Gość: Franklinos IP: *.internetia.net.pl 15.04.11, 08:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wwx1 Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 08:47 To Rio jest ubrane w "golfa" Iveco fajny samochód ale z tego co pamiętam to wnętrze było bardzo słabo spasowane a taniość plastików biła po oczach. Widziałem go tylko raz w salonie. Druga sprawa to taka że pewnie mało kto o nim słyszał Link Zgłoś
Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 08:56 ten fiat to przepiękny klasyk - a te przetłoczenia na dachu hmmmm ciekawe , iveco stylizowane trochę na merca mi sie podoba , za to najbardziej ciekawi mnie ten silnik D3 w volvo - co to za konstrukcja 5 cylindrów w 2 litrach ? Zróbcie materiał na ten temat ! Link Zgłoś
Gość: elegancja francja Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.slubice.vectranet.pl 15.04.11, 09:06 Drodzy Forumowicze, w związku z tym, iż tło (zaplecze pana Jacka) absolutnie nie pasuje do prowadzącego proponuje, aby podpowiedzieć co nam oglądającym MotoD. by się podobało. Szkoda, że pan Jacek nie przywiózł sobie tła z targów motoryzacyjnych z Genewy (jakieś hostessy, nowe modele aut inne gadżety). I mała prośba do pana Jacka: o regularny: 1/kącik oldtimerów, 2/historia marek,modeli samochodowych, które wywarły wpływ na motoryzację. 3/ historia motoryzacji w PL. Link Zgłoś
Gość: dthh Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.11, 09:14 to prawda, te pola i bruzdy są męczące. wiem wiem, to nasza polska drogowa rzeczywistość, ale litości, mamy jej dość na codzień... Link Zgłoś
wirecki Re: Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 09:42 Faktycznie, MD po face liftingu ma fatalne tła, a przecież nawet o tej porze roku można znaleźć coś bardziej przyjemnego.. Tymczasem nastrój można sobie poprawić oglądając np. premierę Lexusa CT 200h w Szczecinie z oprawą zgrabnych tancerek i Kabaretu Moralnego Niepokoju, co skrzętnie zrelacjonowano na www.autosalonpomorski.pl Link Zgłoś
Gość: ja` Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.miasto.gdynia.pl 15.04.11, 09:56 JACEK, ZMIENILBYS SZALIKI, BO KTORYS DZIEN Z RZEDU OGLADAM CIE W TYM SAMYM SZALIKU. TO GORSZE NIZ KOSZULKA Z MYSZKA MIKI :/ Link Zgłoś
3vilpad Re: Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 10:20 Tak, tak. Popieram zmiany szalików najlepiej w systemie "one day, one scarf" i żeby koniecznie były z jajem =] Link Zgłoś
Gość: MarekW Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.c152.petrotel.pl 15.04.11, 10:40 To nie PLOTEK - co wy o tych szalikach. Dzięki za piątkowa dawkę humoru :) ( " prawie zawsze hamuje" :)) ) A Volvo S60 niestety ale mi sie bardzo podoba, ciekawe jak się tym jeździ w takiej normalnej wersji z niewysilnomy dieslem albo benzynką. Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Motodziennik: Nowości Kii IP: *.technologpark.net 15.04.11, 11:00 Ja tam nie wiem, ale p. Jacek w garniturze na tle tej ziemi wygląda nieco komicznie. Szczególnie z tą fryzurą :) Już wolałem poprzedni "image". A co do rąk w kieszeniach to, co to za różnica, czy w kieszeniach, czy nie, jak i tak ich nie było widać?? Link Zgłoś
3vilpad Re: Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 11:17 Gdybyśmy chcieli wyłącznie dysputować o motoryzacji to wysyłalibyśmy sobie maile lub słuchali tok-fm ;) Wizerunek to bardzo ważna rzecz w programach telewizyjnych. Trzeba dostosować styl prezentera do charakteru wypowiedzi, a ten obecny jest nazbyt seriozny. Link Zgłoś
Gość: qq Motodziennik: Nowości Kii IP: 83.238.240.* 15.04.11, 11:32 Do Marek W. A jaki to jest wysilony silnik? Link Zgłoś
skreem Re: Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 11:33 Trochę krótko dzisiaj - pozostał niedosyt przed dwudniową przerwą weekendową. ;-) A co do lokalizacji to myślę, że po prostu Pan Jacek mieszka gdzieś na Pradze Południe, pewnie w okolicach Gocławia lub Grochowa i stąd taki a nie inny wybór "tła" na co dzień (a to ten salon BMW w okolicach Promenady do którego właściciel przylatuje śmigłowcem, a to Rover/Citroen Vorbrodt z Jubilerskiej, a to dzisiejsze "kartoflisko" przy Ostrobramskiej i Trasie Siekierkowskiej...). Szkoda czasu Panu Jackowi na dojazdy w "ciekawsze" miejsca i tyle... ;-) Link Zgłoś
Gość: zagato Motodziennik: Nowości Kii IP: *.echostar.pl 15.04.11, 11:50 te garby na dachu Fiata Abartha to firmowy znak Zagato, który zaprojektował nadwozie Link Zgłoś
michal_zz8 Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 12:36 Droga Redakcjo! Proszę, błagam by w motodzienniku pojawił się nowy kącik o bezpieczeństwie i kulturze jazdy na polskich drogach! Np. o 2 sekundach odstępu od poprzedzającego samochodu o wyprzedzaniu itp. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 13:56 @michal_zz8 nie da rady, bo to jest motocennik a nie motodziennik. Przyjrzyj sie typowym fimikom promocyjnym: puste ulice jakiejs metropolii, zero swiatel, zero stopow, autko pomyka. Po prostu male klamstewko (ale przeciez te puste ulice SA MOZLIWE, KAZDY NA FILMIKU WIDZI!) majace na celu zmusic otepialy codzienna mordega na drodze mozg do decyzji kupna. @elegancja francja nie da rady wytlumaczyc. W tle ma byc siermieznie (faktycznie brakuje jeszcze placzacych wierzb), dlatego ze to jest jest motocennik a nie motodziennik. Ta bruzda w tle (lub parkany Volvo) maja byc kontrastem do slicznych filmikow na ktorych jezdzidelko, najlepiej od razu z panna w srodku pomyka po pustych drogach.. To takie klamstewko majace na celu zmusic otepialy codzienna mordega na drodze mozg do decyzji kupna. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 14:01 Mam pewne pojecie o kreceniu filmow, stad wiem ze na to co na ekranie trwa minute czasem trzeba poswiecic godzine lub lepiej (gorzej) ale faktycznie dobor tla wydaje sie naprawde trywialny. Tyle ze zeby do dobrego tla nie jechac (a krecic na niebieskim bo to zeby je pozniej podmieniac) trzeba sporej wiedzy montazowej. W innym wypadku wychodzi po prostu... niechlujnie. Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 14:18 Polandia nie nalezy do krajow w czolowce swiatowej w produkcji pojazdow. Ale Polandia nalezy do krajow gdzie budownictwo cmentarne nalezy do czolowki swiatowej. Polandia nalezy tez do krajow gdzie wypadkowosc na drodze nalezy do czolowki swiatowej. Duza ilosc lokatorow cmentarzy jest tam dostarczana prosto z polskich drog. Proponuje do odcinkow w ktorych bedzie o bezpieczenstwie tlo: Cmentarze Komunalne. A tak swoja droga gdzyby grzebac ofiary wypadkow tuz obok miejsc w ktorych zginely (jak zolnierzy na froncie) to jak wygladalyby polskie drogi a szczegolnie pobocza? W/g mnie pysznie a juz na pewno PRAWDZIWIE! Link Zgłoś
Gość: polska_market Motodziennik: Nowości Kii IP: 162.74.70.* 15.04.11, 15:58 us_market idz do lekarz i to szybko Link Zgłoś
Gość: hddfg Motodziennik: Nowości Kii IP: *.multimo.pl 15.04.11, 16:04 jak zobaczyłem pierwszy raz mussifa pomyslalem sobie "kto kupi taki szrot? za takie pieniądze" ale teraz sobie sprawę przemyślałem i skoro są ludzie gotowi sporo zapłacić za inne terenówki nie zawsze renomowanych firm jak lada, honker itd. sporo pieniędzy albo nawet w porządnego land rovera wpakować kupę pieniędzy i taplać go w błocie to wprowadzenie takiego pojazdu z silnikiem iveco z podzespołami defendera i dobrze rozbudowaną prawdziwą siecią dealerską w przeciwieństwie do lady itp. nie było wcale głupim pomysłem ale zabrakło dobrej reklamy i lepszego wyglądu, bo wygląda (oprócz przodu) jak produkcja radziecka... Link Zgłoś
cmok_wawelski Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 16:06 @ polska_market idz do szkoly i to szybko. Skrobnales szesc slow a zrobiles trzy bledy. Link Zgłoś
Gość: dajpanspokoj Motodziennik: Nowości Kii IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 16:25 "Nowe RIO w wersji sedan jakoś nas nie grzeje". No redaktorze............A to pewnie dlatego, że na szosach w PL od 20 lat kapitalizmu jest TAK DUŻO ładnych, małych, funkcjonalnych sedanów.........Gdzie pan je widzisz? Ja co spojrzę to auta "bez tyłka" hatch ..jakoś tak. Wielkie trójbryłowce "z tyłkiem" ....zwykle po niemieckich Turkach.Lub SUV-y wielkie i niechlujnie zaparkowane. A właśnie, że RIO sedan w Juropie powinien być sprzedawany. A podobno nie będzie - po*ebana decyzja handlowa. O jego jakość i trwałość się nie martwię. Bo znam z mediów wyniki finansowe koncernu Hyundai-KIA. Te wyniki finansowe robią nabywcy ich aut na całym świecie. Auto proszę pana powinno mieć przód, środek i tył. Jak dla mnie.:) Link Zgłoś
us_market Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 17:49 Lektury pod rozwage, dlaczego tlem Motodziennika (czasem zwanym 'Motocennikiem' z oczywistych powodow) powinien od czasu do czasu miec tlo z Cmentarza Komunalnego a nie tylko parkanu Volvo czy logo Ferrari na budynku: motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/smierc-na-drogach-winne-sa-auta,1501013,324 policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,7075575,Jedna_smierc_na_drodze_kosztuje_nas_1_5_mln.html moto.wp.pl/gid,11390641,title,Lato-smierci-na-drogach,galeriazdjecie.html?ticaid=1c221 www.motofakty.pl/artykul/_busy_smierci_na_drogach_malopolski.html Link Zgłoś
Gość: terefere [...] IP: *.opera-mini.net 15.04.11, 18:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
cmok_wawelski Motodziennik: Nowości Kii 15.04.11, 18:45 @terefere TAK TAK A POLSKA TYLKO DLA P-R-A-W-D-Z-W-Y-C-H POLAKOW. terefere, jestem tez pewien ze jestes prawdziwym partyiota i szaliki nosisz tylko w barwach klubowych lub narodowych. Link Zgłoś