Gość: aman IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.04.11, 08:09 To nazywam odpowiednia pora :) Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Misiaczeq Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.0.fullrate.dk 18.04.11, 08:34 Mogłobyc dzisiaj... Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.04.11, 08:53 Bardzo dobry odcinek ;) *Audi bez klimatyzacji? myślałem że w tym tzw premium to standard.. ale nic nie szkodzi po dzisiejszym MD dowiedziałem się że tak nie jest ;) no chyba, że Audi wypuszcza LIMITED EDITION BIEDA;) skierowana do tego typu konkursów. *Samochody po trzęsieniu już niedługo do nabycia w PL [oczywiście bezwypadkowe] - polscy importerzy już składają zamówienia na setki okazji z Japonii :) [nawet z przekładką kierownicy sobie poradzą, a jak nie to na części] - złomownia Polska xD *No ciekawe co jak ta corsa po filmiku wyglądała ;) refleks godny pogratulowania Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.wroclaw.mm.pl 18.04.11, 09:07 bardzo fajny odcinek Link Zgłoś
Gość: sailor Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 09:09 brawo dla tej pani - niestety przeżyła , ciekawe ile jeszcze zagrożeń życia będzie wynikiem jej manewrów Link Zgłoś
Gość: forsore Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:22 @Danyy: tez nie sadzilem ze to jeszcze mozliwe w autach katalogowo po 80tys i wiecej. nic dziwnego, ze wygrani je szybko odsprzedaja. to sie chyba nazywa tzw "autoantyreklama" ;) ps. nawet nie wiedzialem ze Volvo popelnilo kiedys cos tak pieknego ! : www.cartype.com/pics/3815/full/volvo-1800-conv_1.jpg www.cartype.com/pics/3815/full/volvo-1800-conv_2.jpg www.autogaleria.pl/tapety/img/volvo/volvo_1800_1967_01_s.jpg Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:35 Rzeczywiście premium bez klimatyzacji mówi wszystko o tym, jakie to premium. Nie rozumiem, po co Audi bawi się w takie rzeczy. Jeszcze mniej rozumiem z czarowania rzeczywistości wokół Saaba. Ten cudowny ratunek przyniesie firmie jakieś 30 do 50 milionów euro, co mniej więcej odpowiada wysokości przeterminowanych płatności dla dostawców części. Nawet szwedzkie media nie wróżą Saabowi długiego życia, tylko Antonow cieszy się jak dziecko. Ciekawe, czym nas jeszcze ten pan zaskoczy, bo chyba nie po to kupuje fabrykę, żeby ją za chwilę zamknąć? Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:45 Ponoć szrotów w Niemczech brakuje. To się nowy rynek w Japonii zrobił ;) Pójdzie szpachla, zrobią przekładkę, cofną licznik na 150 tysięcy i się sprzeda od japonki niepalącej co tylko do kościółka jeździła :D Link Zgłoś
Gość: Joki Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.11, 10:23 Panie Jacku, jak ma sie nie podobać!? Bardzo fajny odcinek:) Link Zgłoś
Gość: wierny_widz Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 18.04.11, 10:23 No z tym Audi bez klimy to trochę śmiech na sali. Jakby u nas przeszło takie tsunami, to połowa firm ubezpieczeniowych by splajtowała, bo nie było by kasy. W Japonii z tego co widać nie ma problemu z wypłaceniem odszkodowań, albo tylko oficjalnie nie ma problemów. Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.11, 10:30 'Encyklopedii motoryzacji' - mogliście pokazać przynajmniej tą tabliczke.... Link Zgłoś
momk Re: Motodziennik: Modele z przeceny 18.04.11, 10:45 @Danyy - szrotu z Japonii nie będzie w całości za dużo w Polsce bo tam mają kierownice po prawej stronie a przekładanie już może być widoczne gołym okiem. Od samochodów sprowadzanych do Polski z rejonów dotkniętych przez jakieś klęski bardziej śmieszą mnie ogłoszenia: pochodzenie samochodu - Francja i dalej czytamy: pierwszy właściciel. W domyśle pewnie chodzi, że w Polsce pierwszy właściciel ale tego już nie ma dopisanego, a tak w ogóle to po co to pisać. To tak jak by napisać: pierwszy właściciel w tym mieście... i co to ma za znaczenie. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 11:22 Ten Antonov to niezwykle wpływowy człowiek ..., nawet tapicerkę S p y k e r robi pod kolor jego włosów.. saabaryta.files.wordpress.com/2010/04/vladimir-antonov-picture.jpg?w=300&h=200 S a a B dla oligarchy to ? : Obstawiamy : a) pralnia brudnych rubelków b) leczenie typowych russkich komplexów .. .. h) uczciwy interes wskazówka: en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Antonov - pod hasłem "Allegations" ... Kiedy Russki naród zrobi tej "swojej Elicie" powtórkę z Rewolucji Październikowej ?!? Link Zgłoś
Gość: cracoviak Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 11:44 jestem uzależniony od motodziennika Link Zgłoś
Gość: witek Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.centertel.pl 18.04.11, 11:58 ja tez ;] Link Zgłoś
klebecki Re: Motodziennik: Modele z przeceny 18.04.11, 12:33 to co Panowie cracoviak & witek, ODWYK? Proponuje zaczac od opuszczania jednego tygodniowo... ;) Ja potrafie nie obejrzec piatkowego w piatek (bo mam weekend) i zobaczyc go dopiero w niedziele (praca). Czy to jakas okolicznosc lagodzaca przed nazwaniem mnie takze uzaleznionym? :) Pozdrowka Link Zgłoś
Gość: kot Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: 10.201.59.* 18.04.11, 13:47 ale co znaczy TIR? dlaczego TIR? Link Zgłoś
Gość: BTK Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 14:05 widziałem nowe audi a1 na żywo i szczerze? słabo się prezentował. Mi się to kojarzy bardziej z tym, jak ktoś idzie do sportowego sklepu i kupuje ZWYKŁĄ bluze wartą 10 zł z wielgachnym napisem na środku adidas (wtedy cena bluzy 200 zł) i robi potem jako chodząca reklama. Takie mam odczucia z najmniejszym audi. Link Zgłoś
Gość: Ttt Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: 193.111.166.* 18.04.11, 14:09 Bardzo ciekawy odcinek, jak zwykle wyszukany i na wysokim poziomie. Link Zgłoś
Gość: dh1971 Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.subscribers.sferia.net 18.04.11, 14:47 Nie znalazłem żeby ten Antonow miał coś wspólnego z zakładami lotniczymi Antonow. Ale i tak brzmi nieźle: Saab Antonov. Bardzo lotniczo. An 9-5? Dzięki "stańczykowi" doczytałem, że gość ma większość akcji banku Snoras. Czy to nie Snoras Bank był jednym ze sponsorów Renault F1 w zeszłym roku? Link Zgłoś
Gość: 4325435431 Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.01.el2.ftnet.pl 18.04.11, 15:21 mógłbym prosić o link do tego zderzenia opla corsy z ciężarówką. Link Zgłoś
Gość: gen. Italia Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 15:28 @ kot - Trzeba kombinować - T od transport, I od international, tylko R - biez wodki nie razbieriosz. Zatem zaglądamy do źródła pl.wikipedia.org/wiki/TIR i widać że skrót jest z czasów kiedy wszystkie międzynarodowe skrótowce były po francusku a więc na opak. Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Motodziennik: Modele z przeceny IP: *.timplus.net 18.04.11, 16:00 TiR - transport i rozładunek ;) , proste. Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: Motodziennik: Modele z przeceny 18.04.11, 17:33 @stanczyk - tam jest również rubryka "Exoneration". Być może Antonow jest przedstawicielem już tego pokolenia ludzi majętnych, które chce zrobić coś ciekawego z pieniędzmi( a jak wiadomo w Rosji w politykę bawić się nie można). Nie chcę być naiwny, to po prostu w Polsce jeszcze jest egzotyka. @jacek, to kiedy będzie ten koniec? Napisz jakiś termin i po nim albo ja przestanę pisać hurra-głupoty, albo Ty pesy-głupoty( w zależności od wyniku). Svenake Berglie pisze, że dostawcy są zaspokojeni i będzie ok. Teknikens Värld pisze np. o Griffinie w wersji TriFuel (CNG, E85, benzyna). Z kolei DI nigdy nie napisała dobrego słowa o SAABie i chyba wiszą jakiś zakład Mullerowi. Link Zgłoś