Dodaj do ulubionych

Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO

18.02.04, 14:21
Gostek parkował na przejściu dla pieszych tak, że nie dawało się przechodzić.
Trzeba było łazić po trawie, albo po kałużach.Wsadziłem mu kartkę za szybę,
że parkuje jak palant i następnym razem wyłamię mu lusterko albo porysuję
bryczkę. Nie będę się przez barana przeciskałi i chodził "boczkiem" żeby się
nie uświnić. Moja prośba nie poskutkowała i dzisiaj rano zrobiłem mu
ryskę "od zderzaczka do zderzaczka". Następnym razem oberwę mu lustereczko i
to wcale nie celowo - inaczej się przejść NIE DA.
Obserwuj wątek
    • sympatico.ca [...] 18.02.04, 14:28
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • remislanc [...] 18.02.04, 14:31
        • Gość: V5 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 62.233.184.* 18.02.04, 14:37
          Gdybyś mi tak zrobił
          dorwałbym i za... jak psa
          jesteś zdrowo po......
          • remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 14:44
            Gość portalu: V5 napisał(a):

> Gdybyś mi tak zrobił
            > dorwałbym i za... jak psa
            > jesteś zdrowo po......
            A co? Też nie umiesz parkować?
            • Gość: V5 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 62.233.184.* 18.02.04, 14:49
              Potrafie jełopie jeden
              można przecież zawołać straż miejską
              chyba że u was na wsi nie ma
              • remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 14:53
                Gość portalu: V5 napisał(a):

> Potrafie jełopie jeden
                Dlaczego ubliżasz FIUCIE?
                > można przecież zawołać straż miejską
                > chyba że u was na wsi nie ma
                Nie bądź śmieszny! Straż przyjedzie - tylko kiedy?
                • Gość: kick boxing Re: cymbał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 07:03
                  Życzę Ci aby właściciel tego porysowanego auta okazał się utalentowanym
                  bokserem i obił Ci tę durną łepetynę tak do 7 dni zwolnienia lekarskiego. Do 7
                  dni bo powyżej prokurator.
                  Jeżdzę Tico. Miałem kiedys podobną sytuację gdy żle zaparkowałem z tym, że
                  uliczny wymiar sprawiedliwości przedziurawiał mi opony. Został przyłapany na
                  gorącym uczynku. Być może myślał , że jak ktos jeżdzi w Tico to ma 165 wzrostu,
                  grube okulary i zapadniętą klatkę piersiową. Jak mnie zobaczył i wyczuł, że
                  jestem właścicielem auta , zaczął uciekać. Głupka dorwałem w jakiejś bramie,
                  Błagał abym mu nic nie zrobił wyjął pieniądze , chciał zapłacić podwójnie.
                  Dostał parę razy w twarz (ogarniczałem się aby nie zabić idioty) , a pieniądze
                  zostały pobrane za opony plus naprawa, reszta wydana.
                  Tak wyglądało spotkanie z wymierzającym sprawiedliwość za łamanie przepisów
                  Kodeksu Drogowego na własną rękę. Cóż , sam wybrał metodę. Z obitego pyska nie
                  było widać nawet zdziwienia.
                  • remislanc Z jakiego to filmu????? 02.03.04, 18:44
                    Gość portalu: kick boxing napisał(a):

> Życzę Ci aby właściciel tego porysowanego auta okazał się utalentowanym
                    > bokserem i obił Ci tę durną łepetynę tak do 7 dni zwolnienia lekarskiego. Do
                    7
                    > dni bo powyżej prokurator.
                    Nie korzystam ze zwolnien........
                    > Jeżdzę Tico. Miałem kiedys podobną sytuację gdy żle zaparkowałem
                    I dlatego bronisz sobie podobnych ciołków.....
                    > uliczny wymiar sprawiedliwości przedziurawiał mi opony.
                    Moja szkoła............
                    >Został przyłapany na gorącym uczynku. Być może myślał , że jak ktos jeżdzi w
                    >Tico to ma 165 wzrostu,grube okulary i zapadniętą klatkę piersiową.
                    A jest inaczej?????
                    >Jak mnie zobaczył i wyczuł, że
                    > jestem właścicielem auta , zaczął uciekać. Głupka dorwałem w jakiejś bramie,
                    > Błagał abym mu nic nie zrobił wyjął pieniądze , chciał zapłacić podwójnie.
                    > Dostał parę razy w twarz (ogarniczałem się aby nie zabić idioty)
                    Nie za dużo filmów się ogląda???????
                    > a pieniądze zostały pobrane za opony plus naprawa, reszta wydana.
                    Ja wandal - ty złodziej
                    > Tak wyglądało spotkanie z wymierzającym sprawiedliwość za łamanie przepisów
                    > Kodeksu Drogowego na własną rękę. Cóż , sam wybrał metodę.
                    A teraz daunie przeanalizuj ( jak potrafisz to robić) co napisałeś. Sam
                    wymierzyłeś sprawiedliwość - i to jest w porządku. Ale jek ktoś tobie wymierza -
                    to już jest kutasem.
                    >Z obitego pyska nie było widać nawet zdziwienia.
                    Aż mnie dreszcze przeszły......he, he, he
              • Gość: poostac Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 01:22
                skoro potrafisz to nie masz się czym przejmować
            • bouvier1 od tego są mandaty i policja ty DEBILU !!!!!!!!!!! 24.03.04, 16:55
              takich jak ty to bez sądu, bez rozprawy, od razu wyrok... pewnie już w
              przedszkolu kapowałeś kumpli a za komuny pisałeś donosy
          • Gość: olo Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.example.net / 217.8.188.* 23.02.04, 15:57
            e, dobrze zrobil, a co z tymi co parkuja na miejscach dla inwalidów -
            tez ...takie syny, obowiazkowo drogimi furami
          • Gość: dymo Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 80.50.221.* 03.03.04, 10:20
            prawidłowo!!!! nauka nie pójdzie w las!!
          • Gość: Tommy Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:03
            Moglbus mu skoczyc na kant du.py psie!!
    • Gość: Kazik Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 212.33.88.* 18.02.04, 14:28
      Jeśli czekasz na pochwały, to nie ode mnie. Co nie znaczy, że toleruję olewanie
      pieszych i parkowanie tam, gdzie sie chce (wbrew przepisom). Pewnie bym się nie
      odezwał gdybyś niechcący zarysował bryczkę np. prowadząc wózek z dzieckiem, czy
      rower, ale żeby specjalnie jeździć komuś po blchach i chwalić się tym
      publicznie, to przegięcie.
      • remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 14:42
        Gość portalu: Kazik napisał(a):

>Pewnie bym się nie odezwał gdybyś niechcący zarysował bryczkę np. prowadząc
        >wózek z dzieckiem, czy rower, ale żeby specjalnie jeździć komuś po blchach i
        >chwalić się tym publicznie, to przegięcie.
        Czyli jeżeli jakaś kobitka się wkur....i na chama przejdzie rysując cały bok to
        będzie OK?! Albo komuś z rowerkiem nie będzie się chciało omijać barana i urwie
        lusterka - też będzie OK? Ja palanta ostrzegałem. Co więcej - zostawiłem mu nr.
        mojej komórki. Ciekawe - gdybyś musiał łazić po kałużach bo jakiś pojeb
        zastawił przejście to pewnie byś mu jeszcze bryczkę umył gratis.Też jestem
        kierowcą - NIGDY nie parkuję tam gdzie mi pasuje tylko tam ,gdzie nikomu nie
        będę przeszkadzał. A niektórzy do sklepu lub klatki schodowej by chętnie
        wjechali. I takich gnębię.....
        Pzdr.
        • Gość: lester Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 14:48
          Popieram. Na głupich buców działają jedynie takie metody.

• x-darekk-x Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 14:54

kiedys sam bylem swiadkiem sytuacji, gdzie gosc zaprkowal wozek na chodniku
      (ukosnie) w taki sposob, ze pomiedzy jego zderzakiem a sciana budynku bylo ze
      20 cm. piesi sie przeciskali, az w koncu ktorys przeszedl sobie po jego
      zderzaku. kolejni nie byli gorsi. po minucie zderzak sie urwal i polamal. i tyle
    • Gość: koles Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 15:44
      Bardzo dobrze. Jeśli odrobina kultury nie powstrzymuje ludzi przed takim
      chamskim sposobem parkowania to może chociaż strach ich powstrzyma. Ostatnio
      się przeciskałem po chodniku, bo jakiś osioł, tam gdzei wszyscy parkują
      równolegle i nie wjeżdzają na chodnik (chociaż to nie jest regułą) zaparkował
      po skosie i z chodnika ktory ma 6 plytek szerokosci(powiedzmy w sumie ok 1.8m)
      zostawił 1.5 płytki na przejście(45 cm).
      • tomekkk82 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 16:01
        I uznales to co zrobiles za takie osiagniecie, ze trzeba sie tym na forum
        pochwalic?
        • Gość: koles Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 16:16
          Nic nie zrobiłem więc o co Ci chodzi ??
          • tomekkk82 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 17:06
            To co powiedzialem bylo skierowane do autora tego tematu, sorry.
    • p-iotr Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 17:14
      Skoro lojalnie ostrzegles, a do kolesia nie dotarlo, to jest sam sobie winien.

Do wszystkich "kerowcow", ktorzy sie burza:
      Nie ma co sie podniecac. Samochod nie powinien byc przedluzeniem penisa.

pzdr
    • Gość: Obserwator CZYSTE CHAMSTWO!!! IP: *.client.comcast.net 18.02.04, 17:23
      Tylko ludzie , biedni na umysle chlubia sie zrobieniem komus na zlosc. Dziwie
      sie - radze udac sie do lekarza i sie leczyc....
      • remislanc Re: CZYSTE CHAMSTWO - TAKIE PARKOWANIE 18.02.04, 17:37
        Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Tylko ludzie , biedni na umysle chlubia sie zrobieniem komus na zlosc.

A uważasz, że właściciel samochodu nie robił na złość? Robił - i się doigrał.
        Ja nikomu na złość nie robiłem. Nie rysuję każdego samochodu który napotkam.
        Pzdr.
      • a-zone Re: CZYSTE CHAMSTWO!!! 19.02.04, 21:09
        I prawidlowo. Ja sie nie bawie w ostrzezenie, kiedys przeszedlem sie
        centaralnie po maluchu, ktory na pustej ulicy mial kaprys zaparkowac na
        chodniku, na calej szerokosci... A jak mi ktos staje na wjezdzie, to ja albo
        moj drogi tatus dziwnym trafem "zle oceniamy odleglosc" "zupelnie niechcecy"
        przywalamy w auto idioty nieznajacego przepisow.
        • Gość: poostac Re: CZYSTE CHAMSTWO!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 01:27
          widać niedaleko pada jabłko od jabłoni, albo też macie jakies dziedziczne
          schorzenie...
        • Gość: MACIEK Re: CZYSTE CHAMSTWO!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 06:58
          JAK MYŚLICIE GDYBY ON WAS PRZEJECHAŁ JAK PRZECHODZICIE NA CZERWONYM TO BY BYŁO
          OK. PRZECIEŻ WEDŁUG WAS TEŻ MIAŁBY RACJĘ MNIE JAKIŚ DUREŃ ZARYSOWAŁ JAK STAŁEM
          NORMALNIE TAK MYŚLĄ GOŚCIE BEZ AUTA METODĄ KAMIENIA ŁUPANEGO
          • remislanc Re: CZYSTE CHAMSTWO!!! 26.02.04, 08:07
            Gość portalu: MACIEK napisał(a):

>MNIE JAKIŚ DUREŃ ZARYSOWAŁ JAK STAŁEM NORMALNIE
            Wszystkim, którzy parkują tam, gzie nie powinni też tak się wydaje.......
            >TAK MYŚLĄ GOŚCIE BEZ AUTA
            Jestem kierowcą i mam bryczke od 17 lat
            Pzdr.
    • Gość: maaaq Masz sie czym chwalic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:26
      ...
      • remislanc Niczym się nie chwalę - daję rady.......:)))) 18.02.04, 17:38
        • Gość: maaaq rada przydalaby sie Tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:44
          poradzic sie mozesz pierwszego lepszego psychoanalityka
    • Gość: Rewe I baaardzo dobrze!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.04, 17:51
      Miałem miesiąc temu coś podobnego. Facet zastawił wejscie. na zwrócone uwagi
      tylko bluzgał. Poszedłem do sklepu, zainwestowalem w 10 jajek i wszystkie
      rozpiepszyłem mu na całym samochodzie! Klient wrócił i mial fajną minę! Kilka
      osób stalo z boku i ryło ze śmiechu. facet odjechał taką jajecznicą.A gdybym
      miał w kieszeni gwoździk to nie wiem czy nie zrobiłbym jak remislanc - dlatego
      wcale mu sie nie dziwię.
      • dixit Re: I baaardzo dobrze!!!! 18.02.04, 18:07
        System rynkowy tym sie rozni od komuny, ze wystepuje w nim poszanowania prawa
        wlasnosci. Spoleczenstwo cywilizowane rozni sie tym od prymitywnej
        spolecznosci, ze nie wystepuje w nim samosad. Wnioski wyciagnijcie sami...

Pozdrawiam
        • p-iotr Re: I baaardzo dobrze!!!! 19.02.04, 14:10
          Masz racje. Wystepuje poszanowanie wlasnosci oraz calej reszty praw. Takze
          prawa o ruchu drogowym, ktore jasno mowi jak parkowac zeby nie przeszkadzac.
          Jezeli ktos ma w dupie czesc praw i zasad, to niech nie oczekuje od innych
          poszanowania innej czesci.

pzdr
        • Gość: Skorek Do Dixit'a IP: *.nutreco.nl 02.03.04, 18:28
          Zgadzam sie. Mamy prymitywny kraj gdzie nie egzekwuje sie prawa. Samosad jest
          czesto jedyna forma dochodzenia swoich praw, w tym przypadku korzystania z
          dobra wspolnego (chodnika) zgodnie z zasadami. Popieram goscia "Rysownika".
      • Gość: pawcio Ale JAJA ! ;-)))` IP: 62.29.249.* 26.02.04, 12:02
        Kupuję ten pomysł !!! Tym bardziej, że tuz obok mnie jest sklep spozywczy.
        Tylko, że często jajka sa tylko w paletach po 30 szt. - starczy na TIRa...

P.S. Jak ja nie cierpię tych "trzymaczy kierownicy" (bo kierowcami to ich
        nazwać nie można, nie obrażając kierowców), którzy poza sobą nic nie widzą.
        U nas jest podwórze z parkingiem na jakieś 30 aut. Ale zawsze znajdzie sie
        taki, co zaparkuje na 2-3 miejscach, albo tak, że niewidomy sąsiad lub sąsiadka
        z wózkiem iwalidzkim pomstują potem na WSZYSTKICH kierowców, i grożą, że
        postawią słupki oddzielające chodnik od reszty.
        Bo u nas większośc kierujących ma mentalność woźnicy na ściernisku... :-(((
    • hehe.he Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 18:02
      a ja popieram
      doigrał się
      nienawidze kiedy się lekceważy pieszych
      a od strazy miejskiej wykpilby sie drobną łapówkę pewnie
      ludowa sprawiedliwosc go dopadła hehe:)
      • Gość: pawcio Ludowa sprawiedliwość... IP: 62.29.249.* 26.02.04, 12:06
        Może odbierający nowe prawo jazdy powinni składać ślubowanie zakończone cytatem
        ze starej przysięgi wojskowej: "A jeżeli ... , niech mniE dosięgnie KARZĄCA
        RĘKA SPRAWIEDLIWOŚCI LUDOWEJ!" ;-)))
    • lik5 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 18:26
      Popieram . Ja też porysowałem chamowi lakier kiedy musiałem wchodzić do
      samochodu przez bagażnik.To jedyna metoda na chamstwo. Kulturalne zwrócenie
      uwagi wywołuje tylko ironiczny uśmiech.Straż Miejska ? .Dobry dowcip.
      • Gość: Braził Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 19:41
        Chamstwu należy się przeciwstawiać "SIŁOM I GODNOŚCIOM OSOBISTOM"
    • Gość: ja Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.02.04, 20:28
      ostrzezenie bylo - to kij mu w oko!
    • Gość: TO JA Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.honeywell.com 18.02.04, 20:31
      Jajka lepsze. Zarysowanie mogl zauwazyc na drugi dzien i nie skojarzyc, ale
      przede wszystkim to mogl byc samochod sluzbowy. Jajka na przedniej szybie
      zmusily by go do umycia tejze co nie jest przyjemne. Kara ma dotknac kierowce a
      nie samochod. Pozdrowienia
    • kollector Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 20:39
      no super go zalatwiłeś - idąc twoim tokiem rozumowania - czy mogę cie chlastnąć
      nożem, gdy zajdziesz mi na chodniku drogę?
      • remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 18.02.04, 20:46
        kollector napisał:

> no super go zalatwiłeś - idąc twoim tokiem rozumowania - czy mogę cie
        chlastnąć
        >
        > nożem, gdy zajdziesz mi na chodniku drogę?
        Jeżeli najpierw poprosisz mnie, żebym ci nie zajeżdżał a to nie poskutkuje - no
        cóż, będziemy się chlastać......:))
        Ps. A co ma piernik do wiatraka????
        Pzdr.
    • sympatico.ca [...] 18.02.04, 20:47
      • remislanc A to ty sypatico masz samochodzik?????? 18.02.04, 20:52
        • sympatico.ca Re: A to ty sypatico masz samochodzik?????? 18.02.04, 20:57
          Ja mam,a ty nygusie pewnie nie,a ten samochod pewnie zarysowales jak zes szedl
          po zapomoge do socjala,hehehe
          • remislanc Re: A to ty sypatico masz samochodzik?????? 18.02.04, 21:01
            sympatico.ca napisała:

> Ja mam
            W skali 1/18, w dodatku używany...........
            Ps. Wal się.
    • Gość: Zenon Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 18.02.04, 21:01
      Dobra robota koleś, mam nadzieje, że nie wymiękniesz i skasujesz mu to
      lusterko. No stary do roboty!
    • Gość: chiccoWRC jedyny sposób na buraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:59
      Niestety.
      Taki wyczyn - celowy zdarzył mi się raz.
      Jakiś skończony wał, zaparkował na chodniku, tak że nie dało się przejść a co
      dopiero przejechać wózkiem. Na dodatek bezmózg stanął przy schodkach.
      W nagrodę dostał ryskę Gerdą. Całkiem solidną. Widocznie palantów nie mozna
      inaczej edukować.
    • Gość: głupek słabo było umocowane IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.02.04, 22:11
      ja mialem takiego sasiada który stawal w furtce, na zwrocone uwagi reagowal
      stekiem wyzwisk.... jednego dnia sie potknęłem i żeby nie upaść złapałem się
      jego lusterka, niestety słabo było chyba umocowane, bo sie urwalo, niewiem
      zupelnie czemu........
    • Gość: p Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: 212.160.145.* 19.02.04, 10:06
      I bardzo dobrze zrobiłeś. Zwłaszcza ze wcześniej delikatnie mu zasugerowałeś
      żeby tego nie robił.
    • niki27 Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 19.02.04, 10:18
      Nie chcę bronić chama, który zastawia przejście dla pieszych, bo to faktycznie
      chamstwo.
      Ale dlatego ten kraj wygląda tak jak wygląda, że wszyscy uważają, że mają prawo
      na własną rękę wymierzać sprawiedliwość. I to jak! Ponieważ musiałeś przejść po
      trawniku i kałuży, to zadałeś straty na, lekko licząc, kilkaset złotych.
      Aż boję się pomyśleć, jaką karę wymierzyłbyś, gdyby np. przy prędkości 5 km/h -
      z mojej winy - puknął Cię na jezdni. Pewnie odciąlbyś mi prawą rękę i wyłupał
      lewe oko.
      Ludzie, umiaru trochę! Jeżeli już musicie karać, to czy nie możecie stsować
      lżejszych kar?
      • Gość: Robert Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 13:03
        Lżejszych kar powiadasz...

Kodeks honorowy jest tutaj bardzo precyzyjny,
        otóż dozwolone są:
        - Ostrzeżenie wzrokowe,
        - Upomnienie na piśmie,
        - oraz perswazja ustna aż do nagany włącznie.

Zresztą nie wiem czy nie jestem zbyt brutalny...

Dobrego samopoczucia.
    • Gość: brook Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.isuzu.pl 19.02.04, 10:25
      Niszczenia nie popieram i wku...ia mnie to, bo ostatnio jakiemuś debilowi
      przeszkadzał mój samochód na parkingu i też miałem piękną ryske na drzwiach. Ja
      mam inny sposób, pare razy mi sie zdarzyło użyć flamastra tzw. markera
      nieścieralnego i napisać palantowi na przedniej szybie co o nim myśle. Ależ sie
      gość musiał wkurzać jak próbował to zmyć(bez rozpuszczalnika niepodchodź). Ale
      już więcej nie widziałem gości w tych miejscach. NISZCZENIE NIC NIE DAJE,
      LEPIEJ NAPISAĆ O CO BIEGA. A jak nie dociera to wezwać straż miejską. Aha, moja
      żona ma sposób "na szminke". Bierze szminke do ust i wypisuje na przedniej
      szybie o co chodzi , spróbujcie wytrzeć taką szminke - to jest cholernie tłuste.
    • bocian4 to swinstwo + PROPOZYCJA 19.02.04, 10:44
      Czasem sam mam ochote to zrobic ale to duze swinstwo. I lusterka mu nie
      obrywaj. TO sa straty pieniezne i niszczenie mienia.

Proponuje rozwiazanie ktore nie powoduje uszkodzenie mienia a jedynie klopot
      dla chama - po prostu zwin kawalek papierka i wsadz w wentyl tak zeby sie
      zablokowal w dolnej pozycji. I spokojny odchodzisz a powietrze tssssss......
      Gosc ma problem, a ty nei masz wyrzutow sumienia ze komus cos rozpierniczyles.
      Pozdrawiam
      • Gość: Zdegustowany Re: to swinstwo + PROPOZYCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:12
        Nie popieram chama parkującego w sposób opisany, ale ten cham, powinien
        drugiego chama, tego rysujacego po blachach ,podać do sądu za poniesione koszty
        doprowadzenia samochodu do stanu normalnego. Ma jego komórke, może go
        zidentyfikować. W najgorszym wypadku pozostaje bandzior, który w rewanżu
        przerysuje mu "delikatnie" gębę .
        • Gość: anmanika Re: to swinstwo + PROPOZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:24
          Wlascicielowi auta ktore parkowalo tak, ze ludzie nie mogli wysiasc z autobusu
          zostawilam kartke za szyba. Napisalam o co chodzi, zaadresowalam "Szanowny
          kierowco" i podziekowalam. I wiecie co? Poskutkowalo, wiec jak widac
          kurturarnie tez skutkuje:))
          • default Re: to swinstwo + PROPOZYCJA 19.02.04, 13:56
            Rysowanie komuś celowo samochodu to rzeczywiście rzecz bardzo kontrowersyjna.
            Już bardziej odpowiadają mi te pomysły z jajkami czy spuszczaniem powietrza -
            kara jest, a mienie nieuszkodzone.
            Przede wszystkim to ja się jednak dziwię bezmyślności, beztrosce i brakowi
            wyobraźni tych "parkujących inaczej". Ja bym po prostu była niespokojna
            pozostawiwszy auto w miejscu gdzie coś komuś blokuje (przejście chodnikiem,
            wejście do samochodu stojącego obok, wyjazd z parkingu). Obok biurowca, w
            którym pracuję ludzie masowo parkują na rozjeżdżonych "byłych" trawnikach,
            wpychają się na chodniki, stają jeden obok drugiego "na grubość lakieru" - i
            spokojnie idą do pracy. Ja zostawiam auto w bocznej pustej uliczce, tyle że
            muszę przejść 150 m, za to się nie denerwuję, bo wiem, że nikomu nie
            przeszkadza.
            Ale może ja jakaś wyjątkowo nerwowa i nadwrażliwa jestem.
    • georghe Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 19.02.04, 14:47
      co to za autko było ??
      • remislanc Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO 19.02.04, 16:20
        Opelek vectrunia.......
    • Gość: mccoy [...] IP: *.lodz.gazeta.pl 19.02.04, 17:41
      • Gość: Tojo Szkoda samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.04, 10:54
        A moze lepiej było spuścić powietrze z koła. Ja kiedyś wychodzę z supermarketu
        a obok mojego autka stoi samochód na styk- praktycznie na odległosć kilkunastu
        cm. Nie było szans wejsć. Wlazłem przez drzwi pasażera.Mały nie jestem to i
        łatwo nie było. Ale tytułem nauki dobrego wychowania spuściłem w tamtym
        samochodzie powietrze z jednego kółka. Wnerwiło mnie to że od swojej strony
        tamten kierowca zostawił ze 2 m odległości a mnie przyblokował. Ale do
        rysowania karoserii to bym się nie posunął.Pozdrawiam.
    • Gość: Ryska Re: Zarysowałem gościa bryczkę - CELOWO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 18:39
      Kiedyś nie mogłam przejść z wózkiem bo jakiś mądry kierowca zastawił cały
      chodnik. Musialam iść po blocie. Dlatego uważam, że na takich cwaniaczków co
      nie myslą o innych trzeba traktować ostro, np. śrubokrętem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka