Gość: fakej IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 18:28 Nie tak trudno zostać celebrytą. Wystarczy kupić sebringa i sława na cały kraj gwarantowana Link Zgłoś Obserwuj wątek
mcozio Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 14.01.12, 19:09 nie bedzie danych za free, nie bedzie parcia na szklo. po prostu dane beda zdebne albo producentaci sami beda je prezentowac Link Zgłoś
fragles102 Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 14.01.12, 20:14 A kogo to obchodzi ile niemcy sprzedali swoich bez wartościowych gruchotów hehe Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.204.26.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.12, 21:13 @fragles102, myślę, że obchodzi to dużą część rodaków. To czy w chwili obecnej sprzedaje się dużo aut niemieckich determinuje to czy przeciętny Kowalski będzie miał czym jeździć za parę lat i sytuacji na rynku wtórnym. Niemieckie auta(poza mercedesami, fordami, oplami) to solidne maszyny które można traktować jak inwestycję na lata, nawet kupując 10 latka można śmiało nim jeździć przez parę lat, jak sprzedaż niemców zmniejszy się na korzyść francuzów czy włochów które po paru latach się rozlatują na rynku będzie mniej aut więc ceny będą wyższe. Link Zgłoś
Gość: do JVC Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 21:29 No tylko, ze jest dokladnie na odwrot - niemieckie auta sie sypia na potege. Japonce juz tez nie to co kiedys, natomiast francuzy i wlosi poprawiaja bezawaryjnosc swoich aut. A samo zestawienie super pomysl. Lepiej miec auto, ktorego jesy duzo na drogach, bo ceny czesci sa nizsze. Link Zgłoś
Gość: g Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.bb.online.no 14.01.12, 22:37 co to was interesuje ?! przecież tu mowa o nówkach z salonu , a wy gustujecie w kilkuletnich nie śmiganych nówkach ??? Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.204.110.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 08:40 Nikt normalny nówki nie kupuje. Przy takiej utracie wartości to się mija z celem no i nie każdy ma czas jeździć na akcje serwisowe, lepiej sobie kupić coś z rynku wtórnego, najlepiej sprowadzić bo za granicą auta są tańsze, lepiej serwisowane i wyposażone no i jeźdżą na lepszym paliwie i po lepszych drogach, ale znam też osoby które nie chcą kupić sprowadzonego auta i dla nich takie dane są potrzebne, będą wiedzieć w czym będą przebierać za parę lat. Link Zgłoś
Gość: rYcio Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 08:46 Kto lubi Tirówki - nie kupuje nówki.... Link Zgłoś
fragles102 Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 08:55 @JCV te auta co wymieniłeś (Mercedes Ford Opel ) to akurat najlepsze z neimieckich , nie wiem co ty masz wspólnego z motoryzacją ale pewnie niewiele hehe Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ_TDI Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.204.110.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 09:25 Też nie widzę sensu kupowania nowego samochodu. Niedawno stałem przed zakupem auta trafiłem do zaprzyjaźnionego komisu, w salonie za 50tys. zł mogłem kupić co najwyżej Polo 1.2 TSI z klimatyzacją i radiem a w komisie Audi A6 2.0TDI 2007 czy 5 letnie BMW 5 albo 2 letniego Passata w TDI. Targały mną wątpliwości więc poszedłem na jazdę próbną najpierw do salonu potem do komisu, te używane auta jeździły dużo lepiej niż nówki! wybrałem A6 i jestem mega zadowolony, zrobiłem już 5tys. km i jak do tej pory tylko wymiany eksploaatcyjne. Podzieliłem się wątpliwościami ze znajomym który za się na motoryzacji i powiedział mi, że tylko biedni ludzie których nie stać na utrzymanie używki kupują nówki. A ja wolę wymienić rozrząd za 1000zł i cieszyć się jazdą autem z motoryzacyjnego panteonu niż gnieść się w jakiejś miejskiej puszce bo oszczędzę na naprawach 500zł rocznie. Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.204.110.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 09:49 Takie artykuły jak ten, zachęcające do kupna nowych aut to propaganda towarzysza ryżego i jego pomiotów. Wiadomo, że nowe auta są tak drogie bo nabijają im kabzę i, że im więcej ich sprzedadzą tym lepiej dla nich. A kupując używane nie płacisz tyle na tych warchołów, dlatego wybór jest prosty. Link Zgłoś
Gość: pr Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 09:50 @GOŚĆ_TDI Wybacz kolego, ale Twój znajomy ze swoimi teoriami o biednych to palant. Każdy ma wybór, staje przed nim, wybiera, kupuje co mu pasuje. 50 tys. to sporo w naszej rzeczywistości sporo pieniędzy. Masz taki budżet, chcesz małe auto, masz nowe. Brakuje na duże, bierzesz używane. Biedny to taki, co zbiera puszki albo wystaje pod mopsem za parą gaci. Link Zgłoś
Gość: do pr Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.204.110.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 10:02 biedny umysłowo to taki który kupuje nówkę zamiast używki. hahaha Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 10:15 a średnie ceny używanych to najlepiej wylicza moto.nonilix.eu/ogloszenia/motoryzacyjne Link Zgłoś
fragles102 Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 10:20 JENIECKA PROPAGANDA SUKCESU hehe Link Zgłoś
Gość: Pindol Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.versanet.de 15.01.12, 11:27 Spierdzialem sie po kapuscie ! Link Zgłoś
Gość: Nikolai Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.12, 11:43 @JCV KIEDY W KOŃCU KRETYNI JAK TY ZROZUMIEJĄ że jest sens kupować nowe auta. Jak nikt nie kupi sobie nowego to jak ty masz zamiar kupić sobie używane ?! Myśl trochę człowieku. Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.180.216.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 15:04 A kto powiedział, że kupię krajowe? wole sprowadzone bo są w lepszym stanie, z lepszym wyposażeniem i tańsze do tego. Link Zgłoś
Gość: Gość do fanów użya Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 15:58 zawsze biorę nowe - słabiej wyposażone, ale nie kręcone liczniki, nie pukane i nie muszę słuchać, że "żona woziła dzieci do szkoły". Polatam 3-4 lata, wstawiam do salonu i biorę następny. Nikt przede mną nie pierdział w siedzenie i nie muszę dojeżdzać fury po jakiś niemcu czy holendrze. Każdy ma wybór. Pozdro dla normalnych Link Zgłoś
dereks Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 16:29 @Nikolai nie wymagaj od nich myślenia :) przecież do nich nie dociera, że używane samochody nie są produkowane ;) tylko bogaty sprzedaje używkę aby biedny mógł ją kupić, a bogaty kupić nowy samochód :) Oni będą dorabiali teorie, żeby się nie przyznać do tego, że nie stać ich na nowy samochód :) Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.12, 17:46 Pełne dane? Dobry żart. A gdzie informacja ile modeli zostało zarejestrowanych przez dealerów a ile przez osoby fizyczne/prawne? Link Zgłoś
fragles102 Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 18:26 Niemiecka padlina dla hieny hehe Link Zgłoś
dereks Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 18:27 @fragles102 czyli @m ty, jak ty potem wchodzisz do swego Polo? jak tak na niego nadajesz? Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 18:39 @JVC "Nikt normalny nówki nie kupuje. Przy takiej utracie wartości to się mija z celem..." Nikt normalny? A kogo stać na nówki? No chyba właśnie tych inteligentnych, którzy na takie auto potrafią zarobić. Używane kupuje przeważnie plebs, który myśli że 10 letnie Audi jest lepsze od nowego Fiata. Dla prymitywu zawsze znaczek na masce będzie ważniejszy od stanu technicznego pojazdu. Jak ktoś sprzedaje używany, to ma ku temu powód. Naiwny ten, kto wierzy jeszcze w bajki o niemieckim emerycie, który jeździł swoim bmw do kościółka ;) Link Zgłoś
skinflint Re: Sprzedaż aut | udostępniamy pełne dane 15.01.12, 18:53 @GOŚĆ_TDI "te używane auta jeździły dużo lepiej niż nówki!" Ta... na pewno ten twój rupieć z przebiegiem 300.000 i licznikiem cofniętym do 100.000 jeździ lepiej od nowego. Jak za kolejne kilka tys. kilometrów zacznie płatami odpadać cekol z karoserii, to będziesz wiedział co za okazja ci się trafiła. Link Zgłoś