Gość: kamikadze Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.chello.pl 03.10.10, 15:04 A ja za 10 dni odbieram mojego exeo st 170 cr od razu z chipem na 205 ;_) kupilem za 110 k rabat 15k (dodatki skora xenony bose i inne w sumnie na ponad 22k). ja znajdziecie w tej cenie auto o tych parametrach to gratuluje ;_)0 i nie kupujcie tego "wynalazku" nie lubie jezdzic tym co wszyscy (jak widze pasata i octavie to mnie cofa) pozdrawiam. Co do jakości wykonania wnętrza- miałem auto z salonu na próbe na 2 tygodnie.To nie jest seat. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: 212.244.228.* 04.10.10, 11:49 informacja dla osób porównujących układy napędowe oraz płyty podłogowe stosowane w Audi A4 i wyżej(także te z napędem przedniej osi) do tych stosowanych w innych autach koncernu VAG - TO SĄ CAŁKIEM INNE KONSTRUKCJE, Audi w tych modelach ma silniki i układ napędowy ułożony wzdłużnie, a VW, Skoda i Seat poprzecznie. Jedyne pokrewieństwo z Audi to stare modele Passata B5 oraz Skody Suberb Igen. oparte na płycie podłogowej Audi A4 B5 i to Exeo jak ktoś już napisał na Audi A4 B7. Obecne modele Skody, VW czy Seata można sobie porównywać miedzy sobą ale nie do Audi A4. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.era.pl 04.10.10, 12:14 "kamikadze" Ty to naprawde jesteś kamikadze , dać 110 kawałków za auto które swoją premiere miało ponad 10 lat temu jako Audi A4... wybacz ale mi nie byłoby do śmiechu, co do parametrów to zależy na co spojrzeć , jak dla mnie ciasnota w kabinie i bagazniku w samochodzie które aspiruje do klasy średniej - to jakieś grube nieporozumienie ... a że dostałeś spory upust + ekstra dodatki to już dokładnie świadczy jaką opularnością cieszy się auto i co muszą wyczyniać sprzedawcy żeby wogóle je komus upchnąć. Skoro masz podejście snobistyczne i chcesz się wyróżniać na ulicy to trochę nie tędy droga, Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.raciborz.vectranet.pl 04.10.10, 20:34 @hansman Akurat tutaj się z tobą nie zgodzę, DSG są uznawane za jedne z najlepszych przekładni na rynku, nie znalazłem w artykułach nic o ich zawodności wszyscy sobie je chwalą czy to montowane w Skodzie czy w Seacie Ibizie, ostatnio nawet z tej przekładni skorzystało Porsche montując je w nowej 911, a w VW spisuje się rewelacyjnie Link Zgłoś
Gość: Gość 123456789 Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 16:35 tak oczywiście... Citroeny sie tez nie sprzedaja, passat rowniez bo daja pakiet za 1000 zl moze troche wiecej warty 10 000zl. Powiedz mi gdzie ty widzisz ta technologie sprzed 10 lat? Wielowachaczowe zawieszenie przod + tyl, silniki CR, b. dobre wykonczenie i materialy. miejsca z tylu nie jest duzo ale dla wyzszych osob spokojnie wystarczy. Do roznicy miedzy Audi, VW, Skoda, SEATem dal bym jeszcze roznice w konstrukcji zawieszenia, silnika, wykonczenia, wnetrza, wyposazenia. P.S. Gadanie ze grupa VAG ma takie same silniki mija sie z celem. Koncern PSA ma silniki BMW, Nissan silniki renault, Opel silniki Fiata itd. Link Zgłoś
Gość: DSG Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.chello.pl 06.10.10, 07:12 Dokładnie tak! Skrzynie DSG wprowadzone na rynek już w 2005 roku obecnie sprawują się bardzo dobrze i nie notuje się żadnych usterek mogących świadczyć o wadach fabrycznych. Oczywiście że poierwsze egzemplarze sprzed 4-5 lat mogą mieć jakieś choroby wieku dziecięcego ale rozmanwiamy tu o nowym teraz wyprodukowanym samochodzie Link Zgłoś
Gość: kamikadze Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.chello.pl 07.10.10, 02:14 Do "goscia" chyba ,żesmy sie kompletnie nie zrozumieli;-). Byly 3 warunki -110000 k +nowe +mocny diesel(w seacie 5l gwaranci lub 150000km w 4 lata nie zrobie wiecej niż 100000). Nie pisz mi o wyróznianiu,bo jak słysze od kolegów co to oni nie kupili za 150 k(używke niby igla,żeby się wyróżniać)) i rocznie na serwis wydają 30 k to mnie rumieniec oblewa.Nie potrzebuje wyróżniania chce miec swięty spokój,ale nie chce jezdzić tym co reszta. Za 110 k nie kupisz nic lepszego bylem w 8 salonach rożnych marek i 3 mieszki przeglądałem wszytkie ofrety i konfiguracje. Pozatym 1 czynnik przeważył,miałem wczesniej od nowości leona fr 2007 i nawet 1 rraz mnie nie zawiódł a serwis seata mam 500 m od domu. Pozatym po zmianach modelowy 2011 ma 4 cm wiecej z tylu choc mnie kompletnie to nie interesuje bo 90 % czasu jeżdze sam.A jak już to żoną i dzieciakiem 3 l. To dziecko za Pasażerem z tyłu. Jeżdziłeś exeo z nowym dieslem?? Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to każdy ma prawo kupować i lubieć co mu się podoba jednen lubi ogórki 2 pomidory i jeśli masz "oleum" w głowie to nie pisz mi bzdur na temat co to lepiej nie wygląda."gust" Twój mnie kompletnie nie interesuje ;-)) pozdrawiam gorąco P.S 4 lata temu skończyłem z autami używanymi;-) pewein mechanik mnie wyleczył,zawsze tłumaczył na stare auta stac tylkoo bardzoooooo. bogatych ludzi;-) A ja nie mam czasu na takie zabawy (pozatym auto na firme i faktycznie bedzie mnie kosztowac 85k) Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.home.aster.pl 23.10.11, 07:22 Pozdrawiam wszystkich wyżej wypowiadających się znawców skrzyń DSG (wraz z autorem tekstu). Skrzyni DSG NIE DA się zamontować od EXEO, bo DSG zostało przystosowane do montażu z silnikami montowanymi POPRZECZNIE. A ponieważ EXEO to kopia poprzedniej A4, więc silniki ma montowane WZDŁUŻNIE.... Link Zgłoś