goral1974 28.11.07, 21:14 Przymierzam się do podłączenia internetu do domu w Michalinie. Ciekaw jestem opinii odnośnie dostępnych opcji, zwłaszcza Sferii oraz Netii na łączu TPSA. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamelka007 Re: internet w Michalinie 29.11.07, 08:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=68087919 Odpowiedz Link
goral1974 Re: internet w Michalinie 29.11.07, 16:42 Dzięki! A czy ktoś może używał internetu radiowego z Netii? Odpowiedz Link
bamerykanka Re: internet w Michalinie 30.11.07, 11:05 Tak, uzywalismy. przy ul. Wiazowskiej. Odpowiedz Link
mar_cie Re: internet w Michalinie 30.11.07, 06:39 Jeśli chodzi o usługi Sferii i Netii na łączu TPSA to niestety w tej chwili ciężko jest się podłączyć, ponieważ TPSA nie ma wolnych portów na centralce w Józefowie. Złożenie zamówienia na Neo, czy podobnej usługi u innych provider'ów na łączach TPSA niestety nie jest równoznaczne z posiadaniem w najbliższej przyszłości dostępu do internetu. Odpowiedz Link
kowalik26 Re: internet w Michalinie 30.11.07, 17:41 a mnie się udało podłączyć do NETI i dziala jak burza zero problemów choć w trakcie podłączania które trwało i trwało głownie z winy TPSA nerwów było sporo. Odpowiedz Link
hallski Re: internet w Michalinie 01.12.07, 10:00 w ciagu ost. 3 lat "przerabialem" w Jozku juz chyba prawie wszystkie opcje, neostrade, radiowe go-internet i sferie. sferia dziala ok, jesli masz dobry zasieg i nie sciagasz zbyt wiele (sa ograniczenia w pakietach, w praktyce oznacza to, ze nie mozesz np. sciagac filmow), go-internet, czy jak to sie tam teraz nazywa- odradzam, zostaje neostrada, jak do tej pory najmniej problemow (pomijajac fakt, ze np. infolinia jest tylko na 0800 i jak nie masz stacjonarnego to sie nigdzie nie dodzwonisz). Odpowiedz Link
michalin.pl Re: internet w Michalinie 04.12.07, 20:18 hallski napisał: > w ciagu ost. 3 lat "przerabialem" w Jozku juz chyba prawie > wszystkie opcje, neostrade, radiowe go-internet i sferie. sferia > dziala ok, jesli masz dobry zasieg i nie sciagasz zbyt wiele (sa > ograniczenia w pakietach, w praktyce oznacza to, ze nie mozesz np. > sciagac filmow), go-internet, czy jak to sie tam teraz nazywa- > odradzam, zostaje neostrada, jak do tej pory najmniej problemow > (pomijajac fakt, ze np. infolinia jest tylko na 0800 i jak nie masz > stacjonarnego to sie nigdzie nie dodzwonisz). Ja nie mam w domu stacjonarnego. Jak dzwonie na infolinie neostrady TPSA, to dzwonie na 229393 i prosze o przelaczeni. I mnie lączą. MG Odpowiedz Link
arkadia67 Re: internet w Michalinie 04.12.07, 23:40 Ja prawie od 2 lat działam na naszym radiowym internecie IDD NET z Michalina. Nie narzekam, dostęp 24h - z tego co wiem nie wszędzie sięgają. Czasami mam ochotę ich udusić za transfer, ale jest całkiem pozytywnie. Więcej na "+" niż na "-". Opłata jak wszędzie, ale za to ściągalność w "prawo" i w "lewo" bez ograniczeń i dodatkowych opłat. P.S. i nie ma znaczenia aura pogodowa Odpowiedz Link
goral1974 Re: internet w Michalinie 02.12.07, 12:54 Jaką prędkość Sferii osiągacie w Józefowie? Odpowiedz Link