Dodaj do ulubionych

Koniec FSO?

IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 17:41
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Koniec FSO? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 18:04
      FSO sobie grabiło od ponad dwudziestu lat, przy bardzo skutecznej pomocy kolejnych rządów, od czasów Rakowskiego poczynając. Mimo wszystko nie mieści mi się w głowie, że żadna firma z Chin lub Indii nie widzi niepowtarzalnej okazji postawienia nogi w Europie praktycznie za grosze.
    • Gość: mmaazzoovviiaa Re: Koniec FSO? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 18:12
      Sprzedać je.ba.ne Koleje Mazowieckie - Deutsche Bahn

Kupić za zysk z prywatyzacji zakład FSO i produkować Dalej rodzinę Chevo
    • Gość: mixer Koniec FSO? IP: 173.233.218.* 22.02.11, 18:30
      Faktycznie, koncern "General Motors" (wlaciciel marek typu "Chevrolet", czy "Opel") nie jest zainteresowany posiadaniem montowni samochodow w Warszawie albowiem maja duzo nowoczesniejszych "montowni" w innych krajach.
      A FSO od dosyc dawna to nie bylo juz nic innego jak
      miejsce, w ktorym sie skreca czesci do kupy!
    • Gość: kr Koniec FSO? IP: 192.92.94.* 22.02.11, 18:30
      polak potrafi nawet auta swojego nie mamy takich mamy zdolnych inzynierow zero ambicji i umiejetnosci w tym narodzie
    • Gość: GGG Koniec FSO? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.11, 18:41
      Izynierow to moze i mamy zdolnych... ale powiedz mi czemu taki "zdoly izynier" ma zostac w Polsce skoro moze pracowac np. w niemczech?
    • Gość: mmmm Koniec FSO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 19:30
      jeden z największych narodów w Europie a nie ma własnej produkcji samochodów. mamy i zdolnych inżynieró i projektantów i różne zakłądy, które mogłyby produkować podzespoły. ale nie . każda władza w tym kraju: od rakowskiego po tusku, musi pokazać, że jedynie co mozemy robić to kupować auta z zachodu. pracują na zlecenie innych państw czy co? wstyd donaldzie wstyd
    • Gość: realista Koniec FSO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 19:49
      Agonia zdechlaka dobiega końca :) Kolejne rządy pod naciskiem związków zawodowych utrzymywały tą nierentowną montownię przy życiu. Może w końcu stanie się to, co już dawno powinno było mieć miejsce, czyli sprzedaż maszyn prywatnym inwestorom. Niech prywaciarze biorą te maszyny i produkują w którejś ze SSE części zamienne według zapotrzebowania rynku (wszystko jedno do której marki). Skoro Polak woli kupić 10 letnie BMW, które wymaga napraw, niż nowego Chevroleta, to niech się rynek do tego dostosuje zamiast walczyć z wiatrakami (przynajmniej części zamienne będą made in poland, a nie ściągane z chin). Nikt nie powiedział, że musimy mieć własną polską wytwórnię samochodów. A tereny w niemalże centrum miasta w końcu zwolnią się pod normalne inwestycje jak mieszkania, biurowce, centra handlowe, obiekty sportowe itd.
    • badziewiak66 Koniec FSO? 22.02.11, 21:03
      Nasze władze postawiły na dobrze wykształconych ośmioklasistów , fanów Dody , Muchy i Edyty Górniak. Granice zostały szeroko otwarte by przeszkadzająca rządzić zdolna inteligencja mogła wzbogacić swą wiedzą firmy z Doliny Krzemowej i Londyńskiego City. Możemy zacząć masowo produkować taczki w FSO. Niedługi będzie jak znalazł.
    • Gość: zorg Koniec FSO? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 21:19
      "Skoro Polak woli kupić 10 letnie BMW, które wymaga napraw, niż nowego Chevroleta, to niech się rynek do tego dostosuje zamiast walczyć z wiatrakami"

A jeździłeś Aveo? Bo ja tak i to najgorsze padło na rynku w dodatku za nierealne pieniądze. Zamiast wykładać kasę na to gó... już wole zajechane BMW.
    • Gość: m Koniec FSO? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 21:55
      a i bym zapomniał, ale podwozie to mam pordzewiałe jak we fiacie, za to moc 120 koni, bo na tylnym siedzeniu beczka z kapustą po wuju helmucie, widelcem ciach do beczki, mniam i zaraz podtlenek pod siedzeniem daje czadu
    • Gość: m Koniec FSO? IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 22:28
      vw to obciach lepsze daewoo bo tańsze, więc po co przepłacać haha, alem mondry
    • momk Koniec FSO? 22.02.11, 23:27
      Amerykanie by mogli w tą fabrykę zainwestować bo w umowie z Polską na zakup F-16 było chyba, że mają jakieś wielomiliardowe inwestycje poczynić.
    • 1mississauga Koniec FSO? 23.02.11, 02:00
      Ludzi pomyslcie kto przyjedzie do kraju, w ktorym trzeba czekac na zarejestrowanie firmy bardzo dlugo , czekac na decyzje urzednikow wycagajacymi lape jak dziad pod kosciolem,braku statusu nieruchomosci moze za 2lata twoje ,moze okazac sie wlasnoscia Gintera albo Helmuta.Balagan w prawie wlasnosciowym zniecheci do jakiejkolwiek iwestycji.Sa tez inne nieudogodnienia ,szkoda jezyka.
    • Gość: dyzio Koniec FSO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:11
      No ja sie nie dziwie jak urzedasy miejskie z prezydentową na czele, podnisli cene dzierzawy gruntu z 2 do 22 mln ... i po cóż w tej Warszawce budować kolejne osiedle strzeżone(najwiecej w europie) czy supermarket ./. ciekawe kto bedzie tam kupował jak ludzie wokól nie bedą mieli pracy..a przecie osiedla cą dla cwaniactwa-nowobogactwa...
    • Gość: Czujny Koniec FSO? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 12:33
      a powiedzcie mi, kto normalny będzie stawiał fabrykę czy produkował w Warszawie gdzie są najwyższe podatki gruntowe, najwyższe wymagania płacowe, najwięcej konkurencyjnych miejsc pracy. Taką fabrykę to się stawia w różnych SSE i tam gdzie jest najtańsza siła robocza Głupki...

:)
    • Gość: akuma Koniec FSO? IP: *.radom.vectranet.pl 23.02.11, 13:09
      zrobić zrzutkę w narodzie i ratujemy FSO każdy dostanie jakąś ilość akcji i robimy własną markę ja bym się zrzucił i daję głowę że jak by poszedł apel do POLAKÓW to byśmy uratowali i może nawet powstał by jakiś POLSKI samochód
    • Gość: sczwany szczypior Koniec FSO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:26
      @ Czujny - masz rację chłopie, niestety :)

Ja bym jeszcze dorzucił związki zawodowe. Gratulacje, koledzy związkowcy! Nawet tasiemiec nie zabija swojego żywiciela, ale wam się udało :)
    • Gość: gość Koniec FSO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.11, 08:22
      potrzeba nowych inwestorów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka