Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Sportowy Meksyk

IP: *.toya.net.pl 25.02.11, 08:25
czy Olejniczak prowadzi 205 na sniegu?
Obserwuj wątek
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 08:40
      była w rodzinie taka 205 - ka super wózek mimo słabego silnika , za to te mini z tym czymś za fotelami - to trzeba mieć fantazję -)) , do redakcji , zróbcie materiał na temat tego mini - pewnie większość zaglądających tu z przyjemnością to zobaczy .
    • Gość: brachu Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 08:43
      golf kabrio koniecznie z dieslem !!!
    • Gość: BTK Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 08:46
      łał, super Samochód Tygodnia, szczerze bym nie powiedział, że to może być takie ciekawe auto : )

a tutaj link do "mechiko los autos" mastrettacars.com/
    • Gość: Gest dobrej woli Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.aster.pl 25.02.11, 08:54
      www.facebook.com/pages/Ford-Mustang-1965-reklama-firmy-pomoc-w-odbudowie-samochodu/191556197541752
    • Gość: Prześmiewca Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 25.02.11, 09:09
      Co to za bzdura, że 205 będzie klasykiem? Ceny za GTi, oscylujące w granicach równowartości wagowej wartości auta na złomie dobrze pokazują gdzie jest miejsce tego auta. Powinni już zabronić tego rejestrować, bo nikt normalny tego nie kupuje. A jak ktoś kupi, to potem do auta za 3tyś szkoda mu wyłożyć nawet na dobre opony, nie mówiąc o utrzymaniu technicznym reszty.
    • Gość: Necro Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.com.pl 25.02.11, 09:36
      Chyba nie wiesz, na czym polega klasyk. Ktoś kto kupił taki samochód dlatego, że był tani nie traktuje go jak klasyka, tylko jak cztery kółka, na które było go stać.

Kiedy większa część produkcji trafiła właśnie na złom, a zostało niewiele egzemplarzy, część właścicieli ładuje w nie sporo kasy, żeby zachować je w dobrym stanie. I najprawdopodobniej każda naprawa przewyższa wartość auta. Tylko w klasyku właśnie nie o opłacalność chodzi. Dlatego dziś możemy podziwiać na zlotach pięknie utrzymane Syreny Bosto, czy inne staruchy uratowane przed zgnieceniem w prasie. Do niejednego klasyka jedna sztuka opony kosztuje tyle, że sam byś tyle nie zapłacił nawet wkładając je do nowego auta.
    • fr000nc Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk 25.02.11, 09:43
      Dziękuję Panie Jacku! :)
      To ja jeszcze poproszę tego Citroena BX albo jeszcze lepiej CX :)
    • Gość: rrrob Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.11, 09:55
      @Necro - niektorzy nie rozumieja, co to auta klasyczne i nie wiem, czy jest sens im to tlumaczyc. Albo sie to czuje i kocha albo nie. Jezeli juz jednak ktos kocha klasyki, moze zajrzec na moja strone tutaj, gdzie opisuje moje spotkania z oldtimerami i nie tylko. Pozdrowienia dla wszystkich maniakow samochodow!
    • Gość: mcstudio Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.98.ld.cust.t-mobile.co.uk 25.02.11, 09:59
      Ta Mastretta zarówno konstrukcyjnie jak i stylistycznie przypomina Lotusa Elise...
    • Gość: szym Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 09:59
      Fajne autko ta 205:-) wogóle mieć parę yountimerów z lat '80 to małe marzenie. 205, saab 900 krokodyl, bmw 3, audi quattro, volvo 480 i jako wisienkę na torcie maserati biturbo. Piękna kolekca super aut, komplet których kosztuje tyle co nowy hatchback:-D
    • Gość: wojtek Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: 78.8.136.* 25.02.11, 10:49
      205- piekny samochod. volkswagen wypuszzcza kolejna nude
    • Gość: Mich Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: 89.230.91.* 25.02.11, 11:01
      Kwintesencja gustu prowadzącego - nie podoba sie EOS, a ohydne Infinity jest super. Co za żenada.
    • Gość: o Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 11:07
      Ta, 205 to jeden z najbardziej udanych samochodów nie tylko peugeota ale i w ogóle w europie. Miałem jednego z silnikiem 1,4 i jeszcze gaźnikiem. Mega bezawaryjne auto a jakie żwawe! To była wersja wzmocniona(dwu-gardzielowy gaźnik) 85KM chyba ok 10s do setki, współcześnie połowa miejskich autek nie może pochwalić się takim wynikiem.
      Po złożeniu tylnych siedzeń dzięki belce skrętnej zmieniał się w mini ciężarówkę, czego się tam nie woziło, pralka, wanna a nawet kanapa:) . Teraz jeździ nim syn znajomego i mimo że auto ma już 19lat sprawuje się znakomicie. Jedyny problem to zawieszenie trochę za delikatne na te nasze dziury, ale chyba żaden samochód nie jest konstruowany żeby po Polsce jeździć.
    • Gość: yasko Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.tktelekom.pl 25.02.11, 11:49
      Co Pan Jacek miał na mysli mówiąc o mejsykanskim aucie: "....z chłodnicą powietrza".
      Silniki chłodzone cieczą przepływającą przez chłodnice to chyba standard. Chyba, że chodziło o chłodzenie powietrzem, albo chłodnicę oleju.
    • Gość: po Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 11:54
      @yasko wpisałem w google "chłodnica powietrza" za Ciebie i zobacz co mi wyskoczyło: pl.wikipedia.org/wiki/Intercooler
    • Gość: Kolms Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:16
      Sam miałem w planach zakup 205-tki GTi. Moim zdaniem to jedyny Peugeot (no może oprócz 406 coupe i 106 rallye), który jest nie tylko ładny ale też robi swoje na drodze :)

Co do meksykańca- ciekawe jak się tym jeździ. Wygląda niczym trochę Toyota MR2 bądź Lotus Elise z przednimi światłami od Smarta Roadstera.

Golf cabrio = Audi A3 cabrio (ja nie widzę różnic)...
    • Gość: Phillass Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:26
      Najlepszy Hot Hatch Ever by TG
    • Gość: Purysta Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: 202.156.14.* 25.02.11, 14:00
      1. Nie za tylnymi siedzeniami miniaczka, a za przednimi (Balkanus Ślepotanus)!
      2. "TOP GIRA!" - bbbuahahhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: marianodrummerro Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.cpe.marton.net.pl 25.02.11, 14:50
      Pokazany egzepmlarz 205 jest w ładnym stanie? Dobre sobie...
    • Gość: Dorg Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.217.146.194.generacja.pl 25.02.11, 15:01
      Na allegro jest na sprzedaż 205 GTi w wersji rajdowej: allegro.pl/show_item.php?item=1457407651
    • Gość: klon Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.182.121.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 15:09
      Kurcze, gdzieś w piwnicy też chyba mam takiego resoraka :D
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 15:23
      Nie podoba mnie się stylistycznie ten mexykański wynalazek , natomiast idea jest właściwa : tylko 2,5 L silnika , mała masa i 4 sek. do setki = prosto i na temat,
      50 - tys dol to realtywnie nie-dużo kasy, ale pakując np. w Mustanga GT(cena 30+tys. $) prawie 20 tys.$ dostalibyśmy kultowe auto o tych samych osiągach .. :)

"Ta Mastretta zarówno konstrukcyjnie jak i stylistycznie przypomina Lotusa Elise..." - Lotus przecie cały czas dostarcza swoje know-how, pomagając tworzyć niszowe auta sportowe, np. Tesla wygląda jak Elise-lux..:)
      Ale teraz w Lotusie mamy nowy, chciwy zarząd (mafijny kapitał russki i malezyjski:) , który chce zerwać z tradycją sportową, i zacząć produkować "wygodne auta sportowe dla nowobogactwa" :) , korzystając z renomy marki..
      Nie tak źle jak w Porsze, ale szału też nie ma .. :)
      ...
      @szym - Piękna kolekca super aut, komplet których kosztuje tyle co nowy hatchback:-D - nic dodać nic ująć,
      Stare graty trza podtrzymywać przy życiu:
      coby zachować pamięć o moto-kanonach, coby współcześni producenci nie wciskali nam aut gorszych niż generacje poprzedzające..

205 GTi to Hot Hatch Ever by TG, a czy ktoś dziś kojarzy 207 RC /GTi ? (niby dzisiejszy odpowiednik)
      205GTi to był mały gokart, a 207 RC jest "po współczesnemu" ugrzeczniony ...
      i jak na nieszczęście / życzenie Piżota, ...dodatkowo brzydki .. :) ...
    • Gość: jep Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 15:40
      W naszej wsi (i sąsiedniej) listonoszka od 10 lat zajeżdża 205-kę.
      I co,na "F",a spisuje się na kiepskich drogach świetnie!
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Sportowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 16:22
      ..ale z tymi cenami chyba troche przesaziliście:
      na najbardziej znanym portalu niemieckim, (bo na polskim nic sensownego nie znalazlem:):
      to GTi / CTi kosztują ponad 1500 E - auta z przebiegami pod 200 tys KM..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka