Dodaj do ulubionych

Audi R8 GT Spyder

IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 20:15
Jeżdzilem raz "zwykłym" R8 Cabrio i to był naprawdę dzik. Boje sie nawet myslec, jaki szybki jest ten opisywany...
---------------
Konkurs: Wygraj kody SUPER VIP dla DiRT 3 na PS3!
www.facebook.com/DiRT3Gra#!/notes/dirt-3-gra/konkurs-wygraj-kody-super-vip-dla-dirt-3-na-ps3/128618400551093

Obserwuj wątek
    • Gość: Gościu Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 20:37
      Po co to wszystko...
      Czy nie wystarczyłby samochód za 150 tys ? (tylko za 800 tys ?)
    • Gość: m Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 21:29
      @Gościu

Jasne, a najlepsze sa 12o letnie Polo!
    • Gość: MK Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.trans.net.pl 05.06.11, 23:58
      @Gościu

Po to, że za 150 tysięcy możesz sobie kupić Passata, ewentualnie BMW 3, a nie sportowy bolid z silnikiem Lambo.
    • Gość: Gościu Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 00:20
      Obawiam się że wraz ze wzrostem ceny powyżej pułapu wspomnianego powyżej, nie idzie wzrost wartości usprawiedliwiający tak niebotyczną cenę za [przecież jednak tylko] samochód.

Łopatologicznie:
      Za przyspieszenie do setki lepsze o 1 [s]: 7 zamiast 8 sekund płacimy np 10000zł, ale już za polepszenie sprintu do setki o sekundę (albo i jej ułamek) w okolicach 5 sekund do setki płacimy 100 000zł. Warto ?

Za skórę na siedzeniach, w sportowych fotelach płacimy zwykle 8000zł, ale w tym samochodzie zapłacimy pewnie 60 000. Warto ?

Kto na to zwróci uwagę, wyłączając sprzedawcę i kupującego ?

Nie można oczywiście popadać w drugą skrajność, kiedy to kupujemy auto za 1000zł. (20 letnie Polo). Bo niby czemu nie za 500, albo 200 zł.. :-D
    • Gość: Autor Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 02:54
      @Gościu, raczej jednak idzie w miarę proporcjonalnie... ten ułamek poniżej 5 sek. do setki przekłada się na kilka sekund przy sprincie do 200km/h... a jeszcze lepiej obrazując to od 100 do 250km/h... w takich autach się nie dusi od zera do setki bo skrzynia biegów się posypie i inne elementy... dusi się na autostradzie...

ja akurat użytkuję auto co ma do 200km/h aż 30 sekund... a 'tylko' te 0,5 sekundy mniej do setki przełoży się na jakieś 25 sek. do 200km/h... te 5 sekund jest ogromnie odczuwalne, przyspieszenia ze 120km do 220km jakie się na polskich autostradach niema co chwilę wykonuje (polskie autostrady mają po 2 pasy, a TIRy jeżdżą sobie 100km/h więc większość jadąca 120-140km/h musi jakoś je wyprzedzać) to ogromna różnica...

poza tym prędkość maksymalna powiązana jest bezpośrednio z innymi elementami auta, które też podnoszą cenę, tj. lepsze hamulce, lepsze zawieszenie, itd... przecież seria 3 od M3 różni się nie tylko silnikiem...

oczywiście, że przy okazji cena jest podwyższana bajerami ile się tylko da aby klient jeszcze był w stanie zapłacić, choć auto by nie ucierpiało bez naszywki 'turbo' na kierownicy za 4 tys....
    • fragles102 Re: Audi R8 GT Spyder 06.06.11, 06:30
      Po co komu wyścigowy kabriolet lepiej kupić Nissana GTR najszybszy samochód na torach wyścigowych niema sobie równych Pozdrawiam
    • Gość: Ulise Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 08:23
      @fragles102 Nie wiem kiedy GT-R zblizyl sie chociaz do GT 2 RS i gumperta, ale w te czasy "niby" seryjnego GT-Ra nie ma co liczyc.
      BTW. nie widze wiekszego sensu bardziej "torowej" wersji kabrioletu...
    • Gość: Riji Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 08:36
      Gdzie ten frajer i jego "cztery zera dla frajera"
    • Gość: kabrio Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.kki-bci.pl 06.06.11, 09:12
      Fajnie to Audi wygląda , chociaż trochę z maską by mogli pokombinować - mi przypomina ropucho-rekina. Ale w sumie, jeśli to auto wzięło od ropuchy skoczność, a od rekina drapieżność - to może nie jest to zły trop?
      __
      www.sky4fly.net/
    • Gość: pentaxxx Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.elblag.vectranet.pl 06.06.11, 10:49
      @MK, nie żartuj proszę Cię! 150 tys zł za Passata? Kto by tyle zapłacił? Bo na pewno nie ja! 150 tys za starego Passata tylko w nowym opakowaniu? I to w dodatku ciągle się psującego? Phi.
    • Gość: Gość Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.zone3.bethere.co.uk 06.06.11, 10:56
      Gosc ktory ma kase przyjedzie do salonu kupi i bedzie zadowolony, a nie tak jak wy wiesniaki ciagle nazekajace na cene lol
    • Gość: DYYYS Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 14:02
      Wyczuwam zbyt duża dawkę pierwiastka gejozy (G3J0), aby normalny facet mógł jeździć takim samochodzikiem.

825 tysięcy zł za takie kiczowate badziewie... No nie, dowcip dekady.
    • Gość: Gość Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.trans.net.pl 06.06.11, 15:09
      @DYYYS

Super cool story bro. Teraz powiedz nam, jakie samochody są wg Ciebie przeznaczone dla normalnych facetów.
    • Gość: m Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.06.11, 15:16
      znam zioma co kupił skode za 100tys PLN'ów - Ry-chu
      to pewnie i MX dał sa swojego passata TDi te 150 tysi ..
      i tak już mamy kolejnego frajera który przepłaca za kawał blachy ..
      heh - za zaoszczedzone siano byscie zabrali zony na wakacje a nie w blache topicie ..
    • Gość: MK Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.trans.net.pl 06.06.11, 15:50
      @m

Jesteś trollem, lub po prostu zawistnym człowiekiem, którego boli fakt, że ludzie mogą pozwolić sobie na drogi samochód i nie muszą wybierać pomiędzy nim i wczasami. Dorobiłem sobie do tego ideologię, wg której jesteś oszczędny i praktyczny. Błąd. Jesteś po prostu żałosny.

Nie dałem za Passata 150 tysięcy, gdyż nigdy nie kupiłem niczego ze stajni VW a tym bardziej z silnikiem Diesla.

Na mój jak to piszesz 'kawał blachy' wydałem sporo więcej niż te 150 tys. I wiesz co? W życiu nie zamieniłbym go na tańszy i bardziej oszczędny wóz, tylko po to, żeby zaoszczędzić te kilkaset tysięcy. A na egzotyczne wakacje z dziewczyną i tak mogę pojechać. Życie nie trwa wiecznie, jeśli są pieniądze, to trzeba z nich korzystać, oczywiście z umiarem, lecz nie ma sensu ograniczać się z powodu bzdurnych ideologii.
    • Gość: Troll Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 16:08
      @MK Ale sie gimbus pieniedzmi pochwalil, gratulacje! ja tez w internecie jestem miliarderem wlasnie kupilem, Belgie... chcesz to przyjedz do mnie na wczasy.
    • Gość: MK Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.trans.net.pl 06.06.11, 16:55
      @Troll

Nigdzie w moim poście nie napisałem, że jestem miliarderem, napisałem tylko, że mam samochód droższy niż 150 tysięcy złotych. Sporo takich widuję w Polsce.
      Nie mam też potrzeby chwalić się pieniędzmi, komentowałem jedynie żałosne wypociny forumowicza 'm', który próbuje dowartościować swoje ego, tytułując się lepszym i mądrzejszym od kogoś, kto ma droższy samochód. Robi to zapewne z powodu zazdrości, że jego samego na taki nie stać.

Mnie też nie stać na Ferrari, Lambo, czy apartament w centrum Warszawy, nie uważam jednak właścicieli tych rzeczy za frajerów, tylko dlatego, że mogli kupić Polo, albo kawalerkę w Pcimiu i zaoszczędzić kupę kasy.

Sam też nie uważam się za lepszego od ludzi, którzy mogą sobie pozwolić jedynie na używany samochód za 10 000 zł. Wiadomo, że wielu ledwo wiąże koniec z końcem, jednak to nie powód, żeby tworzyć do tego ideologię.
    • Gość: Troll Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 17:15
      Nie wiem poco mi odpisales, jestem tylko trollem! Ale milo z twojej strony i pozdrawiam.
    • Gość: Autor Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:24
      Nie wdawaj się w dyskusje z trollami i e-m-ami... oni generalnie są specjalistami od wydawania pieniędzy i rozsądnych zakupów, przy czym tych pieniędzy na zbyt wiele to nie mają a za rozsądny zakup to tego wyklepanego VW nawet żona nie uznaje...
    • Gość: Troll Re: Audi R8 GT Spyder IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 18:18
      @Autor No widzisz, pastwisz sie nad trollami i e-m-ami, a sam mowisz kto ile ma pieniedzy i na co ich stac... Mnie to nie boli bo mam w d**** co kto mowi, ale jakby to powiedziec hmm... mierzysz innych swoja miara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka