Dodaj do ulubionych

Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo

IP: *.torun.mm.pl 08.09.10, 23:13
Od stycznia przegląd techniczny 500zł (4x więcej !), dowód rejestracyjny 100zł (x2), tablice 160zł (x2).

Czy pozwolimy się strzyc ???
Obserwuj wątek
    • Gość: baca Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.10, 11:51
      Fajnie się ogląda te testy. Szkoda tylko, że wszystkie samochody wypadają tak samo - a sam materiał nie podkreśla różnic pomiędzy poszczególnymi samochodami.
    • Gość: speedy Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.chello.pl 09.09.10, 14:47
      a skąd Ty wziąłeś informację, ze przegląd techniczny 500zł????
    • Gość: speedy Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.chello.pl 09.09.10, 14:53
      o, komentarz wykasowali mi :
      To napisze drugi raz:
      skąd masz informacje, ze przegląd zdrożeje o tyle?
      Land Rover Freelander 2 TD4.e jest baardzo fajny:)
    • Gość: speedy Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.chello.pl 09.09.10, 15:00
      O komentarz wykasowano mi!
      Skąd masz informacje że przegląd zdrożeje?
      Ps: fajne autko :)
    • pocalujta_wujta Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo 09.09.10, 15:04
      He, he... my z zona go testujemy na codzien w USA. Z tym ze nie jest to turbo diesel ale 6-cylindrowy benzyniak z Volvo.

Byc moze w niedziele pojezdzimy po lasach i rzekach ;)
    • Gość: gość Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 15:12
      Nowe Land Rovery to fajne auta, ale stosunek jakości do ceny znacząco lepiej wypada u Jeepa.
    • Gość: nie no Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 16:53
      nie będę mówił o jakości testu, ale jeśli chodzi o muzykę - nad tym z pewnością redakcja powinna popracować. To już nie pierwszy raz, kiedy to własnie ona psuje nagranie.
    • Gość: Landroweroviec Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:17
      Freelandery to hańba dla koncernu Land Rover.Freelandery to nie terenówki tylko SUVy!
    • Gość: kacper Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:25
      Dlaczego ten filmik jest tak beznadziejnie udziwniony? Po co te sztuczki montażowe, dublowania itp. Wygląda, jakby mały kazio dostał kamerkę pod choinkę i się bawi. A przecież to ma być test, informacja, jasny i zrozumiały przekaz. A jest przerost formy nad treścią w wydaniu sfrustrowanego "tfurcy".
    • Gość: arczi Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.chello.pl 09.09.10, 21:31
      Ktoś wie, gdzie nakręcono filmik? Chętnie bym sie tam wybrał swoim Jeepem :)
    • Gość: Maxx Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.scansafe.net 10.09.10, 11:21
      Freelander bardzo przyjemnie wygląda, jak jeździ, to nie wiem, bo nie kierowałem.

Co do materiału filmowego, to proponuję operatorowi (?), montażyście (?) powrót do starej dobrej szkoły dokumentu europejskiego a nie hołdowanie stylowi rodem z amerykańskich 'amazing videos', więcej mających wspólnego z natrętną jak mucha i hałaśliwą reklamą niż z filmem dokumentalnym.
      Jako widzowi i miłośnikowi motoryzacji zależy mi szczególnie na konkretach, detalach, zbliżeniach (spokojnych i dokładnych a nie jakby robionych przez kalejdoskop - to niczemu nie służy), fachowym komentarzu i analizie wszystkich 'za' i 'przeciw' samochodu.
      Jeśli zamierzacie pozostać przy dotychczasowej konwencji, to nie nazywajcie materiału filmowego 'testem' ale raczej: 'Impresja na temat [tu: nazwa samochodu] z elementami reklamy opłaconej przez producenta'.
      Pozdrawiam autorów filmu..
    • Gość: drwal Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: 89.231.187.* 16.09.10, 12:51
      Freelander od zawsze był "targetowany" jak SUV i wskazuje na to wszystko co w tym aucie jest. Wmawianie ludziom, że to auto terenowe to robienie z nich idiotów. Później mamy całe masy wymęczonych Freelanderów katowanych w terenie, które już ledwo chodzą, a ich awaryjność z tego powodu jest ogromna.
      Tak więc wmawianie ludziom, że Freelander to terenówka jest perfidnym zabiegiem, a łykają to kłamstwo ci, którzy nie chcą przyjąć do wiadomości tego co cechuje faktycznie auto terenowe. Już nie mówiąc o jakości wykonania Freelandera.
      Nosiłem się z zamiarem kupna ale to auto jest rynkowo przewartościowane i dość ryzykowne w zakupie.
    • Gość: filles Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 15:59
      Drwalu, masz na myśli Freelandera 1 czy 2?
    • bacarock Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo 24.02.11, 02:46
      Maxx i kacper mają rację! Ja też spodziewałem się krwi... Kijanek na szybach, pajęczyn, piachu i błota... A to co tutaj zaprezentowali nadaje się jedynie do Wenezuelskich seriali. Po prostu uważam że producenci tego filmu wypożyczyli auto warte kilka set tysięcy i nie chcieli go zakurzyć, bali się kosztów po prawdziwych testach, a oddali auto aby tylko z kilkoma ziarenkami piachu na oponach. Po prostu SZOK ! ALE TEST ! ! ! Trzymajcie tak dalej chłopaki, pozdrawiam.
    • bacarock Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e | Test wideo 24.02.11, 02:56
      PS. Hej ty pocalujta_wujta! Ty te auto "tam" w USA testujesz to auto z żoną ale chyba na tylnym siedzeniu. Hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka