Dodaj do ulubionych

Opony Sava

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 13:11
Moje pytanie dotyczy opon produkcji słoweńskiej Sava. Co sądzą o ich jakości
i zachowaniu sie na drodze forumowicze, ewentualni użytkownicy? Z góry
dziękuje za uwagi.
Obserwuj wątek
    • m_mazur Re: Opony Sava 12.03.04, 14:32
      Nie mam doświadczenia z oponami letnimi, ale posiadam zimówki Sawy drugi sezon i
      jestem z nich zadowolony. Ogólni rzecz biorąc są głośne, ale za to są wytrzymale.
      Przy moim stylu jazdy(dosyć agresywny) prawie nie widać różnicy pomiędzy tyłem a
      przodem. Jeśli przyjdzie i zmieniać zimówki to prawdopodobnie wezmę Sawy.

Pozdrawiam
      • Gość: Olo Re: Opony Sava IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 17:55
        nie mam opini o Savach, bo nie jeździłem na nich, ale polecam Daytony (zarówno
        zimówki jak i letnie). Obie opony kierunkowe, stosunkowo nowe modele (D-100 i
        DW-500) i z doświadczenia powiem, że są naprawde dobre, a w stosunku jakość
        cena rewelacyjne.(zimówki 145/70 R13 kupiłem po 100zł z montażem)Zreszta zobacz
        opinię na: opony.com
        I jeszcze jedno!!!! Tak jak większość opon są produkowane w Polsce, ale w
        przeciwieństwie do większości produkują je w zupełnie nowej fabryce pod
        poznaniem, tak więc nie ma zaleciałości starych technologii.W oponach z innych
        koncernów, które przejęły stare fabryki podobno normą jest, że ta sama opona z
        np. Francji jest lepsza od niby identycznej, polskiej.
        • guest_of_honour A wiesz, że... 12.03.04, 21:31
          Michelin w Polsce (w Kormoranie) produkuje granulat i wykorzystuje go do
          produkcji opon w fabrykach całej Europy? Tych we Francji również
      • Gość: blona Re: Opony Sava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:23
        A ja tez mam sawy i tez mam ten sam samochod co ty, tylko inny kolor i troche
        mniej kucykow pod maska, no i mi opony nie trzeszcz tak mocno, bo nie jezdze
        agresywnie :-) pozdro dla Gila :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka