Dodaj do ulubionych

Hybrydowy potomek Hondy CRX

IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.10, 15:59
trochę mi szkoda że ta miękka hybryda chce startować w zawody sportowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: DonDadda Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.tktelekom.pl 12.01.10, 16:48
      ''czy może tytułować się następcą CRX'a i "pierwszą na świecie sportową hybrydą"? ''

NIE ?
      1.5 L 122 koni i 174 Nm ...to chyba jakieś żarty

Japończycy obiecują, że jazda CR-Z zapewni kierowcy nieprzemijający uśmiech... ta chyba jedynie pod dystrybutorem paliwa
    • Gość: maga Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 16:51
      ekokatastrofa. już wiem czemu odmieńcy wieszczą koniec świata. teraz to dopiero pojąłęm! Świat w 2012 zostanie pewnie w pełni opanowany przez eko-terrorystów. hybryda=sport? Gdzie ten świat zmierza? Chyba m.in. tą hondą na tych felgach wykonanych z odchodów renifera. Szkoda że mniejsze nie są...
      Tak, to był post rozpaczy i niemocy.
    • Gość: ..... Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.wist.com.pl 12.01.10, 18:27
      To jest przecież zniewaga dla CRXa że nazwali tego Insighta+ CRZ... Takie osiągi to mają zwykłe miejskie autka a nie coś co mieni się sportowym... A spalanie rzędu 7 w mieście to nie jest nic nadzwyczajnego, tańsze samochody z mocniejszymi silnikami mogą się pochwalić podobnym nie mówiąc już o dieslach. Walka z efektem cieplarnianym który widzimy za oknami pochłania ofiary w postaci wywołujących emocje samochodów... Smutne....
    • Gość: Zd-w Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 86.93.143.* 12.01.10, 19:12
      Też nie toleruje tuch ekopoje... ale nie można też powiedzieć że silniki elektryczne nie nadają sie do sportu największą zaletą jest to że silnik elektryczny ma stały moment obrotowy przy każdych obrotach
    • Gość: nostradamus Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.multimo.pl 12.01.10, 20:56
      dla mnie elektryczne to mogą być jak ewentualnie technologia się rozwinie skutery małe samochody góra segment B (w japonii ewentualnie się przyjmie) a reszta wydaje mi się że z tym będzie różnie będzie wiele różnych paliw w zależności od rodzaju pracy masy będzie na inne alternatywne paliwo trochę to wydaje się bezsensu ale pierwsze samochody na benzynę też były dziwne i niepraktyczne a urok aut na benzynę no cóż parowozy też miały więcej uroku...
    • Gość: jacek Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:07
      Jak czytam myśli poprzedników, to już wiem, co Honda wsadzić pod maskę: dwulitrowego pięciocylindrowego grzechotnika z podwójną turbiną o mocy 540KM przy 4200obr/min. Żeby nie śmierdziało ekologią, rozrusznik chyba też powinien być spalinowy. Panowie, Honda robi samochody po swojemu, a sportowe diesle zostawia Niemcom. Dla każdego coś miłego.
    • Gość: dość Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:11
      a po jaką cholerę robić z tyłu miejsca siedzące, skoro wyglądają jak tylko kanapa amerykańskiego radiowozu przystosowana do przewożenia pijanych zatrzymanych....
    • Gość: brava Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:39
      nie ma wtec'a nie ma sportowej hondy.
    • Gość: brava Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:40
      * vtec'a oczywiscie
    • Gość: owoc Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 82.160.252.* 12.01.10, 21:45
      Wszystko pieknie ładnie tylko czemu kutwa to hybryda jest!
    • Gość: zz Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 213.134.187.* 12.01.10, 23:05
      dokladnie! wyjac te baterie, wlozyc noralnego vtec'a 1.6 160KM z crxa z lat 90 i bedzie hit. eh
    • Gość: jaro Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.e-wro.net.pl 13.01.10, 00:26
      Bo cóż, pozostaje mi sie zgodzić z przedmówcą. Dlaczego z samochodów usuwa się pasję, osiągi i cały ich urok wsadzająć dodatkowe akumulatory?! I czy faktycznie tak dużo da to, że będą w nim akumulatory produkujące 10% całości mocy? No chyba nie. A za to jaka strata, gdyby np wsadzić takiego vteca 1.6 spalanie byłoby w normie (zależnie od ciężaru nogi) a o ile więcej czystego mechanicznego samochodu!
    • Gość: ptr Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 85.222.87.* 13.01.10, 06:46
      "6,4 l/100 km w przypadku jazdy pozamiejskiej i (...) 7,6 l/100 km w mieście"
      I to ma byc oszczędność? Moja 14 letnia honda civic 1.4 w miescie pali około 8L a poza miastem około 6L. Pomiary są oczywiście niedokładne bo wykonywane przy dystrybutorze przy tankowaniu do pełna. Nie wiem, moze to kwestia stylu jazdy (raczej nie poruszam sie wolniej od innych) a moze genialnosci mojego mechanika. Po nowoczesnym, eco, hybrydowym, extra cool, "następcy legendarnego crx" spodziewal bym sie jednak czegos więcej. Tym bardziej że marketing pewnie i tak podał spalanie przy optymalnych warunkach czyli minimalne możliwe do osiągnięcia.
    • Gość: Ari Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.chello.pl 13.01.10, 10:21
      Potomek CRX'a :/ To obraza dla tego modelu, ale także dla innych sportowych modeli hondy. Chyba nie tędy droga, odchodzą od wszystkiego za co uwielbiam tą markę. Nie wiem czemu Honda robi coś takiego. Potrafią przecież zrobić dobry, mocny silnik który mało pali bez tych ekologicznych dodatków.
    • Gość: c Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 15:37
      ?

polactwo na forach
    • Gość: o Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 82.160.252.* 13.01.10, 16:47
      Ty "c" morzesz szerzej bo nie kumam???
    • Gość: PIO Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.chello.pl 13.01.10, 22:29
      Moj CRX '91 mial 130 KM, nieco ponad 7 sek do 100 i palil 7,5 l/100km zarowno w trasie jak i miescie. Wiec po co toto wogole produkowac? Tamten byl o niebo lepszy. Porownanie do CRX'a kompletnie bezmyslne.
    • Gość: Ass Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.static.tkt-net.pl 14.01.10, 10:41
      Ja mam tylko jedno ale do artykułu.. zabierzecie tę twarz Figurskiego.. znowu się przestraszyłem :(
    • Gość: as Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 95.48.70.* 14.01.10, 13:50
      was ist das? ein honda c5
    • Gość: yergo Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.limes.com.pl 14.01.10, 18:01
      przesadzacie z ta panika. Civic mial na starcie 60-75 koni, ta bedzie miala 122. Bedzie co z tym robic.

A poza bardzo mi sie podoba, w sumie moze troche szerzej mogli kola rozstawic.
    • Gość: yergo Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.limes.com.pl 14.01.10, 18:04
      poza tym dajcie czas sie technologii rozwinac. Musza eksperymentowac, az osiagna zyski, ktorebeda mogli zainwestowac w kolejne badania. Moge sie zalozyc, ze w ciagu 50 lat silniki ekologiczne beda silniejsze i lepsze od aktualnych spalinowek. Szkoda tylko, ze zniknie ich brzmienie, a ferrari zamiast mruczec bedzie brzeczalo.
    • Gość: tsukubaaaaaaa Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: 77.255.173.* 14.01.10, 18:10
      Integra - MARTWA
      Prelude - MARTWA
      S2000 - MARTWA
      NSX - MARTWY
      CRX - MARTWY (nigdy nie przyjmę do wiadomości, że ten CRZ to "następca" CRX)

Brawo Honda.
      :(

Od zawsze mnie zastanawiało, ile kasy Honda wtopiła w F1. Może za te pieniądze, mielibyśmy co najmniej jedno wskrzeszone auto z w/w listy.
    • Gość: franko Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:09
      Crosstour - porażka designerow
      CR-Z - porażka designerow (widac po opiniach po premierze, na stronie Hondy)
      Element - szkoda słów
      P-NUT - litości...

Jestem Hondziarzem, ale moje nastepne auto to napewno nie będzie Honda. Wstyd mi za tą firmę. Gdzie się podział sport? Co się stało z przesłaniem pana Hondy? "First man, than machine". Gdzie tu się podział człowiek? Nikt nie chce tych hybryd a firma je wciska na siłę. nie chcę prorokować, ale:

2012 - HONDA - bankructwo działu automotive/ przejęcie przez TATA motors
    • Gość: ziom Re: Hybrydowy potomek Hondy CRX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 12:01
      hybryda czy nawet samochod elektryczny i sport?? jak najbardziej. Wystarczy zerknac na samochod marki Tesla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka