Dodaj do ulubionych

Hyundai i40 | Pierwsza jazda

• Gość: jak ja kocham ten Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.150.191.194.tmi.telenormobil.no 19.10.11, 10:21
      patrząc na te wzniosłe komentarze moich rodaków mam wrażenie jak bym słuchał zgromadzenia koła emerytalnego w okolicznych wsiach, ojciec R. na prezydenta (passat) nigdy nie oddamy krzyża itd.. szkoda bo gdyby w Polsce jeździły takie właśnie auta byłoby cudnie... a tak każdy o motoryzacji wie tyle co nic (oprócz golf lub coś tam z Niemiec 1992 z przebiegiem 115 000 km. od kobiety co jeździła do kościoła...). a tu pojawia się naprawdę ładne super super wyposażone auto w normalnej cenie segmentu D, opinie: passat jest lepszy cała Insignia itd. Motoryzacją interesuję się od lat, każdym z w/w przez was aut jeździłem, i40 to naprawdę kawał solidnego auta tyle tylko że silniki trochę za słabe, jeżdżę Mondeo 163km i naprawdę jest mu daaaaaaleko. ale nic poza tym, w hyundaiu jest naprawdę ok.Dla fanów Hondy polecam przejażdżkę nowym Accordem po polskich drogach wrazenia ogromne jak by cos mialo odpasc, albo syzbka jazda po zakretach w guma na rekach pieknym Avensis... a potem prosze szanownych znawcow o komentarz...

Pozdrawiam,
    • Gość: jak ja kocham ten Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.150.191.194.tmi.telenormobil.no 19.10.11, 10:21
      patrząc na te wzniosłe komentarze moich rodaków mam wrażenie jak bym słuchał zgromadzenia koła emerytalnego w okolicznych wsiach, ojciec R. na prezydenta (passat) nigdy nie oddamy krzyża itd.. szkoda bo gdyby w Polsce jeździły takie właśnie auta byłoby cudnie... a tak każdy o motoryzacji wie tyle co nic (oprócz golf lub coś tam z Niemiec 1992 z przebiegiem 115 000 km. od kobiety co jeździła do kościoła...). a tu pojawia się naprawdę ładne super super wyposażone auto w normalnej cenie segmentu D, opinie: passat jest lepszy cała Insignia itd. Motoryzacją interesuję się od lat, każdym z w/w przez was aut jeździłem, i40 to naprawdę kawał solidnego auta tyle tylko że silniki trochę za słabe, jeżdżę Mondeo 163km i naprawdę jest mu daaaaaaleko. ale nic poza tym, w hyundaiu jest naprawdę ok.Dla fanów Hondy polecam przejażdżkę nowym Accordem po polskich drogach wrazenia ogromne jak by cos mialo odpasc, albo syzbka jazda po zakretach w guma na rekach pieknym Avensis... a potem prosze szanownych znawcow o komentarz...

Pozdrawiam,
    • Gość: Tomek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.193.159.178.ip4.hardcom.pl 22.11.11, 23:24
      Hyundai - podciągnął się po kątem designu, ale ceny z sufitu - Moim skromnym zdaniem - żeby znaleźć klienta ceny muszą być o ok 10 - 15 tys niższe niż Toyoty, Forda czy VW - a tutaj zaszaleli za bardzo. Najpierw przekonajcie ludzi - że to nie tylko w miarę ładne auto, ale też niezawodne i może nie tylko jako "nówka" konkurować z innymi markami. Potem można z cenami lekko w górę. Dla mnie porównując nie tylko technicznie ale i pod kątem prestiżu - to parę lat musi upłynąć nim ta marka wyrobi sobie porządną opinię...
    • Gość: adam Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.sta.asta-net.com.pl 25.12.11, 22:33
      Mój golf 2 pali gumę pali 3.2 l oleju napędowego
    • Gość: Marcin Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.150.32.50.tmi.telenormobil.no 07.02.12, 18:19
      Dlaczego większość widzi w i40 Mondeo? Dziwne dla mnie to jest Honda Accord jeżeli mówimy o tyle auta a i w środku konsola środkowa również podobna, czy to coś złego? Moim skromnym zdaniem nie
    • Gość: kubaaa Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.12, 17:40
      A ja właśnie dzisiaj kupiłem i40 w wersji comfort plus. jazda próbna bardzo mi się podobała i padła szybka decyzja. Pokażcie mi kombi za 91 tys z takim wyposażeniem jak H to zmienie zdanie. Do tej pory jeździłem volvo s60 2008 rok 2.4 D5 i smiało mogę powiedzieć, że H lepiej mi się jechało co bedzie po 100 tys km zobaczymy ale narazie jestem pod wrażeniem
    • Gość: Muniek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: 193.59.104.* 12.05.12, 13:07
      użytkuję hyundaja i40 od roku i powiem krótko. Niemcy z Pasatami,oraz Japończycy z Toyotą Avensis zaspali. Hyundai powala ich na kolana. Ilość NOWYCH modeli, wzrost sprzedaży w USA ( największym rynku motoryzacyjnym ) mówi za siebie.
      A WYPOCINY wiejskich znawców tematu ( użytkowników zdezelowanych złomów przywiezionych ze SZROTÓW napawa mnie tylko jednym stwierdzeniem.
      MACIE POJĘCIE O SAMOCHODACH TAK JAK FACHOWIEC OD GUMOWYCH DZWONKÓW
      • Gość: 5 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.12, 16:04
        Muniek fachowcu,
        po pierwsze, aktualnie w Chinach sprzedaje sie wiecej samochodow niz w stanach - sa najwiekszym rynkiem motoryzacyjnym swiata.

Po drugie, nie rozsmieszaj tekstami typu "...Hyundai powala ich [Toyota, VW] na kolana, wzrost sprzedaży w USA mówi za siebie..."
        Wzrost sprzedazy Hyundaia w stanach wynosi obecnie nie caly +1% (kwiecien 2011/12) - rekord wszechczasow ! :))

www.hyundaiusa.com/about-hyundai/news/Corporate_2012_APRIL_SALES_RECORD-20120501.aspx
        • Gość: R Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.lte.plus.pl 08.06.12, 13:33
          Od roku szukałem auta i w tym co napiszę jestem całkowicie bezstronny.

Chciałem wybrać pomiędzy nową avenis, Passatem B7, Hyundai i40, Fordem Mondeo. Francuzów w ogóle nie brałem pod uwagę bo już jednego miałem i większość to był w serwisie.

Ogólnie nowy Passat z racji tego że VW był dla mnie z góry na wygranej pozycji ale środek mnie rozczarował kompletnie, Niemcy muszą pójść do przodu z designem, byłem tym autem zachwycony ale po pierwsze cena po drugie to taki dziadokowóz.

Toyota: również odpadła przede wszystkim ze względu na cenę i design, zresztą tych samochdów jak psów.

Hyundai i40: wygląd kosmiczny co od razu przyciągneło moją uwagę aczkolwiek cena była zbyt duża, środek kosmos, wyposażenie ledy przód tył, kamery, czujniki, ręczny elektryczny cała stylistyka, ilość miejsca z tyłu, bagażnik itd, coraz bardziej się nakręcałem na to auto. Nadażyła się okazja, auto demonstracyjne, kupiłem po 2 dniach namysłu. Powiem tak, najlepszy wybór jaki mogłem dokonać, jestem bardzo zadowolony. I najważniejsza rzecz , jak jadę ulicą i40 bardzo przyciąga wzrok i przechodniów i innych kierowców natomiast passat czy toyota .... ma ją co drugi przedstawiciel czy menadżer.... polecam i40 z czystym sumieniem. Aha mój i40 przy jeździe 120-140 na trasie przy silniku 1,7 138 koni pali mi 5,2 - 5,5 i to jest cudowne
    • Gość: quest Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 09:47
      Też miałem przyjemność jechać tym autkiem dzięki moj-i40.pl/ .
      Szczerze polecam auto dynamiczne, nad wnętrzem można jeszcze wiele popracować, miejsca generalnie jest dużo, zawieszenie troszkę hałasuje ale to w większości nowych aut musi troszkę popracować. Szkoda tylko że nie ma wersji sportowej w benzynie np. V6 np. 220km przy racjonalnych cenach auto może dużo osiągnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka