Dodaj do ulubionych

Megane Coupe

IP: *.*.*.* 19.08.01, 17:33
Ktos moze wie ile zre paliwa 1600 90KM? Bardzo mi sie podoba zolty egzemplarz
tej marki i przymierzam sie do kupna takiego z 96 roku.
Jakies inne poz/neg doswiadczenia z tym samochodem? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARAFAT Re: Megane Coupe IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 20.08.01, 11:46
      Mam to auto od grudnia 97 roku (nowe) i jeśli chodzi o spalanie to są dwie
      strony medalu. Jeśli jeżdzi tym autem kobieta (rozsądna i delikatna)to w
      mieście 7.5 - 8.0 litra natomiast jak siadam ja i pofolguje wyobrażni to wynik
      oscyluje od 8.5 do 9.5 litra. chociaż mój rekord to 10 litrów ale wtedy miałem
      buty z ołowiu i hamowałem redukcjami rzadko nie €zywając nic powyżej trzeciego
      biegu. Generalnie 1.6 to udana oszczędna konstrukcja. Najlepiej kupić od
      rocznika 97 wzwyż ze wzgledu na zmiany konstrukcyjne. Przy kupnie weż pod lupę:
      - tłumiki
      - stan tarcz
      - gumy stabilizatora oraz amortyzatory
      - sprawdż uszczelke pod głowicą (96 rocznik ma uszczelkę gumową jescze i po
      około 60 tyś może się pocić
      Jeśli auto było serwisowane i ma do 100 tyś km to śmiało możesz kupić.
      P.S. Nie sugeruj sie,że auto kosztuje np. 2000 PLN mniej bo to bywa zgubne
      (dużo aut sprawadzonych po wypadkach) lepiej zapłacić więcej a to się opłaci. A
      jak poznać na pierwszy rzut oka czy fura jest sprowadzona? Niemieckia wersja
      nazywa sie coach wszystkie inne coupe. Duża szansa że auto jest nie wypadkowe
      jeśli: nad bocznymi kierunkami ma napis 1.6e oraz ostrzeżenie o wentylatorze na
      przednim pasie wzmocnienia (napisy w trzech czy cztersch językach) Ci co
      składają coupasy nie zadają sobie trudu żeby o tym pamiętać. No i jeśli jest to
      rocznik 96 to musi mięć dzielone światła przednie. 97 i wyżej wersja 1.6 już
      ich nie miała. Może cu także w ocenie wypadkowości pomóc przedni zaczep do
      holowania który powinien być czarny oraz pod grillem w głebi plastiki które
      muszą być czarne! T o tyle łapy mnie bolą od stukania
      Pozdrowienia i udanego zakupu
      • Gość: Krzysiek Re: Megane Coupe IP: *.*.*.* 20.08.01, 17:59
        Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka