Gość: gumiś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 09:05 Równie piękny jak R8, ale ma więcej nowoczesnej technologii, co uczyni go zapewne lepszym. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: qwerty Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: 78.8.145.* 15.06.10, 09:31 Wygląda świetnie. Szkoda zę zawsze bedzie gorszy od Audi z napędem na 4 łapy... Link Zgłoś
Gość: Meffi Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.sgh.waw.pl 15.06.10, 09:39 System start-stop w samochodzie z 600-konnym silnikiem? Czy oni przypadkiem nie przesadzają z tą ekologią? Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.ikb.de 15.06.10, 09:54 chcialbym zwrocic uwage, ze 'napedy na 4lapy' znany z audi S, nie ma nic wspolnego z prawdziwym napredem na 4kola (patrz miski i subarynki), z tego co wiem jest on dalaczany, a nie staly, naturalnie lepsze to niz ktorekolwiek z os, ale sam niemiecki tester auto-motor-und-sport to wysmial... wsrod niemcow nie mozna szkac prawdziwych sportowcow :/ Link Zgłoś
Gość: axell Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:15 Pojecie o rodzajach przeniesienia napedu to ty masz ze ho Jaki to jest prawdziwy naped na 4 kola - bo jestem ciekaw co tak wybitny znafca na, napsize Link Zgłoś
Gość: gen. Italia Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:29 @ Gosc, 15.06.10, 09:54 Akurat spora część subarynek ma tył dołączany szperą. Czyli permanentne FWD z tyłem dołączanym jak przód się zacznie ślizgać. Tylko WRX-y mają porządny dyfer blokowany szperą w razie silnego poślizgu jednej osi. To już R8 jest lepsze - permanentny RWD z przodem dołączanym szperą w razie poślizgu tyłu. Dobry kierowca pewnie by z tego zrezygnował - taki system swoje waży a jedyne co daje to większe bezpieczeństwo dla dyrektora który postanowił zaszaleć i kupić super-sportowy wóz. Tak też działa BMW xDrive - ale to raczej było robione pod wyjazdy na narty. Może zresztą ktoś zechce wybrać się R8 w ośnieżone góry i głupio by było wzywać pomoc kiedy obok Pandy śmigają bez problemów... Link Zgłoś
Gość: Ciocia Lodzia Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 11:00 Bayerische FRAJERISCHE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zerżnęli Alfę 2uettottanta`ę Link Zgłoś
Gość: madmax Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.icpnet.pl 15.06.10, 11:09 @Gość To słabo wiesz. Po pierwsze, artykuł jest o BMW, nawiązuje do R8, nie do jakiegokolwiek z Audi S. Po drugie, prócz S3, wszystkie S mają permanentny napęd na 4 koła, oparty o międzyosiowy mechanizm torsen (jeśli o szczegóły chodzi - różnie to wygląda w różnych generacjach, poszukałbyś w google zamiast pisać pierdoły ;) btw, torsen jest również w tych twoich subarynkach, tyle że rozdziela napęd między kołami tylnej osi). R8 ma akurat najmniej skuteczny napęd na 4 koła, spośród modeli Audi, bo ma on zapewnić stabilność przy jeździe na wprost przy wysokich prędkościach, a nie perfekcyjną trakcję. A co do tego, że wśród niemców nie można szukać prawdziwych sportowców... Dziecko, a mówi coś Porsche? Gumpert? BMW ze swoim M3 GTS? I wiele innych, których nie przytoczę, bo szkoda mi klawiatury... Straszny ignorant z Ciebie :) Link Zgłoś
Gość: KloPs Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 12:24 roadster vs coupe z 4x4 hmmm chyba wiadomo co szybsze no i ladniejsze... gdyby pokazac ten projekt tym od bmw (tak 10-8 lat temu) to by z krzesel pospadali... technologia na coraz lepsza u nich ale stylistyka ... facepalm ... szkoda gadac Link Zgłoś
lemolub Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 15.06.10, 13:00 Tak jak "Ciocia Lodzia" napisała Żywcem Zerżneli Alfę Żenujace. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.10, 13:22 Na 2014 rok, to ja się spodziewam troszeczkę bardziej zaawansowanej technologi designu karoserii... R8 już dzisiaj wydaje się równie nowoczesny. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.gemini.net.pl 15.06.10, 15:29 Wygląda spoko, chociaż trochę faktycznie zbyt konserwatywny. Ale może i o to chodzi? A po drugie, jeszcze się sporo może zmienić ;) www.sky4fly.net/ Link Zgłoś
Gość: Lewympasem.pl Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: 213.156.122.* 15.06.10, 15:30 Ja gut! Chcieć Z9! Van Lamborghini - polecamy na lewympasem Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 16:33 nareszcie.. sie ma team w F1 to trza robic sportowe auta.. SLS ma wizerunek ikony, A8 to dobra fura..BMWe moze miec problem.. .. czy ja tam widze wklęsłą maske/.:? Link Zgłoś
Gość: Babcia Gienia Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 17:01 @stanczyk, BMW nie ma teamu w F1. Sau8ber użytkuje samiutką nazwę biemdałblju Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 19:03 R8 ma maksymalnie 80% na tyl, wiec nie jest RWD. Link Zgłoś
regoat Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 15.06.10, 21:59 no napewno BMW ma wiekszy prestrz niz Audi Link Zgłoś
Gość: Azure Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 00:40 Przypomina Alfę Spider Concept od Pininfariny. Link Zgłoś
Gość: Azure Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 00:41 Skrzyżowaną z Alfą Pandion od Bertone. Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 08:53 Ci, ktorym przypomina Alfe niech sobie wklepia BMW Vision ED w Google i zobacza daty prezentacji tego prototypu. A potem zestawia to z Alfa. To odnosnie przodu. Reszta jest nadmuchanym Z4, wiec tez trudno oskarzac o kopiowanie innej marki. Link Zgłoś
Gość: Azure Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 14:22 Spokojna twoja rozczochrana, ten concept BMW zna się od dawna. Link Zgłoś
lemolub Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 16.06.10, 19:12 Tu jest zdjęcie Alfy, z której "zrobiono" to BMW: moto.pl/MotoPL/51,88389,7620271.html?i=1 najłatwiej poznać po tle za przednią szybą BMW. Link Zgłoś
Gość: blaha Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.mplus.pl 16.06.10, 21:17 Czy napęd w Subaru nie był kiedyś kupiony / licencjonowany od Audi Quatro? Link Zgłoś
Gość: kubus_z_uchatek Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 10:34 "no napewno BMW ma wiekszy prestrz niz Audi" zgadzam sie ale 10 lat temu... Link Zgłoś
Gość: smg Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 IP: 94.254.182.* 17.06.10, 13:16 Za piekny to zdecydowanie nie jest, Z8 przerasta go o 4 klasy pod wzgledem stylu. W ogole to, co sie stalo ze stylistyka BMW od roku 2001 (wprowadzenia E65) to jest tragedia, kiedys kazde auto BMW bylo "eleganckim sportowcem", bez zbednych detali, stonowane, pelne stylu i przez to rasowe. A teraz? Najlepszy przyklad to X1, wyglada jak odrzut z tasmy Hyundaia czy innego koreanskiego wynalazku. Pan Bangle i pan "Huydonk" zniszczyli w moich oczach legende mojej ulubionej marki. :/ Link Zgłoś
luksusowi Re: BMW Z9 rywalem dla Audi R8 17.06.10, 13:45 Jeden z piękniejszych samochodów, jaki ostatnio widziałem. Link Zgłoś