Gość: Krzysiek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 00:00 Czy jest ktos na forum, kto przynajmniej mysli o tym aucie? Jak tak dalej pojdzie, to przynajmniej w Polsce fiat moze liczyc na klape z tym samochodem... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pooh Re: kto kupi STILO IP: *.chello.pl 17.02.02, 00:07 Samochod zasadniczo przyjemny, ale nie za te cene :( Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: kto kupi STILO IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 17.02.02, 09:46 Patrzac na sposob promocji tego samochodu nasuwa mi sie takie spostrzezenie. Samochod zdecydowanie lepiej wyglada na zdjeciach niz w rzeczywistosci. Odwrotnie bylo to w przypadku Corolli. Moze to jest jakis sposob na reklame. Po drugie znajac upodobania Polakow do upustow beda teraz mieli z czego zdejmowac i to nawet sporo. Za ta cene kupi to tylko milosnik Fiata lub czlowiek niezorientowany w innych propozycjach. Moim zdaniem za ta cene nie ma drugiej takiej tandety. Wszystko jest kwestia ceny, gdyby byla nizsza o 20% to mozna byloby wybaczyc ale za tyle to nieporozumienie. Kupujcie Stilo - bedziecie mieli o czym pisac na forum. Wreszcie Skodowka przestanie byc na tapecie. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: kto kupi STILO IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 17.02.02, 10:29 za silnik 1,2- 80 KM od 52 tys. Reszta jeszcze drozsza. Chyba kogos w FIACIE potargal wiatr. Link Zgłoś
Gość: Adam Re: kto kupi STILO IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 10:24 Wydaje mi się, że całe te stilo to będzie swego rodzaju klapa. Chyba każdy (prawie) rozważywszy oferty wybierze konkurenjce w postaci Focusa czy Corolli. Fiat może tylko spuścić z tonu, żeby podstawowa wersja kosztowała ok 10 tys. mniej to klientela by się znalazła. Link Zgłoś
Gość: bObO Re: kto kupi STILO IP: *.chello.pl 17.02.02, 10:51 Gość portalu: Adam napisał(a): > Wydaje mi się, że całe te stilo to będzie swego rodzaju klapa. Chyba każdy > (prawie) rozważywszy oferty wybierze konkurenjce w postaci Focusa czy Corolli. > Fiat może tylko spuścić z tonu, żeby podstawowa wersja kosztowała ok 10 tys. > mniej to klientela by się znalazła. Ewentualnie wprowadzą wersję 1.1 55KM za 45kpln. ;-) Link Zgłoś
Gość: Struś Re: kto kupi STILO IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 13:07 Weźmy dla przykładu diesla. Najtańszy 80KM kosztuje 62 600zł. W tej cenie wole 110KM Xsare. No a Corolla z 90 konnym dieslem to wydatek 57 250zł. Gdzie tu logika... Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: kto kupi STILO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 18:23 62 tys. to kosztuje Fabia TDI (101 KM) z pelnym wyposazeniem! Jaki "wypas" ma Stilo? Pozdro Link Zgłoś
Gość: fs Re: kto kupi STILO IP: *.czajen.pl 17.02.02, 22:26 cena Stilo nie jest tak wygórowana gdy do innych samochodów tej klasy doliczyć cene tego samego wyposażenia,ale w Polsce bardziej od dobrego wyposażenia liczy sie niska cena, dlatego fiat nieznajdzie chyba wielu klijentów na ten model (chyba że zrobi tak jak skoda z fabią i po paru miesiącach wprowadzi jakąś okrojoną wersje) Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: kto kupi STILO IP: 217.17.41.* 17.02.02, 23:29 Z tego co wiem za pewien czas Fiat ma zamiar wypuścić podstawową wersję. Nie będzie toto miało tak bogatego wyposażenia, ale i cena będzie normalniejsza. Taka widocznie jest strategia rynkowa Fiata. Link Zgłoś
Gość: Koli Re: kto kupi STILO IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 18.02.02, 00:36 Gość portalu: Martinez napisał(a): > Z tego co wiem za pewien czas Fiat ma zamiar wypuścić podstawową wersję. Nie > będzie toto miało tak bogatego wyposażenia, ale i cena będzie normalniejsza. > Taka widocznie jest strategia rynkowa Fiata. Taaa. Będzie to kolejna "bida" wersja formatu Fiata Brava "S" z czarnymi zderzakami, bez obrotomierza i z korbami w drzwiach. O takich gadżetach jak ABS czy ESP będzie można zapomnieć. Abstrachując od ceny miałem "przyjemność" pojeździć trochę tym autem z silnikiem 1.8 16V 133KM w wersji Dynamic i powiem jedno - kupa. Miałem Brava i mimo że w Stilo z całą pewnością zastosowano materiały lepszej jakości to wygląd jest po prostu paskudny. Nie mówiąc o silniku, który pracuje tak jakby fabryka zapomniała zamontować układu wydechowego, a te 133KM okrojono do góra 90. Moja Brava z silnikiem też 1.8 ale tylko 115KM zbierała się zdecydowanie lepiej. Rozmawiałem z dyrektorem jednego z salonów Fiata w Warszawie i co ciekawe Fiat Auto Polska począwszy od Stilo ma odejść od jakichkolwiek upustów branżowych (m. in. dla dziennikarzy, leśników, czy pracowników magla). Fiat ma ogromne ambicje, aby Stilo zmienił image marki Fiat. Ma się ona przestać kojarzyć z tanimi autami przeciętnej jakości. Moim zdaniem Stilo tego nie osiągnie. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: kto kupi STILO IP: *.zigzag.pl 18.02.02, 01:19 Nie mówmy "hop".Niedługo wejdzie nowe Megane,jakiś rok pozniej Golf V i okaże się,że ceny nowych kompaktów będą właśnie na takim,wysokim poziomie(choć z drugiej strony ceny różnych wersji Stilo wydają się astronomiczne w por do obecnej konkurencji-nawet Peugota 307).Stilo nie jezdziłem,tylko raz widziałem ten model "na żywo" i rzeczywiście "na papierze" prezentował się lepiej.Co do kiepskich osiągów poszczególnych silników to zupełnie normalne-dzisiejsze kompakty ważą już tyle co klasa D.... Link Zgłoś
Gość: mw Re: kto kupi STILO IP: 172.27.18.* 18.02.02, 07:51 Ogladalem stilo wczoraj i przyznam, ze zrobil na mnie raczej kiepskie wrazenie. Estetycznie z zewnatrz auto jest ladne. Ma tez sporo wyposazenia dodatkowego. W srodku nie ma wcale tak wiele miejsca jak mogloby to wynikac z wymiarow auta. Na tylnej kanapie malo miejca nad glowa dla osob powyzej 185 cm (z przodu tez bez rewelacji). Nie podobal mi sie plastik, z ktorego wykonano kokpit (mialem skojarzenie ze skoda fabia, nieuchybiajac tu nic fabii, ale to inna klasa samochodu). Cena tego produktu marki FIAT powinna byc o okolo 10 tys. mniejsza. Wtedy auto mogloby konkurowac z innymi kompaktami. Stojac przed wyborem samochodu za okolo 53 tys. zdecydowanie wybralbym cos innego np. Focus - obecnie w standardzie pelnie wyposazenie, a za cene stilo z silnikiem 1.2 mozna miec w Focusie 1.6, Corolla 1.4 97 KM podczas gdy w stilo 80 (no i jakosc toyoty), wyposazenie karolci tez calkiem, calkiem w wersji terra, ktora ma podobna cene, Peugeot 307 z silnikiem ma ladny design, duzo miejsca w srodku, sporo wyposazenia i cene za auto z silniekiem 1.6 podobna ... Reasumujac, stilo byloby ciekawa propozycja za jakies 43 tys. Na plus mozna dla FIATa przynac 2 letnia gwarancje (tu europejska konkurencja moglaby brac z FIATa przyklad). Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: kto kupi STILO - frajer ! IP: 193.59.192.* 18.02.02, 09:05 Ja wolę Corollę w wersji Terra z silnikiem 97KM w cenie ok. 53 tys.pln Olewam Stilo w tej cenie z silnikiem 80KM i jego jakością. Za tę kwotę kupiłbym już Hondę Civic. Fiat traci kontakt z rzeczywistością, celując w rynek będący w "oku" recesji, kiedy sprzedaję się tylko cena, a nie wyposażenie dodatkowe w cenie. Ktoś chyba przekroczył we Fiacie "próg nadzieji". Link Zgłoś
Gość: FI Re: kto kupi STILO IP: *.wskiz.poznan.pl 18.02.02, 12:40 Prawda jest taka, że od kwietnia ma się pojawić wersja komfort kosztująca poniżej 50 tyś zł. Będzie posiadać 2PP, ABS, EBD, ASR, elektryczne szyby i lusterka, radio i coś tam jeszcze. Link Zgłoś
Gość: X Re: kto kupi STILO IP: *.terminus.pl 18.02.02, 14:21 Zgadzam sie ze cena jest duza. Ja bym Stilo nie kupil lecz najlepszegow klasie 307 ewentualnie Corole. Ale jak bylem w salonie na drzwiach otwartych to szok full ludzi i sporo kupowalo. Link Zgłoś
Gość: mw Re: kto kupi STILO IP: *.math.uni.lodz.pl 18.02.02, 14:52 Mysle, ze FIAT powinien sie reklamowac tak: FIAT Stilo - wyprzedza cena >>> bo niczym innym wiecej nie ... Link Zgłoś