Gość: i tak IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.11, 12:30 ten Sóf wygląda jak wyciągnięty z du.py, więc moga sobie darować takie pomysły.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ; Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.multimo.pl 09.11.11, 13:36 fajny ten suv wygląda fajnie tylko ten przód taki dziwny opatrzony powienien być jak w 9-5 szkoda saaba i tego jego stylu :( [*] fajnie byłoby jakby taka minimalistyczna marka istaniała Link Zgłoś
volkenban Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom 09.11.11, 23:40 Ja myślę, że sprzedaż SAABa wyjdzie im na dobre. Podobnie jak Volvo znajduje się aktualnie w rękach Geely i opinie nt. tej sprzedaży są jak najbardziej pozytywne. Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom 09.11.11, 13:50 NIe rozumiem dlaczego tak solidna i dobrze wyceniona marka upada. No ale wiadomo, ludzie wolą kupić ch...nię z niemiec zamiast czegoś ciekawego. Link Zgłoś
Gość: ; Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.multimo.pl 09.11.11, 19:33 jakby dobrze i mądrze z pomysłem zainwestować w saaba przynosiłby kolosalne zyski ja się osobiście dziwię, że żaden normalny producent szczególnie nie posiadający marki premium nie chciał się na saaba połakomić! po pierwsze marka premium w portfolio i odrobina saab-owskiej/GM-owskiej technologii np. takie japońskie marki jak suzuki, honda, mazda. Czy koreańskie. albo PSA citroen/peugeot Link Zgłoś
Gość: ratzinger Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.181.108.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 21:02 bo to jakis szwindel z tym saabem a nie biznes, i nikt sie nie chce w to pakowac Link Zgłoś
Gość: jacek Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 01:06 GM ma w życiu pod górkę, przynajmniej od jakichś 35 lat. Sprzedali Saaba jakiemuś oszołomowi (przy którym uzdrawiacz Kaszpirowski był oschłym realistą), dzięki czemu nie musieli zabijać kolejnej marki własnymi rękami. Niestety, Muller w końcu stracił panowanie nad kierownicą i musiał się zgodzić na jedyne możliwe koło ratunkowe - to z napisem made in China. No i tu pojawił się potencjalny problem, więc GM postanowił nie czekać na rozwój sytuacji i ogłosić, że się nie zgadza na oddanie za bezcen swoich nowatorskich technologii (prawdopodobnie chodzi o najefektywniejszą metodę zamieniania w g... wszystkiego, czego się dotknie). Gdyby mieli mocniejsze nerwy, mogli siedzieć cicho i czekać na decyzję NDRC, ale chyba przestraszyli się pozytywnej opinii jakichś chińskich oficjeli o całej sprawie. Gdyby NDRC nie podjęło decyzji w ciągu kilku tygodni (u nich wszystko trwa baardzo długo), Saab i tak poszedłby do piachu, a GM mógłby wtedy uronić łzę nad trumną. A tak stoi nad trupem Saaba z dymiącym rewolwerem i ogłasza, że w Europie jedzie na stratach, bo strefa euro się chwieje. Biedny GM. Link Zgłoś
Gość: włodi Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.play-internet.pl 10.11.11, 07:56 szkoda mi SAAB-a bo jest dużo marek na tym świecie zdecydowanie mniej wartych za którymi bym nie płakał (skoda toilet-a bmw itd), ale dużo bym dał by to wszystko już się skończyło. Decyzja GM jest najbardziej zrozumiana z ich punktu widzenia. Każdy koncern zrobiłby to samo na ich miejscu. Link Zgłoś
Gość: svatopluk Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: 92.46.21.* 10.11.11, 07:59 GM zniszczylo SAABa juz w latach 90. kiedy Audi wypuszczalo coraz to nowe modele to SAAB nie mogl sie niczym nowym pochwalic jak tylko 2 modelami. wszystkie nowe projekty byly blokowane w Detroit! Link Zgłoś
Gość: xxx Re: GM nie chce oddać 9-4X Chińczykom IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 11:50 @svatopluk Tylko się zastanawiam PO CO? Kupujesz przyzwoitą markę, nie inwestujesz w nią, dokładasz do niej, nie rozwijasz technologii, więc po 20 latach sprzedajesz za bezcen, bo doprowadziłeś to wszystko do ruiny. Po co? Moim zdaniem oni po prostu nie znają się na zarządzaniu... w końcu nie zniszczyli tylko saab'a. Po prostu zbankrutowali, kasując wiele marek, które kiedyś dobrze funkcjonowały. Link Zgłoś