Dodaj do ulubionych

Zlodzieje w POLSCE

IP: *.lublin.mm.pl 10.05.04, 21:32
drastyczny przyklad z innego forum, nie wiem czy tutaj juz bylo ale mnie to
zalamalo :(

autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Number=272212402&page=1&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1
Obserwuj wątek
    • arturos01 Re: Zlodzieje w POLSCE 10.05.04, 21:52
      Wygląda to niesamowicie (w złym tego słowa znaczeniu). Aż trudno w to uwierzyć.
      Jestem w głębokim szoku.
      • Gość: verte Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 22:13
        Istnieje jeszcze niemiła opcja że sam to sobie "zajebał" i weźmie ubezpieczenie
        za tzw. rozkradzierz.
        • Gość: czytacz Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:42
          Brak słów !! Poprostu jesteś chory na umyśle ! Nie znasz człowieka to po co go
          obrażasz !!!!!!!!
          • Gość: verte Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 22:49
            Gość portalu: czytacz napisał(a):

> Brak słów !! Poprostu jesteś chory na umyśle ! Nie znasz człowieka to po co
            go
            > obrażasz !!!!!!!!

Nie obrażam,tylko teoretyzuje.Niemożliwe??A ty go znasz rozumiem.
        • Gość: JaMi Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.wil.waw.pl 11.05.04, 10:56
          Witam
          Znajac podejscie wlasciciela do auta, jak zreszta podejscie wszystkich
          posiadaczy Abarthow do swoich bryczek, nie sadze, zeby mial potrzebe takiego
          kombinowania, jak sugerujesz
          Poza tym najprawdopodobniej bedzie orzeczona szkoda calkowita czyli kasacja
          auta (szkoda na poziomie 46 tys.zl)
          • undercover_brother Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 11:27
            Kasacja auta z powodu kradziezy podzespolow? Zastanowiles sie co piszesz? Auto po dokupieniu skradzionych elementow bedzie w 100% sprawne, a ich wartosc nie przekroczy warosci calego samochodu, wiec nie ma zadnych podstaw do orzeczenia szkody calkowitej
            • Gość: szkoda gadac Moze ty sie zastanow IP: *.lublin.mm.pl 11.05.04, 12:26
              naturalna rzecza jest ze gdybys chcial kupic samochod na czesci to ci wyjdzie
              3x wiecej niz za nowy zlozony w fabryce, tam na forum bylo napsiane ze gosciu
              mial nawigacje satelitarna, caly panel klimy radio itp. itd zajebali + czesci
              silnika + 4x alu fele na ladnych walcach i wystarczy aby zgdnie z OWU szkoda
              przekroczyla 70% wartosci a orzekana jest szkoda calkowita i kasacja autka !
            • Gość: W8MISIU Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.imige.pl 11.05.04, 12:40
              Przykro mi, że ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o sprawie zabierają w
              niej głos i to jeszcze z wielkim oburzeniem. Szkoda Gadać!
            • bisnesmen Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 18:37
              undercover_brother napisał:

> Kasacja auta z powodu kradziezy podzespolow? Zastanowiles sie co piszesz? Auto
              > po dokupieniu skradzionych elementow bedzie w 100% sprawne, a ich wartosc nie p
              > rzekroczy warosci calego samochodu, wiec nie ma zadnych podstaw do orzeczenia s
              > zkody calkowitej
              >

Właściciel napisał, że orzeczono szkodę całkowitą (koszt naprawy 46kzł,
              szacowana wartość pojazdu 61kzł).
        • Gość: spinoo Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 17:10
          wydaje mi sie ze ktoś tobie za..... to co inni nazywaja mózgiem
    • Gość: GniewomirKuciapski Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 23:32
      Autokryminał. Cała Polska trzaska (4)

Na rozkradzież

- Jedziesz do lasu albo nad rzekę. Stawiasz samochód na parkingu i idziesz z
      dziewczyną w las. Tak jak ja z moją Anką. Wróciliśmy po dwóch godzinach, szyba
      wybita i cały środek rozkradziony. Dzwonimy na policję.

- Nie rozumiem. (Ciągle czegoś nie rozumiałem, gubiłem się i nie mogłem
      uwierzyć, więc wszystko dwa razy sprawdzałem). Setki razy parkowałem w lesie i
      nikt mnie jakoś nie okradł.

- O Jezu! Przecież sam pan rozkradasz sobie auto. Przedtem wszystko wyciągasz i
      zostawiasz u kumpla w garażu.

- Co się wyciąga?

- No, to, co normalnie się kradnie, najdroższe rzeczy, poduszki. Robisz zadzior
      na desce rozdzielczej. Taka deska do volkswagena kosztuje ze 3 tys., a w nowym
      aucie, nawet lekko uszkodzona, kwalifikuje się do wymiany. Wyciągasz komputer z
      silnika... No, wszystko, co się da, tak do 40 proc. wartości samochodu. Nie
      można przesadzić, bo powiedzą: naprawa nieopłacalna, zabieramy samochód. I
      zostaniesz z lumpami w garażu. Dlatego jak pierwszy raz robisz rozkradzież, to
      dzwonisz do serwisu, ile co kosztuje, wyjmujesz i liczysz. Oczywiście trzeba
      zbić szybę albo wyłamać klamkę. To jedyny pana koszt, jakieś 400 zł. Przyjeżdża
      policja, pyta, dlaczego alarm nie wyje, mówisz, że wył i wył, więc wyłączyłeś.
      Sprawdzają odciski. Jasne, że pańskie, a jakie mają być we własnym aucie.
      Zabierają samochód na parking policyjny, po tygodniu jest do odbioru. Wkładasz
      wyjęte części i masz taki sam samochód. Jedziesz do ubezpieczalni po wypłatę.
      Jak samochód był wart 50 tys., to wypłata 20 tys.

- Aż tyle?

- Tyle zrobiliśmy na Anki aucie. Rozkradzież jest bardzo opłacalna.
      • Gość: Jaca Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 08:51
        Pewnie masz racje, niestety.
        Ale z drugiej strony zastałem moje Clio w takim samym stanie (w garazu pod moim
        blokiem!!!). Kola mi zostawili,ale za to przednia szybe potraktowali mlotkiem.
        A komputera nie udalo sie im ukrac to go rozwalili - ich zysk 0, moje straty
        (naprawa w serwisie z AC - 13tys PLN)
    • jan.kulczyk Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 11:37
      Wiem, że to głupie gadanie, ale przynajmniej realistyczne. W naszym pięknym kraju, jak ktoś sobie robi indywidualną tablicę, jak gość ze zdjęcia W8 MISIU to sam się prosi o kłopoty. Ludzie po prostu nie trawią takich manifestacji! Samochód od razu przyciąga uwagę, a taki bandzior jeden z drugim myśli, że jak misiu wywalił tysiączek na tablice, to na naprawę też wyda i nawet okiem nie mrugnie. Najpiękniejsza z zasad w Polsze: nie wychylaj się, ciołku. Smutne...

P.S. W8 Misiu miał szczęście, że nie zajebali mu tych tablic jako trofeum. Wtedy byłby dodatkowo 1000 zł w plecy, bo nie mógłby ich odtworzyć. A pewnie W9 MISIU też już jest zajęte, więc nawet jak zabuliłby kolejny 1000 to nie dostałby tego samego słowa... Chory system...
      • Gość: Aga Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.05.04, 12:17
        Tia...polsha eto polsha i na wsegda polshoi ostanetsa...tut i wxod w ue ne
        pomozet...
      • Gość: W8MISIU Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.imige.pl 11.05.04, 12:37
        Zastanów się człowieku co Ty piszesz?
      • bisnesmen Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 18:40
        jan.kulczyk napisała:

> Wiem, że to głupie gadanie, ale przynajmniej realistyczne. W naszym pięknym kra
        > ju, jak ktoś sobie robi indywidualną tablicę, jak gość ze zdjęcia W8 MISIU to s
        > am się prosi o kłopoty. Ludzie po prostu nie trawią takich manifestacji! Samoch
        > ód od razu przyciąga uwagę, a taki bandzior jeden z drugim myśli, że jak misiu
        > wywalił tysiączek na tablice, to na naprawę też wyda i nawet okiem nie mrugnie.

To nie była demolka, ale ewidentna kradzież na zamówienie, ewentualnie zemsta.
        Jak się chce zniszczyć auto, to są bezpieczniejsze i szybsze sposoby,
        więc to nie tak, że kogoś indywidualne blachy rozdrażniły.
        • jan.kulczyk Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 20:30
          Nie chodzi mi o to, że to była demolka, ale o to, że samochód z vanity plate przyciąga uwagę. Zbyt bardzo ją przyciąga, jak na mój gust. Swego czasu miałem fajny pomysł na taką tablicę z gdańskim początkiem G0. Nie zdradzę, bo może jeszcze wykorzystam. Ale jak się namyśliłem, to zrezygnowałem. Po pierwsze jak zgubisz, zniszczysz, odpadnie ci taka tablica, to drugiej takiej nie dostaniesz, a za podobną znów bulisz a po drugie... patrz wyżej.
          Nie wiemy na pewno, czy to była kradzież na zamówienie. Ale wiemy jedno: samochód miśka bardziej rzuca się w oczy z tą tablicą, niż bez niej... Syf syfem pozostanie. W pięknym kraju żyjemy...
          • bisnesmen Re: Zlodzieje w POLSCE 11.05.04, 20:59
            jan.kulczyk napisał:

> Nie chodzi mi o to, że to była demolka, ale o to, że samochód z vanity plate pr
            > zyciąga uwagę. Samoch
            > ód miśka bardziej rzuca się w oczy z tą tablicą, niż bez niej... Syf syfem pozo
            > stanie. W pięknym kraju żyjemy...

Pod tym względem na pewno masz rację. Nie jestem entuzjastą tablic na
            zamówienie, ale nie mam problemów ze snem tylko dlatego, że kogoś stać na
            wydanie na takową 1000 złotych. Niestety wydaje się, że silniejsza część
            mieszkańców naszego kraju, z których żaden na nic w życiu nie zarobił, nie może
            ścierpieć takiego marnotrawienia gotówki.
    • Gość: Rocco mi ukradli alusy i wydech remusa.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 15:22
      to poprostu poj..... kraj i ludzie .........
    • Gość: freterowanie Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.visp.energis.pl 11.05.04, 15:27
      Witam
      Popatrzcie sobie na numery rejestracyjne cwaniaka. Wystarczy, że zwyzywa jakiegoś łysola na światłach to już ma przechlapane. Numer przecież łatwy do zapamiętania, nie to co np. WG 73419.
      Może komuś pieniędzy nie oddał? Jakaś grubsza sprawa. Tak podejrzewam.
      Pozdro
      • Gość: W8MISIU Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.imige.pl 11.05.04, 16:59
        Dlaczego mnie obrażasz i piszesz "cwaniaka"?
        To to jest złe?
        Czy zwyczajnie zazdrościsz?
        • Gość: ekolog Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.05.04, 22:11
          Moze nastepnym razem oduczysz sie parkowania na trawniku.
          • Gość: verte Re: Zlodzieje w POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 22:20
            Gość portalu: ekolog napisał(a):

> Moze nastepnym razem oduczysz sie parkowania na trawniku.

Lol :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka