Gość: admin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:41 e-tron troche przypomina astona, cr-z fjna, chociaz nie lubie hond Link Zgłoś Obserwuj wątek
cracovian Re: Detroit 2010 13.01.10, 00:02 Rozumiem, ze sami Amerykanie tylko Forda Focusa w Detroit pokazali :-) Rzeczywiscie kryzys, cholera... Autor potwierdzil... Na przyklad 2011 Mustanga GT ani Fiesty nie bylo, Volta tez nie, GMC Granite zupelnie nie bylo, bo wszyscy do konceptu VW sie onanizowali, bo to VW i Fiat dyktuje teraz warunki... no super zupelnie. Gratuluje pomyslowosci. Link Zgłoś
cracovian Re: Detroit 2010 13.01.10, 00:15 Ja jestem oczywiscie w mniejszosci, ale oto piekny woz GM na wtyczke z Detroit 2010: www.motorauthority.com/blog/1041510_2010-detroit-auto-show-2012-cadillac-xts-plugs-into-a-hybrid-future Blizej mu do produkcji niz np. rzezbie Mercedesa, ale to przeciez nie jest tak ciekawe, bo to sa przeciez Amerykanie, ktorzy na kolanach podchodza pod stoisko 500 :-) Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Detroit 2010 13.01.10, 03:11 Ford Focus to platrforma EUCD czyli Volvo. Na to czekalo USA, bo tylko w Europie robiono Focusy juz na tej platformie. W USA bylo tylko Volvo i Land Rover LR2 (wlasnie go kupilismy) na tej platformie. Nowy Focus jest juz pewnie na EUCD. Nareszcie. To raczej dobre konstrukcje w porownaniu do amerykanskich odpowiednikow. Z New Jersey... Link Zgłoś
Gość: ja Re: Detroit 2010 IP: *.aubnin.dsl-w.verizon.net 13.01.10, 03:33 A ja kupilem Pontiac G8 z 6.0 L. silnikiem i nie narzekam. Pojemny w srodku, spala 12-14 w miescie ok. 9 l. /100 km. na autostradzie i mam radoche jak widze te ciezkie hybrydy czolgajace sie pod gorke, moj G8 pod gorke fruwa. Moze bede plakal jak waha bedzie po $10.00 za galon (prad prawdopodonie tez pojdzie w gore) ale zyje dniem dzisiejszym a G8 dodaje mi troche jasniejszych chwil w moim zyciu. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Detroit 2010 IP: *.146.99.208.dsl-cust.ca.inter.net 13.01.10, 06:13 Jesli spalanie 12 do 14 litrow w miescie dodaje ci troche jasniejszych dni w Twoim zyciu to musisz miec bardzo ciezkie zycie...nikt nie powinien tak cierpiec ...wspolczuje serdecznie... dobrze ze choc ten "guzzler" Cie jakos uszczesliwia... zycze Ci lepszego losu. Link Zgłoś
Gość: info Re: Detroit 2010 IP: *.hsd1.fl.comcast.net 13.01.10, 06:55 A ja zycze zwolennikom pseudosamochodow, miniturowych badziewi, zeby wybrali sie nimi na bezdroza Ameryki. Zeby bylo im weselej i nikomu nie musieli podczas "jazdy' z kolanami pod broda wspolczuc, niech doczepia przyczepe kampingowa lub lodke z kabina. Japonczycy i Niemcy to chyba ze zlosliwosci produkuja na amerykanski rynek "potwory" z 5 i wiecej litrowymi silnikami o ktorych jednak mozna powiedziec, ze sa to samochody z wyjatkiem w odniesieniu np. do VW. Link Zgłoś
Gość: gosc LA Re: Detroit 2010 IP: *.socal.res.rr.com 13.01.10, 07:35 ja mam Forda Silverado 8 cyl, ciagne przyczepe z dwoma quadami i dwa motory.wystarczy raz w miesiace jezdze na Mojavi Desert na off roads,to moj relaks Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Detroit 2010 IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.10, 07:47 "Niestety mamy dla Was złą informację. Polski importer nie planuje wprowadzenia nowego Focusa w tym roku." No to nie zarobi. My - klienci, mamy w dupie fochy polskiego dystrybutora i kupimy sobie Focusa w innych krajach EU, jak będziemy chcieli. Link Zgłoś
Gość: Kaziuk Re: Detroit 2010 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.10, 07:54 To az czterech musialo te bzdury pisac? Jeden by nie wymyslil tego? Cienko jakos w tej redakcji przędą. Chyba , ze kazdy chce miec alibi, ze te glupoty to nie ja, to ten drugi, ja tylko zdjecia...... Ciekawe, czy ktorys bedzie mial odwage sie przyznac, ze to on napisal to pierwsze, idiotyczne zdanie ... "Pierwszy w roku 2010 salon motoryzacyjny potwierdził, że to nie Amerykanie dyktują warunki na własnym podwórku......... Link Zgłoś
Gość: tomspeed Re: Detroit 2010 IP: 81.210.76.* 13.01.10, 08:21 Problem producentów to kłamstwo, jak z hybrydami, szczególnie z tymi mocnymi. Podają spalanie góra do 10 litrów, a w rzeczywistości, nawet przy spokojnej jeździe palą dwa razy tyle. Focus wygląda już jak fiesta, sedan focusa jak mondeo, a honda pozazdrościła tył citroenowi :) Link Zgłoś
ozziecat Re: Detroit 2010 13.01.10, 09:00 Co za głupoty wypisuje autor! Amerykańskie auta ciągle sobie dobrze radzą na amerykańskim rynku. Brat handluje samochodami w NY, ciągle ludzie kupują duze auta. Takie artykuły to promocja opłacana przez koncerny typu VW lub Fiat albo czysta głupota piszącego, który nie sprawdził podstawowych danych. Z jego artykułu wynika, że tylko VW, Honda i Fiat (audi to też vw) wystawiały samochody w Detroit. Żal!! Link Zgłoś
Gość: moniecki Re: Detroit 2010 IP: 80.240.172.* 13.01.10, 10:17 U mnie w Mońkach królują amerykany. Sam mam Pontiaca z silnikiem 3.8l . Tembr pracy silnika to miód dla mego skołatanego serca. Pali srednio 15l/100 ale ja lubie te swoje 170Km pod maską. I mam w nosie tych co spalaja 1/2 tego co ja. To ich problem nie mój. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Detroit 2010 IP: 89.174.58.* 13.01.10, 10:28 Czy mi się wydaję, czy może ta elektryczna 500-tka ma powiększone fotele dla Amerykanów? Link Zgłoś
Gość: superGosc Re: Detroit 2010 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.10, 18:35 Wcale bym sie nie zdziwil. Pomijajac otylych Amerykanow (Europa juz ich dogania), to przecietny, zdrowy Amerykanin jest duzo lepiej zbudowany od dosc cherlawego (na ksztalt azjaty) Europejczyka. Jesli w Europie lubia fotele o parametrach podobnych jakie maja damskie majtki "stringi" to juz ich sprawa i gajowego Maruchy. Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Detroit 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:44 Prawda jest taka, że to amerykanie pokazali najciekawsze projekty w Detroit: Chevrolet Volt, Aveo RS (marka amerykańska), GMC Granite, Cadillac XTS, CTS-V Coupe, Ford Mustang, Fiesta, Focus (Ford to również marka amerykańska). Reszta ciekawostek to: E Klasa Cabrio, Honda CR-Z i może Z4. Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Detroit 2010 IP: *.chello.pl 18.01.10, 06:58 Poza Focusem amerykanie nie pokazali nic co można sprzedać w europie. Tak naprawdę to niemcy tam rządzą. Sporo grupy VW i BMW, Mercedes itp. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Detroit 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.10, 23:29 No to VW wypuszcza kolejne ciekawe auto, troszkę już ich mają Sirocco Passat CC Polo Tiguan Golf teraz ten Coupe Compact a w samym 2010 jeszcze innych parę modeli... Link Zgłoś
Gość: PoloTeam Re: Detroit 2010 IP: *.chello.pl 26.01.10, 16:30 Co dziwne w USA dominują głosy że nowy Focus jest brzydki i nawet dziennikarze motoryzacyjni piszą że to najbrzydsza premiera salonu. W europie są inne gusta i pewnie część osób uzna go za pięknego ale na poziom sprzedaży Golfa VI nie ma co liczyć Link Zgłoś
Gość: gość Re: Detroit 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 21:51 pewnie że nie ma, mimo iż Focus ma sporo uznania, jednakże sprzedaż Golf idzie cały czas bardzo dobrze. Link Zgłoś
Gość: Jato Re: Detroit 2010 IP: *.chello.pl 29.01.10, 06:53 Zaskakuje sprzedaż innych aut kompaktowych oscylująca na poziomie 20-30 tys sztuk miesięcznie (Golf VI ok. 50-60 tys) ale i zaskakują ostrożne plany np. Opla który chce sprzedawać tylko ok. 180 tys sztuk Astry rocznie czyli 14-15 tys sztuk miesięcznie Link Zgłoś
Gość: prince Re: Detroit 2010 IP: 81.219.195.* 31.01.10, 20:26 Moim faworytem na Detroit 2010 jest zdecydowanie VW Compact Coupe Link Zgłoś