Dodaj do ulubionych

Pytanie do skodziarzy

16.03.04, 12:52
Uważacie, że Superb do klasa wyższa i cieszycie się, że Skoda ma konkurenta
dla E-klasy, A6 itd. Dlatego mam do Was pytanie. Do jakiej klasy należy nowa
Vectra kombi: 4822/1798/1500 mm; rozstaw osi 2830 mm. Dla porównania Superb:
4803/1765/1469 i 2803 mm rozstawu osi. Liczę na Wasze fachowe odpowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: skodomaniak Re: Pytanie do skodziarzy IP: 64.203.129.* 16.03.04, 13:35
      greenblack napisał:

> Uważacie, że Superb do klasa wyższa i cieszycie się, że Skoda ma konkurenta
      > dla E-klasy, A6 itd. Dlatego mam do Was pytanie. Do jakiej klasy należy nowa
      > Vectra kombi: 4822/1798/1500 mm; rozstaw osi 2830 mm. Dla porównania Superb:
      > 4803/1765/1469 i 2803 mm rozstawu osi. Liczę na Wasze fachowe odpowiedzi.
      >
      >
      > Pozdrawiam

Nie jestem skodziarzem, tylko uzytkownikiem i wlascicielem Skody, ale odpowiem.
      Wymiary w tym przypadku sa malo wazne. Skoda Superb prestizem, jakoscia
      wykonania, technologia czy iloscia miejsca w srodku spokojnie plasuje sie w
      klasie wyzszej. Podobnie jak Octavia jest zaliczana do klasy sredniej, mimo ze
      pochodzi w prostej linii od Golfa.
      Nie bez powodu Superb jest najchetniej wybieranym samochodem w swojej klasie
      jako tzw. "company car". To chyba o czyms swiadczy?

• greenblack Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 13:40
        Gość portalu: skodomaniak napisał(a):

> Nie jestem skodziarzem, tylko uzytkownikiem i wlascicielem Skody, ale
        odpowiem.

> Wymiary w tym przypadku sa malo wazne.

Coś takiego, fan uważa inaczej.

> Skoda Superb prestizem,

Mac.card, dawaj! Przecież uważasz, że samochód nie ma prestiżu!

jakoscia
        > wykonania, technologia czy iloscia miejsca w srodku spokojnie plasuje sie w
        > klasie wyzszej.

Coś takiego!

> Podobnie jak Octavia jest zaliczana do klasy sredniej,

Chyba tylko przez chorych skodziarzy.

> Nie bez powodu Superb jest najchetniej wybieranym samochodem w swojej klasie
        > jako tzw. "company car". To chyba o czyms swiadczy?

świadczy o tym, że wydłużony Passat sprzedaje siętak słabo, że nie będzie miał
        następcy. Skoro Superb to klasa wyższa, to co z Vectrą?
        • Gość: skodomaniak Re: Pytanie do skodziarzy IP: 64.203.129.* 16.03.04, 13:59
          greenblack napisał:

>
          > Coś takiego, fan uważa inaczej.

Nie jestem zaden fan i nie interesuje mnie co on sadzi.

>
          > > Skoda Superb prestizem,
          >
          > Mac.card, dawaj! Przecież uważasz, że samochód nie ma prestiżu!
          >

Kazda rzecz ma prestiz, a zwlaszcza samochod. Chyba przyznasz, ze w tej chwili
          Skoda ma wiekszy prestiz od Opla? Swiadcza o tym rewelacyjne wyniki sprzedazy,
          nie tylko w Polsce.

>
          > jakoscia
          > > wykonania, technologia czy iloscia miejsca w srodku spokojnie plasuje sie
          > w
          > > klasie wyzszej.
          >
          > Coś takiego!
          >

Tak wlasnie. Faktow nie oszukasz.

> > Podobnie jak Octavia jest zaliczana do klasy sredniej,
          >
          > Chyba tylko przez chorych skodziarzy.
          >

Do kogo to bylo? Do mnie? Masz szczescie, ze nie obrazam sie z byle powodu.
          Wez sobie do lapy pierwsza lepsza gazete motoryzacyjna i poczytaj w jakim
          segmencie plasuje sie Octavia. Zreszta sam producent ja tam plasuje i on chyba
          wie najlepiej. Zadne wymiary nie graja tu roli, bo tylko falszuja fakty.

>
          > > Nie bez powodu Superb jest najchetniej wybieranym samochodem w swojej klas
          > ie
          > > jako tzw. "company car". To chyba o czyms swiadczy?
          >
          > świadczy o tym, że wydłużony Passat sprzedaje siętak słabo, że nie będzie miał
          > następcy. Skoro Superb to klasa wyższa, to co z Vectrą?

Nie jechalem Vectra i nie wiem jak sie prezentuje. Ale Ople zawsze byly
          samochodami o malo wyrafinowanej stylistyce dla przecietnych ludzi wiec pewnie
          tak jest i w tym przypadku. Ale nie wiem, bo nie widzialem.
        • mac.card Re: Pytanie do skodziarzy 18.03.04, 10:00
          greenblack napisał:

>
          > > Wymiary w tym przypadku sa malo wazne.
          >
          > Coś takiego, fan uważa inaczej.
          >
          > > Skoda Superb prestizem,
          >
          > Mac.card, dawaj! Przecież uważasz, że samochód nie ma prestiżu!
          >

Jestem! Nie zmieniam zdania. Tylko nie do końca mnie zrozumieliście. Sam
          samochód nie nadaje prestiżu właścicielowi. Natomiast może zachodzić sytuacja
          odwrotna, że właściciel nadaje prestiż rzeczom przez siebie używanym. Sa ludzie
          gotowi płacić 1500 zł za T-shirt z nadrukiem Versace, a przeciez nie robią tego
          z powodu jakiejś nadzwyczajnej jakości wykonania czy wielkosci rozmiaru. Jest
          to zwykła koszulka, której prestiż pochodzi stąd że nadał go projektant -
          Gianni Versace.

Skoda świadomie prowadzi polityką budowania prestiżu swojej marki. Stąd bierze
          się oferowanie Superb'ów znanym aktorom, politykom. Sprzedawane im są z
          ogromnymi zniżkami, lub wręczane "do testowania". Oferuje się zniżki
          przedstawicielom określonych grup zawodowych, z uwzględnieniem zajmowanej
          pozycji w tej grupie. Ja też skorzystałem z 4% (maksymalnego) rabatu dla
          określanych jako VIP.

Rzeczywiście jest tak, że po jakims czasie "prestiż marki" zaczyna żyć własnym
          życiem. Ale jeśli nie jest podtrzymywany, to może bardzo szybko podupaść, tak
          jak podupadła marka BMW kojarzona w Polsce z dresowozem. Ostatnio pojawiły się
          w prasie informacje, że bawarczycy rozpoczynają walkę z tym stereotypem. W
          reklamach BMW pojawiły się postacie wykreowane na inteligentów, ludzi biznesu.
          Tak więc nie istnieje cos takiego jak prestiż przedmiotu, sam z siebie. Żałosne
          są podrygi większości antyskodziaŻy z tego forum, przekonanych że są bardzo
          godni szacunku bo jeżdżą jakąś określoną marką samochodu, a przy tym dających
          dowody nieuctwa, chamstwa i ogólnego buractwa. Wszystko co w ten sposób mogą
          osiągnąć, to sprowadzenie prestiżu używanej przez nich marki do poziomu
          rynsztoka. Tak jak się zaczynało z BMW. Ot co...

Pozdrawiam Cie greenblack'u. :-)
      • Gość: gosc Re: Pytanie do skodziarzy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.03.04, 17:12
        Ot, zartownis:)
    • Gość: Adek Re: Pytanie do skodziarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 13:50
      Juz nie jestem skodziarz ale...
      nie uogolniaj
      superb jak wiesz to klasa srednia , jak niektore klasyfikacje podaja srednia
      wyzsza

vectra jw , ale nie słyszałem by zal ja do wyzszej

octavia to ...e nie wazne
      dlaczego nie ma coupe octavii ??
      pzdr
      • greenblack Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 13:53
        Gość portalu: Adek napisał(a):

>-----
        • Gość: skodomaniak Re: Pytanie do skodziarzy IP: 64.203.129.* 16.03.04, 14:02
          Jest Octavia coupe, to znaczy byla.
          Nazywa sie Tudoor, ale niestety nie weszla do produkcji, bo zazdrosni Niemcy nie
          pozwolili. Ja bym ja chetnie kupil, gdybym mial wiecej kasy,. wiec nie gadaj tu,
          ze nie mialaby powodzenia.

• greenblack Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 14:10
            Mondry skodziarzu, Tudor był bazie Passata=Superba.

Pisz dalej, można się pośmiać, cha, cha!

• Gość: skodomaniak Re: Pytanie do skodziarzy IP: 64.203.129.* 16.03.04, 14:21
              greenblack napisał:

> Mondry skodziarzu, Tudor był bazie Passata=Superba.
              >
              >
              > Pisz dalej, można się pośmiać, cha, cha!
              >

Uwazaj, zeby ci sie zajady nie zrobily, dyletancie.
        • Gość: Adek Re: Pytanie do skodziarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:23
          > Co nieważne?
          No wiadomo , ze octavia to compact lecz lekko " utuczony "

co do coupe octavii i fabii to fajnie ( wiem ,ze to inna klasa0 prezentował sie
          kiedys cicic, camry czy cordoba.
          ja akurat lubie takie samochody wiec pytam.
          a apropo , almera kombi czemuz takiego stwora ni ma?
          pzdr
          • barkas Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 21:58
            Greenblacku znowu głupoty wypisujesz.
            Wiesz dobrze że Opel ma w Niemcech taki sam prestiż co u nas Daewoo.
            A jaki ma mieć rozstaw osi? 4.5 m?????
            Zastanów się! Bo sam się chyba zaplątałeś w tym co próbujesz nam przekazać.
            Nowa Vectra Caravan, podobnie jak Accord Aerodeck to duże kombi, służące do
            przewożenia dużej rodziny z bagażem , jeśli zajdzie taka potrzeba.
            Rozstaw osi nie ma tu nic do rzeczy.
            • greenblack Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 22:09
              A może jednak odpowiesz na pytanie: Do jakiej klasy należy Vectra kombi?
              • barkas Re: Pytanie do skodziarzy 16.03.04, 22:50
                greenblack napisał:

> A może jednak odpowiesz na pytanie: Do jakiej klasy należy Vectra kombi?
                >
                >

Zwykłe przeciętne kombi klasy średniej.
                Tak samo jak Passat Kombi, Mondeo, Avensis.

Na płycie Vectry Caravan Oplel stworzył potworka o nazwie Signum.
                I to coś plasuje w klasie niby wyższej. Żenada.
                • Gość: bmw_driver Re: Pytanie do skodziarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:52
                  i skoda superb także - zresztą prowadziłem to cudo - nic specjalnego, co
                  innego Audi A6 2.7T

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka