Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Kłótnie koncernów

IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 11:18
Fajny odcinek :) pierwszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magnez Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.11, 11:19
      A swoją drogą kiedy będzie licznik mówiący ile razy motodziennik był wyświetlany?
    • Gość: sailor Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 11:24
      widzę że sprawa galonów została lekko polizana , a o tym jak jankesy podają spalanie MPG i o różnych pojemnościach galonów itd , może ciut więcej na temat ? Pozdrawiam i witam po urlopie w słonecznej Chorwacji ( tam mają pogodę -))
    • Gość: Turbo Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.11, 11:24
      Ja bym poprosił o motodziennik w wersji HD
    • red_tukan Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów 18.07.11, 11:36
      Przerażający jest ten nacisk na kupowanie nowych samochodów. Po co wymieniać auto co 3 lata? Kiedyś producenci starali się aby ich produkty były trwałe i wysokiej jakości vide trwałość aut japońskich z lat 90. Obecnie celowo obniża się jakość tak aby zniechęcić właścicieli do wieloletniej eksploatacji, a zachęcić do częstej zmiany pojazdu. Co oczywiście ma ekonomiczne uzasadnienie dla koncernów samochodowych. Traci na tym konsument i środowisko, bo to właśnie jest nieekologiczne.
    • Gość: Turbo Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.11, 11:50
      Witam!
      Wszystko pieknie ładnie ale u nas nie ceny z USA. Ja gdybym mógł tą sonatę kupić za tyle co stoi na stronie w USA (w zależności od wersji wyposażenia 20-25 tyś USD) to też bym od reki kupił. Jak popatrzyłem co tam jest w tej cenie to szok. Jakie fajne alusy, jakie silniki (2.4 - 200 km lub 2.0T - 274 kucyków), kamera cofania, profesjonalny sprzet audio jako opcja, gwarancja jak u nas na KIA (jest w katalogu), a cena taniej niż u nas np Golf goły. To łatwo mowić, że tam się sprzedaje. Dla chcących się podenerwować strona którą oglądałem po obejrzeniu tego odcinka: www.hyundaiusa.com
    • Gość: route Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: 92.21.185.* 18.07.11, 11:53
      Witam. W U.K podaja rowniez spalanie na 60 mil czyli na 100 km. A galon U.S od U.K. rozni sie jak mila od mili morskiej. (usrednionej bo jest chyba z 10 dlugosci mili morskiej:)
    • Gość: derek1 Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 12:21
      Ja najbardziej lubie poniedziałkowy MD.
    • Gość: m Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.centertel.pl 18.07.11, 12:22
      Turbo

a jak ci się zepsuje auto z Ameryki to części też z Ameryki będziesz sprowadzał? ;-) statkiem czy samolotem? ;-)
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:09
      nawet nieźle przy poniedziałku
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:19
      @red_tukan - dziś każdym przemysłem (czy to muzycznym / filmowym czy motoryzacyjnym) rządzą ... Cwaniaki ($) , stąd te patologie ...

... a oto przykład znamienny (nadający się do działu "Samochody i Polityka" ... małej firmy z wielkiego koncernu...)
      autokult.pl/2011/02/28/ferrari-oszukuje-klientow-kontrowersyjne-fakty
    • Gość: m Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.centertel.pl 18.07.11, 13:30
      red_tukan, stanczyk

Polak nie da się oszukać...woli kupić autko z czasów gdy podczas produkcji auta liczyła się jakość a nie kasa ;-) tak było jeszcze 7-8 lat temu ;-) Moje 12 letnie Polo jeździ bez awarii i jeździ i końca nie widać ;-)
    • Gość: BW Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 14:35
      Panie Jacku. Dywagować to znaczy: mówić, pisać nie na temat, bezładne, rozwlekłe i ogólnie bez sensu ;) Jak już to "deliberować" ;) Nie wiem czemu się utarło, że to synonim "dyskutować".
    • samiec_alfa_romeo Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów 18.07.11, 14:44
      E tam gadacie, ja moim Bugatti Veyronem jeżdżę już 6 rok i nigdy nic się w nim nie zepsuło.
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 16:08
      @ ten od alfy złomero - ja swojego BUGATTI mam juz 12 lat normalnie stary złom i będę musiał go wymienić na nowszy model
    • Gość: Turbo Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.11, 17:18
      @m co najmniej źle mnie zrozumiałeś, ja nie mówię aby go sprowadzać, podałem przyczynę, że on tam się sprzedaje jak świeże bułeczki - cena. Z nutką nostalgii żeby tak było i u nas żeby takie samochody tyle kosztowały. PS swojadorgą ciekawe jak z częściami do niego w europie.... :) narobiłem sobie apetytu.
      Pozdrawiam
    • tompio2 Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów 18.07.11, 19:14
      allegro.pl/peugot-107-happy-5d-i1724285002.html
    • Gość: urbol Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.173.35.115.tesatnet.pl 18.07.11, 21:22
      No nie wiem Panie Jacku, ten przykład to chyba niezupełnie przemyślany:)) Wrzucenie samochodu do oceanu pewnie by ekologów nie ucieszyło, przynajmniej tych bardziej rozgarniętych ;-) A odcinek super. Pozdrawiam
    • 1mississauga Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów 19.07.11, 07:23
      Proponuje wszystkie etaty rzadowe zwiazane z ekologia ,rozwiazac natychmiast.
    • Gość: odi Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.11, 21:00
      p. Jacku skoro Pan się wziął za liczby, to może jeszcze do porównania weźmiemy liczbę aut produkowanych?
      Bo z moich źródeł wynika, iż z miesiąca na miesiąc produkcja w większości koncernów rośnie.
      Nawet produkcja w Polsce! Choć jest to wręcz symboliczna ilość porównując choćby sąsiadujące Czechy czy też Słowację.
    • Gość: YO Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.218.148.57.static.telsat.wroc.pl 19.07.11, 22:22
      Te reklamy na poczatku naprawde odbieraja urok ...
    • Gość: olo Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.acn.waw.pl 20.07.11, 13:39
      Panie Jacku wygląda Pan w tym pomiętusach mało elegancko polecam koszulki polo!
    • Gość: gosc wookie Re: Motodziennik: Kłótnie koncernów IP: *.range86-184.btcentralplus.com 28.07.11, 01:50
      Mieszkam w uk od kilku lat i tu galon ma 4.5 litra, a spalanie faktycznie liczy sie w milach na galon ( np moj nissan pali ok 8 l na 100 km , czyli moge przejechac 35 mil na jednym galonie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka