pulaviak 02.08.10, 14:09 Po raz kolejny widziałem fajne autko ( a4 ) z chyba najtańszymi deklami z jakiegoś marketu czy z innej biedronki. Jeeezu, ludzie, jak można tak spieprzyć auto????!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
mjf1 Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 15:17 Widocznie ktoś miał dosyć ciągłego "pożyczania" od niego oryginalnych. Sam dwukrotnie przekonałem się, że są nadal na nie amatorzy... Link Zgłoś
szymizalogowany No nie wierze hehe 02.08.10, 15:27 w watku obok wszyscy rzucili sie tam na kogos bo sami kupuja tylko nufki sztuki z salonu z nieprzepierdzinaymi fotelami i dodatkowym wyposazeniem za 50 koła miedzi a z drugiej strony jeżdżą na stalowych kołach z deklami hehe? nie, nie wierze, na pewno jakby chcieli to by mogli mięc 24 cale pozłacane ale pewnie czarne stalówki to jakis nowy modny trend hehe pewnie jeszcze w okazałym rozmiarze 15-17 cali buhehe Link Zgłoś
bandit600 Re: No nie wierze hehe 02.08.10, 15:36 a silnik wyremontowałeś już silnik w swoim złomie? pytam, bo podobno masz całkiem okazałe felgi second hand. Link Zgłoś
szymizalogowany Re: No nie wierze hehe 02.08.10, 15:46 > a silnik wyremontowałeś już silnik w swoim złomie? na razie odpukać chodzi na wszystkie gary po lekkim serwisie hehe >pytam, bo podobno > masz całkiem okazałe felgi second hand. za duże będą jako felgi w twojej nufce sztuce niepierdzianej ale jedną taką może ci sprezentuje; będzie jak znalazł służyć za cały tor wyścigowy hehe Link Zgłoś
bandit600 Re: No nie wierze hehe 02.08.10, 16:22 dziękuję, jak masz jedną felgę z innego kompletu ściągniętą z rozbitka to już może daj lepiej tym co zbierają puszki. o ile wiem to ten sam materiał. może jak jeszcze trochę pozbierają to w końcu uzbierają na 11-letnie polo w stanie nówka sztuka, albo x-letnie co innego. Link Zgłoś
okoni Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 15:29 stary , trafiłeś "temat rzeka" , u mnie na osiedlu dekle i bagażniki dachowe to najczęściej kradzione rzeczy.swoje już kilka razy przerysowałem przy parkowaniu o krawężnik i nie są tak atrakcyjne co by ktoś się na nie skusił . :) Link Zgłoś
qqbek Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 16:09 Ja mam dekle tylko na koła zimowe... nikt mi ich nigdy spod domu nie zaiwanił... ...oryginalne dekle Opla i BMW, a nie wypierdziane spod półki marketu. Gdzie wy ludzie mieszkacie, że wam takie rzeczy giną? Od dwóch lat zginął mi jeden komplet dekli Oplowskich (od tego Opla, którego skasowałem, więc już mi ich nie szkoda)... w trakcie wycieczki do Radomia. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 17:02 Dla mnie w ogóle idea nawdziewania kołpaków to kupa totalna.No chyba,że dysponujesz ORYGINALNYM kompletem-takie zazwyczaj nie rażą (z rzadka są ładne) i pasują do konkretnej fury (swoją drogą uwielbienie przeze mnie fabrycznych stafów podchodzi już pod fanatyzm).Kulkę gnoju w koronie orła stanowi dla mnie zabezpieczanie (!!:)!!) alukołpaków trytytkami.Perwersja... Nie lepiej przestać jeździć po dziurach lub kupić klamkę? Ja tam generalnie wolę,jak ktoś ma stalu bez oryginalnych aludekli,żeby jeździł z takimi "łysymi" kołami (ino żeby czyste były).Jak ktoś se założy takie typowe,badziewne,komiczne kołpaki,to równie dobrze mógłby se fujare grzebieniem przystroić.Po co...? Jako dziecko zauważyłem,że zły wpływ mają na mnie auta flejtuchów.A ścislej chodzi mi o te bez jednego kołpaka.Grrr! Zawsze mam ochotę takiemu powiedzieć,że jest gupi. Bawi mnie natomiast pewna rzecz... Swoista ciekawostka przyrodnicza... Kupywanie "nówki" (zazwyczaj "golas" albo jakaś beznadziejnie skonfigurowna wersja w ochydnym kolorze) i kupywanie do niej alu na własną rękę.Nic złego niby,ale przeważają Ci,co to mają snejka w kieszni i siano we łbie i na dodatek kreują się na fajnego buraka. Widziałem ostatnio Seata Ibize,którego dumny właściciel-pokemon postawił na alu własnego pomysłu.Pseudo fajne i pseudomodne (wiecie,ramiona od środka czarnawe,poza tym świecą jak talerz po użyciu jednej kropli płynu pur) kółka w rozmiarze motorynkowym,na dodatek obklejone balonem firmowanym przez matadora.Rany Boskie! Jakbym był człowiekiem odpowiedzialnym w jakimś stopniu za powstanie nowej Ibizy,to właściciela tego rydwanu udusiłbym sportowym pokrowcem,którym zdążył "obić" swe stołki.Nie zabrakło też sportowej nakładki z wyprofilowanymi miejscami na paluchy na kierce.Pewnie dlatego taki mod zastosował,bo kierka była obszyta skórką,a właściciel ma ją tylko po to,by móc ją chronić przed zużyciem tejże powłoki. Takie zachowanie wg. mnie przynosi obciach danemu modelowi (coś jak wtedy,gdy właściciel fajnego Audi irytuje się na widok onanisty pochłoniętego pasją ledową,który śmiga niefajnym już A4). Dzięki za uwagę. Link Zgłoś
qqbek Re: "kupywanie" 02.08.10, 21:48 szatniarka napisała: > Uwielbiam ten proletariacki slang :-) > Co racja, to racja. "Kupywać bynajmniej miło jest" ;) Mniej mnie razi "kupywanie" niż "bynajmniej" w zupełnie odwrotnym znaczeniu... ale tak już mam. A strasznym językowym purystą nie jestem, bynajmniej :) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: "kupywanie" 02.08.10, 22:11 szatniarka napisała: > Uwielbiam ten proletariacki slang :-) Taka tam onomatopeja:) Link Zgłoś
jureek Re: językowy off topic 02.08.10, 17:06 qqbek napisał: > ...oryginalne dekle Opla i BMW, a nie wypierdziane spod półki > marketu. Dekle wypierdziane? Fotele wypierdziane w używanym samochodzie, to jeszcze rozumiem, ale dekle? Prawie co miesiąc jestem w Polsce, na forach codziennie, a wygląda na to, że i tak nie nadążam za rozwojem ojczystego języka. Jura Link Zgłoś
qqbek rodzajowy OT 02.08.10, 17:36 jureek napisał: > qqbek napisał: > > > ...oryginalne dekle Opla i BMW, a nie wypierdziane spod półki > > marketu. > > Dekle wypierdziane? Fotele wypierdziane w używanym samochodzie, to jeszcze > rozumiem, ale dekle? > Prawie co miesiąc jestem w Polsce, na forach codziennie, a wygląda na to, że i > tak nie nadążam za rozwojem ojczystego języka. > Jura Jak się brzuchaty pan schylić musi po swoje dekle w markecie, to w 95% przypadków już w tym momencie są wypierdziane ;) A jak jeszcze schylić się musi, żeby je założyć... to jakby w chlewie tydzień stały ;) Co do oryginalnych dekli tak lubianych przez ulubionego, to stwierdzę dwie rzeczy: 1. te z BMW są ładne 2. te z Opla już nie bardzo Jeżeli chodzi o markowe alufelgi, to i w BMW i w Oplu mam 15''... o ile na Oplu prezentują się ładnie, to w BMW jest już trochę gorzej. Z drugiej strony oglądałem ostatnio E46 na 18'' i to OZ Racing... i kupa, po prostu obleśnie wyglądały na tym aucie. Link Zgłoś
swan_ganz Re: językowy off topic 02.08.10, 19:36 > Prawie co miesiąc jestem w Polsce, na forach codziennie, a wygląda na to, że i tak nie nadążam za rozwojem ojczystego języka. > Jura a może jakis mało zdolny jestes Jurek, co? :-) Link Zgłoś
jureek Re: językowy off topic 02.08.10, 20:41 swan_ganz napisał: > a może jakis mało zdolny jestes Jurek, co? :-) Może i tak. Poza tym jakoś nigdy nie miałem specjalnych ambicji, żeby ze wszystkim być up to date. Zapytałem z ciekawości, bo fraza "wypierdziane dekle" dość oryginalna jest, nawet google jej jeszcze nie zna: tiny.pl/h71qh Link Zgłoś
bandit600 Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 16:33 skoro można zdobić sobie wlew paliwa srebrnymi naklejkami to można i inne rzeczy. a auto jak auto... albo fajne, albo jednak ze szpetnymi kołpakami. :) Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 18:06 pulaviak napisał: > Po raz kolejny widziałem fajne autko ( a4 ) z chyba najtańszymi > deklami dziwisz się? to przez zwykłe złodziejstwo - dodatkowo producenci zamiast zrobić dekle z dziurami na śróby jak np w FIACIE których ukraść się nie da bez odkręcenia koła robią dekle wpychane - Skoda, Francuzy, Nawet Ford i Niemce kołpaki to najczęściej kradziona rzecz na osiedlach Link Zgłoś
jureek Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 18:27 A po cholerę w ogóle jakieś dekle. Jak se kiedyś jakieś autko kupię i będę je chciał przyozdobić, to żadnych dekli zakładać nie będę, tylko elegancką rybkę se przykleję. A co. Jura Link Zgłoś
qqbek Re: Badziewiste dekle 02.08.10, 19:06 jureek napisał: > A po cholerę w ogóle jakieś dekle. Jak se kiedyś jakieś autko kupię i będę je > chciał przyozdobić, to żadnych dekli zakładać nie będę, tylko elegancką rybkę s > e > przykleję. A co. > Jura Nie zapomnij o płycie powieszonej pod lusterkiem... nie dość, że złe moce rozprasza, to podobno fotoradary myli;) Piesek z kiwającym się łepkiem na tylnej półce to już klasyk, ale taki oldschool też podobno jest jazzy. Link Zgłoś
yasiek-23 Saa potrzebne 03.08.10, 10:13 Dekle saa niezbeedne bo nie trzeba juz wywazac kol.Przy deklach z marketu zadne wywazanie kol i tak nie ma sensu a wyglaadajaa przepieeknie.Ja najbardziej lubie takie z imitacjaa tarcz hamulcowych.Calosci dopelni zestaw pieknych chlapaczy.A,propos ciekawostek podobno najnowsze zestawy dekli zawierajaa 5szt. tzn 4 na auto i jeden na czerep "kierownika" Link Zgłoś
yasiek-23 Re: Saa potrzebne 03.08.10, 10:17 Po zalozeniu takiego dobrze dopasowanego dekla na leb a gdy sprezyna jest dostatecznie mocna ze zwyklego szofera robi sie ponoc "umysl scisly" Link Zgłoś
trypel Re: Badziewiste dekle 03.08.10, 10:53 nie wiem co teraz powinienem zrobić bo własnie do nabytego drogą zakupu prywatnego auta dokupiłem 4 stalowe 15 calowe felgi a oryginalne aluminiowe 16tki poszły won do garażu. Wolę żeby moja lepsza połowa jezdziła wygodniej niż ładniej. Zwłaszcza po Wrocławiu. Tylko co teraz z tymi deklami? rozumiem że bez nich to nawet mandat moge dostac :D? Link Zgłoś
kapietruszka Re: Badziewiste dekle 09.08.10, 11:39 Eee nie zgodzę się. Że niby na szerokich alusach niewygodnie? Moja lepsza połowa jeździ od niedawna na alusach a ja na stalowym dziadostwie za 100 zł/szt. I chętnie bym się zamienił :) Szczególnie że ceny aluminiowych felg zachęcają do działania... Ostatnio ostrzę sobie zęby na ciemne ENZO: www.netcar.pl/felgi/aluminiowe/enzo/Felgi+aluminiowe+ENZO+101+dark,,0,5-0,115562666,szi.html Link Zgłoś
sta.sta Re: A po co wkleiles te reklame, co? Kicius pracu 12.08.10, 11:38 Hmm człowiek pokazał czarną felgę ENZO... Nie da się na tym forum wrzucać obrazków, więc trzeba linkować. Jak masz z tym problem - proponuję napisać do admina z propozycją ulepszenia forum :) A tak poważnie - widziałem tu już znacznie gorsze próby reklamowania różnych produktów... Link Zgłoś