Dodaj do ulubionych

Nowe auto - negocjacje

IP: 195.85.227.* 14.01.04, 15:36
w najbliższym czasie zamawiam nowego Focusa 1.6, klima, alufelgi, metalik,
radio, alarm za ok. 61 500 - jak myślicie ile da się wynegocjowac w salonie?
Obserwuj wątek
    • Gość: blueblack Re: Nowe auto - negocjacje IP: 212.160.138.* 14.01.04, 15:41
      Burakom co sie chwalą samochodami jakie chca kupić nie dają żadnych upustów!!!
      • Gość: Nor Re: Nowe auto - negocjacje IP: 195.85.227.* 14.01.04, 15:43
        dzieki za rade, jak zwykle jestes niezastapiony/a
      • Gość: Dzieciak Re: Nowe auto - negocjacje IP: 195.85.227.* 14.01.04, 15:53
        Prostych ludzi takich jak Ty, nigdy na forum zamało :):)

Jak sobie wybrażasz odpowiedź na pyatnie zadane przez Nor bez okreslanai
        produktu który chce zakupic w rozsądnej cenie??

Może żyjesz w pięknej wsi gdzies na ziemi w której każdy salon (Toyota, Ford,
        BMW, Mercedes i Fiat) daja identyczny rabat. Jeżeli tak to gratuleję pieknego
        miesjca na ziemi. Oby miejsc takich jak te było wiecej a ludzi takich jak Ty
        duzo mniej.

Pozdrawiam
        • qrenblack Nor = dzieciak 14.01.04, 23:56
          Gość portalu: Dzieciak napisał(a):

> Prostych ludzi takich jak Ty, nigdy na forum zamało :):)
          >
          > Jak sobie wybrażasz odpowiedź na pyatnie zadane przez Nor bez okreslanai
          > produktu który chce zakupic w rozsądnej cenie??
          >
          > Może żyjesz w pięknej wsi gdzies na ziemi w której każdy salon (Toyota, Ford,
          > BMW, Mercedes i Fiat) daja identyczny rabat. Jeżeli tak to gratuleję pieknego
          > miesjca na ziemi. Oby miejsc takich jak te było wiecej a ludzi takich jak Ty
          > duzo mniej.

A jednak burak z ciebie,bo tylko buraki pisza sami ze soba,hehehe
    • Gość: Olo Re: Nowe auto - negocjacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 15:43
      Analogicznie do Ciebie! Cytat z poprzedniego wątku:

PYTANIE:
      a propos rabatów to --na co moge liczyc
      • Gość: Nor Re: Nowe auto - negocjacje IP: 195.85.227.* 14.01.04, 15:46
        Myslisz, ze 6% jest realne ? Byloby fajnie ;)
        • Gość: Wiktor Re: Nowe auto - negocjacje IP: *.netia.pl 14.01.04, 16:40
          Kupowałem w listopadzie Peguota. Ok. 3% rabat uzyskiwałem przez telefon i
          czułem jeszcze "luz". W końcu dostałem 8% ale na niechodliwy model (406).
        • Gość: Olo Re: Nowe auto - negocjacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:02
          Sądzę że 6% w Twoim przypadku jest całkiem realne, a pewnikiem powinni się
          zgodzić na 5% i ewentualnie jheszcze jakieś wyposażenie gratis. Z
          doświadczenia wiem, że taka górna granica upustu to około 8%, a standardowo
          dają 3%(wystarczy zdecydowanie zapytać i jest 3%).To co pomiędzy 3%-8% to
          kwestia jaki samochód,za ile, ile wyposażenia dodatkowego i Twoje umiejętności
          negocjacji. Jeśli płacisz gotówką to punkt dla Ciebie. I z reguły chętniej
          dodają wyposażenie gratis, niż upust cenowy. Tak więc musisz obmyślić taktykę:
          wolisz zaoszczędzić czy doposażyć auto.
          • Gość: Nor Re: Nowe auto - negocjacje IP: 195.85.227.* 15.01.04, 08:18
            dzieki, ide negocjowac w sobote ;)
            • Gość: focus Re: Nowe auto - negocjacje IP: *.netia.piekary.net 15.01.04, 11:20
              Kupiłem takiego (X100) w listopadzie, po dwóch turach negocjacji. Mam jeszcze
              (ponad to co wymieniasz) blokadę skrzyni biegów, wyłącznik zapłonu, końcówkę
              tłumika, dywaniki, radio z cd. Zapłaciłem 57800 zł.
              • Gość: Nor Re: Nowe auto - negocjacje IP: *.chello.pl 15.01.04, 22:13
                aaaa... faktycznie zapomniałam napisać o radio z CD i dywanikach.
                Tobie udało się jeszcze załapać na metalik gratis :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka