałem. Wszystkie są już posprzątane (pewnie od samego rana). -- michalin.pl Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Idzie wichura 19.01.07, 13:38 Zdjęcia są tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,55798102,55798102.html -- michalin.pl Odpowiedz Link
obywatel25 Re: Idzie wichura-olaboga 19.01.07, 09:29 Łolaboga, ciemno wszędzie głucho wszędzie, co to będzie,co to będzie!. łolaboga,łolaboga, łobywatele nie nakręcajcie się tak sami negatywnie. Ile jest wypadków drogowych, ile osób zmarło na sepsę, ile na ptasią, a ile na zwykłą grypę!!! Łolaboga uwaga na śnieżyce,zamieci,mroży, łupały,szusze. Oczywiscie że jest to niebezpieczne,aczkolwiek więcej spokoju bo w aptekach zabraknie leków "goździkowej" się mi zdaje, że pewien forumowicz bardzo umie podsycac nastroje,swoją drogą myślę że szczwany.Wyraża się jakby najlepiej był poinformowany w kazdem temacie,buduje nieźle swój wizerunek i niezłym jest markietingowcem się mi tak widzi.Może się mylę cooo? Głowa do góry,dziś też wstało słońce, jedziemy dalej... Powodzenia Odpowiedz Link
surmia Re: Idzie wichura-olaboga 19.01.07, 10:15 A ja, zwyczajnie, po prostu boję się takiego wiatru. Bez marketingu i PR. Odpowiedz Link
marius68 Re: Idzie wichura-olaboga 19.01.07, 10:45 obywatel25 napisała: > Łolaboga, ciemno wszędzie głucho wszędzie, co to będzie,co to będzie!. > łolaboga,łolaboga, łobywatele nie nakręcajcie się tak sami negatywnie. > Ile jest wypadków drogowych, ile osób zmarło na sepsę, ile na ptasią, > a ile na zwykłą grypę!!! Szanowny obywatelu. Gdybyś mieszkał w drewnianym domu z 1938 roku. A obok rosło kilkanaście dorodnych sosen i to w odległości metra dwóch od domu to też byś się denerwował. Co z tego że dom ubezpieczony, jeżeli w między czasie nie miałbyś gdzie mieszkać. Uważałem za zasadne ostrzec przed nocną nawałnicą naszą forumową wielką rodzinę. A zresztą po co ja się tłumaczę. Jak Ci się nie podobają moje wpisy to wystarczy je omijać i nie czytać. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link
obywatel25 Re: Idzie wichura-olaboga 20.01.07, 00:14 O Mario,spoko nie stresuj się.Piszę o Tobie pozytywnie i nie mam zamiaru wchodzić w polemikę.A Twoje wpisy będę czytał,tylko z tą różnicą albo odpowiem lub nie,to moje prawo. Myślę że Wiesz,lepiej nakręcać się pozytywnie, jeżeli ma to być rodzina "forumowa" jak piszesz. Skąd wiesz że myślałem o Tobie,wyluzuj. Pozdrawiam Odpowiedz Link