03.03.02, 22:37
Wlasnie przypadkiem obejrzalem w TVN program "Pod Napieciem" na temat sprowadzania zlomu.
Jak widac, zlom samochodowy sprowadzaja z Niemiec przede wszystkim mety spoleczne.
Najlepszy byl ten zapity zulik, ktory "pojezdzi passatem dwa lata i potem rzuci go pod plot".
Ja bym takiego eksterminowal w trybie natychmiastowym. Albo ten dresik - milosnik 10-letnich BMW.
Zycze mu bomby pod fura. A swoja droga, dziwie sie Wronie. Zarabia tyle pieniedzy, a nadal jest
milosnikiem zlomu. Albo skapy albo ma w sobie w dalszym ciagu komleks choptasia z prowincji.
Miller i spolka - pospieszcie sie!

Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Zgadzam sie, ale IP: *.atlanta-06-07rs.ga.dial-access.att.net 03.03.02, 23:16
      Uwazam ze nie nalezy blokowac prawa obywatela do przywozenia co mu sie zywnie
      podoba. Blokowac nalezy prawo do poruszania sie zlomu po drodze. Zabronienie
      mi posiadania 20-letniego BMW jest naruszeniem moich swobod obywatelskich. Ale
      pozwolenie na jazde samochodem ktory zanieczyszcza srodowisko i naraza innych
      uzytkownikow drog na niebezpieczenstwo to juz inna sprawa. Jak sie chce miec
      zlom to nalezy sobie wlasna droge zbudowac i po niej jezdzic.
      • Gość: pilot13 Re: Zgadzam sie IP: *.wil.pk.edu.pl 04.03.02, 07:46
        wrona to sęp-łapie każdego zdechłego tematu
        • Gość: pilot13 Re: Zgadzam sie IP: *.wil.pk.edu.pl 04.03.02, 07:48
          ooooops, nie zauważyłem, że to temat druida. jak juz się odezwałem to trudno.
          • Gość: Rycho Re: Zgadzam sie IP: *.astercity.net / 10.133.128.* 04.03.02, 08:18
            Druid,nie Druid nie ma znaczenia.Liczy się wypowiedż,a ta jest z sensem.
            Rację ma też Mirek tylko tu jest problem uczciwości pracowników stacji kontroli
            pojazdów.Przy założeniu,że kontrolują solidnie to pewnie duża część tego co
            teraz wjeżdża do kraju nie miałaby prawa poruszać się po drogach.
    • Gość: Darek Re: HOŁOTA IP: 212.106.189.* 04.03.02, 09:31
      Prawdą jest że zagrożenie tymi autami jest świadomym tych którzy je sprowadzają
      a nie tych którzy je kupują.Im tańsze tym lepsza przebitka mniejszy nakład
      własny.Powinno wprowadzić się paragraf odpowiedzialności za sprzedawane
      auto,oni to robią świadomie.
      • Gość: Wojtek Re: HOŁOTA IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 10:07
        Przeraził mnie filmik ze stacji diagnostycznej. Ciekawe ile trzeba dać w łapę
        aby taki samotrup zarejestrować?
        I jeszcze inna wypowiedź z kolejki: 19 lat ale nówka.
      • Gość: arturo Re: HOŁOTA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.03.02, 10:14
        Druid jak zwykle popis elokwencji i spostrzegawczości - jesteś moim idolem ;)
        Zdecydowanie nie realizujesz się w 100% na forum takich ludzi trzeba więcej w
        sejmie!!! Gościu tak trzymaj a nastepne wybory zakończysz sukcesem wtedy znajdź
        paru taki mądrych jak Ty i kilka incjatyw ustawodawczych i mamy porządek.
        Podpowiadam nowe regulacje:
        * zakaz importu linni technologicznych straszych niż 5 lat - katastrofalny
        wpływ na rodzimą produkcję

* zakaz importu używanych maszyn rolniczych- jak wyżej
        * zakaz importu alkoholu starszego niż 5 lat - jak wyżej
        itd itd,

Polecam troche więcej myślenia i nie traktowania gadu gadu w tvn-ie jako
        podstawy do budowania swoich opinni.

Pozdrawiam,

• Gość: Michal Re:Panowie IP: *.telia.com 04.03.02, 11:08
          Gdyby Wasze dobra narodowe byly rozdzielane tak jak nalezy,to by nie doszlo do
          takich momentow w Waszym zyciu.Po prostu sa zaduze roznice materialne w
          spoleczenstwie, a ciag do kolek wszyscy maja jednakowy.Jak w dalszym ciagu
          nieplacenie podatku to wyczyn to sie niema co dziwic , ze te roznice sie tylko
          powiekszaja.Tak jak kiedys pozwolilem sobie nadmienic uplynie duzo wody w
          Waszej Wisle i w naszym Sundzie jak to sie wszystko wyrowna.
          Tak sie zastanowic,dlaczego ten czlowiek zostal zulikiem?
          Odrazu nie osadzac.Wszyscy tylko jestesmy ludzmi.
          Koniec tych przemyslen.Pzdr.Michal
          • Gość: Niknejm Re:Panowie IP: *.pg.com 04.03.02, 11:41
            Gość portalu: Michal napisał(a):

> Gdyby Wasze dobra narodowe byly rozdzielane tak jak nalezy,to by nie doszlo do
            > takich momentow w Waszym zyciu.Po prostu sa zaduze roznice materialne w
            > spoleczenstwie, a ciag do kolek wszyscy maja jednakowy.Jak w dalszym ciagu
            > nieplacenie podatku to wyczyn to sie niema co dziwic , ze te roznice sie tylko
            > powiekszaja.Tak jak kiedys pozwolilem sobie nadmienic uplynie duzo wody w
            > Waszej Wisle i w naszym Sundzie jak to sie wszystko wyrowna.
            > Tak sie zastanowic,dlaczego ten czlowiek zostal zulikiem?
            > Odrazu nie osadzac.Wszyscy tylko jestesmy ludzmi.
            > Koniec tych przemyslen.Pzdr.Michal

OK, Michale, tylko odpowiedzmy sobie na pytanie, czy dochód MA SIĘ wyrównywać?
            Niektórzy pracują ciężej i więcej, więcej też ryzykują niż inni. Czy zatem
            powinno się równać ich w dół? Czasy domiaru dla 'prywaciarzy' chyba już minęły.
            Oczywiście należy dążyć do tego, żeby społeczeństwo bogaciło się jako całość...
            Ale nie może się to odbywać kosztem tłamszenia co bardziej przedsiębiorczych
            ludzi (ale nie przestępców!), którzy po prostu 'ciągną ten wózek'.
            Dlatego skandynawskie pomysły zabójczego opodatkowania są mi obce. Tym bardziej,
            że w warunkach ogólnej mizerii i tak wiele nie wniosą, a mogą tylko zniechęcić do
            przedsiębiorczości i aktywności. Nie dziwota, że ludzie starają się unikać
            płacenia podatków, bo są one po prostu bardzo wysokie (zresztą dzieje się tak nie
            tylko w Polsce). A dzieje się tak, bo połowa pieniędzy wypływa z budżetu do
            rozmaitych 'funduszy', których główną działalnością jest fundowanie synekur dla
            ludzi związanych z aktualnie rządzącym ugrupowaniem...
            Przed nami jeszcze długa droga. Ale ktoś niestety musi ją torować.
            Od razu przyznam, że nie jestem przedsiębiorcą prywatnym. Ale potrafię takich
            ludzi uszanować i im nie zazdroszczę. To często ciężki kawałek chleba, a na
            sukces trzeba niestety zapracować.

A żeby było chociaż trochę na temat; używane - tak. Trupy techniczne - nie.
            Wystarczy ukrócić skorumpowany proces tzw. badań technicznych. Tylko że zbyt
            wielu jest beneficjentów obecnej sytuacji, i są oni silnym lobby.

Pozdrawiam,
            Niknejm

• Gość: greg40 cymbale IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.02, 11:58
              chodzi o to by "biznesmen" czy jak zwał takiego huja nie mówił swoim
              pracownikom ze moze płacić góra 550 pln albo i mniej bo się mu właściwie nic
              już nie opłaca jednocześnie kupując swemu 16 letniemu synowi merca nówke -
              autentyk-a potem palanty płaczą bo nie ma zbytu jak robole to co zarobili
              zanoszą na pocztę a biznemeny zysk transwerują za granicę--i głupi by to
              zrozumiał .
              • Gość: Niknejm Że co? ;-) IP: *.pg.com 04.03.02, 12:25
                Gość portalu: greg40 napisał(a):

> chodzi o to by "biznesmen" czy jak zwał takiego huja nie mówił swoim
                > pracownikom ze moze płacić góra 550 pln albo i mniej bo się mu właściwie nic
                > już nie opłaca jednocześnie kupując swemu 16 letniemu synowi merca nówke -
                > autentyk-a potem palanty płaczą bo nie ma zbytu jak robole to co zarobili
                > zanoszą na pocztę a biznemeny zysk transwerują za granicę--i głupi by to
                > zrozumiał .

Za przeproszeniem 'chuj' pisze się właśnie tak, jak napisałem, przez 'ch'.
                'Transferują' przez 'f'.
                Poza tym, wyrażaj się proszę jaśniej, bo nie bardzo wiadomo, o co chodzi...
                Jesteś za sądownym karaniem działalności gospodarczej w jakiejkolwiek postaci? Za
                zakazem kupowania Mercedesów? Za noszeniem pieniędzy na pocztę (w celach
                niewiadomych)? ;-)
                I grzeczniej proszę. Na tym poziomie nie będziemy dyskutować.

Pozdrawiam,
                Niknejm

• Gość: PsuBrat Re: cymbale IP: *.pl 04.03.02, 12:25

> zrozumiał .
                ------------------------------------------------------------------

Towarzysze!

Burżujom-krwiopijcom mówimy stanowcze nie!

Precz z cyniczną kliką kapitalistycznych wyzyskiwaczy!

Żądamy kary śmierci dla oślizłych geszefciaży kupujących swoim dzieciom luksusowe
                samochody!

Vive la Revolution! :)
                :)

Greg, częściowo, teoretycznie, masz rację (gdyby zamiast kupować MB kapitalista
                podwyższył pensję robotnikom to zwiększyłby sie popyt na produkowane towary, itd,
                itp, etc). Mam nadzieje że nie poczujesz sie dotknięty powyższym zartem.

Problem jest w tym, ze gospodarka RP jest fatalnie zarządzana i przeżarta
                korupcją, z niewydolnym i niekompetentnym, monstrualnie rozrośniętym aparatem
                administracyjnym i bezwstydnie pazernymi politykami pozbawionymi krzty
                prawdziwego patriotyzmu i jakiejkolwiek wizji rozwoju kraju.

Ekstrawagancje przedsiebiorców w wydawaniu ich pieniędzy nie maja tu wiekszego
                znaczenia.

Sorry za wywód nie na temat motoryzacyjny,

pozdr.
              • Gość: marlesz o rany!!! IP: 192.168.4.* 04.03.02, 20:22

> zrozumiał .

1. Każdy człowiek może zostać biznesmanem a nie pracownikiem - jego własny wybór
                2. Każdy może sobie i kazdemu innemu kupić co chce i za ile chce byleby było to
                legalne
                3. Każdy może dobrowolnie zrezygnować z pracy jak mu za mało (wg niego) płacą -
                jest ponad 3 miliony chętnych
                4. Prowadzenie samochodu w wieku 16 lat jest zabronione
                5. Nigdy nie kupie mercedesa bo mi się nie podobają (mam nadzieję że będę miał
                kiedyś taki wybór bo na razie mnie nie stać)
                6. Mimo wszystko pozdrawiam bo też czasem jestem czymś sfrustrowany :)
    • Gość: Darek Re: HOŁOTA IP: 212.106.189.* 05.03.02, 08:53
      Były dyskusje nowy czy używany,lepszy 10 latek luksusowy czy nowy mały itp
      tylko raz pokusiłem sie pójść za "mniejsza stratą"i kupiłem odpicowanego Vento
      dwu latka wraz z upływem czasu bałem się jeździć nim,aż skradziono mi
      go,życzyłem najgorszego i to osiągnęłem.Boli mnie to ale okazało się że
      przyczyną było zerwanie przegubu w napędzie-ja żyję złodziej nie[miał 18 lat]
      Jeżeli nie dotknęło by mnie to osobiście dyskutowałbym o nowym czy używanym ale
      trudno wytłumaczyć komuś że lepsze nowe Seicento niż 10 letnie BMW[nie wiadomo
      czy bite].Ci którzy wydają zarządzenia dawno zapomnieli o przyczynach
      decyzyjności kupna "używanego samochodu" czym innym się kierują .
      • Gość: mk Re: HOŁOTA IP: 2.3.STABLE* / 10.10.12.* 13.03.02, 19:19
        Gość portalu: Darek napisał(a):

[...]
        > trudno wytłumaczyć komuś że lepsze nowe Seicento niż 10 letnie BMW[nie wiadomo
        > czy bite].Ci którzy wydają zarządzenia dawno zapomnieli o przyczynach
        > decyzyjności kupna "używanego samochodu" czym innym się kierują [...]

Otóż:
        - nie bite, tylko lekko draśnięte,
        - oczywiście garażowany od nowości (czyli średnio jakieś 15-25lat),
        - no i ma się rozumieć poprzednim właścicielem był niemiecki emeryt, który używał
        samochodu tylko na krótkie wypady (do kościoła/sklepu/itp. itd.)

• Gość: Andre Re: HOŁOTA IP: *.pcplus.com.pl 12.03.02, 16:41
      Cz wiecie że HOŁOTA to po Ukraińsku GOŁOTA.
      Ups.
      • Gość: Michal Re: HOŁOTA IP: *.telia.com 13.03.02, 19:30
        Gość portalu: Andre napisał(a):

> Cz wiecie że HOŁOTA to po Ukraińsku GOŁOTA.
        > Ups.

Widze ze Andre zna ukrainski.Kiedys dawno temu koledzy z tamtych stron powiadali
        ze wystarczy wszystkie slowa polskie ktore posiadaja w srodku albo na poczatku
        lub koncu ltere g to nalezy ja wymawiac jako h i zrobimy czysty ukrainski jezyk.
        Pzdr.Michal
        • Gość: Andre Re: HOŁOTA IP: *.pcplus.com.pl 13.03.02, 21:14
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Gość portalu: Andre napisał(a):
          >
          > > Cz wiecie że HOŁOTA to po Ukraińsku GOŁOTA.
          > > Ups.
          >
          > Widze ze Andre zna ukrainski.Kiedys dawno temu koledzy z tamtych stron powiadal
          > i
          > ze wystarczy wszystkie slowa polskie ktore posiadaja w srodku albo na poczatku
          > lub koncu ltere g to nalezy ja wymawiac jako h i zrobimy czysty ukrainski jezyk
          > .
          > Pzdr.Michal

No tak ale nie do końca
          Moje ulubione powiedzonko to "NIEDAPOJ CHUŻE PIEREPOJA" (pisane cyrylicą
          oczywiście). Znaczy to "Niedopicie gorsze od przepicia"
          Oczywiscie nie za kierownicą.
          Pamietaj PIŁEŚ NIE JEDZ !!
          • Gość: Jarek Re: HOŁOTA IP: 80.72.33.* 14.03.02, 15:08
            Gość portalu: Andre napisał(a):

> Pamietaj PIŁEŚ NIE JEDZ !!

Czesc Andre!
            A od siebie tylko dodam:
            JADLES, NIE PIJ!!!
            Wiadomo na glodniaka szybciej "rozbiera".
            Pozdr ;-)
    • Gość: cc Re: HOŁOTA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 22:32
      Aaaaaaa! A ja myślałem że to o Hołowczycu....!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka