Dodaj do ulubionych

Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus

IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 17:32
Troszkę festyniarski, ale podoba mi się.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mercedes Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 17:43
      Litości kolejny vieśwagen / skoda / seat / w innym opakowaniu i z innym znaczkiem , zamiast wideł do gnoju w logo cztery zera dla wiochmena vel krowi łańcuch , Mercedes AMG robi z tym gownem co chce .
    • Gość: ja Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 18:02
      Ładna zabawka, ale nie w moim stylu i, cóż, nie na moją kieszeń...
    • Gość: wiki Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 18:03
      czyżby audi chciało konkurować z pagani
    • Gość: właściwa_m_trójka Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 18:19
      Pedałłłłdiiiiiiiii!!!!
      Dawno nie było pedałdi.
      Czas na newsa o pedałdi.
    • Gość: zagiel Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.c195.msk.pl 12.02.12, 18:31
      8,6/100 to chyba na postoju
    • Gość: h Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.12, 18:37
      ....agrotuning.....

tylko brewek zabrakło i małysza przez środek.... żenada.
    • Gość: Gość Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.lcs.net.pl 12.02.12, 19:00
      hehe nasunela mi sie reklama z USA odnosnie Audi i slynnego checkmate BMW..
    • Gość: król kiczu Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.4web.pl 12.02.12, 19:00
      W sam raz na odpust, a potem gibanę w remizie.
    • Gość: ko-gut Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.unitymediagroup.de 12.02.12, 19:01
      komentarze znawców fiata 126p :-)
    • jacmenos Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 12.02.12, 23:42
      smutne te komentarze posiadaczy podrasowanych "cieńkoli"
    • Gość: ageh Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.internetia.net.pl 13.02.12, 00:26
      Robi wrażenie, ma całkiem niezły moment.

----
      Citroen C-zero www.citroen.pl/citroen-c-zero/
    • samiec_alfa_romeo Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 01:18
      Technika tych aut robi na mnie wielkie wrażenie, ale samochody Audi są obrzydliwie szpetne, wszystkie modele są prawie takie same początku lat '90. Brakuje ostrej zmiany w stylizacji. Szef firmy z Ingolstadt zapowiedział już, że w przeciągu najbliższych lat wygląd Audi ma się drastycznie zmienić i mam nadzieję, że wymyślą coś swojego i charakterystycznego bo w tym momencie samochodu tej marki nie wyróżniają się kompletnie niczym.

BMW które również jest dość konserwatywne pod względem designu pozwoliło sobie wypuścić futurystyczną piątkę poprzedniej generacji czy kontrowersyjną siódemkę. Audi powinno wziąć przykład z Mercedesa który potrafi zachować charakter swojej marki dostosowując jednocześnie wygląd to współczesnych standardów. Marka Audi ta chociaż robi bardzo eleganckie samochody sama skazuje się na szpetotę ponieważ od lat oglądamy to samo i choćby nie wiem jak piękna nowa A4 czy A5 to każdy już rzyga na widok tego samego pudła.

Z Audi jest pod tym względem jeszcze gorzej niż z VW. Tam na pierwszy rzut oka przynajmniej nie mylą mi się generacje.
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 01:23
      Co do wnętrza
      Powrót do trendu stosowania lekko wygiętej środkowej częścią kokpitu w stronę kierowcy?
      To już któryś współczesny samochód gdzie coś takiego widzę.
      Bardziej estetycznie jest na płasko jak to było w modelach samochodów minionej dekady, ale biorąc pod uwagę walory użytkowe... to rozwiązanie jest po prostu naturalne.
      Stosowanie dużych ekranów nawigacji czy paneli dotykowych wymusza to, aby obsługa nie była upiorna...
    • samiec_alfa_romeo Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 01:27
      Same autko ciekawe ale gdybym miał tyle forsy wolałbym kupić Caymana.
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 01:34
      @samiec_alfa_romeo
      Nie wiem co chcesz od tego Audi, jest zachowawczy, linia podobna jak w wcześniejszych modelach, ale nadal atrakcyjna. Po prostu dopracowany przez lata stary projekt.
      Ale masz rację, że Mercedes potrafi zachować charakter swojej marki dostosowując się do ducha czasu. Podobnie BMW, cały czas trzyma swój charakter, ale ewoluują ich projekty.
      Co do VW, to nie zgodzę się z Twoim porównaniem. Nie jest gorzej niż z VW ;) Gdy nowy Golf stoi przy jakimkolwiek nowoczesnym kompakcie to wygląda jak auto co najmniej sprzed dekady.
      Audi jest naszpikowane dodatkami i dzięki detalom ma w miarę nowoczesny charakter. Jakiś spojlerek, jakieś delikatnie zmienione wytłoczenie. Potem pierdoły typu ledy do jazdy dziennej, nowocześnie wyglądające światła ledowe z tyłu. Mi się nowe Audi podoba. Nie podobało mi się kilkanaście lat temu. Więc niby kontynuacja tego co było, ale dziś jest na tyle dopracowane, że ich projekty są ładne.
      Jednak rynek jest rządny radykalnych zmian i Audi to dostarczy. Postanowiło sprostać oczekiwaniom... zobaczymy co z tego wyjdzie.

A co do tego coupe. Ładna linia.
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 01:35
      Pisałem o ogóle Audi.
      Dodam, że raczej nie lubię coupe, poza nielicznymi wyjątkami. Tego TT trawię.
    • Gość: GateWay Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.lns16.cht.bigpond.net.au 13.02.12, 04:16
      Pelna nazwa tego modelu to: Audi TT RS Puftar Plus.
    • fragles102 Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 07:29
      NISSAN 370Z MIAŻDŻY TO ARYJSKIE G.Ó.W.NO HEHE
    • Gość: st Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: 88.220.76.* 13.02.12, 07:47
      Audi TT RS Plus GTI M-power Atu STI
      qrwa ale to brzmi - tylko czekać na rozwinięcie modelu i śmiesznej nazwy ;)
    • Gość: Pit Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: 193.0.242.* 13.02.12, 07:55
      na zdjęciu komory silnika widać nieoryginalne śruby, czyżby był "bity" zanim opuści salon? ;-)
    • Gość: KoloFraglesa102 Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 08:07
      @fragles102
      Hehe chyba u ciebie w dupie hehe, ej poza tym tomek co bylo zadane z matematyki bo ja dzisiaj z gimbusiarni sie urwalem hehe
    • fragles102 Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 08:13
      @st brzmi to piekie i wygląda wspaniale jak SUBARU IMPREZA STI miażdży ten niemiecki szit zrobiony na bazie czołgów IFA hehe
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 08:55
      @marrcel - "Nie wiem co chcesz od tego Audi, jest zachowawczy, linia podobna jak w wcześniejszych modelach, ale nadal atrakcyjna. Po prostu dopracowany przez lata stary projekt."
      W przypadku opisywanego w artykule modelu nie mogę się z Tobą zgodzić, auto jest przerysowane, ma zbyt dużo nazwijmy to "akcentów designerskich" które mają pokazać jego sportowy charakter. Przez takie "upstrzenie" wygląda trochę karykaturalnie, zwłaszcza tył, podkreślam że nie mam nic do samej TTki ale akurat ta wersja jest (jak dla mnie oczywiście) przekombinowana stylistycznie...
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Audi TT RS Plus 13.02.12, 09:11
      @Pan Tadeusz
      No pisałem o ogóle Audi, na które leci jakaś fala, że nie zmieniło się od dekady i dłużej.
      Ten TT faktycznie wygląda jak mocno stuningowane auto, aż za mocno. Ale taki cel widocznie i taki odbiorca najwyraźniej. Trochę, jak jak to określam, dyskoteka, musi być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka