Dodaj do ulubionych

Historia kołem się toczy - Audi

IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 20:13
No na Audi czekałem :)
ale miała zawirowań ta marka, ale symbol marki, cztery pierścienie są wg mnie najlepszym i jednym z najbardziej rozpoznawanych znaczków na świecie. Fajna symbolika, połączenia czterech marek...

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: fox Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 22:22
      Super jak zawsze. Rzeczywiscie marka w swojej historii miala wiele zawilych sytuacji. Ja osobiscie moge powiedziec tylko, ze nie wiem, czemu ludzie ciagle zachwycaja sie napedem Quattro. Aktualnie jest wiele ciekawszych pozycji na rynku.

Za Oceanem nie cieszy sie taka popularnoscia, bo jest postrzegane jako dolna polka premium. Cos jak u nas volvo. Co jest dosc dziwne, poniewaz, zawsze podkreslaja, z jaka pieczolowita dokladnoscia sa wykonane te auta.

W moim odczuciu super auta, ale niestety nudne. Kazdy model jest ladny i wszystkie sa stylistycznie spojne, ale moim zdaniem nie tego sie oczekuje od aut tej klasy.
    • Gość: Saab_Fan Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:35
      fakt niektóre trochę nudne ale Merc i BMW to auta nie w moim typie, więc wole klockowate i proste Audi, prostota też ma swój urok
    • Gość: Wombat Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 09:12
      Jak zwykle ciekawe. Bardzo cenię Audi - z tej "wielkiej trójki" niemieckich marek premium Audi jest dla mnie nr 1, głównie dzięki brakowi ostentacji (no, może z wyjątkiem Q7).
    • Gość: eaxene Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.146.152.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.12.09, 09:45
      tak sobie poczytałem to mi się przypomniało o artykule sprzed paru miesięcy, o wersji A5 na cześć Audi Quattro:
      moto.pl/MotoPL/1,88389,6926932,Na_czesc_Sport_S1_Quattro.html
      i tak z ciekawości- wie ktoś coś więcej o nim? ;)
    • Gość: Luzik Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 11.12.09, 15:00
      Spoko tekst. Może by go jakoś specjalnie otagować tak żeby jednym klikiem wywaliło wszystkie artykuły z cyklu "historia", hę? Był ostatnio chyba o Suzuki ale nie jestem w stanie go szybko znaleźć bo utonął w morzu cienkich wpisów o niczym.
    • Gość: MB89 Re: Historia kołem się toczy - Audi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 10:51
      Audi to marka, która jeszcze niedawno stała obok walki, toczącej się mieszy Mercedesem i BMW. Wiadomo, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Prowadząc stała politykę zarządzania oraz linię stylistyczną, Audi stało się przodującą marką niemiecką z segmentu premium.
    • globy_ms Re: Historia kołem się toczy - Audi 16.12.09, 11:19
      Serdecznie dziękuję za komentarze i lekturę. Dodałem ramkę z linkami do poprzednich części i tag "historia" do poszczególnych artykułów.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka