Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 18:22 Duże, solidne, z dużym bagażniekiem, w miare niezawodne. Moze diesel? Jakieś rady, jesli można prosić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN 01.06.04, 18:38 Nowe? Uzywane? Kompakt? Klasa średnia? Sprecyzuj. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niki27 Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN 01.06.04, 18:43 Nowe Mitsubishi Spacestar 1.6, powinieneś zmieścić się w 60. Dobra, sprawdzona konstrukcja. Zadnych wodotrysków, natomiast 0 awaryjnosć, duży bagażnik, dobre osiągi, spalanie w normie. Wersja z dieslem moze byc jednak powyzej 60 tys. Tak na marginesie: najchętniej zaproponowałbym Ci megankę kombi 1.6 ale już mógłbyś się w budżecie nie zmieścić (po co kupować zupełnego golaska?) - stad propozycja Mitsubishi. Link Zgłoś
niknejm No to... 01.06.04, 18:53 Jeśli zależy Ci na przestrzeni wewnątrz auta - Civic 5D. Autobus z wyglądu, ale miejsca ma dużo. Bagażnik jak na kompakt przyzwoity. Albo, jeśli zależy Ci na bagażniku kosztem wnętrza, Skoda Octavia. Jeśli chcesz kombi - Corolla albo Octavia. Wszystkie te auta należą do mało usterkowych (Corolla najlepsza, potem Civic i Octavia). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 18:54 Wg mnie weź Stillo JTD. Sprawdzony diesel, auto świeżo po faceliftingu, spory bagażnik 370l, wyjdzie sporo poniżej 60tys. z upustami. No i to regularna klasa C. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 19:18 Space star teraz nie wiem jak ceny ale parę miesięcy temu zmieściłbyś się jeszcze w diesla.Wyposażenie-wszystko co potrzeba ,klima itp. Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 00:55 AJ mimo wszystko bedę polecał, niemieckie i amerykańskie produkowane przez polskiego robotnika, podobno też solidne Opel Astra II, pamiętajcie, będą tańsze części i bezrobocie mniejsze a samochód też niczego sobie pozdro Link Zgłoś
Gość: Piotr I ja tak myślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 01:14 - jeszcze rozważam też Combo, bo wielki (a silnik z Tych). Link Zgłoś
Gość: OGI Re: I ja tak myślę IP: 62.233.164.* 02.06.04, 06:35 Combo Tour to coś naprawdę dobrego i mało popularnego na naszych ulicach. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.arkonskie.v.pl 02.06.04, 01:07 Ja tez popieram Opla Astra II Classic...Za 60 tysiecy to juz bedzie dobrze wyposazone auto. Jest jeszcze Corodba (duzy bagaznik ale male wnetrze)...No i teraz chyba jest jeszcze ta promocja z silnikiem 1,4 75KM z Climatroniciem, elektryka szyb jest chyba za 52 moze 53 tysiace. Pozdrawiam Niestety wszystkie 307, Megane i inne za 60 tys sa z kiepskim wyposazeniem. ------ Megane bez automatycznej klimy wewnatrz wyglada strasznie...kto wymysil to wielkie, obrzydliwe pokretlo na czubku deski rozdzielczej! ------ Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.arkonskie.v.pl 02.06.04, 03:01 A zastanawiales sie nad Chevroletem Lacetti? Sedan 1,8 CDX (z automatyczna klima m.in.) kosztuje 63500zl....Wiem ze to ponad to co zakladasz, ale nie wiele...Dodatkowo jesli nie przeszkadza ci ze bedziesz jezdzic nastepca Daewoo, nie zamierzasz go sprzedawac po 3-4 latach byc moze to jest propozycja warta rozwazenia? ----- 2+2, mam rozumiec ze wystarczy ci jakies Gran Turismo...Zeby z tylu miescily sie dwie osoby tylko teoretycznie, a bagaznik byl na torbe z kijami golfowymi:-) No ale za 60 tys PLN chyba bedzie trudno, nawet z najmniejszym silnikiem :-) Link Zgłoś
Gość: Kimba Re: Rodzina 2+2; coś do 60 tys PLN IP: *.rzeczpospolita.pl 02.06.04, 10:39 MiniVan Chevrolet Rezzo za 57 tys klimatycacja dwie poduszki 104 kucyki www.chevrolet.net.pl Link Zgłoś
Gość: pepo a elantra? - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 17:47 Można ją zobaczyć tutaj: www.hyundai.pl/index.php?dz=elantra A takie ma, miedzy innymi, wyposażenie (ze strony hyundaia): Wersja wyposażenia Middle zderzaki w kolorze nadwozia + opony 185/65 R15 + osłony przeciwbłotne z przodu i tyłu + ochronne listwy boczne na drzwiach i zderzakach + klamki zewnętrzne i lusterka w kolorze nadwozia + przyciemniane szyby i ciemniejszy pas na szybie przedniej + tylna wycieraczka i spryskiwacz + regulowana wysokość fotela kierowcy (dwa pokrętła) + podświetlany schowek po stronie pasażera + podłokietnik centralny ze schowkiem pomiędzy przednimi fotelami + podłokietnik centralny na tylnym siedzeniu z uchwytami na napoje + tylne oparcie i siedzisko składane + tylne oparcie i siedzisko dzielone 60:40 + regulator odcinka lędźwiowego w fotelu kierowcy + klimatyzacja manualna + wspomaganie układu kierowniczego + regulowana wysokość kolumny kierownicy + centralny zamek + immoblizer + elektrycznie sterowane szyby przednie i tylne + szyba elektryczna kierowcy z funkcją auto down + elektroniczny zegar + ogrzewana tylna szyba + otwieranie wlewu paliwa od wewnątrz + lusterka w osłonach przeciwsłonecznych + oświetlenie przestrzeni bagażowej + regulator oświetlenia tablicy rozdzielczej + oświetlenie centralne kabiny + lampki punktowe z przodu + czasowy regulator wycieraczek + elektrycznie sterowane i ogrzewane lusterka + instalacja radiowa i cztery głośniki + głośniki wysokotonowe + elektrycznie wysuwana antena + poduszki powietrzne kierowcy i pasażera + przednie pasy bezpieczeństwa z napinaczami i ogranicznikami napięcia + regulowana wysokość przednich pasów bezpieczeństwa + system hamulcowy z ABS + przednie i tylne hamulce tarczowe (przednie wentylowane) + zaczepy isofix na tylnej kanapie + 5 drzwiowy hatchback 1.6 DOHC Middle 59 900 zł dopłata za lakier metallic / mica 1 500 zł Jak sadzicie czy warta jest tej ceny? Jako zwolennikowi hatchback'ów bardzo mi się podoba. P. Link Zgłoś
niki27 Re: a elantra? - co sądzicie? 02.06.04, 17:53 Swoją drogę, to koncerny samochodowe (większość z nich) musi mieć nierówno pod sufitem, skoro wpisuje na listę "wyposażenia ekstra" takie oczywistości jak: > opony 185/65 R15 + > osłony przeciwbłotne z przodu i tyłu + to ostatnie zwłaszcza...poruta... > ochronne listwy boczne na drzwiach i zderzakach + !!!!! > klamki zewnętrzne i lusterka w kolorze nadwozia + > przyciemniane szyby i ciemniejszy pas na szybie przedniej + > tylna wycieraczka i spryskiwacz + nie do wiary... > regulowana wysokość fotela kierowcy (dwa pokrętła) + ROTFL > podświetlany schowek po stronie pasażera + > elektroniczny zegar + !!!!!!!!!!!!!! > ogrzewana tylna szyba + Czy ktoś produkuje jeszcze samochody bez tego elementu????? > otwieranie wlewu paliwa od wewnątrz + hahahahahahahahahaahhahahha > lusterka w osłonach przeciwsłonecznych + > oświetlenie przestrzeni bagażowej + !!!!!!!!!!!!!! > regulator oświetlenia tablicy rozdzielczej + > oświetlenie centralne kabiny + No tutaj to już przesadzili > lampki punktowe z przodu + !!! Link Zgłoś
niki27 Nota bene... 02.06.04, 17:56 ...takie same albo bardzo podobne pierdoły wyspisane były w prospekcie mojego autka. Link Zgłoś
niknejm Re: Nota bene... 02.06.04, 19:22 niki27 napisał: > ...takie same albo bardzo podobne pierdoły wyspisane były w prospekcie mojego > autka. Jako element wyposażenia Civica jest "widoczny numer VIN pojazdu". To jest dopiero ROTFL :-))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Nota bene... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 19:25 niknejm napisał: > Jako element wyposażenia Civica jest "widoczny numer VIN pojazdu". Ale w standardzie pewnie w tych bogatszych wersjach... Link Zgłoś
Gość: pepo Re: a elantra? - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:12 Ale tam nie piszą że to jest ekstra wyposażenie. To jest jak mniemam w miarę dokładne wyszczególnienie tego co za te 60tys dostajemy. Chodziło mi o to czy ta cena za takie auto, z tym wyposażeniem, jest "uczciwa". P. ps. Jak napisałem elantra spodobała mi się. Szperałem trochę po sieci i znalazłem ze w USA to auto z 2,0l silnikiem, skórą, automatyczną klimą kosztuje ok 15tys$. Link Zgłoś