Gość: :) IP: *.multimo.pl 25.02.10, 17:40 fajna ta alfa ale przydał by się jej lekki lifting diody led bo trochę straciła na świeżości ale to moje zdanie nadal jest ładna ale te światła z tyłu jak w seacie cordoba no jakaś taka nie dzisiejsza... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fakej Re: Zapomniana piękność IP: *.csfb.com 25.02.10, 17:48 Przód - super,wnętrze,profil OK, ale co robi trzecie światło stopu z tyłu na wysokości dolnej krawędzi tylnej szyby? To chyba jakiś żart. A w sportowym samochodzie chyba właśnie kufer jest najważniejszy, bo w założeniu z tej strony będzie on oglądany. Link Zgłoś
fiatosgratos Re: Zapomniana piękność 25.02.10, 18:17 Alfa Romeo - Cudne auto !!!! Bije na łeb vw passata ,audi a4 , volvo s40 , Alfa nikogo nie udaje sama w sobie jest piękna!! Link Zgłoś
fiatosgratos Re: Zapomniana piękność 25.02.10, 18:20 Do "setki" 8,8 s i pali średnio 5,4 l !!! Brawo!!! Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Zapomniana piękność IP: *.chello.pl 25.02.10, 18:25 Autor trochę się czepia.. Auto ma swój przebieg a kierowcami byli dziennikarze, którzy podle traktują auto więc ten pedał w normalnych egzemplarzach pewnie nie skrzypi a i montaż można spotkac lepszy, zależy od dnia tygodnia w fabryce ;) Auto piękne i z duszą co dziś jest niemal ewenementem... Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: Zapomniana piękność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 19:12 Alfa Romeo to synonim wspaniałości! Jest piękna i gó*no prawda, że jest awaryjna! Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Zapomniana piękność IP: 77.252.122.* 25.02.10, 19:50 Alfa jest piekna z zewnatrz. Ma swietne zegary, ktore juz wszyscy chetni zdarzyli zerznac (zwlaszcza Mazda, pakujaca ja gdzie sie da). I tyle zachwytow. Wnetrze jest tanio-plastikowe. Montaz niechlujny. Osiagi co najwyzej srednie. Link Zgłoś
mameluch Re: Zapomniana piękność 25.02.10, 20:30 piękny samochód. może za kilka lat, kiedy utrata wartości nie będzie aż tak bolała, rozejrzę się za jakimś zadbanym egzemplarzem:) Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Zapomniana piękność IP: *.wist.com.pl 25.02.10, 20:55 Jestem miłośnikiem Alfy od dłuższego czasu, zresztą jak całej włoskiej motoryzacji, nie tylko samochody ale motocykle potrafią budować z pasją. Fakt, wykonanie czasem pozostawia co nieco do życzenia (w Aprilii trzeba sobie dokręcić śruby żeby niektórych w czasie jazdy nie zgubić :D) ale to także tworzy charakter. Trafne porównanie do pięknej kobiety, która ma swoje humory, ale wszyscy kumple i tak jej zazdroszczą a gdzie się nie pojawi to wzbudza zainteresowanie. Tylko jedna uwaga. Kompresor to nie jest turbosprężarka tylko sprężarka mechaniczna, wprawiana w ruch przez silnik samochodu poprzez pasek (najczęściej). W 159 jest turbosprężarka wprawiana w ruch spalinami z silnika. Poza tym tekst super. Link Zgłoś
Gość: r4d3k Re: Zapomniana piękność IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 22:40 Jest ładna ale przydał by się lifting aby ciupkę unowocześnić i usportowić. Poza tym za takie pieniądze ja wybieram moim zdaniem ładniejsze, japońskie dzieło sztuki jakim jest Mitsubishi Lancer X Link Zgłoś
fresz_drajwer Re: Zapomniana piękność 25.02.10, 23:39 lancer ok, ale wcześniejszy - ten o którym piszesz wygląda jak zbytnio tłusty karp na wigilijnym stole... japońskie dzieło sztuki to w porównaniu przy lancer X co najwyżej łabędź z origami !!! a Alfa jakoś zawsze daje radę stylistyką i nigdy nie powiem o niej, że wygląda jak baba u której kupuję WŁOSZCZYZNĘ w zieleniaku - tak jak o nowych mitsu ! Link Zgłoś
Gość: b. Re: Zapomniana piękność IP: *.connecta.pl 26.02.10, 00:35 Nie wiem co oni zrobili z tym autem... U mnie sprzęgło działa cichutko. @fakej - w SW jest u góry, sedan ma swoje prawa/ @Hmm - "zdążyli". Poza tym chyba samochody pomyliłeś albo siedziałeś w najtańszej wersji z plastikiem i welurem. Link Zgłoś
Gość: fytax Re: Zapomniana piękność IP: *.chello.pl 26.02.10, 08:07 No Alfy zawsze były najpiekniejsze, zniewalające.. Szkoda,że zrezygnowali z konstrukcji silników przeciwsobnych. Jestem pod wrażenie poetyckich porównań autora... <facepalm> Ale ta nasza piekna dziewczyna jest troche tłusta - 159 pownna się troche odchudzić. Link Zgłoś
Gość: korki Re: Zapomniana piękność IP: 94.254.221.* 26.02.10, 08:46 Gość: ...... Kompresor to synonim slowa sprezarka ( urzadzenie do zwiekszania cisnienia), a sprezarka moze byc mechaniczna lub turbo, dlatego stosuje sie rowniez okreslenie turbokompresor Link Zgłoś
Gość: Alfa_i_Omega Re: Zapomniana piękność IP: *.poczta-polska.pl 26.02.10, 08:59 To tak jakbyś... zo to za durne porównania za drugie zdanie nie da się tego czytać To tak jakby... pisało to dziecko Link Zgłoś
Gość: sergio Re: Zapomniana piękność IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 26.02.10, 15:26 >>krzysiek: skrzypi... od czasu do czasu, później na kilka tys. km jej przechodzi i znów kilka dni skrzypi. Ten model tak ma. Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Zapomniana piękność IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 13:10 b.@Bije sie w piers, ort az wali po oczach, a mimo tego go nie zauwazylem ;) A co do ar. Jezdzilem jako pasazer 156 ze skorzana tapicerka, wiec pewnie nie byla to najtansza wersja. Deska plastikowa do bolu. Alfe 159 ogladalem w salonie i ta gigantyczna polac malowanego na srebrno plastiku, z ktorego wystaje m.in. szare radio jest po prostu paskudna. Moze na etapie projektu bylo to prawdziwe aluminium, a wszystkie elementy zostaly w nie z gracja wkomponowane, ale wersja produkcyjna wyglada jak amerykanskie samochody. Link Zgłoś
Gość: fox Re: Zapomniana piękność IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.10, 12:27 Witam rozwazam kupno nowego autka. Biore wlasnie pod uwage alfe i ktos wie jak to jest z ta awaryjnoscia? Co lubi sie psuc najbardziej? Link Zgłoś
Gość: co za bzdura Re: Zapomniana piękność IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.03.10, 14:18 Do "setki" 8,8 s i pali średnio 5,4 l !!! Wypadałoby samemu spradzić te dane a nie tępo spisywać z katalogu. To jest nawet trudne w skodzie fabii 1,4 tdi Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zapomniana piękność IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.03.10, 14:39 zgadzam się. w silnikach jtdm nie ma kompresora, jak pisze autor Sz. Mroczek tylko jest zwykła turbina napędzana gazami z komory silnika. Stad tez literka T jak Turbo. Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Zapomniana piękność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 09:16 Psują się na potengę jak nie zadbasz o terminy servisowe to nie germańce chociaż włosi mogli by się trochę postarać o większą niezawodność głupigo paska rozrządu który demoluje silnik to jakieś jaja ,napędzają warsztaty czy co? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zapomniana piękność IP: *.billbird.pl 18.03.10, 10:50 "Alfe 159 ogladalem w salonie i ta gigantyczna polac malowanego na srebrno plastiku, z ktorego wystaje m.in. szare radio jest po prostu paskudna. Moze na etapie projektu bylo to prawdziwe aluminium, a wszystkie elementy zostaly w nie z gracja wkomponowane, ale wersja produkcyjna wyglada jak amerykanskie samochody." To bardzo ciekawe - oglądałem 3 różne 159 w salonie i wszystkie miały aluminiową deskę rozdzielczą. Link Zgłoś
Gość: ROB Re: Zapomniana piękność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 10:52 Mam 159 1,9 sedana 2008, obecnie 33.000km. Nic się nie psuje, nie trzeszczy, jest. OK Skrzynia czasem leciutko haczy, spalanie na trasie bez względu na styl poniżej 7, Polecam, podobnie jak poliftingowe 156 1,9 w którym przez 115.000 wymieniłem dwa wahacze. Link Zgłoś