Gość: sono Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.cable.net-inotel.pl 24.04.12, 18:04 Kolejni, którzy zrzynają z Mazdy. Linia boczna z 6, tył z 3, zaokrąglić kanty, spieprzyć elektrykę i wio, jedziemy. Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 18:48 Widzę kilku dilerów fiata :) Dlaczego bravo słabo się sprzedaje? Bo na fatalną opinię Włosi pracowali latami. Powiem więcej - wiele jeszcze musi się zmienić. Ja osobiście sparzyłem się na nowym fiacie z salonu i nigdy już do marki nie wrócę. 2 poważne usterki w nowym aucie to o 2 za dużo. Pierdół nie wspominam, bo byłbym skłonny pierdółki wybaczyć. Niestety ale mimo bajek marketingowców fiata o poprawie jakości jestem na nie. Jak ktoś potrzebuje auta bezawaryjnego albo woła roboczego do zdecydowanie nie fiat :) Link Zgłoś
159ti Re: Fiat Viaggio w całej okazałości 24.04.12, 18:49 @asd(R): 1.75 Turbo do Fata? To nie takie proste wrzucic silnik 200 koni stworzony dla Alfy, dosc duza moc na przedni naped wiaze sie z zastosowaniem innych, drozszych komponentow po to zeby auto prowadzilo sie jak nalezy, w tym Q2 i mocniejsze sprzeglo, zawieszenie a z tym ida dodatkowe koszty. Poza tym Fiata nie robi sie mocniejszego od Alfy tak jak Maserati mocniejszego od Ferrari, dla Wlochow byloby to jak zwymiotowanie na Papieza (J.Clarkson). Link Zgłoś
Gość: gostek_gostek Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 19:17 @qwert - problem jest taki, że chyba nie ma już pewniaków. Niegdyś trwałe i nie do zajechania B3, B4 od audi czy 124 od MB to dzisiaj coś nieosiągalnego. Dzisiaj nie opłaca się robić najlepszych aut. Byle nie były najgorsze - chociaż VAG od dłuższego czasu kombinuje jak tu zrobić najgorsze (najbardziej psujące się) auto w klasie. Próbowali z paskiem ale niestety laguna II ich ubiegła. Ale nie wszystko stracone... bo dalej usilnie próbują w każdym możliwym segmencie. Link Zgłoś
Gość: janek 2 z wadowic Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.150.187.3.csa-net.pl 24.04.12, 19:45 jest jeden ładny no ..piekny samochód niedozajezdzenia tylko z benzynowym silnikiem 8 v to vectra b mam 300 000 i nic a to nic olej od wymiany do wymiany i niewiem co to dolewki i ładny i wygodny a te dzisiejsze paski i insignie chociaz ładna ta ostatnia to juz nie to samo .Silnik 1.4 w samochodzie który wazy 1.6 tosz to po 150000 na złom Link Zgłoś
Gość: X2 Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.12, 20:51 @mareklacki Litosci Biturbo do normalnego jezdzidla na codzien?... po co jedna popsuta sprezarka skoro mozna miec 2... Zwykly benzynowy bez "Turbuf" i biore z miejsca. Link Zgłoś
remo29 Re: Fiat Viaggio w całej okazałości 24.04.12, 21:05 @qwerty > Widzę kilku dilerów fiata :) Niestety rozczaruję cię, nie jestem dealerem, tylko po prostu zadowolonym użytkownikiem Fiata. Ja wiem, dla wielu to tak niewiarygodne jak wk...wiony właściciel Volkswagena ;) -- parada karzełków Link Zgłoś
remo29 Re: Fiat Viaggio w całej okazałości 24.04.12, 21:06 Z drugiej strony to dobrze, że Bravo uchodzi za włoski syf - złodzieje omijają to szerokim łukiem ;) -- parada karzełków Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.12, 21:12 @drumi Dodge rzadzic Fiatem? przeciez ta marka wlasciwie juz nie istnieje to tylko Fiat dla Ameryki, zeby Hamburgery myslaly ,ze kupuja swoje auta. Link Zgłoś
Gość: pismak Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.toya.net.pl 24.04.12, 22:17 A Madonna będzie królową Anglii - czy was...coś ugryzło? Jaka Ameryka... To, że fiat chce eksportować viaggio do Stanów nie oznacza pewni tego, o czym myślicie. Dobrze, że nie skupiają się tylko na 1 kraju czy 1 kontynencie, To akurat ich duży PLUS. Link Zgłoś
Gość: klops Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 06:01 Nie ma się co podniecać silnikiem 1,4. przynajmniej pod kątem spalania. Wystarczy wejść np. na spritmonitor.de i porównać. Ten silnik ma wyższe spalanie niż VAG-owski 1,4. Ma również wyższe spalanie od hondowskiego wolnossaka 1,8 :) Link Zgłoś
Gość: klops Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 06:09 Nie ma się co podniecać silnikiem 1,4. przynajmniej pod kątem spalania. Wystarczy wejść np. na spritmonitor.de i porównać. Ten silnik ma wyższe spalanie niż VAG-owski 1,4. Ma również wyższe spalanie od hondowskiego wolnossaka 1,8 :) Proszę porównać: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/254/zrzutekranuoverviewfiat.png/][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/7826/zrzutekranuoverviewfiat.png[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/72/zrzutekranuoverviewhond.png/][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/3989/zrzutekranuoverviewhond.png[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/zrzutekranuoverviewvolk.png/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2835/zrzutekranuoverviewvolk.png[/IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us Link Zgłoś
Gość: klops Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 06:11 Nie ma się co podniecać silnikiem 1,4. przynajmniej pod kątem spalania. Wystarczy wejść np. na spritmonitor.de i porównać. Ten silnik ma wyższe spalanie niż VAG-owski 1,4. Ma również wyższe spalanie od hondowskiego wolnossaka 1,8 :) Proszę porównać: imageshack.us/photo/my-images/254/zrzutekranuoverviewfiat.png imageshack.us/photo/my-images/72/zrzutekranuoverviewhond.png imageshack.us/photo/my-images/189/zrzutekranuoverviewvolk.png Link Zgłoś
Gość: Ratio Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.146.219.107.ip.abpl.pl 25.04.12, 07:55 Gratulacje!!! Potrzebowałeś 3ech postów by dać jedną informację!!!! P.S Spalanie może ma większe ale tego hondowskiego "wolnossaka" to zje i wypluje... Link Zgłoś
gostek_gostek Re: Fiat Viaggio w całej okazałości 25.04.12, 08:16 VW mniej pali? no ale tłoki wychodzą przez blok silnika.... i rozrząd się rwie. Link Zgłoś
Gość: 4wheel Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 10:03 Fajnie wyszedł Fiatowi ten samochód. Mam nadzieję że szybko trafi do Europy i będzie można zobaczyć go na żywo ponieważ żadne zdjęcia nie oddają w pełni uroku auta. Viaggio jest kolejną świetną produkcja Fiata w ostatnim czasie. Link Zgłoś
Gość: fer Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.toya.net.pl 25.04.12, 17:35 viaggio - a mi sie marzy 500x i freemont ;p ale do tego auta nic nie mam Link Zgłoś
Gość: klops Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 19:37 @ Ratio - zje i wypluje? Wcześniej wypluje swoją turbinę :) Przecież ten 1,4 to archaiczny fiatowski benzyniak bez wtrysku bezpośredniego z doklejoną turbinką. Stąd jego dużo wyższe spalanie w stosunku do VAG-owskiego pseudomotorka. Z 0,4 litra pojemności więcej honda wykrzesała 140 KM bez żadnych turbin, podczas gdy fiat 120 i 150 KM z turbiną a VAG 120 KM z tyrbiną i 170 KM z kompresorem. To ja już wolę 140 KM i święty spokój na lata. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: axell Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:00 Wypisujesz glupoty jak dziecko . To nie sazawody z wykrzesywania mocy z litra pojemnosci. Uzyskana moc jest wynikiem zalozen, kompromisow/kosztow itd a nie mozliwosci inzynierow. Bez zadnego problemu z silnika 1.4 mozna uzyskac moc przekraczajaca 200KM i to w taki sposob aby dalo sie tym jedzic na codzien . Porownujac silnik 1.4tsi z 1.8 Hondy nalezy brac pod uwage mase parametrow a nie tylko przyspieszenie od 0-100 czy zuzycie paliwa w/g normy .Przy dokladnym i wszechstronnym porownaniu wyjdzie wyrazna przewaga silnika doladowanego .Tylko kwestia czasu jest kiedy i Honda przejdzie na technologie doladowania bo jest bardziej efektywna . Jesli tego nie zrobi zostanie jeszcze bardziej Link Zgłoś
Gość: St. Lewięckowski Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.12, 13:52 Miałem kiedyś kilka fiatów i dobrze je wspominam. Praktycznie bezawaryjne, dobrze wyposażone, świetne w prowadzeniu, trzymają się drogi. Teraz jeżdżę mondeo i jak będę zmieniał auto za rok to na pewno wezmę pod uwagę tego fiata, fokusa albo nowego i30. Na pewno wygra cena. Co do wyposażenia to wystarczy mi klima, parę poduszek i dobry oszczędny silnik.Pozostałe bajery tylko podbijają cenę. Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Fiat Viaggio w całej okazałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 21:43 Dla mnie to klocek miękkiej brązowej materii zaprawiony redneckowską wiochą. Quo Vadis Fiat, Quo Vadis Bravo [*] :( Link Zgłoś