Dodaj do ulubionych

Chrysler 300M - opinie.

IP: *.hd.pl 28.06.04, 14:59
Witajcie.
Zastanawiamy sie z żoną nad kupnem chryslera 300M '99, 140.000km, 3,5v6,
tipt, skora, xenon. cena 70.000pln.
Czy ten model jest cos wiecej wart niz reszta chryslerow?
W koncu byl to model kierowany na europe, troche tych samochodow jezdzi po
ulicach, wiec chyba nie jest jakis straszny.
Stylistycznie nam sie strasznie podoba, a jak wyglada sprawa z mechanika?
Czy da sie tym autem dynamicznie podrozowac?
Jak na zakretach< czy nie "wyplyne" poza droge? Niby ma usztywniane
zawieszenie.
Oczywiscie jestem przygotowany na jakies drobne awarie, ale zeby to nie bylo
cos w stylu pekania bloku silnika czy kasacjii skrzyni biegow np. z
przegrzania.
Zaznaczam, ze nie robie duzych przebiegow 15.000 rocznie, koszty paliwa
nieistotne, auto glownie na dalsze trasy.
Jest to auto nietuzinkowe i luksusowe, wiadomo ze to nie e-klasa, czy 5er ale
mysle, ze o wiele lepsze niz golf 5 za ta cene.
Czekam na poparcie lub ostudzenie zamiaru kupna.

Obserwuj wątek
    • skodziara Re: Chrysler 300M - przepiękny 28.06.04, 15:08
    • Gość: 01boryna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:08
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Stanley Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 28.06.04, 15:19
        A jak kurwa ma zrobić przewałkę na akcyzie?? 3,5 l to akcyza 65%. Musiałby się
        ze szkopem dogadać co do lewej faktury.

Poza tym jeździłem tym samochodem i moje wrażenia są takie : europejski to za
        cholerę on nie jest, przechyla się na zakrętach i może zarzucać tyłem (brak
        ESP), jazda sportowa odpada. Natomiast motor ładnie ciągnie (jak na automat) i
        auto jest naprawdę bardzo bardzo wygodne, fotele malina. Żadna ł-e klasa ani
        mafijna piaciorka nie może się równać. To auto ma 5 metrów długości i rozstaw
        osi prawie 3 więc bliżej mu do S klasy i 7. Pozdrawiam..
        • Gość: 01boryna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:22
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Stanley Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 28.06.04, 15:50
            A ja sportowo jeżdzę po uliczkach osiedlowych, parkingach pod supermarketami i
            śródmieściu Warszawy. Codziennie robie sobie jakiś OeS albo kryterium
            czasowe..kurwa, zwłaszcza jak się do roboty spieszę.
            Z tym się trzeba urodzić, a samochód i droga się znajdą..przeciwnicy też...
            • Gość: BogatyProboszcz Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:58
              Ta chyba ci rywale to zcipowane Fabie , Ibizy i inne turbodziury . Chyba że
              ścigasz się z Imprezami , E55 , E50 , C32 , M3 , M5 itd . Jeżeli lubisz
              cruisować na trasie i w mieście to 300M jest w sam raz . Skoro wybierasz
              automat to znaczy że stawiasz na komfort i do tego ten samochód jest
              stworzony . Jak chcesz mieć "kopa" to dla mnie mimo tych 3.5 l to silnik ma
              kiepściutkie osiągi . A co do awaryjności to się nie wypowiadam bo nie wiem .
              Amen
              • Gość: Piotrek Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.sympatico.ca 28.06.04, 22:00
                to jest auto sport-sedan ,ale poza mocnym silnikiem nie jest to auto do
                scigania sie.Ma jednak dobre osiagi ,trzeba zauwazyc ze wazy swoje.Ja jezdze
                chryslerem Inrepidem z takim samym silnikiem ,chodzi jak zyleta.
                • Gość: mak Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 03:40
                  nie kupuj Chryslera,bo to szrot,auto do dupy,wszystko sie rozlatuje po
                  parenastu tysiacach kilometrow,najgorszy szajs w Ameryce.No ale jak sie
                  uparles,to nie miej pretensji jak bedziesz kiedys stal po rowach,pzdr.
    • Gość: gosc Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.home1.cgocable.net 29.06.04, 08:04
      A dlaczego takie drogie ? , dla ciekawosci kanadyjskie ceny tego modelu
      Chryslera :

1999 - 104,000 km - $ 11,900.00 ( po przeliczeniu - 32985.61 złotych )
      1999 - 73,000 km - $ 12,500.00 ( po przeliczeniu - 34648.75 złotych )
      2000 - 58,353 km - $ 15,888.00 ( po przeliczeniu - 44039.95 złotych )

sa to ceny wlasciciela podane do negocjacji z ewentualnym kupcem .

• Gość: mak Re: Chrysler 300M - opinie. IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 08:13
        takie sa ceny,tyle przynajmniej ludzie wolaja za auto,czesto udaje sie zbic z
        10,000 np.2,000 jak klientowi zalezy zeby sprzedac.Jak na Polske jest to auto
        napewno jak nie egzotyczne to rzadkie.Ja tylko pisze,ze nie jest to konstrukcja
        udana i czesto sie psuja,uklady kierownicze,automatyczne skrzynie,itd.Kolego
        jak ci pojdzie skrzynia to masz wydatek rzedu 3000 $ kanadyjskich za
        naprawe.Najnowszy z serii 300 wyglada dosc ladnie, ale nic na razie nie wiadomo
        odnosnie jakosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka