Gość: Krzysiek IP: *.*.*.* 19.08.01, 17:33 Ktos moze wie ile zre paliwa 1600 90KM? Bardzo mi sie podoba zolty egzemplarz tej marki i przymierzam sie do kupna takiego z 96 roku. Jakies inne poz/neg doswiadczenia z tym samochodem? Z gory dziekuje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ARAFAT Re: Megane Coupe IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 20.08.01, 11:46 Mam to auto od grudnia 97 roku (nowe) i jeśli chodzi o spalanie to są dwie strony medalu. Jeśli jeżdzi tym autem kobieta (rozsądna i delikatna)to w mieście 7.5 - 8.0 litra natomiast jak siadam ja i pofolguje wyobrażni to wynik oscyluje od 8.5 do 9.5 litra. chociaż mój rekord to 10 litrów ale wtedy miałem buty z ołowiu i hamowałem redukcjami rzadko nie €zywając nic powyżej trzeciego biegu. Generalnie 1.6 to udana oszczędna konstrukcja. Najlepiej kupić od rocznika 97 wzwyż ze wzgledu na zmiany konstrukcyjne. Przy kupnie weż pod lupę: - tłumiki - stan tarcz - gumy stabilizatora oraz amortyzatory - sprawdż uszczelke pod głowicą (96 rocznik ma uszczelkę gumową jescze i po około 60 tyś może się pocić Jeśli auto było serwisowane i ma do 100 tyś km to śmiało możesz kupić. P.S. Nie sugeruj sie,że auto kosztuje np. 2000 PLN mniej bo to bywa zgubne (dużo aut sprawadzonych po wypadkach) lepiej zapłacić więcej a to się opłaci. A jak poznać na pierwszy rzut oka czy fura jest sprowadzona? Niemieckia wersja nazywa sie coach wszystkie inne coupe. Duża szansa że auto jest nie wypadkowe jeśli: nad bocznymi kierunkami ma napis 1.6e oraz ostrzeżenie o wentylatorze na przednim pasie wzmocnienia (napisy w trzech czy cztersch językach) Ci co składają coupasy nie zadają sobie trudu żeby o tym pamiętać. No i jeśli jest to rocznik 96 to musi mięć dzielone światła przednie. 97 i wyżej wersja 1.6 już ich nie miała. Może cu także w ocenie wypadkowości pomóc przedni zaczep do holowania który powinien być czarny oraz pod grillem w głebi plastiki które muszą być czarne! T o tyle łapy mnie bolą od stukania Pozdrowienia i udanego zakupu Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Megane Coupe IP: *.*.*.* 20.08.01, 17:59 Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. Link Zgłoś