Gość: Gość Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.lcs.net.pl 15.01.12, 19:33 zadne auto nie ma szans z moja tatra 8x8 Link Zgłoś
Gość: kotekpersik Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 19:34 @ SPOKO Przecież Karawan też jest potrzebny !!! "Ktoś " musi je, do Cholery, produkować ! ;) Link Zgłoś
Gość: motoguru Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 19:51 ciekawe ile wyjdzie z zapowiedzi VW o zmniejszeniu cen na polskim rynku. czy to zwykły PR czy rzeczywiście chcą trochę pokonkurować (ze Skodą też? :D) -- nowy blog motoryzacyjny: motoguru.pl/ Link Zgłoś
tomasas100 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 15.01.12, 19:57 Smsview pl dowiedz sie czy twoja dziewczyna jest tobie wierna. Szpieg telefonow komorkowych. 3 dni bezplatnie- spruboj Szpieg komorkowy Link Zgłoś
Gość: yale Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.net.stream.pl 15.01.12, 19:59 Fajny ten Chevrolet Malibu. Taki "mięski"... Link Zgłoś
szpon Najważniejsze polskie premiery roku 2012 15.01.12, 20:01 @siwax szybko przeminie. Przyszłością jest wodór i silniki zasilane tym gazem. Link Zgłoś
pogromca_ciemnoty Najważniejsze polskie premiery roku 2012 15.01.12, 20:43 A ja cieszę się że Seat wznowi produkcję modelu Toledo,już IV generacja z lekką przerwą:) doczekać się nie mogę:) Link Zgłoś
Gość: Samar Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 06:54 Oczywiście że premiery takich aut jak Skoda Octavia, Renault Clio czy wreszcie VW Golf są najważniejsze dla takich rynków jak Polska. To najpopularniejsze i najczęściej kupowane auta. Zresztą czy premierę np. VW Golfa można uznać w jakimkolwiek europejskim kraju za mało znaczącą? ;-) Link Zgłoś
Gość: ja Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 07:51 A ja czekam na Kia Optima! Link Zgłoś
desperato Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 07:55 śmieszą mnnie te komentarze n/t folcwagena, wieśwagena ... Czy Wy, w tym tu celujący @fragles102 czy @SPOKO naprawdę macie jakieś kompleksy ??? Też nie przepadam za designem VW, ale kiedy przychodzi co do czego to jednak nie kupuje się 'oczami' - czytaj pięknego opakowania, jak np. w przypadku ix35 od Hyunadia - tylko sprawdzoną technikę. A tak jest w przypadku VW - nie zawodzi mnie, no może poza silnikiem 2.0 TDi i 1.4TSI (zwłaszcza ten ostatni). Kierowalność pojazdu, zachowania się na drodze (zakrętach, łukach), hamulce, itd. jednak przemawiają za VW. W życiu nie kupiłbym Hyundaia ix35, samochodu który ładnie wygląda, jednak nie daje mi tak ważnej dla kierowcy pewności jazdy, dlatego wybrałem VW tiguana i nie żałuję. A wypisujący tu sfrustrowani "krytykanci" VW niech sobie dalej piszą ... śmieszne i dziecinne komentarze ... pa. Link Zgłoś
Gość: axs Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: 80.48.238.* 16.01.12, 09:12 @desperato: życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć tylko "sprawdzonymi" samochodami... Link Zgłoś
swinton Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 09:29 A ja czekam na cos co bedzie tak dobre jak byl Rover 218 VVC Coupe. Naped na przednie kola, 8s do 100km, 10l/100 w miescie. Za rozsadna cene. Mielismy takie dwa, z bolem serca musielismy sie z nimi rozstac jak stuknelo im 12 lat. Link Zgłoś
wawiak80 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 12:45 A gdzie jest nowe Mondeo? Niedawno zaprezentowano go w USA z informacją że w Europie wejdzie pod koniec tego roku. Czyżby redaktorzy GW o tym nie wiedzieli? Link Zgłoś
sprocket74 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 12:56 @desperato - olewaj ich krętym sikiem. Japońska motoryzacja to jedzie już tylko na opinii niezawodności sprzed 15 lat. W tej chwili niemieckie fury biją ich na głowę praktycznie we wszystkim, a już na pewno w designie, zawieszeniu i osiągach. Jedyne w miarę niezłe japońskie fury robi Subaru (ale to marka niszowa) i Mazda. Toyota i Honda, Suzuki robią nudne i brzydkie aż do wyrzygania wozidła dla mało wymagającej klientali, chociaż nawet ta klientela coraz częściej ogląda się na wyroby koreańskie które jakościowo odstają od japońskich coraz mniej a są sporo tańsze. Niemcy poszli w produkcję fur droższych i bardziej luksusowych i słusznie. Produkcją badziewnej masówki dla plebsu niech się zajmują japońce i koreańce. Link Zgłoś
cinsson Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 12:57 skoda robi najwieksze wrazenie, szczegolnie patrzac na wczesniejsze modele Link Zgłoś
sprocket74 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:04 jeszcze specjalnie dla fragles102 mój skromny wierszyk nt użytkowników japońskiej motoryzacji: jedzie toyota, a wewnątrz idiota, mijam też subaru, w nim debili paru, a w nowiutkiej mazdzie jedzie jakiś paździerz, a w tamtym suzuki jadą niezłe tłuki, problem miałem z hondą bo się źle rymuje, ale rozwiązałem: hondą jeżdżą.... ch....e ;)))) Link Zgłoś
valdziu ds5 16.01.12, 13:06 Co jak co ale obstawiam CITROENA DS5 - kunszt! www.motodestruktor.pl Link Zgłoś
wawiak80 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:13 @sprocket74 To zabawne co mówisz bo własnie ADAC i Dekra opublikowały najnowsze raporty awaryjności wśród 6-7 letnich samochodów. Na 5 pierwszych miejsc cztery zajeły japończyki. Trzy toyoty i jedna honda. Wiec nie jest to opinia sprzed 15 lat. Na takiej opinii jada auta niemieckie . To właściciele tych 10 - 15 letnich passatów i audi wszedzie opisują że to samochody nie do zdarcia. Wśród posiadaczy nowych niemieckich aut ich zwolenników jest jakby mniej Link Zgłoś
gzesiolek Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:25 @desperato Nie przejmuj sie fanboyami obu stron... masz zaufanie do aut VW to nimi jezdzij, Twoja sprawa, Twoja decyzja, byle bys nie atakowal tych co wola hultaja iks cos tam... to, ze ktos woli koreanczyka nie oznacza ze jest gorszy... wlasnie stad jest tyle jadu w komentach japan-fan-boyow, bo milosnicy VW nie daja innym spokoju, uwazajac sie bez specjalnie aktualnego powodu za kogos lepszego... tak VW to bardzo fajne auta ale nie bez wad... ale nie mozna powiedziec jako dogmat tego ze sa lepsze znaczaco od konkurentow... wspomniane wpadki z silnikami 2,0 TDI PD i 1,4 TSI 170KM nadwatlily dosc mocno mit o niezawodnosci... Masz Tiguana niech Ci sluzy jak najdluzej... ale jak ktos ma ix35 to poza tym, ze moze jest nieco gorszy w niektorych dziedzinach (niekoniecznie pod wzgledem niezawodnosci) to ma jedna nie bagatelna zalete, jest 30% tanszy przy podobnym wyposazeniu... Aha sam osobiscie mam w domu Mitsu Lancera i Honde Civic, a w pracy jezdze Skoda Octavia i Fiatem Grande Punto... i mimo, ze japonczyki mnie nigdy nie zawiodly to nie powiem zlego slowa o autach VAG... ot solidne auta z nieco przesadzona cena... dobrze choc, ze Octavia, moze cenowo konkurowac z koreanczykami i japoncami w klasie C... bo by bylo nudno... aha mowie o aktualnych modelach, bo rynek wtorny w Polsce jest spaczony... bo tylko u nas ludzie wola kupowac auto z przekreconym licznikiem niz z prawdziwym i oceniac tylko prawdziwy stan... tylko u nas niemieckie auta oraz Toyota z Honda to minimum +10% do ceny... tylko u nas srednia cena auta sprowadzonego jest nizsza niz srednia cena tego typu auta na rynku zrodlowym... wiec jak juz kupowac auto uzywane to tylko ze sprawdzonego zrodla o pierwszego wlasciciela ktory kupil je w Polsce w salonie i tutaj caly czas serwisowal... Link Zgłoś
sprocket74 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:28 @wawiak80 no ciekawe bo właśnie na moto.pl jest przegląd tego raportu i pierwsze 3 miejsca zajęły samochody niemieckie, a najlepszy wynik w teście uzyskał Opel Insignia. Ale dla mnie te testy to można o kant dupy potłuc. Pomijając ich wiarygodność to różnica między 1 a 10 miejscem jest 1,5% czyli dla statystycznego użytkownika pomijalna. A różnicę w przyjemności z jazdy między np. bmw a praktycznie każdym japończykiem oceniam na 1000% na korzyść bmw. Link Zgłoś
gzesiolek Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:32 @sprocket74 Niestety wszystkie marki zarowno niemieckie jak i japonskie leca w dol pod wzgledem niezawodnosci... wiem ze jestes glosem rownowazacym dla fraglesa i podobnych, ale mam propozycje do obu stron wydumanego "konfliktu"... dajcie na luz... szanujmy sie... kazda pliszka swoj ogonek chwali i bardzo dobrze... podawajcie konkretne pozytywne przyklady... a nie skupiajcie sie na atakowaniu innych marek ktorymi zwykle nawet nie jezdziliscie... Link Zgłoś
gzesiolek Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 13:34 @sprocket74 a Evo jezdziles? i nie chodzi mi o Punto ;) Link Zgłoś
Gość: HANS SZNAJDER Najważniejsze polskie premiery roku 2012 IP: *.c197.msk.pl 16.01.12, 14:03 Dzieciarnia uczcie się, bo po podstawowce bedziecie kible myć. Żeby nowe auto kupic trzeba robić jak wół albo byc politykiem albo oszustem, tylko wtedy na machlojach natrzepiesz kasę na nowe auto. Link Zgłoś
sprocket74 Najważniejsze polskie premiery roku 2012 16.01.12, 14:35 @grzesiolek kolega ma imprezę wrx po modach. Fajna fura ale bardziej na tor niż do codziennej jazdy. Możemy się tu wykłócać do upadłego porównując np: do bmw m3 pod względem osiągów, prowadzenia itp. No ale jak dojdziemy do komfortu, wykończenia czy wyglądu to nie oszukujmy się: subaru ma dizajn jakby chcieli klientów zniechęcić do zakupu - kredens na kółkach i tyle :) Link Zgłoś