Gość: Simon Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:17 Drugie śniadanie:P Link Zgłoś
Gość: zimmny Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:23 Chevrolet Smark ;-) dobre A forda bym się nie czepiał, taki styl i tyle. Wszystkie fordy tak mają, a kto powiedział że mają mieć tak samo jak inne samochody? Dla wielu ludzi to co dla p. Jacka jest głupie, jest bardzo fajne. Link Zgłoś
Gość: akuma Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.10, 10:23 fajny odcinek ;] Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.183.230.128.dsl.dynamic.eranet.pl 17.11.10, 10:27 Czy ja wiem czy takie głupie. Przynajmniej praktyczne, a jeśli się o tym wie to napewno nie ejst głupie. Link Zgłoś
Gość: ms Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.martis.pl 17.11.10, 10:30 w mondeo jest tak samo (mkIII) nie wiem jak w najnowszym ... nie wiem co ford chcial osiagnac w ten sposob (moze podniesc serwisowa wymiane wszystkich zamkow), albo zaczac nowa mode, w kazdym razie cos takiego do tej klasy auta (jak mondeo) zupelnie nie pasuje ... Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 77.79.198.* 17.11.10, 10:35 Dzień dobry miłego dnia wszystkim Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.stacje.agora.pl 17.11.10, 10:39 Naciągane to "głupie" dziś... Link Zgłoś
Gość: lolx2 Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 10:41 moim zdaniem bardziej glupie jest raczej to ze ludzie nie wiedza o tym ze w fordach jest przekrecany znaczek mimo iz jest narysowana instrukcja widoczna po otworzeniu drzwi kierowcy ;) skoro ktos nie ogarnia takiej prostej rzeczy to nie powinien miec samochodu ;) Link Zgłoś
Gość: saviano Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 212.160.172.* 17.11.10, 10:58 Od jakichs 2 miesiecy mam mondeo mk3. Otwieranie przedniej klapy przez zamek jest dla mnie lepszym zabezpieczeniem niż wajcha obok kierownicy. Jeżeli ktoś chciałby zajrzeć pod maskę naszej maszyny, to łom w rękę i każde auto ulegnie. W każdej innej marce w szybę puk i można robić co chce pod maską! I co Wy na to? Pozdrawiam wszytkich ownerów Ford'a Link Zgłoś
Gość: OWOC Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.idc.net.pl 17.11.10, 11:05 Chyba Ford zrozumial ze to jest bardzo glupie bo w najnowszych swoich wyrobach jest juz tradycyjne otwieranie pokrywy silnika... Link Zgłoś
Gość: saviano Re: Motodziennik: Audi A9 IP: 212.160.172.* 17.11.10, 11:08 Nieładnie usuwac komentarze drodzy moderatorzy, szczególnie iż nic niezgodnego nie napisałem! zabezpieczenie w postaci otwieranej klapy przedniej przez kluczyk jest dużo lepsze, niż wajcha obok kierownicy. w taki sposób po stłuczeniu szyby, każdy pogrzebie pod maską "nie-forda". pozdro Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.10, 11:24 Fiesta mk6 (2002-2008) miała tradycyjnie otwierana maske więc to jest Glupie Panie JAcku mówienie że ogólnie "jeśli ktoś kupił Forda....". A otwieranie z kluczyka tez ma swoje zalety...np podczas włamania gdy uruchomi sie alarm (syrena alarmowa jest najczęściej chowana pod maską) złodziej nie ma mozliwości jej unieruchomienia. Link Zgłoś
Gość: emikal10 Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.bremerstr.uni-kiel.de 17.11.10, 11:29 Apropos zamków to głupsze dla mnie jest otwieranie bagażnika w Corsie D. Jeżeli mianowicie używamy zapasowego kluczyka bez możliwości otwarcia centralnego zamka to mamy problem. Nie da sie mianowicie otworzyć klapy bagażnika ręcznie kluczem bo dziurki brak, natomiast jeśli otwieramy ręcznie drzwi kierowcy to otwierają się tylko one, reszta, czyli rownież bagażnik pozostają zamknięte, szukamy więc możliwości ręcznego otwarcia bagażnika od środka, ale odpowiedniego przycisku/wajchy brak! Trzeba wsiąść, włożyć kluczyk do stacyjki i uruchomić przycisk otwierania centralnego na desce rozdzielczej! To dopiero jest głupie! Link Zgłoś
Gość: o Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.10, 11:33 Tak... wybije szybe... a jak ktos ci urwie znaczek i podłubie w zamku drutem to juz nie jest problem prawda ;D Link Zgłoś
Gość: Pan Tadeusz Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:36 Miałem przytoczyć ten sam argument co mój przedmówca (lolx2), po otwarciu drzwi kierowcy, widoczna jest naklejka z "dokładną" instrukcją otwierania maski. Wspomniany "Pan Mateusz z Tarnowa" najwyraźniej nie radzi sobie z odczytywaniem obrazków, co może tylko świadczyć o poziomie jego inteligencji. Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.stacje.agora.pl 17.11.10, 11:37 @saviano: no to możesz już usunąć swój drugi komentarz Link Zgłoś
calvoreon Re: Motodziennik: Audi A9 17.11.10, 11:44 STRASZNIE GLUPIE TO "TO JEST GLUPIE" DZISIAJ!?. HELLOOOO! JAKBY FIRMY NIE PROBOWALY NOWYCH ROZWIAZAN TO BYSMY DWUKOLKAMI JEZDZILI. Link Zgłoś
Gość: MMateusz Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:53 Nie wiem o co Panu chodzi Panie Balkan, uważam komentowane przez Pana rozwiązanie stosowane przez Forda jako bardzo praktyczne i przemyślane. Jestem posiadaczem forda już od roku i mimo iż nie pytałem o to w salonie nie miałem żadnych problemów z otwarciem maski, wszytko jest czytelnie opisane zarówno w instrukcji jak i zobrazowane na naklejce wewnątrz auta. Nawet moja żona (kompletnie niezaznajomiona z motoryzacją osoba) nie miała żadnych problemów z tym rozwiązaniem, może jest bardziej inteligentna i spostrzegawcza niż redakcja Moto.pl? Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:15 oj jeżeli powstanie takie rs1 to będzie coś - z napędem 4x4 to będzie rakieta. w vw jest taki sam system jak w fordzie tylko że na klapie bagażnika Link Zgłoś
Gość: ja Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.acn.waw.pl 17.11.10, 12:18 UWAGA: BALKAN BIERZE KASE Z BMW AUTO FUS. Zauważyliście, że co drugi odcinek jest kręcony na tle tego dealara? To jest kryptoreklama. Nie oglądam was więcej, bo Panie Jacku to nie fair w stosunku do widzów! Link Zgłoś
Gość: maga Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.ghnet.pl 17.11.10, 12:41 saviano, kto to jest owner?? Bo nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Motodziennik: Audi A9 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:43 Głupie to jest to że się przyczepiliście do tego rozwiązania w Fordach!!! Link Zgłoś