Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Bajery rowery

IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 09:48
systemy ratujące życie - dobre ten szpikulec -))) , calibra wyjątkowy obciach , co do BIEMWIOO pełna zgoda ale mitsu jest ok
Obserwuj wątek
    • Gość: Prześmiewca Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.08.11, 10:24
      Jeśli chodzi o "dresów" to między E34 a E39 jest naprawdę jest przepaść. E34 to najczęściej kupują dzieciaki, których nie stać na E39, a chcą mocne auto 150-300KM.

Co do Audi cabrio.. aż się uśmiałem, bo dokładnie takiego sąsiada miałem :) W swoim domu muzykę też puszczał tak głośno, że przez zamknięte okna 100m dalej ją słyszałem.
    • Gość: asd Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 10:30
      Do rankingu dodałbym Golfa III ale Ferrari? Panie JAcku wbrew pozorom co PAn myśli to jedna juz z niewieli firm, która nie ulega wszelkim trendom i jest wierna tradycji nie ida jak inni za ludem i nie robia wersji z dieslem czy 4 drzwiowych aut jak Porsche mimo, że gdyby pewnie taki model wypuscili sprzedawałby sie świetnie
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.cern.ch 09.08.11, 10:31
      Uff, dobrze, że nie było na liście BMW E90 za którym się ostatnio rozglądam. Co do obciachowych samochodów to niestety chyba powoli trzeba zaliczyć do tego grona Audi A4 i A6, ilość wieśniaków pojawiająca się w tych samochodach ostatnio trochę przeraża. Osobiście, jako człowiek rozglądający się ostatnio na BMW muszę powiedzieć, że straszna szkoda, że ta marka ma u nas w kraju taką opinie bo prawdę mówiąc, dla człowieka poszukującego mocnego samochodu z napędem na tył i o lekko sportowym charakterze nie ma alternatywy :/. Chętnie bym kupił coś innego, ale nic mi po prostu nie przychodzi do głowy. Mercedes jest trochę niestety dziadkowaty, Lexus/Infinity są skrajnie mało popularne na naszym kontynencie i kupno jakiejkolwiek części poza ASO często graniczy z cudem lub trzeba to sprowadzać z USA (gdzie oczywiście wszystko jest). Może macie jakieś pomysły?
    • Gość: aman Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.08.11, 10:31
      ...o szpikulcu mowil juz Korwin Mikke :]
    • Gość: R Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:33
      Im dłużej żyję i im więcej jeżdżę tym częściej i intensywniej dochodzę do wniosku, że jedynym gadżetem niezbędnym mi w aucie jest klimatyzacja, wygodny fotel i silnik, który zapewnia komfort wyprzedzania. Może jeszcze czujniki parkowania z tyłu...

-El szyby? Po co jak jest klima?
      -Radio CD/MP3 hm.....od dwóch lat mm to w aucie i nigdy nie używałem. Albo komercyjne radiorozgłośnie, albo rozmowa telefoniczna
      -ksenony? Fajne, dopóki nie trzeba wymienić żarówek za 350zł sztuka, albo czujników poziomowania
      -czujniki deszczu i zmierzchu? Wyłączyłem po 3 miesiącach użytowania...działały jak chciały (auto 2003r)
      -nawigacja? Wbudowana to moim zdaniem bezsens. Utrudniona aktualizacja, nie zawsze widoczna w słońcu mapa. Nie możesz zmienić danych podczas jazdy i kosztuje bebechy w nowym aucie.
      -lodówka? Po co? Co kawałek są stacje benzynowe i supermarket na supermarkecie.

Podsumowując...wszystkie opisane gadżety w aucie mam i są TOTALNIE ZBĘDNE. Pozdrawiam rozsądnych
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 10:38
      ranking - miód , balsam dla moich zmysłów , za to lubię MD - nie boicie się wyrażać swoich poglądów. Dla mnie Para królewską jest e36 i Calibra

Co do rankingu dorzucam audi 80 (sedan) honda civic 5gen (coupe) jest kila ładnych sztuk JDM ale to rzadkość, audi a3 , opel tigra
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: 217.153.205.* 09.08.11, 10:46
      Ranking pełna zgoda. Niedługo pewnie dołaczy do obciachowych aut Fiat Coupe - bardzo zacny samochód. którego co raz wiecej jest na naszych drogach i tak jak Calibra równie radośnie jest t tuningowany
    • Gość: Hmm Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: 213.241.123.* 09.08.11, 10:47
      "Teza" zerznieta z Clarksona (tylko u niego byla strzelba). A obciachem jest dla mnie kupowanie lub nie kupowanie czegos w obawie o to co pomysla sasiedzi albo (jeszcze lepsze) przypadkowi ludzie, ktorych nie znamy i byc moze nigdy wiecej nie spotkamy.
      Z reszta ilu ludzi tyle spojrzen. Mnie np smieszy jazda po miescie wielkimi, ciezkimi terenowkami typu Land Cruiser czy Discovery.
    • Gość: lko Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.cern.ch 09.08.11, 10:49
      R-> Całkowicie się z tobą zgadzam, moze poza MP3 bo jednak jak ktoś lubi robić składanki do samochodu i jest miło mieć soprą liczbę utworów na jednej płycie. Pozatym szyby elektryczne są już tak tanie a zwykle darmowe, ze jednak lepiej je miec.

Do rzeczy koniecznych dodałbym jeszcze może wygodne fotele, myśle, że często warto dopłacic lepszych.
    • Gość: xyz* Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:52
      Żaden komputer nigdy nie prześcignie człowieka w rzeczach ludzkich, to oczywiste, a drogi i auta są dla ludzi. Poza tym co jeśli komp przejmie kontrolę unikając stłuczki a zabije idącego obok człowieka? Do paki trafi kawałek elektroniki czy kierowca?
      Co do tych wyświetlaczy... już dawno zbadano że ludzkie oko ma tysiące o ile nie miliony wyższą "rozdzielczość" niż najlepsze lustrzanki więc wyświetlacz jedynie pogorszy widoki!
      Światełka w kabinie uznaję tylko te pełniące jakieś praktyczne funkcje, żadnej wiochy!
      BMW E39 to naprawdę świetne auto i wg. mnie nie jest ani trochę obciachowe a wygląda i jeździ świetnie. E36 w przyzwoitym stanie to rzadkość, ale znam kilka takich przypadków :) Silniki 6-cylindrowe są stworzone do ostrej jazdy i mają niezwykłą wytrzymałość. Gdzieś w Europie jeździ 2.0l trójka... jakieś 1000KM :D blok jak do czołgu XD Kiedyś w Polsce na 1/4 startowała.
      Calibra... fakt większość tych wehikułów to koszmar ale raz na milion trafia się C20LET nierzadko o mocy w granicach 500KM, tyle że o niebo łatwiej zobaczyć lambo czy ferrari niż taki egzemplarz :P Dziś nawet po wsiach się śmieją z tych aut.
      Mitsubishi? Obciach? Eee nie jest takie podatne na ospojlerowanie kartonami, wciąż jest w cenie i dobrze zachowaną sztukę w czerni to sam bym chciał mieć :)
    • Gość: xyz* Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 10:59
      @asd
      Ferrari już ma model FF czyli coś a'la 2 drzwiowa Panamera :P
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.net.pulawy.pl 09.08.11, 11:18
      Ja od siebie do rankingu jeszcze dorzucam Civica, wszystkie Audi bo coraz częściej drechy się do nich przesiadają. A co do Bmw to myślę że w tej czesci społeczeństwa coraz rzadsze się robi. A ostatnio widzwałem w moim mieście młodego kolesia w pięknym szarym e30 325, miał chyba jakiś m-pakiet i klaseyczne bbsy i wyglądał obłędnie a to znak że społeczeństwo dorasta.
    • Gość: suchy Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.pl 09.08.11, 11:20
      a gdzie golf trujka i czfurka;)
    • Gość: brachu Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 11:59
      volkswagen trzyma sie raz obranego kursu, zwlaszcza w passacie lol
      czego do niego nie wloza to nie dziala tak jak powinno
      www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent
      www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc
      moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html
    • Gość: Ttt Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: 193.111.166.* 09.08.11, 12:12
      Świetny odcinek.Dużo ciekawch i trafnych informacji.Pozdrawiam
    • fsomichal Re: Motodziennik: Bajery rowery 09.08.11, 12:43
      Opel Calibra to bardzo fajne auto i bez żadnych wielkich spojlerów i zmienionych zderzaków wygląda doskonale! Nie wiem co tym nastolatkom się podoba w tym obciachowym wiejskim tuningu podoba?! www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/633987421443694172.jpg
    • Gość: Nikolai Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 13:10
      Z tym szpikulcem w kierownicy już lata temu Clarkson wyleciał i ani wtedy ani teraz to nie był dobry pomysł.
    • Gość: Habla Habla Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 13:50
      "młodzież, która nadużywa sterydów i zbyt dużo czasu spędza w siłowni"

Szanowny Panie Jacku.

Fakt, że posiada pan klatkę prawidłowo zapadniętą nie uprawnia pana do naśmiewania się z osób ćwiczących na siłowni. Chyba, że kompleksy robią swoje.

Większość aut zaprezentowanych w rankingu uważam za świetne w swoich klasach.
      Jeździłem e36, e34, e39, 80 b4 sedan. Każde z nich sprawia przyjemność. Nawet Trabant 1.1 z silnikiem Polo.

"dorzuciłbym Porsche 911 i wszystkie najnowsze Ferrari"
      Za wiele Panu nie zostaje :) Do ferowania takich wyroków, to trzeba mieć pozycję. Jak Clarkson, Tiff Needell czy Jason Plato.

Skoro Jason Plato kupił w 2006 r. Porsche 911 Turbo 997, a Ben Collins mówi, że Ferrari 458 jest best in class. To nie ma opcji, aby te auta były obciachowe.

Nie ma czegoś takiego jak obciachowy samochód. Ma się podobać właścicielowi a całej reszcie c#uj do tego :)

• Gość: select Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:52
      Calibra numer jeden, zdecydowanie. Już ktoś to napisał ale powtórzę, gdzie jest Gof3 w tedeiku koniecznie :)
    • Gość: select Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:55
      @Habla Habla
      Ale w tym rankingu o to chodzi, że te samochody są bardzo dobre tylko zostały skrzywdzone przez takich a nie innych użytkowników. Czy to przez wiejski tjuning, czy przez ich zachowanie.
    • Gość: Nik Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.11, 14:08
      oskara za "OCZOINTENSYWNE" :D
    • Gość: dobryautor Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.e-wro.net.pl 09.08.11, 14:53
      Taaaak! Golfa serii III zdecydowanie zabrakło. Bardzo często występuje w konfiguracji z kierowcą w ortalionowym garniturze. ;) Dodał bym jeszcze Astrę pierwszej generacji w wersji trzydrzwiowej - bardzo często "tuning'owana" dziurawym tłumikiem i koncertem wgnieceń.

Generalnie to modele BMW, Audi, Opla i VW mają tu poszarpane wizerunki. Ciekawe czy w najgorszym koszmarze projektantów zza zachodniej granicy przyśniła się kiedyś taka grupa odbiorców.
    • Gość: A Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 15:08
      @habla habla

Jest różnica pomiędzy dbaniem o sylwetkę, a więc ćwiczeniem dla dobrego funkcjonowania organizmu jak i wyglądu, a tym co prezentują tzw. karki. Myślę, że powinieneś zrozumiec różnicę.
    • Gość: Szymong512 Re: Motodziennik: Bajery rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 16:29
      ale przynajmniej nikt nie pomyślał o przeróbce Ferrari.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka