Dodaj do ulubionych

Kierowco, sprawdź promile

IP: *.centertel.pl 21.04.10, 15:42
w Polsce są śmieszne kary...kolege złapali na gazie to dostał 1000zł grzywny...
gość ma firmę i to dla niego są śmieszne pieniądze...tyle to on w tydzień zarabia...zapłacił i dalej jeździ po pijaku :-) Polskie sądy są nieudolne !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lewympasem.pl Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.echostar.pl 21.04.10, 16:35
      Polecać, propagować i wręcz nakazywać alkotesty - dmuchasz i wiesz ile masz gazu...
      Bez stresu i bezpiecznie.
    • Gość: a Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 17:08
      tyle ze ten alkotest ze zdjecia nie kosztuje kilkaset zlotych, tylko kilka zlotych i byl kiedys dawany gratis do vudki sobieski chyba
    • Gość: toro Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.agora.pl 21.04.10, 17:39
      Tak, ale te najtańsze są mniej dokładne i nie podają konkretnego wyniku tylko przybliżony
    • Gość: dds Re: Kierowco, sprawdź promile IP: 109.231.56.* 21.04.10, 18:35
      "m", więc ten kolega jechał chyba po tzw "użyciu", i nie przekroczył 0,2 mg/l.
      Ja miałem 0,72 za pierwszym i 0,63 przy drugim banianiu po dziesięciu min. Zabrali na dwa lata. Zabolało jak cholera bo miałem kat. BCCED (1000+1500+1500+4000 to koszty kursów dzis, plus uprawnienia które kończą mi się pół roku przed końcem zakazu) I nauczyło zostawiania na taryfe.
    • Gość: m Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.centertel.pl 21.04.10, 19:06
      "dds" nawet zabranie uprawnień to dla wielu żadna kara...jeżdżą bez prawa jazdy....w Szwajcarii to są dopiero kary...za przekroczenie predkości powyżej 50km/h grozi 12 dni aresztu !!! a w polsce za jazde po pijanemu i bez prawa jazdy żadnego aresztu nie ma...nawet jak spowodujesz śmiertelny wypadek i byłeś niekarany to dostaniesz kare w zawieszeniu...bezkarność kwitnie...tatuś dał bryke to synek szaleje... bo co mu grozi? Nic...najwyżej grzywne tatuś sie zapłaci...hulaj dusza piekła nie ma :-)
    • Gość: buka Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.ds14.agh.edu.pl 22.04.10, 08:40
      w norwegii jak policja zlapie po pijaku za kierownica to za 48h jest sie na trzymiesiecznych wakacjach za kratkami.
    • bimota Kierowco, sprawdź promile 22.04.10, 12:29
      Mam ciekawy pomysl. Uwazam, ze karanie za np 0,2 promila nie zawsze jest
      sprawiedliwe. Policja powinna miec jakies testery refleksu (wystarczy zwykly
      palmtop za 200 zl) i taki test by dawala kierowcom. Jesli koles by byl "na
      gazie", ale wykazal ponadprzecietny wynik w tescie to by nie byl karany, a
      ktos trzezwy z wynikiem znacznie ponizej przecietnego moglby miec odebrane
      prawo jazdy...
    • Gość: m Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.centertel.pl 22.04.10, 13:20
      Powinni kierować wszystkich kierowców po 55 roku życia na obowiązkowe badania stanu zdrowia (wzrok,słuch,refleks) i znajomości znaków drogowych...założe się że połowa z nich nie zda tych testów bo ze starości niedowidzą albo znaków zapomnieli bo robili prawo jazdy w latach głebokiej komuny gdzie egzamin polegał na przejechaniu 300 metrów po prostej i każdy zdawał :-) Haha
    • Gość: asd Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.zabrze.net.pl 22.04.10, 13:21
      pijanym odbierac dozywotni prawo jazdy, pijanym a nie komus co wypil Karmi , bo to przesada, przeciez w normalnych krajach jest dopuszczalne nawet jedno małe piwo

ostre przepisy najbardziej daja po dupie zwyczajnym kierowcom

a ciekawostka, bo niektorzy tutaj powielaja schematy ze to przewaznie bogaty pijany synus robi wypadki, statystycznie to najwiecej wypadkow robia osoby starsze, bardziej uwierze w pijaka w starym Citroenie niz pijaka w Mercedesie za 200 tysiecy
    • Gość: zz Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.chello.pl 03.05.10, 13:01
      Badania psychologa i psychiatry są niezbędne (wymagania powinny być zaostrzone). Wykazują to wypociny niejakich "m" i "asd". Mam nadzieję, że nie posiadają oni prawa jazdy. Proponuję sprawdzić na stronie KG Policji, kto ile powoduje wypadków i jakie są przyczyny. Liberalizm polskiego prawa, a szczególnie jego stosowanie przez Sądy, jest ogólnie znany. Opowiadanie o nieuchronności kary to tylko teoria naukowa. Dlaczego w przypadku nietrzeźwych kierowców nie traktuje się pojazdu jako narzędzia przestepstwa?
    • fruchtzwerg Re: Kierowco, sprawdź promile 07.05.10, 09:27
      to nie alkohol jest zazwyczaj przyczyna wypadkow, tylko idiotyczny styl jazdy.
      zapieprzanie 100km/h po miescie faktycznie z nawet minimalna iloscia alkoholu to smierc.
      To popierd***** kraj, w ktroym wypicie piwa do obiadu czyni z czlowieka przestepce.
      Najwiecej za kolkiem pija Niemcy, a statystyki wypadkow sami sobie zobaczcie.

• airone Re: Kierowco, sprawdź promile 07.05.10, 16:04
      żenująca reklama. można się przetestować za darmo np. tu: alkomaty.biz/wirtualny-alkomat
    • Gość: wrebez Re: Kierowco, sprawdź promile IP: 198.169.188.* 13.05.10, 15:00
      Zgadzam się z poprzednikiem - to jest tylko żenująca reklama Kampani wespół z korporacjami taksówkowymi. Aplikacja do bani, jak zwykle co darmowe to g... nic nie warte. Po co podawać godzinę kiedy zacząłem pić skoro i tak nic z tego nie wynika - np. kiedy będę mógł prowadzić. Wynik niezależnie od godziny ten sam.
    • Gość: andrzej Re: Kierowco, sprawdź promile IP: 96.24.149.* 15.05.10, 16:05
      w USA za pierwsze zlapanie po pijaku,dostaniesz zamontowany alkomat w
      samochodzie i jak chcesz odpalic auto to dmuchasz i potem w czasie jazdy co
      15-min.oczywiscie wszystko kosztuje ale mozna jezdzic.w polsce powinni cos
      takiego wprowadzic to nie byloby tyle wypadkow..powiem wam,ze to jest dobre...bo
      jak bedziesz chcial sie napic to zostaje taxi,gozej na drugi dzien bo niewiesz
      ile masz promili i czy samochod odpali...pozdrawiam..
    • Gość: Gość: Xar Re: Kierowco, sprawdź promile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:13
      Za darmo mogę sprawdzić na www.ilemogewypic.pl
    • Gość: gosc Re: Kierowco, sprawdź promile IP: 78.9.79.* 16.12.11, 14:52
      alkomaty do kilkudziesieciu zlotych sa do bani , wszystkie chinskie alkomaty rowniez nawet te po 200 pln, mialem juz kilka alkomatow i tylko koreanskie alkomaty sa wiarygodne w dluzszym czasie, polecam dwie firmy sentech i datech do 200 pln testowalem juz chyba 10 alkomatow , moi znajomi rowniez a mam srodowisko nie stroniace (zolnierze)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka