Dodaj do ulubionych

Porzucony samochód na poboczu

03.09.12, 17:54
Codziennie jadę wybrzezem Gdyńskim (Warszawa) i od jakichś 2 tygodni widzę niedaleko Mostu Grota rozbity, porzucony samochód na poboczu. Nie jest bardzo rozbity, z tego co widzę z przodu mocno uderzony ale chyba do odratowania. To czerwone bmw z odkręconymi tablicami. Żal mi tego ładnego samochodu i zastanawiam się, co może tam robić. Ktoś rozbił po pijaku i uciekł? Kradziony i ktoś go teraz szuka? Mam nadzieję, że nie skończy na złomowisku.
Obserwuj wątek
    • only_the_godfather Re: Porzucony samochód na poboczu 03.09.12, 20:23
      Zadzwoń na Policję lub SM że stoi wrak. jeśli nie ma zdartej nalepi od rejestracji z szyby właściciela znajdą.
      • pies_w_studni Re: Porzucony samochód na poboczu 03.09.12, 22:37
        Po winie chyba tez znajda?
        • pocieszne win o marki WINO 04.09.12, 06:04
          pies_w_studni napisał:

> Po winie chyba tez znajda?

zalezy jakiej marki to wino i ile wypili
    • 2yaris Re: Porzucony samochód na poboczu 04.09.12, 08:57
      Dziś zaparkowałam tam i podeszłam bliżej - jest nr rejestracji! :) Z innego województwa. Wyraźnie ktoś oprócz mnie też chciał się zaopiekować tym samochodem, bo za wycieraczkami są aż dwie kartki, na których ludzie piszą, że jeśli to auto jest na sprzedaż, to są zainteresowani.
      Właśnie zadzwoniłam na policję i podałam im ten numer. Mówią, że sprawdzą.
    • josner Re: Porzucony samochód na poboczu 04.09.12, 09:52
      W tym kraju funkcjonuje powiedzenie: znalezione - niekradzione.
      Bierz na hol i ciesz się ze znaleziska :)
      • autocash Re: Porzucony samochód na poboczu 04.09.12, 18:18
        Nie funkcjonuje ono w sądzie. Wezwanie policji jest najrozsądniejszym wyjściem. Warto potem zadzwonić i zapytać, jak się sprawa rozwiązała (jeśli przy zgłoszeniu podało się swoje nazwisko).
        ---
        Pożyczki pod zastaw samochodów
        • 2yaris Re: Porzucony samochód na poboczu 04.09.12, 20:50
          Właśnie niestety nie pomyślałam, żeby podać. Ale na pewno spróbuję się dowiadywać jakąś drogą taką czy owaką, co było dalej
    • 2yaris Re: Porzucony samochód na poboczu 04.09.12, 17:16
      Wow..Gdy po paru godzinach od telefonu na policję jechałam z pracy Wybrzeżem Gdyńskim, obok "mojego" porzuconego samochodu stał radiowóz. Ciekawe, czy coś się okazało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka