Dodaj do ulubionych

Wiejski Tuning - nowa moda

13.01.04, 19:49
Ogladam sobie TVN turbo,pokazuja Xsare po tuningu,z buraczanym podwojnym
wydechem,tzn po rurce na strone,po brewkach,badlookach i lusterkach ala M-3
jest to chyba najnowszy chicior tuningowcow-burakow,hehehe
Obserwuj wątek
    • Gość: Kompressor Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: 212.160.230.* 13.01.04, 22:26
      Ty i cala ta kupa anty-tuningu tak samo sie nadajecie...do kopania rowow za
      komuny chyba !!! Wtedy wam pasowalo, kazdy tak samo i po rowno. To byly czasy
      nie ???
      A teraz co sie porobilo, no patrzcie, patrzcie czlowiek chce w jakis sposob
      zmienic sobie auto, wlozyc w nie troche wlasnej inwencji i pomyslu !! no co za
      czasy...

Ps
      tamten tuning byl wlasnie bardzo dyskretny i na pewno w niczym nie zaszkodzil
      urokowi auta, jego praktycznosci, bezpieczenstwu i czego tam sobie jeszcze nie
      wymyslisz...aha...zaszkodzil dumie takiego pacana jak ty co nie toleruje
      wszelkiej innosci..
      • qrenblack Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 22:34
        Ta Xara to byla mega-wiocha na poziomie automanniaka,a ciebie to mi zal
        poprostu,hehehe
        • Gość: /\ Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:37
          nie karmcie trolla...
          • qrenblack Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 22:42
            Gość portalu: /\ napisał(a):

> nie karmcie trolla...
            Wlasnie buraku,hehe
        • Gość: bartek Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 14.01.04, 13:55
          A mi tjuning bez gustu nie psuje humoru.
          Pozdrawiam bartek
      • Gość: Braził Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 22:43
        > Ps
        > tamten tuning byl wlasnie bardzo dyskretny i na pewno w niczym nie zaszkodzil
        > urokowi auta, jego praktycznosci, bezpieczenstwu i czego tam sobie jeszcze nie
        > wymyslisz...aha...zaszkodzil dumie takiego pacana jak ty co nie toleruje
        > wszelkiej innosci..

Ho ho ho !!
        Powiedzmy że nie był nachalny.
        A co masz na myśli wołając o tolerowanie WSZELKIEJ INNOŚCI ?
        Łał. pozdrówka twardzielu.
        ;-)))
      • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 08:03
        Tuning to jest moda. Tyle, że mody są różne. Ta akurat niestety jest dla
        prostaczków i chamków, niedowartościowanych małolatów, którym po nocach śnią
        się ich niespełnione marzenia o wyścigowych furach i rajdach. Niespełnione - bo
        się do tego po prostu nie nadają. Zresztą mało do czego się nadają. Ich
        frustracja prowadzi do obsesyjnej chęci "wyróżniania się" poprzez bezgustowne
        upodobnianie swych rozwalających się aut do rajdowych samochodów. Brak wiedzy,
        brak gustu, brak inteligencji, do tego wrodzone chamstwo prowadzą do tego z
        czym mieliśmy do czynienia w ubiegłym roku w Toruniu i na każdym zresztą zlocie
        tej tjunikowanej hołoty.
    • andre_234 Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 23:14
      Popieram tuning silnika, zawieszenia, wydechu i czego tam jeszcze.
      Warunek! Musi to poprawiać parametry pojazdu.
      Natomiast tuning "optyczny" to delikatna sprawa. Bardzo łatwo "zburaczyć" auto.
      PZDR
      p.s.
      A jak działa ten podwójny wydech? Gościu mówił że działa.
      • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 07:56
        andre_234 napisał:

> A jak działa ten podwójny wydech? Gościu mówił że działa.

hip: A jak może działać? Pierdzi, przede wszystkim. To podstawowa dążność
        tjuningowanego ćwoka: pierdzieć, bo wtedy jest zauważalny ten
        jego "indywidualizm". Tyle, że ten indywidualizm sprowadza się najczęściej do
        standardowych czynności i montażu identycznych szablonowych dodatków szpecących
        pojazd. Co więcej dodatki te charakterystyczne są w autach, których właściciele
        to podmiejskie i blokowiskowe matoły nie potrafiący sobie znaleźć miejsca w
        cywilizowanej części społeczeństwa. Matoły te oczywiście są przeświadczone o
        niezwykłym indywidualizmie takiej szpetoty no bo taka jest potrzeba młotów jemu
        podobnych, czyli środowiska tjuningopatów. I nie ma co ukrywać - istnieją
        gustownie modyfikowane auta, ale jest to niezmierna rzadkość. Większość to
        typowy prostacki standard: golf (ew. kadett) + worki na śmieci + kuriozalny
        spojler + pierdzidło + ewentualnie inne gówna wyciągane ze śmietników.
        pozdrawiam
    • devote Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 23:34
      nie ogladalem tego ale nie zabronisz nikomu tunningowac auta tak jak
      wlasciciel sobie zyczy.nie twoj samochod to morda w kubel.
      • andre_234 Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 23:40
        devote napisał:

> nie ogladalem tego ale nie zabronisz nikomu tunningowac auta tak jak
        > wlasciciel sobie zyczy.nie twoj samochod to morda w kubel.
        Jasne że nie.
        Tak jak nie zabronisz niegustownego ubrania, mebli, krasnali w ogródku i t.p.
        Wolność !!!!!
        • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 08:43
          andre_234 napisał:

> Tak jak nie zabronisz niegustownego ubrania, mebli, krasnali w ogródku i t.p.
          > Wolność !!!!!

hip: Masz rację. Ja również nie mam nic przeciwko tym, którzy sobie coś na
          własne życzenie szpecą. Ich sprawa. W końcu wyrafinowanym gustem nie każdy
          dysponuje. Więcej, powiedziałbym, że większość ludzi ma gusta bardzo słabo
          wyprofilowane i kształtowane przez mody, "tryndy" i środowisko w jakim się
          obracają.
          Gorzej, jeśli te szpetne elementy nie spełniają norm bezpieczeństwa, ochrony
          środowiska, albo są po prostu dla innych uciążliwe. Niestety, tuningowcy
          wpisują się w ten właśnie model.
          pozdr
      • qrenblack Re: Wiejski Tuning - nowa moda 13.01.04, 23:52
        devote napisał:

> nie ogladalem tego ale nie zabronisz nikomu tunningowac auta tak jak
        > wlasciciel sobie zyczy.nie twoj samochod to morda w kubel.

Nie mam zamiaru nikomu zabraniac robienia tandety ze swojego samochodu,ale
        smieszy mnie jak gosc mowi,ze poprzez dolozenie po drugiej stronie rurki
        wydechowej nadal furze agresywnego wygladu,hehehe
        • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 08:07
          qrenblack napisał:

> smieszy mnie jak gosc mowi,ze poprzez dolozenie po drugiej stronie rurki
          > wydechowej nadal furze agresywnego wygladu,hehehe

hip: I to jest właśnie kwintesencja tego "dobrego gustu" i "indywidualizmu"
          tjuningowanego ćwoka. Nic dodać, nic ująć.
          pozdr
          • Gość: Kompressor Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: 212.160.230.* 14.01.04, 10:48
            Panowie jestescie idealnymi kandydatami na listy wyborcze Ligi Polskich
            Rodzin. To samo myslenie, szukanie problemow wszedzie i na sile, byleby
            podlapac jakis chwytliwy temat (z regoly blahy i idiotyczny) i wymadrzac sie
            na jego temat, zjezdzajac wszystkich majacych inne zdanie ( vide : projekt
            ustawy zakazujacej reklamy slodyczy i zabawek dla dzieci...)
            Ile tych stuningowanych samochodow( lepiej czy gorzej...tfu , tzn w
            wyrafinowanym guscie albo nie ) mija was codziennie ?
            5 % wszystkich aut ...i tak was to drazni ze piszecie cale listy do papieza
            tutaj na forum jakie to be i wogole buraczane ? Ja szczerze powiedziawszy wole
            popatrzyc sobie na swiatlach na jakies "zmienione" niefabrycznie auto niz
            monotonnie mijac wciaz te same seryjne, monotonne, nudne i identycznie
            wygladajace auta...( jadac w kilkudziesto minutowa trasa mozna zagrac w gre :
            zielona fabka - kto ich wiecej zliczy po drodze wygrywa )
            • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 11:03
              Gość portalu: Kompressor napisał(a):

> Panowie jestescie idealnymi kandydatami na listy wyborcze Ligi Polskich
              > Rodzin.

hip: Akurat nie pałam sympatią do LPR.

To samo myslenie, szukanie problemow wszedzie i na sile, byleby
              > podlapac jakis chwytliwy temat (z regoly blahy i idiotyczny) i wymadrzac sie
              > na jego temat, zjezdzajac wszystkich majacych inne zdanie

hip: 1. Temat błahy dla jednego, może być istotny dla innego. Ludzka rzecz.

> Ile tych stuningowanych samochodow( lepiej czy gorzej...tfu , tzn w
              > wyrafinowanym guscie albo nie ) mija was codziennie ?

hip: Widzisz, ja tak na prawdę nie wiem ile. Nie zwracam uwagi, dopóki
              taki "indywidualista" nie zwraca uwagi swoim natręctwem, czyli pierdzeniem,
              buczeniem albo rykiem w wyniku manipulowania przy tłumiku. Pozostali
              przedstawiciele bezguścia w gruncie rzeczy mało mnie interesują. Inna rzecz to
              bezguście w połączeniu ze stwarzaniem niebezpieczeństwa. Tych też zauważam. I
              często mają oni postać małolatów za czarnymi szybami.

Ja szczerze powiedziawszy wole
              > popatrzyc sobie na swiatlach na jakies "zmienione" niefabrycznie auto niz
              > monotonnie mijac wciaz te same seryjne, monotonne, nudne i identycznie
              > wygladajace auta...( jadac w kilkudziesto minutowa trasa mozna zagrac w gre :
              > zielona fabka - kto ich wiecej zliczy po drodze wygrywa )

hip: Ooo! Widzę, że prześladują Cię Fabie! Czy nie jesteś jednym
              z...tych...no...jak oni są na forum nazywani? Może mi podpowiesz.
              • Gość: Kompressor Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: 212.160.230.* 14.01.04, 11:37
                hip: Widzisz, ja tak na prawdę nie wiem ile. Nie zwracam uwagi, dopóki
                > taki "indywidualista" nie zwraca uwagi swoim natręctwem, czyli pierdzeniem,
                > buczeniem albo rykiem w wyniku manipulowania przy tłumiku. Pozostali
                > przedstawiciele bezguścia w gruncie rzeczy mało mnie interesują. Inna rzecz
                to
                > bezguście w połączeniu ze stwarzaniem niebezpieczeństwa. Tych też zauważam.
                I
                > często mają oni postać małolatów za czarnymi szybami

-----------------------------------------------------------------------------
                Hmm a wiec jednak wiekszosci nie zauwazasz poki nie trafi sie
                pierdzaco/ryczacy tjuning. Ale w takim razie czemu jestes tylko tak
                szczegolnie negatywnie nastawiony na akurat to zrodlo pierdzenia, ryczenia i
                ogolnie halasowania. Przeciez jezdzi na naszych drogach od groma aut w takim
                stanie ze ich wydechy pierdza a silniki wyja rownie intensywnie co te
                niefortunne tjunungi, choc sa to auta w zaden sposob nie modyfikowane.
                Dlaczego wiec bazujac na tej malej grupce smierdzacych, ryczacych i
                szkodzacych tjuningowcow rozciagasz swoja opinie na cala brac tjuningowcow ?

ps
                argument o malolatach w ryczacych kadetach, maluchach z worami i tlumikiem a
                raczje jego braku nie jest powaznum argumentem. Takie przerobki to zaden
                tjuning, to poprostu tylko taka wiesniacka, polska tradycja, ale wyciaganie
                tego jako glowny argument to jest cos na zasadzie - a u was to murzynow
                bija...
                • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 12:01

Ale w takim razie czemu jestes tylko tak
                  > szczegolnie negatywnie nastawiony na akurat to zrodlo pierdzenia, ryczenia i
                  > ogolnie halasowania. Przeciez jezdzi na naszych drogach od groma aut w takim
                  > stanie ze ich wydechy pierdza a silniki wyja rownie intensywnie co te
                  > niefortunne tjunungi, choc sa to auta w zaden sposob nie modyfikowane.

hip: Każde auto powinno być sprawne i spełniać określone normy emisji hałasu,
                  emisji trucizn, bezpieczeństwa itd. Nie aprobuję zaniedbań w tym zakresie i
                  uważam, że wszelkie usterki należy likwidować. Ale dostrzegam różnicę między
                  zaniedbaniem, a celowym działaniem. To drugie jest pospolitym chamstwem
                  reprezentowanym powszechnie przez tjunopatów.

> Dlaczego wiec bazujac na tej malej grupce smierdzacych, ryczacych i
                  > szkodzacych tjuningowcow rozciagasz swoja opinie na cala brac tjuningowcow ?

hip: No nie. Staram się neutralnie podchodzić do tej garstki nie zwiększającej
                  głośności wydechów i mających auta spełniające wszelkie normy. Wielokrotnie to
                  tłumaczyłem.

> argument o malolatach w ryczacych kadetach, maluchach z worami i tlumikiem a
                  > raczje jego braku nie jest powaznum argumentem. Takie przerobki to zaden
                  > tjuning,

hip: Kiedy jak spojrzysz na kluby tuningowe to są to podstawowe przeróbki
                  dokonywane przez ich członków!!

to poprostu tylko taka wiesniacka, polska tradycja, ale wyciaganie
                  > tego jako glowny argument to jest cos na zasadzie - a u was to murzynow
                  > bija...

hip: Po prostu tego robactwa jest za dużo. Problem jest taki, że nikt nie dba o
                  to aby to robactwo wyeliminować. Tak samo jak większość w gruncie rzeczy
                  akceptuje jakąś formę korupcji i dlatego jest to ogromny problem w Polsce.
                  • Gość: Kompressor Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: 212.160.230.* 14.01.04, 12:15
                    Rozumie juz o co ci chodzi i zasadniczo sie zgadzam, choc mimo wszystko jestem
                    bardziej liberalny w tym temacie i dla mnie problem pseudo-tuningu nie ma
                    jeszcze takich rozmiarow zeby robic z niego krucjate, co najwyzej usmiech
                    politowania.
                    Wracajac do watku, czyli do tej Xsary z Tv Turbo, to zdecydowanie podciaganie
                    jej do grupy tuningu za 2 zlote jest krzywdzace...
                    • h.i.p Re: Wiejski Tuning - nowa moda 14.01.04, 12:28

> Rozumie juz o co ci chodzi i zasadniczo sie zgadzam, choc mimo wszystko
                      jestem
                      > bardziej liberalny w tym temacie i dla mnie problem pseudo-tuningu nie ma
                      > jeszcze takich rozmiarow zeby robic z niego krucjate, co najwyzej usmiech
                      > politowania.

hip: Takie podejście do sprawy rozumiem. Nie dostrzegasz dużego problemu, ale
                      widzisz, że zjawisko to jest generalnie negatywne. OK.
                      Ja mam akurat trochę inne podejście, dużo bardziej radykalne, wynikające po
                      prostu z moich osobistych doświadczeń.

> Wracajac do watku, czyli do tej Xsary z Tv Turbo, to zdecydowanie podciaganie
                      > jej do grupy tuningu za 2 zlote jest krzywdzace...

hip: Nie widziałem tego programu. Trudno mi się wypowiadać o konkretach.
                      Natomiast głupawa moda na wszelkiego rodzaju pierdzące rynny i kominy zamiast
                      estetycznych rur wydechowych (najlepiej ukrytych bo to żadna ozdoba auta)
                      pozwala mi przypuszczać, że ów modyfikator Xsary raczej nie obniżył poziomu
                      hałasu w swoim "bolidzie".
    • qrenblack Zeby byla jasnosc... 14.01.04, 13:09
      Nie jestem przeciwnikiem tuningu przez duze T (AMG,Brabus,Hartge,Abt),tylko
      buraczanego tjuninku.Ludzie popatrzcie jak sa samochody ztuningowane za
      Odra,chodzi mi o lekki tuning optyczny,tam nikt nie czepia swiecacych
      spryskiwaczy,wentylkow,antenek,nalepek na wlew.
      • a-zone jasssne 14.01.04, 14:05
        Przegladnij jakakolwiek gazete tuningowa z Niemiec, a juz szczegolnie polecam
        angilskie, i zobacz, czy faktycznie nie ma "swiecacych
        > spryskiwaczy,wentylkow,antenek,nalepek na wlew."
    • devote Re: Wiejski Tuning - nowa moda 15.01.04, 00:06
      c.adorablebunnies.com/kron.jpg
      • qrenblack Re: Wiejski Tuning - nowa moda 15.01.04, 00:09
        devote napisał:

> c.adorablebunnies.com/kron.jpg

To mi sie podoba,same sedno tematu,nikt nie powie ze to cacko ginie w szary
        tlumie innych samochodow,hehehe
        • Gość: Braził Re: Wiejski Tuning - nowa moda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:56
          Pycha!!!
          Też tak chcem!!
          Do Fabki mojej!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka