Dodaj do ulubionych

DAEWOO lezy

IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 09.02.02, 22:20
Wiecie po ile mozna kupic od dealera Daewoo?
Nubira Wagon CDX z automatem, klima, CD, szyberdachem i pelna elektyka - $9900
Leganza CDX z automatem, klima, CD, szyberdachem i pelna elektyka - $11499

Mysle ze to juz koniec Daewoo.
Obserwuj wątek
    • Gość: evitax Re: DAEWOO lezy IP: *.icpnet.pl 10.02.02, 02:44
      Gdzie ?
      W USA?
      • Gość: . Re: DAEWOO lezy IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 10:17
        nowe?
        • Gość: Mar Re: DAEWOO lezy IP: 213.25.197.* 10.02.02, 14:17
          Nie porównujcie cen w USA i w Polsce. Jeżeli w Polsce towar warty jest 100, to
          cena jedgo sprzedaży musi wynosić 170:

100 - cena towaru
          100 + koszty pracy producenta i dealera zawyżone o 30% = 130
          130 + 22% VAT = 160
          160 + 6% akcyzy = 170

a zatem jeśli samochód wart jest 10 tys. dolarów (42 tys. zł), to cena jego
          sprzedaży musi wynosić 17 tys. dolarów (71,5 tys. zł). te 70% zabiera wam
          państwo polskie, żeby sfinansowac np. BMW dla premiera, pogotowie w Łodzi i
          innych miastach, "darmową" służbę zdrowia, ZUS, w którym panuje ogólny burdel i
          już nikt nie wie co jest czyje i ile mają pieniędzy, "tour de Maryla" w TVP1 w
          soboty i odprawy dla zwalnianych górników...
          • Gość: cc Re: DAEWOO lezy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 21:47
            Popieram i zgadzam się w całej rozciągłości.
    • Gość: Artur Re: DAEWOO lezy IP: *.Astral.Lodz.PL 10.02.02, 14:34
      1,5 roku temu kupiłem za mniej więcej tyle leganzę.Oglądałem dziś program w
      polsacie pt. "4 x 4",w którym była relacja z targów w Detroit w USA.Pokazywano
      nastepcę leganzy-Magnusa,i nowego lanosa.Magnus kosztował 18.599,a lanos 10.099
      $ USA.W komentarzu stwierdzono,że Żerań pada,a w Stanach sa to samochody o
      charakterze popularnym i zdobywają coraz więcej nabywców.W tym samaym programie
      odbył się pokaz nowej Alfy 156 GTI.Odbył sie on w alermo na Sycylii.Jednak
      oprócz Alfy red.W.Zientarski skupił sie na pokazywaniu na ulicach miasta nowych
      Matizów mówiąc,że stanowią one poważne zagrożenie dla tradycyjnych włoskich
      małych CC /to prawda bo sam to widziałem na włoskich drogach/.Z ostatnich
      relacji z Korei wynika,że następuje wzrost sprzedaży aut Daewoo.I co tu
      myśleć???.Pewnie sytuacja uległaby radykalnej poprawie gdyby GM wreszcie
      podpisał te umowę inaczej wychodzenie z kryzysu bedzie trwało dłużej.Niemniej
      nie dotyczy to Żerania,to jest już inwestycja stracona dla koreańczyków i nasi
      decydenci powinni czym predzej pomyśleć kogo tam wpuścić,bo inaczej za chwile
      będzie można tam posadzić kisiel.Pozdrawiam
      • Gość: ryjek Re: DAEWOO lezy IP: 213.195.132.* 10.02.02, 22:53
        W Czechach, składany w Polsce Daewoo Lanos czy Nubira są tańsze niż u nas.
        Jeśli sie policzy kupno po kursie korony + akcyza + VAT to wychodzi dokładnie
        tyle ile u nas w salonie, więc nie opłaca sie sprowadzać, ale dlaczego my
        musimy płacic więcej niż Czesi za coś co jest produkowane u nas? Ja wiem że oni
        mają swoją Skodę więc Badziewo musi być konkurencyjne, ale do cholery Czesi za
        skodę w czechach nie płacą więcej niż my w Polsce, tylko dużo dużo mniej!
        • Gość: Mar takie macie podatki, na jakieście głosowali... IP: 213.25.197.* 10.02.02, 23:15
          Gość portalu: ryjek napisał(a):

> W Czechach, składany w Polsce Daewoo Lanos czy Nubira są tańsze niż u nas.
          > Jeśli sie policzy kupno po kursie korony + akcyza + VAT to wychodzi dokładnie
          > tyle ile u nas w salonie, więc nie opłaca sie sprowadzać, ale dlaczego my
          > musimy płacic więcej niż Czesi za coś co jest produkowane u nas? Ja wiem że oni
          >
          > mają swoją Skodę więc Badziewo musi być konkurencyjne, ale do cholery Czesi za
          > skodę w czechach nie płacą więcej niż my w Polsce, tylko dużo dużo mniej!

• Gość: Artur Re: DAEWOO lezy IP: *.toya.net.pl 11.02.02, 10:58
          No i mamy wyliczenie naszych cen samochodów.Myślę,że władze państwowe wymyślą
          jeszcze jakiś podatek wliczony w cenie samochodu,bo przecież nie może sie
          skończyć na 100 złotowym podatku na drogi i 100 % podwyżce OC od nowego roku.
          Liczę na nich i pewnie sie nie zawiode /hehe/.Pozdrawiam
          Ps.Czasami się zastanawiam po co nam nowe fabryki samochodów.Spokojnie możemy
          jeżdzić tylko strzaskanymi w wypadkach lub kompletnie wyeksploatowanymi przez
          bogatszych europejczyków,na nie też można nałożyć podatki...np.za kolor,ilość
          drzwi,ilość zostawianych śladów na drodze itp.
      • Gość: polished Re: DAEWOO lezy IP: *.mtc3.cox.rr.com 12.02.02, 04:39
        > $ USA.W komentarzu stwierdzono,że Żerań pada,a w Stanach sa to samochody o
        > charakterze popularnym i zdobywają coraz więcej nabywców.W tym samaym programie

nie wiam jakie sa statystyki ale golym okiem nie widac daewoo prawie w ogole w
        polnocnowschodnich stanach - va, md, dc. dealerow jest kilku, reklamy nie ma w
        ogole, w odroznieniu od hyundaia czy kia. widzialem na florydzie nieco wiecej
        daewoo ale nie sadze aby zawojowali cos w usa.
    • Gość: Marek Re: DAEWOO lezy IP: *.atlanta-03-04rs.ga.dial-access.att.net 21.02.02, 03:02
      Najswiezsze problemy Daewoo:
      wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=706505&dzial=010301
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka