Dodaj do ulubionych

"Byznesmeni" - tuningowcy

11.03.04, 12:32
Oglądam sobie czasem filmiki w TVN o naszym krajowym detektywie i widzę,
że "Byznesmeni" za którymi się ów detektyw ugania, mają niezłe auta z reguły
z szybkami mocno przyciemnianymi (oczywiście cierpią na nadmiar słońca w
niezwykle nasłonecznionym kraju nad Wisłą) oraz pierdząco-buczące wydechy.
I tak się zastanawiam: czy to aby nie jest właśnie ta elita polskiego
tuningu??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 12:49
      Acha, zapomniałem dodać. Wczoraj detektyw z bagażnika auta takiego "byznesmena"
      wyciągnął worek na śmieci, twierdząc, że to na zwłoki prześladowanej przez
      niego ofiary.
      Ja myślę, że to był po prostu zapasowy worek na wypadek gdyby folia na szybach
      się zniszczyła i nasłonecznienie przekroczyłoby normy tolerowalne przez owych
      wrażliwych na ciepło panów.
      pozdr
      • m_mazur Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 13:09
        Pomijając fakt posiadania pierdzących wydechów, gdyż takiego nie posiadam, ale
        mam przyciemnione szyby(nadwrażliwość na światło). To ze ma ciemne szyby to już
        dal ciebie dobry powód, aby mnie zaszufladkować do grupy tjuningowców? Bo z
        twojego sposobu myślenia każdy kto ma chodź jedna z tych rzeczy jest beee.

Pozdrawiam
        • h.i.p Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 13:20
          m_mazur napisał:

To ze ma ciemne szyby to już
          >
          > dal ciebie dobry powód, aby mnie zaszufladkować do grupy tjuningowców? Bo z
          > twojego sposobu myślenia każdy kto ma chodź jedna z tych rzeczy jest beee.

hip: Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy jesteś tuningowcem czy nie.
          To nie ja wymyśliłem taki standard tuningu (optycznego - jak mówią wysokiej
          klasy specjaliści od tej dziedziny nauki), w którym jednym z elementów są
          przyciemniane szyby.
          pozdrawiam
        • Gość: urszulik Re: "Byznesmeni" - tuningowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 13:41
          Daj spokój, ten człowiek prowadzi swoiście pojętą krucjatę kierując się dwiema prostymi zasadami:
          - kto nie z nami ten przeciwko nam
          - zabić wszystkich, Bóg rozpozna swoich
          Ot taki malutki Tomas de Torquemada ery internetu
          • h.i.p Bzdurne wnioski wyciągasz n/t 11.03.04, 14:01
            • Gość: urszulik Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 14:23
              • Gość: on [...] IP: 213.134.131.* 11.03.04, 14:57
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • h.i.p Typowy potjunowany ćwok z rynsztoka. Brawo! n/t 11.03.04, 15:04
                • Gość: urszulik Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:07
                  to że nie akceptujesz tego Pana jest oczywiste,lecz można to wyrazić kulturalnie i bez wybierania co tłustszych kawałków z rynsztoka.
                  będe zobowiązany gdy nie odpiszesz
                  • hip-hopp Re: prawda w oczy kole? n/t 11.03.04, 15:32
                    Dla mnie akurat to nie jest oczywiste... Jak dla me h.i.p. prowadzi nieco
                    fanatyczną to prawda krucjatę przeciwko tjóninkofcom. Poza tym być może pewnym
                    fanatyzmem wykazuje się jedna niewątpliwą inteligencją i generalnie słusznością
                    poglądów.
                    • Gość: w-140 Re: prawda w oczy kole? n/t IP: 213.76.161.* 11.03.04, 15:42
                      do hip-hopa
                      To twojego poldolota pokazali w Auto-Świecie?
                      • hip-hopp Re: prawda w oczy kole? n/t 11.03.04, 15:46
                        Nie, to nie był mój... mój jest Caro '94 i nie ma ani worków na śmieci na
                        szybach ani takiej badziewiastej szachownicy na karoserii no i ma trochę inne
                        przetłoczenie na masce...
                        • Gość: koles Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:53
                          A możesz napisać ile Twoja Octavia ma koników? I jak się sprawuje w niej 4x4?
                          • hip-hopp Re: prawda w oczy kole? n/t 11.03.04, 16:04
                            W czasie badań na hamowni wydała 327 kucyków...
                            Napęd pochodzi z Audi i sprawuje się całkiem dobrze, choc może być
                            niebezpieczny, ponieważ niemal nie sygnalizuje zbliżania się do granic
                            możliwości... trzeba jednak umieć z niego skorzystać ;-)))
                            • Gość: koles Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 23:11
                              To znaczy, że teraz masz Torsena zamiast Haldexa ?
                              • hip-hopp Re: prawda w oczy kole? n/t 12.03.04, 08:54
                                Nie, silni zamontowany mam poprzecznie, Torsen jest stosowany przy podłużnym
                                ustawieniu silnika.
                                • Gość: koles Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:29
                                  No faktycznie Audi też stosuje Haldex. Myślałem, że korzystają tylko z Torsena.
                                  BTW: fajna ta Octawka :)
                                  • hip-hopp Re: prawda w oczy kole? n/t 12.03.04, 13:42
                                    Dzięki za uznanie :-)
                                    • Gość: koles Re: prawda w oczy kole? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 17:42
                                      Ale i tak jestes kapelusznikiem ;) I pewnie ją zagazowałeś bo dużo pali ;)
                    • Gość: drek Re: prawda w oczy kole? n/t IP: 62.233.164.* 11.03.04, 19:55
                      Ależ urszulik odpisał gościowi o nicku On a nie h.i.p.-owi. Nie zmienia to jednak faktu że h.i.p. rzeczywiście prowadzi krucjatę (na miarę możliwości internetu i związanej z tym anonimowości dyskutantów) Mnie osobiście ludzie i ich pojazdy koszmarki bawią i rozśmieszają a nie irytują i tego się trzymam:)
        • Gość: Gumiś Re: "Byznesmeni" - tuningowcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 16:14
          Dobra, to ja spytam tak czy tuningowcem jest ten kto kupuje sportową wersje
          Lexusa IS200, po liftingu, w seryjnie dołożone ospoilerowanie, podwójny wydech
          i przyciemnione szyby??

A dlaczeo nikt nie bierze pod uwage żesamochód po tuningu jest
          bezpieczniejszy?, że jak zmienie kołą z 15" na 17" i dam szersze opony to
          samochód będzie sięlepeij trzymał drogi, że jak założy się sportowy układ
          hamulcowy który jest o 10-15% skuteczniejszy?? oraz dużo innych rzeczy typu,
          amortyzatory, sprężyny??

To że ktoś ma samochód po tuningu to nie znaczy że nim jeździ 200km/h po
          mieście, a kierowów nie ocenia się po samochodzie tylko po tym jak jeżdżą

pozdrawiam
          • hip-hopp Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 16:20
            Gość portalu: Gumiś napisał(a):

> Dobra, to ja spytam tak czy tuningowcem jest ten kto kupuje sportową wersje
            > Lexusa IS200, po liftingu, w seryjnie dołożone ospoilerowanie, podwójny
            wydech
            > i przyciemnione szyby??
            >
            > A dlaczeo nikt nie bierze pod uwage żesamochód po tuningu jest
            > bezpieczniejszy?, że jak zmienie kołą z 15" na 17" i dam szersze opony to
            > samochód będzie sięlepeij trzymał drogi, że jak założy się sportowy układ
            > hamulcowy który jest o 10-15% skuteczniejszy?? oraz dużo innych rzeczy typu,
            > amortyzatory, sprężyny??
            >
            > To że ktoś ma samochód po tuningu to nie znaczy że nim jeździ 200km/h po
            > mieście, a kierowów nie ocenia się po samochodzie tylko po tym jak jeżdżą
            >
            > pozdrawiam

Jest tuningowcem, a tych h.i.p. generalnie nie atakuje - o ile stosują się do
            przepisów prawa - tylko tjuninkofcóf. Róznica jest taka jak pomiędzy opisanym
            przez Ciebie Lexusem a tzw. kredensem czy 20letnią beemką z workami na śmieci
            na szybach, rynną zamiast rury wydechowej i 159kg szpachli i plastiku w
            charakterze tzw. "spojlerów"...

h.i.p. jest wybitnie nietolerancyjny także na zachowanie kierowców, ale i tu
            nie ma mu się co dziwić....
        • greenblack Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 20:24
          m_mazur napisał:

> mam przyciemnione szyby(nadwrażliwość na światło).

Dobrze, że wydają PJ niewidomym. Bo daltonistom już wydają.
          • m_mazur Re: "Byznesmeni" - tuningowcy 11.03.04, 20:50
            Co ma piernik do wiatraka, poczytaj sobie co to znaczy nadwrażliwość na switło a
            potem zabieraj głos.

Pozdrawiam
            • Gość: ekstrema Re: "Byznesmeni" - tuningowcy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 07:48
              światłowstręt- jeden z objawów wścieklizny:-))
              ex.
              • Gość: ;-))) Re: "Byznesmeni" - tuningowcy IP: 217.8.186.* 12.03.04, 08:03
                Gość portalu: ekstrema napisał(a):

> światłowstręt- jeden z objawów wścieklizny:-))

Tera ja pojął, czemu te agenty ze służb w ciemnych pinglach na nosie chodzo.
    • h.i.p Specjalne pozdrowienia... 12.03.04, 14:30
      ...dla hip-hoppa. Dobrze rozumiesz moje intencje, a ja już tyle się
      natłumaczyłem o co chodzi, że już nie chce mi się polemizować z każdym kto coś
      sobie do moich wypowiedzi dorabia.
      pozdrawiam raz jeszcze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka