tigga_11 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 01:07 Ostatnio wyszła statystyka sprowadzanych używanych samochodów: do czterech lat to raptem kilka procent. Najwięcej to 10-cio letnie padła. Więc skończcie pitolić jak to lepiej kupić "zadbane 4ro letnie" skoro i tak praktycznie nikt tego nie robi, tylko są to takie same mokre sny jak kupno nówki. Link Zgłoś
fragles102 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 09:04 No bo folcwagena kupowaliśmy z przymusu (niemcy blisko ,pochodzenie,dużo tego, itd.) a DACIĘ kupujemy z rozsądku ,bo to w rzeczywistości NISSAN X-TRAIL , więc rodowód nie tuzinkowy hehe Link Zgłoś
Gość: adek Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.12, 11:15 NIE TUZINKOWE to jest twoje slownictwo , zreszta analiza rynku tez . Jakim cudem VW jest na 3 miejscu rankingu sprzedazy gdy Daci nie ma w 10-tce - a tytul brzmi Polacy wola Dacie od VW Polacy wola tez tanie wina od tych markowych i nie sadze ze przyczyna tego sa inne wzgledy niz koszta. Nie sadze tez ze wola - zwyczajnie musza bo ich nie stac na markowe produkty Link Zgłoś
fragles102 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 09:09 Szkodę kupujemy także dlatego że w środku mamy zamontowaną technikę folcwagena i mit o technologi i solidności ,a jak każdy mit ,to wymyślona historyjka hehe Link Zgłoś
Gość: m Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.centertel.pl 13.05.12, 10:21 @tigga_11 To nie pitolenie ...to fakty...4 letnie auto kosztuje 25 tysięcy zł mniej niż nowe a jeździ tak samo więc po co przepłacać? hahahahahahahaha ;-) Link Zgłoś
tigga_11 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 11:58 @m Zawsze mnie intryguje ta intelektualna indolencja. Kupujesz samochód na 3 miesiące? Za 4ry lata ten czterolatek będzie miał już 8 i długą listę do serwisu. Nówka będzie miała właśnie te cztery lata i dalej będzie jeździć bez większych akcji. Mam samochód od nowości, który w tej chwili dobija do 8miu lat i gdybym chciał używkami jeździć tak jak nim to musiałbym je zmienić w międzyczasie ze dwa razy, użerając się z oszustami i polując pół roku na okazję jak za komuny na srajtaśmę. Poza tym FAKT że sprowadza się czterolatków kilka procent wynika z jednej prostej rzeczy - zadbane samochody wyrywają turcy na miejscu a dla swobodnego handlu zostają zajeżdżone padła po przejściach, które na granicy tracą najmniej 100 t km Link Zgłoś
antipasti60 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 13:26 Trzeba to jasno powiedzieć ,ze używane auta kupują klienci których nie stać na nowe. Ja również należę do tej grupy.Nie tknął bym używanego ,gdybym miał kasę na nowy.Źadne zaklęcia i hahahaha tego nie zmienią. Link Zgłoś
Gość: Witoo Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 14:05 @M,TAK I TAK SAMO WALI PIARAMI STAREGO HELMUTA,HLEE,HŁEE!!! Link Zgłoś
Gość: Witoo Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 14:29 @m,jezdzitaksamo,ale bardziej wali wypocinami starego Helmuta,ale lubisz too!!! Link Zgłoś
Gość: Sasiad spod nr.7 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.zone13.bethere.co.uk 13.05.12, 18:23 Jagisław popraw nad tapczanikiem plakaty z autoswiat wciagnij buty ala adidas i na ławkę pod blok na codzienny dyżur idz. Link Zgłoś
Gość: @m Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.12, 20:42 tak kazdy laweciarz wie, ze niemieckie sa bardziej udane od francuskich, bo na nich sie da zarobic. niemieckie auta lubia jezdzic na lawecie a francuskie zawsze wracaja na swoich kolach. Za ten komfort spokojnego powrotu warto doplacic te 25 tys... moze ktos w domu czeka a nie tylko golebie w 10-letnim polo Link Zgłoś
arsen44 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 13.05.12, 22:28 ..m.. Kupujesz używane auta a za zaoszczędzoną forsę klepiesz używane Murzynki ? Kiepski interes! Link Zgłoś
Gość: xv Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 00:02 chyba brakuje KIa w zestawieniu. Zaraz za hyundaiem. Link Zgłoś
Gość: fragles102 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 07:09 Gdyby nie granica z DDR to byśmy nie wiedzieli o istnieniu takich marek jak AUDI WAG OPEL BMW to marki regionalne i popularne w danym regionie ,przykładem jest USA tam królują samochody Japońskie ,jak i zresztą na całym świecie hehe Link Zgłoś
joanna100-19 samochód ze stanów 17.05.12, 15:17 Mój mąż dowiedział się, że można bardzo szybko o tanio sprowadzić nowy samochód ze stanów, który będzie kosztował bardzo małe pieniądze, nawet po przeliczeniu na złotówki. Nie wiem czy ktoś już korzystał ze stron typu wszystkozameryki.com/lista_sklepow_2.html, my się zastawiamy, bo oferty są naprawdę interesujące. Link Zgłoś
Gość: Focus Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 09:24 Ja właśnie zamówiłem Forda Focusa III, odbiór w sierpniu - wersja HB, benzynka turbo, 150 KM, najwyższa półka wyposażenia Titatnium, ciemne szybki, topowy lakier Candy Red, 17 alu z katalogu Ford Indywidual + dużo bajerów i elektroniki wspomagajacej kierowcę i podnoszące bezpieczeństwo jazdy, do tego zażyczyłem sobie automatyczny hak holowniczy. Cena katalogowa z wyposażeniem dodatkowym 95 000 zł. Rozważałem jeszcze oferty takich koncernów jak Fiat i VW gdyż głównym kryterium wyboru był silnik i osiągi samochodu. Fiat Bravo i Alfa Gulietta mają znakomite silniki MultiAir, natomisat VW to doskonałem silniki TSI i skrzynie DSG. Wybór padł na Focusa bo to najnowsza technologia i ten nieziemski kokpit jak w kabinie samolotu. Pozostałe marki takie jak Hyundai, Kia, Peugeot, Citroen, Renault nie brałem pod uwagę. Są to na pewno ładne samochody ale oferta silnikowa, w szczególności benzyny-turbo jest poza zasięgiem do takich gigantów jak Ford, Fiat i VW. Zapomniałbym o Skodzie, technologia OK, można kupić w dobrej cenie ale wygląd Skody nie wzbudza moich emocji, no i ten znaczek z indianinem na masce :) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.e-wro.net.pl 14.05.12, 09:30 Idealnym rozwiązaniem zadowalajacym wszystkich jest tylko produkcja samochodów używanych. Pomysł nieopatentowany - tylko korzystać Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.e-wro.net.pl 14.05.12, 09:35 Pomysł niestety trochę gorszy od produkcji żarówek pomalowanych na czarno - do pracy w ciemni Link Zgłoś
Gość: nls Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.12, 10:04 a ja serdecznie polecam bloga BMW (bardzo maly wacek). od dzisiejszego poniedzialku zaczynam serie "Blachary i BMW". poza tym mozecie przeczytac o najwiekszych idiotach (za kierownicami beemek) i obejrzec fotki burakow ktorzy parkuja w krakowie beemkami! bardzo-maly-wacek.blogspot.com/ Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 10:21 @jjagislaw - ale zrobiłeś spinkę, żal czytać wypocin typu "moje zdanie się tu liczy", sam jesteś nieudacznik i podszywasz się pod homo sapiens a tak naprawdę to nawet pierwotniakiem nie jesteś, idź odpal swego Golfa II z łyżwą na tylnej szybie i zawijaj do chłopaków pod remizę... Link Zgłoś
bigos353 Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 14.05.12, 11:30 Od 2004 roku obserwuję rynek samochodów używanych w Polsce. Zastanawiam się co stanie się z całym złomem płynącym szerokim nurtem z Zachodu (utylizacja, recykling). W życiu nie kupię używanego samochodu z cofniętym o kilkadziesiąt tysięcy kilometrów licznikiem. Dla mnie tylko nowy, ale w polskich realiach płacowych muszę się jeszcze wstrzymać i mozolnie odkładać miesiąc po miesiącu. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 11:54 Skoda SuperB i Octavia i Toyota Avensis to znakomite auta i w dodatku śliczne. Po prostu znakomite auta do jazdy. Zostawiają w tyle całą konkurencję z VW Golfem i fordem Mondeo włącznie. Jeździ się świetnie i tanio więc są najpopularniejsze. Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: 83.238.78.* 14.05.12, 12:25 a gdzie FIAT ?? Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: 205.167.7.* 14.05.12, 12:45 Co za kretyński tytuł. Równie dobrze możnaby napisać, że wolą dacie od bentley'a Link Zgłoś
Gość: gość Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:16 Wychodzi na to że ciuchy używane są lepszę od nowych bo tańsze.Ranking powinien się opierać o nowe samochody bo one później i tak będą na rynku wtórnym .Załóżmy że ktoś się uprze i sprzeda ten sam samochód kilkuletni 5000 razy w ciągu roku,to jaki to ranking,a nowy można sprzedać tylko raz.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Turbo Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 16:38 Witam! trochę to dziwne w generalce Hyundai 8, a w top 10 samochodów nie ma żadnego. Teoretycznie to możliwe, że rozkłada się to na wiele samochodów, ale główna część sprzedaży i30 i i10 nie mają nawet 600 sztuk w 3 miesiące ??? bardzo dziwne coś te wyniki. Pozdrawiam Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Te samochody najczęściej kupują Polacy 15.05.12, 08:45 @Turbo Teoretycznie to możliwe, że rozkłada się to na wiele samochodów, ale główna część sprzedaży i30 i i10 nie mają nawet 600 sztuk w 3 miesiące ??? bardzo dziwne coś te wyniki. Hyundai ma wbrew pozorom sporo modeli. i10, i20, i30, i40, ix20, ix35, Elantra, Santa Fe - i wszystkie one się jakoś tam chyba sprzedają, skoro widać je na ulicach, a oprócz tego jeszcze parę innych. Nawet jeśli żaden z nich nie sprzedaje się rewelacyjnie, to razem mogą dawać spory wolumen sprzedaży. A jeśli modele innych marek sprzedają się lepiej, to tych modeli jest mniej. Link Zgłoś