Dodaj do ulubionych

Nowe wyniki testów Euro NCAP

03.06.10, 13:15
Golf pokonany przez alfę!!!!!!!! niebędzie już tych głupich reklam golfa "vw golf najbezpieczniejszy samochud w europie"
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.multimo.pl 03.06.10, 13:18
      za to będzie ''Alfa Romeo Giulietta najbezpieczniejszy kompakt wszechczasów''

ale jedno mnie zastanawia tak na marginesie co oznacza twój nick???
    • Gość: adek Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 13:49
      Ogromne osiagniecie Alfy majacej aspiracje do klasy premium ze w najnowszym
      wcieleniu w polowie 2010r ledwo dogonila ludowego Golfa ktorego
      konstrukcja oparta jest na modelu MKV z 2003r.
      Pomijam juz fakt ze Golf byl testowany w swojej natanszej wersji wyposazenia
      trendline a Alfa w wyzszej wersji niz podstawowa.
    • Gość: do adka Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.multimo.pl 03.06.10, 14:14
      Alfa Romeo to jest marka premium kmiocie, a jak chcesz porównywać konkurenta ze stajni VW to radziłbym porównanie z czterogwiazdkowym audi A3 he he he he
    • Gość: Gość Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: 78.31.123.* 03.06.10, 14:20
      Człowieku jak ty tą alfę do tandetnego golfa porównujesz to masz coś z głową nie tak !!! Jak jesteś takim wyznawcą tego syfu wejdz na tą stronę i poczytaj trochę (zwłaszcza komentarze użytkowników) www.vwszrot.pl . Pozdrawiam
    • Gość: Gość: PPP Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 03.06.10, 16:19
      Jak patrzę na te filmy to dziwię się takiemu oto sformułowaniu Powodów do zadowolenia nie ma Mazda CX-7. No ale trzeba by jeszcze podyskutować przy okazji o fizyce. To dla tych którzy uważają 5 gwiazdkowego golfa o masie 1200 kg za bezpieczniejszy pojazd od 4 gwiazdkowej mazdy o masie > 1500 kg.
    • Gość: driwer Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.dynamic.caiway.nl 03.06.10, 17:36
      mazda cx-7 to suv to logiczne ze zachowa sie inaczej przy zdezeniy co ta glab pisal ten artylkol
    • Gość: Alfaholik Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 17:54
      Nie lubię oglądać crash-testów... zwłaszcza jak są to testy jakiejś Alfy Romeo :)
      A to, że Alfa jest bezpieczniejsza od VW Golfa, nie znaczy, że jest lepsza - to tak na marginesie.

Mam jeszcze pytanie: Dlaczego, przy symulacji zderzenia czołowego, samochód uderza stroną kierowcy?
      Rozumiem, że ma to na celu sprawdzenie, czy pedały nie połamią nóg kierowcy, ale gdyby tak rąbnąć o szeroką ścianę/przeszkodę też by można było to sprawdzić.
    • Gość: asa Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.10, 18:25
      Ktoś wie przy jakiej prędkości robione są te testy?
    • Gość: golfista VW for ev Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.multimo.pl 03.06.10, 19:07
      kocham volkswageny ale nie zgodzę się z alfaholikiem golfy i wszystkie volkswageny to szrot !!! tyle w temacie miałem 5 golfów w tym trzy nowe z salonu i wiem swoje !!!
    • Gość: 123 Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:16
      Pytanie czym zajmuje się organizacja Euro NCAP? Określa bezpieczeństwo samochodów? Niekoniecznie.

Sytuacja, w której większość nowotestowanych aut osiąga pięć gwiazdek jest kuriozalna i śmierdzi bardziej marketingiem, niż rzetelnym badaniem. Skalę winna być zrównoważona, ten sposób, by większość badanych elementów (w tym przypadku samochodów) osiągała wyniki średnie. Tzw. "rozkład normalny".
      Jak to osiągnąć? Choćby zwiększając prędkość zderzenia o 5 km/h.
      Tyle, że jak ten sam BMW osiągnie (w ostrzejszej skali) trzy gwiazdki miast pięciu, producent się wk...rwi. A czy będzie przez te trzy gwiazdki mniej bezpieczny? To dlatego niedawno Euro NCAP "zaostrzył" kryteria, ale tak aby auta nie straciły zbyt dużo punktów w testach.
      Bo jak wk...rwią się wszyscy producenci nastąpi koniec Euro NCAPu. Więc ten cyrk toczy się dalej, a my podniecamy się kolejnymi pięcioma gwiazdkami.
    • Gość: 12345 Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:31
      No nie wiem co z tą alfą... Wyraźnie widzę jak kierowca uderza głową w słupek B...
    • Gość: jari Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:35
      Może ta minimalna różnica wynika z wagi obu aut. Wg Euroncap samochody można bezpośrednio porównywać jeśli różnica w wadze nie przekracza 150kg. Tutaj jest to 144kg (Alfa cięższa). Było nie było jest nowszym o prawie 2 lata modelem i wiedza poszła do przodu. Wyjdzie nowy Golf i znów przez jakiś czas będzie wyznaczał standard.
    • Gość: nikalaj Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:52
      ojejejejej... rozbić takie ładne auto
    • Gość: m Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.centertel.pl 03.06.10, 21:28
      a po co mi gwiazdki ? Moje Polo z 1999 kosztuje 50 tys.zł mniej od waszych gwiazdek....gwiazdkami sobie nie pojem na kolacje...marketing...czysty marketing :)
    • Gość: do "do m" Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.lublin.mm.pl 03.06.10, 23:03
      Kasujemy, Panowie, kasujemy...
    • Gość: Wombat Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.aster.pl 04.06.10, 01:23
      Alfaholik - tzw. crash test offsetowy to znacznie cięższy sprawdzian niż zwykłe uderzenie całym przodem - w ten sposób siły rozkładają się nierównomiernie co wyraźniej obnaża niedoskonałości konstrukcji. Poza tym przy zderzeniu czołowym jest to właśnie najczęstszy rodzaj uderzenia.
    • Gość: hakim Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 08:33
      Wbijajac sie w szczegoly dla bezpieczenstwa kierowcy i pasazerow Alfa i Golf
      maja identyczny wynik koncowy
      Jesli chodzio ochrone dzieci realny bezpieczenstwo wyzsze jest w Golfie ale
      wiecej pkt dostala Alfa poniewaz ma lepsze standardowe wyposazenie. Jak juz
      ktos wyzej pisal Golf testowany byl w najbiedniejszej wersji trend.To nie jest
      do konca obiektywne jesli przeprowadza sie testy na modelach ktore maja
      rozny poziom wyposazenia.Dlaczego Alfy tez nie testowano w podstawowej wersji ?
      Czy jeszcz emozna nazwac Alfa marka premium? Producent zmaga sie z
      katastrofalna sprzedaza wiec musial obnizyc ceny do poziomu marek dla
      plebsu .Skoro Giulietta kosztuje tyle co octavia to jakie to premium?
    • Gość: hakim Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 11:18
      a MiTo kosztuje dozu mniej niz superb;) wiec nie wiem o co chodzi z tym premium...
      • Gość: hakim Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:09
        Gość portalu: hakim napisał(a):

> a MiTo kosztuje dozu mniej niz superb;) wiec nie wiem o co chodzi z tym premium
        > ...

A czy ja przyglupie porownalem cene mito z superbem?
        Porownalem Giulette z Octavia wiec segment praktycznie ten sam i ceny podobne
        .Wiec sie pytam - jaka to klasa premium jesli Alfa kosztuje tyle co Skoda .
        I nie podszywaj sie pod cudze nicki ptysiu
    • Gość: normalny Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.multimo.pl 04.06.10, 11:35
      człowieku co ty masz zamiast mózgu MiTo to konkurent Audi A2 i Mini superb jest od nich obojga droższy...

ale z kim ja dyskutuje znafcy porównują czasami Fiata Pandę do Volkswagena Golfa czy Passata z takimi ludźmi dyskusja nie ma sensu...
    • Gość: do normalny Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: 78.31.123.* 04.06.10, 12:50
      A ja z znam "znafffców" którzy powiedzą że gó...any golf czy passat jest lepszy od 159 z takimi ludzmi gadka również nie ma sensu.
    • Gość: Alfa to zwykły... Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 13:25
      ps. Jeżeli nie jesteś fanem motoryzacji i zadowala ciebie pie...ne Polo to idz won z tego portalu i szukaj innego hobby może znaczki pocztowe ?

Dla fanów jest Lamborghini, Bugatti, S-klasa itp.

Alfami i VW pasjonują się byli zbieracze znaczków pocztowych.
      Alfa to zwykły dupowóz dla mas.
    • Gość: rozśmieszony Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: 213.5.11.* 04.06.10, 16:40
      Dla wielbicieli gwiazdek NCAP: 4-gwiazdkowy Audi Q7 vs 5-gwiazdkowy Fiat 500
      www.autoinfo.pl/auto-swiat/crash-test-audi-q7-kontra-fiat-500-nietypowy-pojedynek-wideo
    • Gość: m Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 19:29
      Ty fałszywy m odchrzań się od mojego dziesięcioletniego od pięciu lat Polo.
    • Gość: ten prawdziwy "m" Re: Nowe wyniki testów Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 19:42
      Ten fałszywy m znowu się wymądrza. Odczep się od mojego dziesięcioletniego od pięciu lat POLO. Moje polo kosztowało 2000 zł i resztę, czyli 50000 zł przeznaczę na wczasy w sąsiedniej wiosce na zabawach z miejscowymi dziołchami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka