Gość: misio zdzisio Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: 151.92.83.* 21.09.11, 11:18 jechalem takim w Rijadzie. nie wiem jak silnik, ale na pewno ma mocarny klimatyzator :) Link Zgłoś
Gość: sly Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.strefa.com 21.09.11, 14:14 Uosobienie amerykańskiej rozrzutnosci i nieergonomiczności. W europie taką moc mozna wycisnąć z silnika o ponad połowe mniejszego a i spalanie przy tym jest 3 razy niższe. Poza tym brzydkie to Link Zgłoś
Gość: dc2 Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 14:46 typowy opasły cheesburger motoryzacyjny z ameryki.4,6 litra i 190 koni. Ja mam tyle z 1.8 bez turbo Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.gel.usherbrooke.ca 21.09.11, 15:10 @dc2 - typowy polski buraczyna z ptasim mozdzkiem. spalanie w tym V8 4.6 jest takie, jak w o polwe mniejszych europejskich silnikach. Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii 21.09.11, 16:31 @dc2 Ja mam tyle z 1.8 bez turbo Amerykanie nie ścigali się i nie ścigają się w idiotycznym wyścigu "moc z litra". Europejscy producenci też by się nie ścigali, gdyby nie podatki, które zależą od pojemności skokowej. Gdyby zaś zależały od mocy na jednostkę pojemności, to amerykańskie silniki byłyby śmiesznie małe przy europejskich, a Fiat Panda swoje 50KM miałby z 10-litrowego silnika. @sly a i spalanie przy tym jest 3 razy niższe Pokaż mi 5.4 metrowy, 1.7 tonowy samochód, który z 250-konnym silnikiem zużywa niecałe 5 litrów w mieście i 3 litry w trasie. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.xdsl.centertel.pl 21.09.11, 19:38 Piękne 2 tony amerykańskiej myśli technicznej :-) W dobie europejskich popierdółek z 1-litrowymi silnikami na turbinie naprawdę szkoda takich samochodów że odchodza do lamusa. Link Zgłoś
motoinfor Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii 22.09.11, 16:46 motoinfor.pl zapraszam do dodawania drobnych ogłoszeń na temat motoryzacji Za Darmo... Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.03.12, 18:30 Wspaniałe 5.4 metry to jest coś lepszego niż jakaś Honda Civic i inne śmieci z Japonii.Przynajmniej ten i inne Amerykańskie auta z tego okresu wyglądały normalnie szkoda że to już koniec dobra mechanika,dużo miejsca wewnątrz to wspaniały Samochód wprost z Ameryki. Link Zgłoś
Gość: xtra Re: PoĹźegnanie Forda Crown Victorii IP: *.pl 04.12.12, 12:39 Jestem uĹźytkownikiem ostatniej generacji Crown Victorii - wszyscy ktĂłrzy piszÄ? o maĹ?ej mocy, duĹźym spalaniu niegdy nawet nie stali obok tego auta, nie wspominajÄ?c o przejaĹźdĹźce. DĹşwiÄ?k silnika V8 jest po prostu boski, skĂłra cierpnie, rÄ?ce siÄ? pocÄ?, tego nie da Ĺźadna kosiarka 1.8L. Link Zgłoś
Gość: mustang93 Re: Pożegnanie Forda Crown Victorii IP: *.raciborz.vectranet.pl 24.01.13, 17:51 Bardzo lubie amerykańskie FORDY naprawde mają styl swój i charakter Link Zgłoś