Dodaj do ulubionych

Skoda Superb Combi Laurin&Klement

• Gość: Tadeusz Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 23:36
      Ja mam superba i jestem bardzo z niego zadowolony 2.0 tdi 170 km mało pali a kiedy trzeba to ma kopyto;)
    • Gość: marroz Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.11, 08:26
      @Gość. Zapoznaj się ze specyfikacją w necie co do zawieszenia w klasie E. Jest w standardzie i nie bredź. Chciałeś bym podał Ci przykłady więc to zrobiłem. Sorki ale miła do tej pory dyskusja z Tobą staje się bezprzedmiotowa. Podajesz absurdalne argumenty by udowodnić, że Ziemia jest płaska.
    • milosniktrojki Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 12.06.11, 19:33
      Wieśniaka zapewne z Warszawy, który pisze, że ten samochód nadaje się dla prezesów z prowincji czyli ze Śląska, serdecznie zapraszam na Śląsk, aby zobaczył jak wyglądają porządne drogi, dwie autostrady, średnicówka, kilka dróg ekspresowych, aby się zdziwił, że przez 3-milionową konurbację można przejechać w 15 minut, aby się zdziwił, że w takiej Pszczynie widok Audi R8 czy Maserati na nikim nie robi wrażenia. Zapraszamy do Europy, Azjato.
    • milosniktrojki Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 12.06.11, 19:45
      Pamiętam dawne czasy podstawówki i liceum, kiedy posiadacze obuwia Najka i Adasia otrzymywali prawo do znęcania się nad tymi, których marka obuwia w ogóle nie interesowała. Teraz zauważyłem, że te same osoby starsze o jakieś 15 lat leczą swoje kompleksy w motoryzacji. Wolą wypierdziały fotel w 2-letniej e-klasie ściągniętej z drzewa, tylko po to by zajechać i zaparkować na środku drogi bezpośrednio pod wejściem do Tesco. Jak ktoś nie ma mózgu musi korzystać z takich wynalazków... A tak przy okazji - brawa dla naszych mądrzejszych, południowych sąsiadów.
    • Gość: .. Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 10:22
      www.youtube.com/watch?v=WAZb3ecwwOU&feature=related
    • xxxxxx666 Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 19.07.11, 21:46
      Kupę śmiechu miałem czytają wypowiedzi forumowych ekspertów, piewców szwabskiej technologii.

Tak, aby was naprostować, to na początek trzeba ustalić, że ani A6 ani 5 to nie jest klasa premium. W szwabi są to normalne samochody dla plebsu. Klasa premium to jest Lexus, Merc. W Polsce zaś są trzy grupy ludzi. Pierwsi marzą o audi w dyzlu, kupują 15-letnie bite szroty. Drudzy mają kasę i wierzą w prawdę objawioną, że Audi to cud techniki i kupują nówki A6 za ponad 250kPLN w leasing na 10 lat - mentalnie są mniej więcej tam gdzie ci pierwsi tylko mają ciut więcej kasy. Trzecia grupa to normalni, dla których audi i bmw jest synonimem buractwa i dresiarstwa (z winy 1 i 2, a nie z winy samych marek) i uważają te pojazdy za solidny kawałek samochodu, ale nic poza tym, bez mitologizowania.

Po drugie, głównym zadaniem klasy premium jest prestiż. Za to głównie się płaci. Oczywiście, samochody z klasy premium są bardzo dobre, dobrze wykończone, super wyposażone, itd. itd., ale realnie na cenę najbardziej wpływa prestiż. Właśnie dlatego Lexus nie ma być tani, Lexus ma być synonimem pozycji. Nigdy auto z klasy premium nie będzie cenowo z autami z niższych klas, nawet o bardzo zbliżonych parametrach.

Po trzecie, to obiektywnie Superb to naprawdę bardzo dobra oferta. Technologia pochodzi od audi więc jest to solidny kawał samochodu. Oferta cenowa jest bardzo dobra. Wersja V6 jest naprawdę bardzo interesująca. Natomiast porównywanie jej z Mercem ma sens tylko i wyłącznie pod względem technicznym nie zaś cenowym, ponieważ w żaden sposób celem Merca nie jest konkurowanie z Skodą. Normalnie Skoda konkurowałaby z audi, mondeo, c5, ale w Polsce audi jest inaczej pozycjonowane i dlatego porównania cenowe z audi i bmw nie mają sensu.
    • Gość: MAti Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.core.ttnet.cz 06.12.11, 16:09
      Skoda jest prze zajebista pracuje w fabryce Superb i tylko dwie na dzień takie jadą :) Autko pierwsza klasa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka