Gość: asd Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.12, 11:07 Panie Jacku to Porsche poza tak lubianym przez Pana systemem SS (Start-Stop) ma chyba tez elektryczny hamulec ręczny, kóry tez Pan "lubi" :-) Poprostu sport pełną będą :-) albo jak to w reklamach tego Twingo mówią: "czasy się zmieniają" Link Zgłoś
wwx1 Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 11:10 Tak wiem że Solaris jest z Polski. Wiem że głównych ich problemem to pożar w komorze silnika. Najnowsze wersje urbino 12 czy 18 maja już zamontowane "czujniki pożaru". Głównym rywalem jest chyba citaro z mercedesa ale jest chyba o 100 tyś droższe wiec... Co do prosiaka to może sami narobili szumu żeby zwrócic uwagę tak jak renówka dziwnymi reklamami. Marketing i reklama to nie to co kiedyś gdzie z helikoptera wyskakiwał polonez z fso :) Link Zgłoś
Gość: yan Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 11:14 MD robi się co raz dłuższy, tak trzymać. Link Zgłoś
Gość: Memlot Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.12, 11:14 Panie Jacku czyżby drobiny śniegu muskały Pana twarz? ;-) Jak to jest że jak ja szukam okazji tyogdnia to.....jakos nie bardzo moge znaleść? @wwx1: trudno że się palą ale trzeba wspierać polskie bo inaczej będziemy za parobków u niemców robić!! Panie Jacku może za tydzień literka A jak anglik i ich legalizacja w Polsce.... ?! Link Zgłoś
wilku555 Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 11:19 Fajny odcinek okraszony ciekawym humorem zwłaszcza przy reklamach Twingo :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.aster.pl 16.01.12, 11:22 Nowy Boxter - ładny. Nawet bardzo. Nowe Twingo - ładniejsze niż przedliftingowe, które pod względem stylistycznym nie miało żadnego charakteru. Teraz przynajmniej jest bardziej wyraziste. Link Zgłoś
wwx1 Re: Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 11:27 Uważam że Solarisy to świetne autobusy i jestem dumny z tego że Polskie. Link Zgłoś
Gość: wierny_widz Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 16.01.12, 11:56 Co to za potwór jedzie w 5:16? Pan Jacek był tak zafascynowany zawartością merytoryczną, że nie rzucił nawet okiem ani uchem na mruczący obok samochód. Link Zgłoś
Gość: twistedtransistor Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:18 Nowy Boxter - kopia Toyoty MR2 Nowe Twingo - paskudztwo. Wygląda jakby wersję sprzed faceliftingu na siłę chciano upodobnić do fiata 500 czy Mini (bo okrągłe reflektory są takie "retro"). Wyszła kaszanka. Link Zgłoś
Gość: Mistrz Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 16.01.12, 12:22 Musze was poprawic odnosnie Solarisow. Solarisy (ich desigh) zostal zaprojektowany w Niemczech. Silniki pochodza z Holandii, dokladnie od ciezarowek Daf , a od niedawna mozna zamowic silniki Cursor - Iveco. Uklady pneumatyczne pochodza z Austrii. Reszta jest skladanka w Polsce w kilku fabrykach. Nie mniej jednak sa to bardzo udane konstrukcje jezdzace nawet w Arabii Saudyjskiej. Link Zgłoś
Gość: Necro Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.ksi-system.net 16.01.12, 12:27 Moim zdaniem hybrydowy napęd powinien się najbardziej sprawdzać właśnie w miejskich autobusach. Taki pojazd głównie rusza i hamuje, a silnik elektryczny maksymalny moment obrotowy ma tuż po starcie, za to przy hamowaniu może odzyskiwać energię. Naprawdę najsensowniejsze miejsce dla hybryd. Link Zgłoś
v8pawel Re: Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 12:43 Świetny odcinek. To Pajero jest bardzo fajne tylko zastanawia mnie czy taki pojazd nie nowy a używany byłby dobrym wyborem? Ponieważ Lancer jak wiemy jest bardzo drogim samochodem w eksploatacji. Link Zgłoś
jacek.balkan Re: Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 12:51 @ wierny widz: to nissan 350Z:) Fajny, skubaniec.... Pozdrowienia! Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 13:07 Słuszna długość odcinka!!! Tak trzymać;-) Co do Twingo, to samochód kiepski, a reklamy jak dla mnie fajne - przynajmniej widać, że ktoś miał pomysł. O Solariach "Mistrz" napisał całą prawdę, co tylko potwierdza, że także Polak potrafi dobrze produkować. Jestem dumny z Solarisów. Pa Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:12 więc porsche też będzie produkować samochody zrobione z aluminium jak mercedes Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:14 "czasy się zmieniają" - prawdziwi wizjonerzy (i królowie kiczu zarazem) w dziale Makekingowym marki Reno ! Stare Twingo było sympatyczne (patrz Beskid), to nowe jest nijakie i do wszystkiego innego podobne... ... "czasy się zmieniają" --> tak sobie myślę, czy należy chwalić/ czy ganić Por$che za to , że w ogóle jeszcze podejmuje próbę konstruowania małego auta sportowego .. skoro struktura sprzedaży marki (tu akurat dane z Polski) kształtuje się mniej-więcej tak: Box + Cayman + 911 (-> 3 właściwe modele) = około 60 sztuk (dane z poprzedniego roku) Panamejra + Kajen (->2 nowobogackie wynalazki) = około 300 sztuk, Zaryzykuję tezę, że ta relacja (1:5) to dobry wskaźnik obrazujący stopień rozwarstwienia społecznego / rozpiętośći dochodów w danym kraju ... W takim rankingu plasujemy się w ścisłej czołówce ... zaraz za russkimi nuvoryszami i chińskimi żółtodziobami ... :) ... Całkiem ciekawa charakterystyka Hultaja Velostera we wczorajszym, wikendowym wydaniu Magazynu motoryzacyjnego ... ciekawe czy lud będzie mógł to sobie odsłuchać kiedyś ?!? :) Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: 160.83.30.* 16.01.12, 17:00 o kur..aa!!!! musze sprzedać zanim puszczą reklamę w telewizji Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: 160.83.30.* 16.01.12, 17:02 pedalskie twingo muszę sprzedać Link Zgłoś
Gość: kcpre Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.123.222.1.gl.digi.pl 16.01.12, 17:10 Ten Tiguan to z konkursu fiolefowej czekolady z ubieglego roku panie redaktorze. hahaha polowałem na niego. Fioletowe naklejki już ktoś niestety zdarł:( Link Zgłoś
Gość: qasd Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: 213.156.122.* 16.01.12, 18:04 Jeżeli chodzi o pożary w silnikach Solarisa, były one spowodowane tylko brakiem prawidłowo przeprowadzanych przeglądów oraz zaniedbaniem w usuwaniu usterek i awarii. Dotyczy to też innych marek. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.12, 18:55 To, że homofobiczych wnuczusiów moherowych beretów na forach pełno - było wiadomo. Ale, że pan prowadzący ma moherowe "poczucie smaku" - to pewna nowość. Link Zgłoś
americanmoto Re: Motodziennik: Boxster na nowo 16.01.12, 19:09 Pajero i Tiguan - jak to wygląda?! rany! jak to wygląda! dramat ludzie oszaleliście myślałem, że mi mi ekran w komputerze rozerwie jak to zobaczyłem!!! A solaris hmmm... piękna maszyna. Polska i to z Amerykańskim wnętrzem miejmy nadzieję, że firma też sama "chyci" się projektowania silników. Link Zgłoś
Gość: phillass Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 19:24 Panie Jacku gwoli ścisłości Solaris osiągnął sukces przy nadzwyczajnym wsparciu lokalnych władz. A sam fakt powstania i rozwoju firmy był okupiony upadkiem lub znaczna regresja(nie mówiąc o alternatywnych sukcesach tych zakładów) zakładów HCP i bodajże Zakładów Naprawy Taboru Kolejowego. Polecam sprawę zagłębić przy pomocy redakcyjnych kolegów z Poznania. Swoja drogą karygodne jest, że upada zakład będący ikona i ostoją patriotycznych wartości oraz etosem pracy u podstaw a w jego miejsce chodzi nowa kapitalistyczna firma. Jakby się nie dało autobusów w HCP robić. Widocznie komuś zależało, a ktoś posmarował temat. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: Motodziennik: Boxster na nowo IP: *.alfaks.com 16.01.12, 20:21 czemu już kolejny filmik zacina mi się przy ok 2 minucie i nie chce dalej iść? Link Zgłoś