Dodaj do ulubionych

korozja w Felici

07.06.04, 20:29
Czy wasze felicie rdzewieja?
Ponoc blachy ocynkowane (od ktorego roku?) a pojawia sie korozja.
Szczegolnie pod listwa na klapie bagaznika, blotniki.

Zastanawiam sie nad rocznikiem 2000 - kiedy zacznie rdzewiec? ;)

Pozdrowka
Obserwuj wątek
    • Gość: felicia Re: korozja w Felici IP: 195.117.140.* 07.06.04, 22:07
      Miałem Felicie '98 przez 6-lat - błotniki nie rdzewieją - lub bardzo rzadko - u mnie po 6 latach wszystko w porządku - a na klapie pod uszczelką od środka i pod listwą coś się dzieje. Podobno wszystko ocynkowane prócz klapy. Sądzę że błotniki mogą zacząć rdzewieć tym którzy nie mieli założonych nadkoli.
      • Gość: loze Re: korozja w Felici IP: 193.111.166.* 08.06.04, 14:39
        W takim razie proponuje szybko zajac sie ta klapa (u mnie rocznik 97 jest juz
        do wyrzucenia). A zaczelo sie calkiem niewinnie, pare burchli, a po roku juz
        dziura od wewnatrz.
        • Gość: jim2000_gazeta Re: korozja w Felici IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:12
          kurcze, takie solidne auto...
          a inne elementy nadwozia tez Ci zjada?

pozd
          • Gość: loze Re: korozja w Felici IP: 193.111.166.* 09.06.04, 17:05
            inne blachy OK, oprocz miejsc gdzie byly drobne uderzenia np. kamien uderzyl
            podczas jazdy. W kazdym razie klape tylna musze wymienic. Znalazlem juz goscia
            ktory sprzedaje po 300 stowy, ale to chyba troche za drogo, chyba sie przejade
            na slomczyn, moze tam cos znajde taniej:)))
    • Gość: Wiesiek Re: korozja w Felici IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 09.06.04, 21:06
      Mam Felkę z 1997 roku (kupiona w salonie) i wymieniłem po 7 latach eksploatacji
      po raz pierwszy: akumulator i tłumik. Nie rdzewieje !
      Nie mam z nią żadnych problemów.
    • Gość: pandziusz Re: korozja w Felici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:48
      Felicia 96 tył koło bagażnika rdzewieje . Zaczeło się jakieś pół roku temu może
      trochę więcej. Prawie każda felicia to ma bo się teraz przyglądam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka