Gość: Frycek IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.09, 20:27 Po cichu liczyłem na jakiś face lifting garbusa a tutaj chcą z nim skończyć... Kurcze trochę smutno :( Pozdrawiam! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 22:02 Straszny samochód. Pierwsza generacja była wielkim oszustwem i platformą na pojazdy dla nazistowskiej armi. Drugą nie mógł jeździć żaden mężczyzna, który nie chciał się ośmieszyć. Wstrętna historia wstrętnego auta. VW trzyma się tego marketingowego trupa za wszelką cenę. Oby zabrakło im pieniędzy na trzecią porażkę bo wątpię że pójdą po rozum do głowy. Link Zgłoś
Gość: roman Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 22:03 Wygląda jak toi-toi Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.aster.pl 07.12.09, 23:02 @ gość - zważ jednak, że pierwsza generacja w pewien sposób wzniosła się ponad swoje mroczne korzenie. To był samochód z charakterem - zupełnie innym, niż planowali jego twórcy... A co do dwójki - no cóż, modny gadżet dla dobrze zarabiającej fryzjerki lub wymuskanego metroseksualisty. Aczkolwiek ta finalna wersja prezentuje się nienajgorzej, a najfajniejszą rzeczą w nim jest niewątpliwie 5-cylindrowy silnik. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 01:21 Wzniosła, głównie dzięki amerykańskim hipisom, którzy hitlerowski relikt przerobili na samochód dla młodych tylko dzięki braku znajomości historii. Od tego momentu faktycznie było lepiej, ale moim zdaniem "garbus" zawsze był skazany na niełaskę przez swój "grzech pierworodny". Silnik to jedno, a nadwozie drugie. Beetle nie miał szans nawiązać walki ze swoją konkurencją. Na tle Mini, czy ostatnio Fiata 500 prezentował się niezbyt korzystnie. Link Zgłoś
Gość: Edison Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.chello.pl 08.12.09, 07:24 Ech... umarł Papież, umarł Jackson, teraz Beetle .... czuję że w moim życiu coś się niepowrotnie kończy .... legendy motoryzacji odchodzą a w zamian dostajemy ..... Kię Cee'd i inne toczydła z serii "zamiast" Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 08:55 Gość - myślę, że nie chodziło o brak znajomości historii tylko o prostą, łatwą w naprawie konstrukcję, niskie koszty zakupu i eksploatacji oraz sympatyczną sylwetkę. Edison - spokojnie, są jeszcze Mini i 500, szykuje się bardzo obiecująca reinkarnacja Trabanta... Nie jest źle :-) Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.devesoft.pl 08.12.09, 10:43 szkoda... fajne autko. Ale skoro będzie kolejny, to czekam :) Link Zgłoś
Gość: jax Re: Pożegnanie Garbusa IP: 80.87.36.* 08.12.09, 11:55 szkoda, że new beetle był tak drogi. a i gabarytowo zaskakująco duży i nie do końca słodziutki. dlatego nie był zbyt chętnie kupowany przez panie Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.09, 15:55 Wombat - hipisi nie sięgali daleko wyobraźnią, liczyły się niskie koszty eksploatacji i odmienność od amerykańskich krążowników szos bo już o kwestie napraw bym ich nie posądzał. :) Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.elblag.vectranet.pl 08.12.09, 19:59 A kiedy nastąpi W naprawy powrót legendarnej //skarpety//którą przejechałem 200tyskm.W naprawy władowałem z trzy jej wartości.Ale zawsze pozostał po niej niebieski dymek . Link Zgłoś
Gość: next Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.acn.waw.pl 11.12.09, 15:34 oryginalny garb stal sie legenda popularnej motoryzacji pomimo tego,ze powstal w 3rzeszy. i czy sie to komus podoba czy ma wyjatkowe miejsce obok mini, 500, 2cv i kilku innych popularnych drobiazgow. hitler nie ma tu nic do rzeczy i nie ma co histeryzowac Link Zgłoś
Gość: rm Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 10:38 miałem vw 1300 z 1969 roku wersja eksport zjeździłem pół europy. raz przez pomyłkę wjechałem na śnieżnik, bo chciałem skrócić sobie drogę ze stronia śląskiego do międzygórza. znaków zakazu nie było, droga kamienista i powolutku do celu. wylądowałem pod schroniskiem a potem na druga stronę do marii snieżnej i wodospadu wilczki. to była przygoda. pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.chello.pl 15.12.09, 06:52 Z tego co można wyczytać na niemieckich forach to już na ukończeniu jest projekt następnego Garbusa. Ta seria limitowana jest gratką na koniec produkcji tego modelu ale następny będzie na 100 % Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 23:06 Szkoda, przyjemny samochodzik, mimo iż damski. Może VW niedługo wypuści jakiegoś następce? Coś ostatnio dobrze im idzie ze stylistyką a więc dlaczego nie? Było by ciekawie... Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.chello.pl 17.12.09, 06:41 Moja żona miała takiego przez 6 lat i jedno powiem auto było niezawodne i dało się go lubić. Teraz ma Mini i mimo wszystko wspomina czasem z rozrzewnieniem Beetla Link Zgłoś
kkprofi21 Re: Pożegnanie Garbusa 17.12.09, 22:05 Fajny był ten model z 222 konnym silnikiem, przy okazji fajnie wyglądały te Volkswageny. Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pożegnanie Garbusa IP: *.ghnet.pl 13.01.10, 11:00 Premature Ejaculation Prosolution Acai Berry Obesity Acne Suche in web Suchmachine Suchmachine suche in web Pharmacy Link Zgłoś