Dodaj do ulubionych

Toi Toie znowu niebezpieczne.

24.01.10, 08:50
biznes.onet.pl/wycofaja_z_rynku_2_3_mln_pojazdow_mozliwe_wady_mechaniczne,18491,3151172,1,news-detal
Obserwuj wątek
    • mameja21 Również w Europie. 25.01.10, 18:14
      Azjatycka jakość hehe.
      • mameja21 Re: Również w Europie. 25.01.10, 18:14
        Zapomniałem o linku:

moto.onet.pl/1595515,1,akcja-toyoty-moze-objac-europe,artykul.html?node=2
    • mameja21 Również w Europie 25.01.10, 18:16
      "Legendarna" jakość hehe.
      • prasco Re: Również w Europie 25.01.10, 19:20
        jakość to była ok...póki nie zaczęto składać tego w europie. Tak samo z innymi
        japońcami - póki były wyprodukowane w kraju kwitnącej wiśni były ok, teraz
        "europejska jakość" tylko im szkodzi
    • jbl25 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 25.01.10, 19:49
      A panowie orientują się o co chodzi ? Chodzi o coś takiego, że już pomijając
      maty podłogowe itp, i źle zaprojektowane pedały gazu, to to wszystko sprawia
      problem tylko dlatego, że TojToj zaoszczędził na takim sprytnym urządzeniu,
      które odłącza gaz w momencie gdy jednocześnie jest naciśnięty gaz+hamulec.
      To samo jest też w luksusowych Lexusach ;)
    • mariusz-ef Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 25.01.10, 20:44
      oto jestesmy swiadkami konca toyoty
      kto mial w tym cel?
    • dewulot1 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 25.01.10, 23:04
      Co to znaczy "Wycofaja z rynku 3 miliony samochodow"?
      Jeszcze nie sprzedanych? wycofaja je z rynku i co z nimi zrobia,
      zezlomuja? Wysla gdzies indziej?
      • chris62 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 26.01.10, 10:53
        Nie wycofają tylko zapewne wezwanie do serwisu i wymiana jak to
        robili z fifitajam w Karolach co olej gubiły to kumpel wserwisie
        całe bloki przekładał.
        • jbl25 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 26.01.10, 22:17
          www.autoblog.com/2010/01/25/report-toyota-continuing-to-sell-recalled-vehicles-without-a-fi/
          TojToj dalej ma to gdzieś.
          • jackk3 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 07:26
            Masz przestarzale informacje. Wstrzymali w USA i Kanadzie.
            A co to znaczy ten TojToj czy to taka moda u was?
    • k2i Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 00:09
      przynajmniej się do błędu potrafią przyznać a nie pocichaczu jak VW usówają usterki, zresztą za darmo je usówają a nie próbuję klientowi wmówić że to z jego winy....tak tak drogi tępy mamejo:)
      • mameja21 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 09:31
        k2i napisał:
        usówają

Zamiast przesiadywać na forum, odrób lekcje hehe.

k2i:
        "Subaru poruszają się ludzie, którzy mają naprawdę wielkie dochody"
        • skodaach Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 28.01.10, 09:08
          i widzisz maly. Kolejne 10groszy z marketingu internetowego ci
          wpadlo do kieszonki :)
      • bazia8 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 12:32
        "Czy nie lepiej kupić normalne, europejskie auto niż jakąś chińszczyznę'

Nie, nie lepiej, nie będę za swoją ciężko zarobioną kasę utrzymywał niemieckego
        systemu socjalnego, żeby jakieś pieprzone turasy żyły lepiej niż zwykły
        Polak.Jeżdże tylko żółtkami. Żeby ci smutno nie było powiem że rekordzistą w
        tego typu akcjach serwisowych jest GM - Opel.Zdarza się każdemu i po co ten onanizm?
        • mameja21 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 14:33
          bazia8 napisała:

> "Czy nie lepiej kupić normalne, europejskie auto niż jakąś
          chińszczyznę'
          >
          > Nie, nie lepiej, nie będę za swoją ciężko zarobioną kasę
          utrzymywał niemieckego
          > systemu socjalnego, żeby jakieś pieprzone turasy żyły lepiej niż
          zwykły
          > Polak.Jeżdże tylko żółtkami. Żeby ci smutno nie było powiem że
          rekordzistą w
          > tego typu akcjach serwisowych jest GM - Opel.Zdarza się każdemu i
          po co ten ona
          > nizm?

Jacy sfrustrowani są posiadacze azjatyckiego badziewia hehe.
          Sprzedaj ten niebezpieczny złom, kup normalne auto i z miejsca się
          poprawi się Tobie humor hehe.
          • k2i Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 23:22
            Ty troll jesteś i nic więcej już miałem cie nie karmić ale naprawdę mnie wkurzasz....i sam odrób lekcje, a już na pewno nie powinieneś pisać na forum....a i nadal utrzymuję zdanie że subaru to samochód dla ludzi z wyorbaźnią i którzy mają pieniądze aby nim sie poruszać.... wstyd by mi było gdyby mi audi zaparkowało koło imprezy STI...nigdy nie miałeś przyjemności imprezą STI się przejechać to i nigdy nie zrozumiesz co to za samochód i czemu jest tak genialny pomimo swojego średniego wyposarzenia...weź sobie lepiej traktorka i ciuchcię i popierniczaj do piaskownicy albo mamusi powiedzieć aby ci pieluszkę zmieniła
            • mameja21 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 28.01.10, 08:39
              k2i napisał:
              wyposarzenia

Czy nie myślałeś o korepetycjach hehe?
            • szymizalogowany Impreza STI hehe 28.01.10, 08:53
              żeby nie było - ja tam japońszczyznę lubię
              ale nie wycinaj tu z Subaru Imprezą - przymierzałem się do takiego.
              Taki poprzedni model co był jeszcze sedanem, brzydki jak cholera
              jakieś okrągłe światełka, wiejski tuning z każdej stony. Jak się
              wsiadło to wrażenie jak z Corolli rocznik 91 - wszystko super
              plastikowe. 1/5 widoczności do przodu zasłania przykrywka od wlotu
              powietrza.
              Oczywiście, ma ten napęd na 4 koła tylko co z tego skoro ja jechałem
              w lecie po asfalcie, skrzynia biegów jest bardzo fajna.
              Zawieszenie to tragedia - Subaru i zresztą japonia cała nie potrafi
              zrobić chyba sprężystego sportowego zawieszenia. Tym samochodem się
              jeździ jak by miał koła przyspawane do podwozia - co lekka
              nierówność to uderzenie że się zastanawiasz czy kogoś nie
              przejechałeś.
              Osiągi w miarę są, ale wcale nie powalające - i akurat mi nie
              przeszkadza charakterystyka silników gdzie z dołu nic nie ma a potem
              jest dużo.
              Ogólnie z zewnątrz brzydki, w środku brzydki i plastikowy, komfortu
              zero, fajne fotele, fajna skrzynia, trochę osiągów i to tyle.
              Jak japan to lexus - ciekawym byłbym jak jeździ się Lexusem ISF.
              Wiadomo przynajmniej że w odróżnieniu od Subaru jest w miarę ładny i
              ma wnętrze jak w luksusowych europejskich samochodach a nie jak
              Impreza wyjęte z 20 letniej corolli.
              • k2i Re: Impreza STI hehe 28.01.10, 12:42
                no widzisz ty lubisz to ja lubię tamt...szanuję Twój wybór ale wkurza mnie na forum taki gostek jak mameja21 który pisze o japońskich samochodach ze to chińszczyzna, pewnie napisałem to o tym audi pod wpływem emocji za co serdecznie przepraszam, w każdym samochodzie mi się podoba coś innego ale impreza naprawdę na mnie wrażenie zrobiła, nie wiem nie miałem okazji poruszać się samochodami droższymi niż 250tys zl, ale do tej ceny w pewnych kategoriach opisujących wrazęnia z jazdy impreza wg mnie jest najlepsza, co do komfortu to z założenia nie jest to samochód klasy biznes którym porusza się szofer prezesa, za załozenia jest spartański i za to go cenię, to jest tak jak masz iść na ściankę wspinaczkową to nie zakłądasz garnituru tak jak chcesz poszaleć sobie samochodem to nie bierzesz audia A8 tylko imprezę... ot co

• k2i Re: Impreza STI hehe 28.01.10, 12:46
                  A to że Toyota wzywa do poprawy swoje samochody to tylko świadczy o niej dobrze że nie próbuje maskować usterki pocichaczu ją wymieniając w ASO (bo i takie praktyki są mi doskonale znane).
                  Cenię Toyoty i będę cenił dalej a jakiegoś rodzaju sztuczki marketingowe nijakiego mameji mam od dzisiaj w nosie, z doświaczenia swoje wiem i nie zamierzam poglądów zmieniać:)
                  • szymizalogowany Re: Impreza STI hehe 28.01.10, 13:38

ja to się tylko zastanwiam ile lat tojota przejedzie jeszcze na
                    minionej chwale bo jej wyższość jakościowa i niezawodnościowa wobec
                    fordów, fiatów, volkswagenów i reszty karakanów skończyła się na
                    Carinie E rocznik 93 która była japońska, późniejsze wersje z anglii
                    juz były gorsze, a avensis to już niczym się nieróżni (ł) od passata
                    czy innego wektry
                    tzn. jak się trafiło na egzemplarz + niektóre rzeczy we wszystkich
                    się rozwałały np. maglownica ZF

tylko niemcy mają taką zaletę że passata to można mieć w wersji
                    dyzel na korbe 4 cylindry, gó...-benzynę 100 konną wolnossącą - ale
                    można też mieć i turbo w kilku wersjach, można i 260 kone V6, można
                    4x4, itd itp.

a tojtoj avensis jest nudny do bólu mozna mieć tylko 1.6, 1.8 albo
                    2.0 - te same prawie silniki co 15 lat temu w okarynie + 2.0 dyzel

dobrze i tak że tojtoja nie sprzedaje tylko w białym kolorze -
                    chociaż to można wybrać

kiedyś to robili supre, selikę i jeszcze taką mniejszą sportową mr2
                    chyba a teraz to są nudni ze swoimi modelami i ich wersjami jak
                    orędzia kaczyńskiego
                  • jackk3 Re: Impreza STI hehe 28.01.10, 16:06
                    Pewnie ze dobrze, no ale afera jak cholera. U nas w Kanadzie trobia
                    o tym w kazdych wiadomosciach. Jak do tej pory na bodajze 200+ auto
                    u ktorych MOZE ten problem wystapic nie wystapily ZADNE objawy. Co
                    innego w US (14 ofiar? nie chce mi sie w to wierzyc). Podobno Toyoty
                    dealership beda pracowac na 'okraglo' 24/7 az to w sumie wszystko
                    naprawia/sprawdza. Straty (spowodowane glownie zatrzymaniem
                    produkcji) 500mln$/TYDZIEN!
                    • kontik_71 Re: Impreza STI hehe 29.01.10, 11:12
                      Ford ma dokladnie ten sam problem bo uzywal czesci tego samego
                      dostawcy z USA
                      ...
                • szymizalogowany ona była za 79tys a nie 250tys... 28.01.10, 13:21
                  06 rok, jesli nowa kosztuje wiecej niz 130-140tys za wersje STI to
                  subaru chyba na glowe upadlo

w pewnych kategoriach moze ten samochod jest fajny - na poczatek to
                  przyznajmy ze on jest w jednej kategorii z focusem rs golfem gti
                  lancerem i innymi plastikowymi haczbakami

gdzie mu do 250tys? - tyle to nawet w drogiej pomrocznej doklada sie
                  jeszcze z 50tys i ma nowe salonowe M3 z widlasta ósemką ponad 400
                  koni, super zawieszeniem które i jest sportowe i spreżyste a nie
                  subarowe nity, i wnętrzem/zewnątrzem jakiego subaru nie będzie miało
                  za 100 lat - wogle nie ma co porownywac, subaru impreza sti to chyba
                  bardziej do jakiejs podkreconej wersji BMW x3 czy serii 1 (z
                  najtańszym plastikowym środkiem) hehe
                  • jackk3 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 28.01.10, 16:01
                    szymi nie oceniaj ceny STI/Imprezy (czy jakiegos innego Subaru)
                    przez pryzmat PL. W Polsce sprzedaz w/w jest podejrzewam marginalna
                    stad wys. ceny. Poza tym jest jeszcze sila nabywcza pieniadza ale to
                    dyskusja na inny temat. I nie mow o M3, bo pomijajac cene to jest
                    auto przeznaczone dla innego klienta vide bogatszego (znacznie).
                    Co do plastiku to kazde auto je ma jest tylko kwestia jakosci.
                    Wyjedz sobie w zimie z M3 wtedy zobaczymy dostaniesz lomot ze az
                    milo. Zaraz ktos powie ze to porownanie nie 'fair' ale jaki sens ma
                    porownywanie M3 do STI/WRX?
                    Pozdr
                    STI/WRX nie 'ciagnie' od gory. Jak jechales to powinienes wiedziec
                    ze ciagnie od srodka (b. dobrze, z tego jest wlasnie znane turbo w
                    2.5) i dosc dobrze daje rade do czerwonej.
                    • k2i Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 00:12
                      :) tylko czemu mameja21 się teraz nie wypowiada...bo nie wie o czym mowa...pewnie w piaskownicy jest;)
                    • mameja21 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 09:01
                      jackk3 napisał:

> szymi nie oceniaj ceny STI/Imprezy (czy jakiegos innego Subaru)
                      > przez pryzmat PL.
                      • kontik_71 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 11:15
                        Zerknij sobbie zasrancu na swoje ciuchy ipokaz JEDEN, ktory nie byl
                        produkowany w Azji.. A teraz marsz do szkoly...
                        • mameja21 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 11:31
                          kontik_71 napisał:
                          Zerknij sobbie zasrancu na swoje ciuchy ipokaz JEDEN, ktory nie byl
                          produkowany w Azji.. A teraz marsz do szkoly...

Skoro jesteś spięty to musisz jeżdzić jakimś Brillancem lub innym
                          Subarolanosem hehe.
                          Mówię Ci, oddaj go na złom i kup normalne auto, a zobaczysz jaki
                          świat jest pogodny hehe.
                          • kontik_71 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 11:38
                            Jak zwykle nie jestes w stanie napisac jakiegokolwiek argumentu..
                            pewnie masz ok 14 lat i za malo kontroli rodzicow nad soba..
                    • kontik_71 Re: ona była za 79tys a nie 250tys... 29.01.10, 11:14
                      Cena Subaru w Polsce jest taka sama jak na Zachodzie. Jedyna znaczaca
                      roznica jest wysokosc VATu.
          • k2i Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 27.01.10, 23:26
            a jeśli trolu mnie cytujesz to cytuj całość a nie wybrane fragmenty, z rana z tobą porządek zrobię jeśli czas mi na to pozwoli bo mnie naprawdę wkurzasz..wiedz jedno internet nie jest anonimowy
        • k2i do bazia8 27.01.10, 23:24
          źle mnie zrozumiałeś, ja tylko cytowałem pierwszego bobasa tego forum
    • jbl25 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 30.01.10, 22:15
      www.autoblog.com/2010/01/29/video-in-depth-look-at-toyotas-sticky-accelerator/
      • jbl25 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 30.01.10, 22:28
        Tak sobie myślę - po Warszawie dużo jeździ Yaris jako L, jeśli ktoś jeździ
        modelem z 2009 to powinien gruntownie sprawdzić auto, nie ma to jak mieć taką
        akcję i pierwszy raz jeździć autem.
    • jbl25 Re: Toi Toie znowu niebezpieczne. 31.01.10, 19:33
      Kolejne wieści z frontu:

www.autoblog.com/2010/01/31/toyota-gas-pedal-recall-woes-spread-to-peugeot-citroen-in-euro/
      www.autoblog.com/2010/01/31/throttlegate-first-class-action-lawsuit-filed-against-toyota-ov/
      • mameja21 Re: Toi Toi wstrzymał produkcję. 02.02.10, 10:50
        moto.onet.pl/1596740,1,prezes-toyoty-bardzo-przepraszam,artykul.html?node=2

"Władze USA zarzucają japońskiemu koncernowi, że zbyt długo zwlekał
        z przyznaniem się do winy i ogłoszeniem akcji przywoławczej, co
        doprowadziło do 2 tys. wypadków, w których życie straciło co najmniej
        5 osób" (dzisiejsza "Rzeczpospolita").

Tyle warte są Toi Toie, Mazdy, Hądy i inne Subarolanosy hehe.
        • jbl25 Re: Toi Toi wstrzymał produkcję. 02.02.10, 11:21
          No zgodzę się co do Toyoty, ale Mazda, Honda i Subaru nie tykać ;)
          • k2i Re: Toi Toi wstrzymał produkcję. 02.02.10, 18:39
            jbl25 napisał:

> No zgodzę się co do Toyoty, ale Mazda, Honda i Subaru nie tykać ;)

To i tak dla mameji chińszczyzna:). mnie to już szkoda gadać na te tematy z nim niech sobie wsiądzie w tą swoją fabię z 2000 roku 1.4 i jedzie jak najdalej z polski:)
            • jbl25 Re: Toi Toi wstrzymał produkcję. 02.02.10, 20:58
              www.autoblog.com/2010/02/02/woz-up-apple-co-founder-speaks-about-software-related-sudd/
              No jak Wozniak ma z tym też problemy w Priusie to nie jest dobrze ;)
    • nfplakto Nowe problemy Toyoty : hamulce nie dzialaja 03.02.10, 11:04
      www.monstersandcritics.com/news/business/news/article_1530607.php/Japanese-government-receives-complaints-on-Toyota-Prius-brake
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka