Gość: Meffi IP: *.cdma.centertel.pl 09.02.10, 21:06 "moment obrotowy dostępny jest od 1900 obr./min" Czyli poniżej 1900 obr./min nie ma momentu obrotowego? Ciekawe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.centertel.pl 09.02.10, 21:48 Strasznie bidne zdjęcia.Szare,ponure,nudne. Link Zgłoś
Gość: berdys Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.multimo.pl 09.02.10, 22:44 bleee.. reczniak.. jakby automatu nie mogli montowac a za reczniaka doplata ... Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.chello.pl 09.02.10, 23:43 szaro, ponuro i jakoś chyba nieostro ale Pan Lewandowski nie może być Mr, Properem..albo albo Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: 64.208.49.* 10.02.10, 09:40 Za tą cenę? - znajdzcie lepsze kombi z dieslem... powodzenia. Daje jej 8/10. Stylista znany i robi swoje. Ciekawe ile chcą za 2.0CRDi ? (1.6 to zawsze bedzie tylko 1.6 ...) Link Zgłoś
elfkabezhaltera Kia Ceed 2.0 CRDi 04.09.10, 23:47 > Ciekawe ile chcą za 2.0CRDi ? 5500 złotych więcej. Ale pospiesz się - w roku modelowym już nie będzie 2.0 CRDi - będzie 1.6 z 128 KM. Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: Kia Ceed 2.0 CRDi 04.09.10, 23:48 Zapomniałem dodać, że 2.0 CRDi tylko w najbogatszych wersjach - więc 75-79 tysięcy. Link Zgłoś
Gość: p.j. Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.02.10, 09:42 Też muszę przyczepić się do zdjęć. Trochę nie przystoi żeby serwis motoryzacyjny największej polskiej gazety wykorzystywał zdjęcia robione telefonem komórkowym albo zwykłą małpką. Mając tylu bardzo dobrych fotografików w Waszej agencji i takie możliwości techniczne i finansowe aż dziw bierze, że zamieściliście takie fotografie. Wybrana sceneria jest bardzo dobra, przy odrobinie chęci można było zrobić znacznie lepsze zdjęcia. Nawet ja na swoim blogu staram się w moich testach zdjęcia lepszej jakości. Przykłady: mój test Skody Yeti- automisja.blogspot.com/2010/02/test-skoda-yeti-20-tdi-4x4.html i Fiata Linea: automisja.blogspot.com/2010/02/test-fiat-linea-14-t-jet.html Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: r4d3k Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.hari.cable.virginmedia.com 10.02.10, 13:22 niby fajne ale nadal kia : / Link Zgłoś
Gość: g Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.legnica.vectranet.pl 10.02.10, 20:22 Precyzyjna skrzynia biegów, a to ciekawe:) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.ib.tcz.pl 10.02.10, 21:20 Pod każdym względem lepsza od konkurencji. Na samochód trzeba patrzeć przez pryzmat ceny - a ty KIA jest bezkonkurencyjna. Gwarancja na 7 lat o czymś świadczy - producent jest pewny swojego produktu - kto daje dłuższą gwarancję? Link Zgłoś
Gość: toms Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: 149.156.124.* 11.02.10, 22:24 Opel w niemczech daje 6 lat gwaracncji Link Zgłoś
Gość: toms Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: 149.156.124.* 11.02.10, 22:24 Opel w niemczech daje 6 lat gwaracncji Link Zgłoś
Gość: Mily Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.era.pl 12.02.10, 07:42 Mi sie podoba, szczegolnie kombi. Uwazam, ze bardzo rozsadnie zrobione autko. Bylem na jezdzie testowej wlasnie dislem 115KM i bylem bardzo milo zaskoczony. Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: 79.139.11.* 28.02.10, 23:20 Kupiłem właśnie identyczne auto. 1.6 crdi kombi, wersja 115 KM. Przesiadłem się z 200-konnego benzyniaka z gazem i jestem miło zaskoczony. Oczywiście czuć różnicę dynamiki, ale moment obrotowy pozwala na bardzo płynną i dynamiczna jazdę, chociaż jak do diesel - nie ma góry. Jak na razie (auto na dotarciu) średnie spalanie w granicach 6.1 - 6.5 l/100km. to duża zasługa 6- biegowej skrzyni, która ma bardzo krótkie przełożenia, przez co już od 90 km/h można śmiało korzystać z 6 biegu, a piątki używać do wyprzedzania. Za te pieniądze żaden konkurent nie daje więcej. Nawet hundai. By doposażyć i30 w to co daje kia trzeba dorzucić ok 4,500 zł, a gwarancję masz ciągle na 3 lata. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.ikb.de 17.05.10, 11:47 @toms: opel moze dawac i 30lat gwarancji, co z tego, jak za 4-5lat nie bedzie juz istnial... a auto bardzo ladne i tanie, niestety marka to kia, w tej cenie jest roczny bmw 116i, jak kogos stac na serwisowanie tego auta to lepiej bmw Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.244.148.40.ostrow2.tnp.pl 17.05.10, 12:41 @Gosc: Chlopie nie gadaj bzdur, Ople już dawno nie rdzewieja, nie sluchaj PRLowskich mechanikow gadajych takie bzdury. Dzis Ople to jedne z bardziej niezawodnych i lepiej wykonanych niemieckich samochodow, a to podniecanie sie BMW 1-ka, ktora ma miejsca z tylu tyle co kot naplakal, przydatnosc dla rodziny nijaka (mowimy o autach kombi, a nawet jakosc wykonania tej BMKi) jest nie na miejscu. To tyle w temacie Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.ikb.de 17.05.10, 13:00 @Gosc: przeciez nie chodzilo mi o to, ze rdzewieja, ale o to, ze marka prawdopodobnie wkrotce znikanie, Opel traci klientow nawet na niemieckim rynku i to proces trwajacy juz od lat... co do bmw 1er to znam wszystkie jego wady, bo sam nim jezdze, ale jak dla singla jest ok! sam chcialem kupic nowa kie ceed, ale zostalem powszechnie wysmiany za ta idee. Link Zgłoś
sfann Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą 29.05.10, 20:03 "@Gosc: Chlopie nie gadaj bzdur, Ople już dawno nie rdzewieja, nie sluchaj PRLowskich mechanikow gadajych takie bzdury. Dzis Ople to jedne z bardziej niezawodnych i lepiej wykonanych niemieckich samochodow" taaa - szczególnie klepana w pośpiechu (bo ładna, i dobrze sie sprzeda) insignia, która miała już wiecej akcji serwisowych niz vectra... a PRLowscy mechanicy z serwisu opla, którzy wpierają, że to wina nowoczesnych myjni, że za nadkolami rdza zachodzi (jakby inne samochody nie korzystały z nowoczesnych myjni) a w temacie KIA - głośny, wygodny, porządny samochód z wyposażeniem w standardzie, za które inni każą dopłacać (sterowanie radia w kierownicy, podwójne schowki, przeciwmgielne przednie, gniazdo usb) czyli - dobrze kombinują. To tyle w temacie Link Zgłoś
Gość: emmet11 Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: 89.191.147.* 16.08.10, 21:27 Potwierdzam Kia ceed to dobry samochód. Na codzień jeżdżę vectrą , ceedem jeździ moja żona ale gdy tylko jest okazja siadam za stery kijanki. Prowadzi się rewelacyjnie, trzyma się drogi jak przyklejona a do tego zrywna i zwinna jak ..... no właśnie kijanka. Bardzo przyjemne wnętrze, siedzenia twarde ale za to idealnie wyprofilowane. W vectrze stale się wiercę i coś poprawiam , do ceeda wsiadam i jade, jade i zapominam o siedzeniu. Miejsca wewnątrz niczym w limuzynie. Z tyłu można usiąść swobodnie nawet, gdy przednie fotele odsunięte są na max. Co jeszcze jest dla mnie dużym plusem, to ilość schowków, np specjalny na okulary, mały zamykany na drobiazgi , podwójnie otwierany podłokietnik z miejscem na płyty CD i półeczka np na komórkę. Ponadto klimatyzowany schowek po stronie pasażera a w bagażniku podwójna podłoga z przegródkami na drobiazgi. Auto w standarcie posiada wielofunkcyjną kierownicę, el.szyby,lusterka, automatyczną blokadę drzwi w trakcie jazdy i klimatyzację , co prawda manualną ale pokrętła sterowane są elekronicznie z funkcją automatycznego załączania klimatyzacji przy nawiewie na przednią szybę i załączania obiegu wewnętrznego w trybie max. W mojej wersji auto wyposażone jest dodatkowo w gniazdo usb (super sprawa) automatyczne zapalanie świateł,halogeny, 4 el.szyby i kurtyny powietrzne. To wszystko mamy na prawdę za rozsądne pieniądze. Jedyna wada auta,którą zauważyłem jest słyszlny w kabinie szum opon w trakcie jazdy. Co prawda nie jest irytujący ale czasem trochę przeszkadza. Na szczęście szum ten pojawia się tylko wtedy, gdy wiedziemy na gruboziarnisty asfalt. Przed zakupem testowałem kilka aut , na ceeda trafiłem przypadkiem i to był strzał w 10. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kia Ceed 1.6 CRDi SW | za kierownicą IP: *.147.68.124.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 21:33 Ktoś tu pisze, że nie kupił bo został powszechnie wyśmiany za ta ideę i kupił sobie BMW 1. Ja się sam wyśmiałem z siebie, że taki pomysł mi przyszedł do głowy:-) Od lutego 2010 zrobiłem już 32000 km nowym samochodem KIA Ceed SW 1.6 CRDI 115KM i muszę odszczekać:-) Jak słowo daję kupił bym go jeszcze raz!! Kto będzie miał okazję się przejechać i nie zwraca uwagi tylko na niemieckie marki to zapewne doceni to auto. Dobra cena, niezłe zawieszenie, elastyczny, bezpieczny, ergonomiczny i nawet ładny. PS: nie mam nic wspólnego ze sprzedażą KIA:-)) Link Zgłoś